Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Španska liga

Re: Primera

Postby CRNO_BELI » 18 Jan 2012, 22:50

Jel se ovdje igra jedna utakmica ili ima i revans?
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby mali_buda » 18 Jan 2012, 22:52

CRNO_BELI wrote:Jel se ovdje igra jedna utakmica ili ima i revans?

Do sada se samo finale igralo na jednu utakmicu, u svim ostalim rundama se igraju 2. Ne verujem da su nesto menjali ove godine.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby irriducibili » 18 Jan 2012, 22:56

Sve je ovo vec vidjeno, Real povede i povuce se, a Barsa to surovo kazni. Pukom srecom Real nije primio neki gol. Murinjo bi morao da izvuce pouke, sansa njegovog tima je samo u agresivnosti po celom terenu. To je jedini nacin da se igra Barse neutralise, pritisnuti ih jos na njihovoj polovini...
irriducibili

Postby Napredpartizan » 18 Jan 2012, 23:08

1-1 Pujol... Stalno isto :colera:
Napredpartizan

Postby mali_buda » 18 Jan 2012, 23:09

Evo izjednacenja! Pujol!

Betis je za vikend izveo prakticnu nastavu na temu: Kako igrati protiv Barse! Da su imali bar malo srece, neporazeni bi izasli sa Kamp Nou stadiona. Igrali su otvoreno, a Barsine igrace su jurili po celom terenu, pa cak i Valdesa kad mu vrate loptu. Prvi put sam video Barsine igrace prilicno nervozne i pogubljene.

Videcemo kako ce Real odgovoriti na ovaj primljeni gol. Ako padnu kao i do sada, smesi se jos jedna goleada.
mali_buda

Postby CRNO_BELI » 18 Jan 2012, 23:19

irriducibili wrote:Sve je ovo vec vidjeno, Real povede i povuce se, a Barsa to surovo kazni. Pukom srecom Real nije primio neki gol. Murinjo bi morao da izvuce pouke, sansa njegovog tima je samo u agresivnosti po celom terenu. To je jedini nacin da se igra Barse neutralise, pritisnuti ih jos na njihovoj polovini...

Ne bih se slozio. Izaci u presing na Barsu je ravno samoubistvu.

Prvo, takav presing 90 minuta ne mogu izdrzati ni roboti, a kamoli ljudi.

A kao drugo, tek onda bi Barsa imala prostora za svoje uigrane i nevjerovatno brze akcije...

Barsa se moze jedino dobiti na nacin koji ih je Murinjo izbacio sa Interom, gdje su mu i napadaci igrali bekove. Samo jedini problem je sto Real nema u ovoj ekipi takve profile igraca.
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

CRNO_BELI

Postby irriducibili » 18 Jan 2012, 23:25

CRNO_BELI wrote:Ne bih se slozio. Izaci u presing na Barsu je ravno samoubistvu.

Prvo, takav presing 90 minuta ne mogu izdrzati ni roboti, a kamoli ljudi.

A kao drugo, tek onda bi Barsa imala prostora za svoje uigrane i nevjerovatno brze akcije...

Barsa se moze jedino dobiti na nacin koji ih je Murinjo izbacio sa Interom, gdje su mu i napadaci igrali bekove. Samo jedini problem je sto Real nema u ovoj ekipi takve profile igraca.

Mislim da fizicka sprema nije upitna...

Hidink i Murinjo su znali da ih iznenade opstrukcijom, ali ova Barsa je jos jaca nego sto je bila...

Zato mislim da je jedina sansa pritisnuti ih. Jeste riskantno, ali im razbijas koncepciju. Barsini igraci su sve, samo ne odbrambeni. Stoga je pravi potez naterati ih da se brane, onemoguciti im punu kontrolu lopte, jer su tada nenadmasni...
irriducibili

Postby KKP » 18 Jan 2012, 23:36

1:2, Abidal u 77...

Barsa, opet... :)
KKP

Postby CRNO_BELI » 18 Jan 2012, 23:38

irriducibili wrote:Zato mislim da je jedina sansa pritisnuti ih. Jeste riskantno, ali im razbijas koncepciju. Barsini igraci su sve, samo ne odbrambeni. Stoga je pravi potez naterati ih da se brane, onemoguciti im punu kontrolu lopte, jer su tada nenadmasni...

Pa mozda je dobro te presinge igrati na "prepad", iznenada ... kako bi ih zbunili, ali konstantno vrsiti presing i odbranu izvuci visoko od svog gola je, po meni, mat pozicija za Barsu i njene genijalce.

Jednostavno bi ih unistili ovim brzim izmjenama pasova i utrcavanjem igraca u prazan prostor. Pa upravo to se desilo u onom derbiju kad je Murinjo izasao da se nadigrava, a Barsa im zabila pet skoro identicnih golova.

....

Sramota od igraca je ovaj Pepe. Prvo se baca po terenu kao da ga je neko topovima gadjao, a ustvari Fabregas ga nije ni pipnuo, pa onda kroz 2,3 minute namjerno staje Mesiju na ruku.

...

Genijalan pas Mesija i onda lagana egzekucija jos jednog odbrambenog igraca. Abidal za 1-2!

CRNO_BELI

Postby mali_buda » 18 Jan 2012, 23:38

Evo drugog gola za Barsu i dobrog primera da se ne isplati sacekivati Barsu i igrati povuceno. To je isto kao da boksujes sa Tajsonom i sam stanes u ugao i pustis ga da te udara. Kad tad ces morati da popustis, a umorices se vise no da si se borio.

Em sto su odlicni tehnicari, Barsini igraci imaju i fantasticno kretanje i osecaj za prazan prostor.

U pare da ce Pepe pod tus pre kraja utakmice :laugh:

edit: jbg, mislio sam da ce crveni dobiti.
mali_buda

Postby Napredpartizan » 18 Jan 2012, 23:39

1-2 za Barsu,svaki put kao da gledam istu utakmicu...

Pepe je bolesnik..
Napredpartizan

Postby VMJunior » 18 Jan 2012, 23:39

Boze dragi,kakva sprdnja Barselone...

5 komada su trebali da daju.

Pepe je idiot nevidjeni.
VMJunior

Postby Sony » 18 Jan 2012, 23:50

Ne gledam jer znam scenario. Ista prica stalno..
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby mali_buda » 18 Jan 2012, 23:54

Zasluzena pobeda Barse. Pepe je sramota za klub kakav je Real. Onakva bizoncina i mesar se retko srece i u nizerazrednim klubovima.
mali_buda

Postby CRNO_BELI » 18 Jan 2012, 23:57

Mislim da bi bilo lijepo uvesti novo pravilo kad se igra ovaj spanski derbi, a to je da pocetni rezultat bude 2-0 za Real. :biggrin: Bila bi bar malo neizvjesnija utakmica. :biggrin:

Sprdnja od utakmice i jos jedna potvrda da je ovaj tim Barselone najbolji u istoriji ovog sporta.

Edit: Kako se sramno ponasaju Realovi igraci u momentima kad su nemocni da fudbalskim kvalitetom nadvise protivnika.
Last edited by CRNO_BELI on 18 Jan 2012, 23:59, edited 1 time in total.

CRNO_BELI

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal