Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Španska liga

Re: Primera

Postby mali_buda » 11 Dec 2011, 13:22

Cim Mesi krene sa centra u driblinge, nastane pravi haos u Realovoj odbrani. Imaju strah od Barse i dok se toga ne rese, tesko ce nesto uspeti da urade u medjusobnim duelima. Sinoc su imali dve dobre prilike na 1-0, primise potom 2 jeftina gola i to je bilo to. Barsa je najopasnija kad "ima" rezultat.

Koliko god Koentrao sinoc bio dobar u polju, moze se reci da je jedan od glavnih krivaca za prvi i treci gol.

Napad Reala je prilicno impotentan protiv Barsine, ne bas sjajne odbrane.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby mastro mostro » 11 Dec 2011, 13:30

Talicni Tom wrote:Definitivno ovaj tim Barselone piše istoriju kao jedan od najboljih, najlepršavijih i najdominantnijih u njihovoj istoriji. Fascinira to koliko su oni u stanju da budu fokusirani na cilj, da vide svoje greške, na čelu sa trenerom i glavnim igračima. Koji je to nivo samopouzdanja u igru, sistem, vlastite kvalitete i trenera to nije normalno.

Opet su dominirali svojom igrom, lakoćom, igrom u kojoj igrači sijaju kao zvjezdice, i kada ne ide oni pokušavaju ono što najbolje znaju, za razliku od Reala, ekipe pune kvaliteta koja je opet sinoć na kraju pokazala svoje siledžijsko lice. Te pomahnitale startove sa dvije noge, oči zakrvavljene, nozdrve naduvane. Derbi Barsa-Real postaje sve više korida u kojoj vješti matadori mašu crvenim plaštom ludom biku ispred očiju, sportu, igri, ritualu u kojem se pobjednik zna skoro unaprijed, matador doalzi da pobere cvijeće, a bik nadobudan i silan završi na koljenima.

Bravo Talični za nadahnuti post i simboliku elegantnog toreadora naspram frkćućih bikčina!

Barselona predstavlja i prezentira sve ono što fudbal čini najpopularnijim sportom i tolikom opsesijom milijarda ljudi... U Barsi živi duh fudbala... napadački, za gol više, tehnički besprekorno, taktički perfektno, lucidno, sa puno štosa, improvizacija i indivudalnih kvaliteta ugrađenih u mašineriju tima... kao da je najromantičniji fudbal 60-tih teleportovan u današnje vreme i prilagođen savremenim trendovima fizičke pripremljenosti bez kalkulisanja na račun pas igre, driblinga, majstorskih poteza...
Najbolji fudbalski tim svih vremena.
mastro mostro

Postby rabesandratana » 11 Dec 2011, 17:26

mastro mostro wrote:
Talicni Tom wrote:Definitivno ovaj tim Barselone piše istoriju kao jedan od najboljih, najlepršavijih i najdominantnijih u njihovoj istoriji. Fascinira to koliko su oni u stanju da budu fokusirani na cilj, da vide svoje greške, na čelu sa trenerom i glavnim igračima. Koji je to nivo samopouzdanja u igru, sistem, vlastite kvalitete i trenera to nije normalno.

Opet su dominirali svojom igrom, lakoćom, igrom u kojoj igrači sijaju kao zvjezdice, i kada ne ide oni pokušavaju ono što najbolje znaju, za razliku od Reala, ekipe pune kvaliteta koja je opet sinoć na kraju pokazala svoje siledžijsko lice. Te pomahnitale startove sa dvije noge, oči zakrvavljene, nozdrve naduvane. Derbi Barsa-Real postaje sve više korida u kojoj vješti matadori mašu crvenim plaštom ludom biku ispred očiju, sportu, igri, ritualu u kojem se pobjednik zna skoro unaprijed, matador doalzi da pobere cvijeće, a bik nadobudan i silan završi na koljenima.

Bravo Talični za nadahnuti post i simboliku elegantnog toreadora naspram frkćućih bikčina!

Barselona predstavlja i prezentira sve ono što fudbal čini najpopularnijim sportom i tolikom opsesijom milijarda ljudi... U Barsi živi duh fudbala... napadački, za gol više, tehnički besprekorno, taktički perfektno, lucidno, sa puno štosa, improvizacija i indivudalnih kvaliteta ugrađenih u mašineriju tima... kao da je najromantičniji fudbal 60-tih teleportovan u današnje vreme i prilagođen savremenim trendovima fizičke pripremljenosti bez kalkulisanja na račun pas igre, driblinga, majstorskih poteza...
Najbolji fudbalski tim svih vremena.

Mastro i Talicni su sve objasnili, nema se sta vise dodati.
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby VMJunior » 12 Dec 2011, 11:07

Image
Image

11/12 21:30 Espanjol - Atletiko Madrid 4 : 2
11/12 19:45 Atletik Bilbao - Rasing Santander 1 : 1
11/12 18:00 Real Saragosa - Majorka 0 : 1
11/12 18:00 Malaga - Osasuna 1 : 1
11/12 16:00 Getafe - Granada 1 : 0
11/12 16:00 Viljareal - Real Sosijedad 1 : 1
11/12 12:00 Rajo Valjekano - Sporting Hihon 1 : 3
10/12 22:00 Real Madrid - Barselona 1 : 3
10/12 20:00 Real Betis - Valensija 2 : 1
10/12 18:00 Levante - Sevilja 1 : 0

VMJunior

Postby mali_buda » 12 Dec 2011, 12:20

mali_buda

Postby nolinjo » 12 Dec 2011, 16:23

MANZANO NAJVECI INDIJANAC MEDJU TRENERIMA ,A TEK DIREKTOR MADRIDA STO GA DRZI NA KLUPI ...
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby CRNO_BELI » 13 Dec 2011, 14:24

Sa malo zakasnjenja da i ja napisem nesto o Realu i Barsi.

Prvo cu se osvrnuti na Real. Strasnu ekipu ima Real. Odlicni pojedinci, koje na najbolji moguci nacin vodi, po meni najbolji trener (takticar) danasnjice. Ja iskreno do derbija, Real nisam ni jednom gledao ove sezone, ali na osnovu statistike i fenomenalnih rezultata moze se zakljuciti da su u najboljoj mogucoj formi u zadnjih pet godina docekali derbi.

Kao najefikasnija ekipa Primere, kao druga po efikasnosti u grupnoj fazi LS (gdje su poslednje dvije utakmice igrali u drugom sastavu), sa mnogo dobrim pojedinacnim ucincima (Ronaldo i Iguain- prvi i treci strijelc Primere; Di Marija prvi asistent, Ezil i Ronaldo- treci i cetvrti asistenti), samim tim raznovrsnosti u igri, Real je ekipa koja ima najvece sanse da osvoji LS i Primeru, osim ako o tome ne budu direktno odlucivali sa Barsom.

E u toj prici nemaju sanse sa Barselonom. Jer Barselona je skup najboljih igraca na svijetu, koji su to postali igrajuci zajedno u jednom sistemu 15 godina. Sistem, da to je taj sistem, koji oni njeguju jos od Krojfa i tih njegovih famoznih ideja "pipni loptu i trci dalje". To je sistem u kome se zna koja je uloga (pozicija) svakog pojedinca u sistemu (timu), ali i s druge strane svaki pojedinac je sposoban da odgovori (odigra) u svakoj ulozi (poziciji) na najbolji moguci nacin.

Takva tehnicka perfekcija svakog igraca, razumijevanje u igri, se ne vidja ni na jednom drugom mjestu, osim na terenima gdje igraju igraci Barselone. Defanzivci su sposobni da igraju veznjake i napadace, kao i ofanzivni igraci da igraju stopere na najvisem mogucem nivou, jer su tehnicki i takticki do perfekcije dovedeni.

Kako je samo impresivno vidjeti koliko njima golman ucestvuje u igri. A jos nevjerovatnije je da nema ispucavanja lopte od strane golmana, vec se ceka otkrivanje slobodnog igraca kako bi mu se odigrao pas. Iz jedne takve pogreske su primili jedini gol od Reala, ali zato je svaki ostali pokusaj Realovog presinga razbijen na taj nacin. A zamislite samo da je neki nas golman ili ekipa primila onakav gol. Vjerujem da bi svako sledece vracanje lopte golmanu bilo "nasteli je u kuruze"( :biggrin: ). Ne, toga kod njih nema, jer oni igraju sa 11 igraca u polju, a svi ostali sa 10.

Kad sam vidio sastav Barse, pomislio sam da je Gvardiola napravio gresku, sto je Iniestu gurnuo na lijevu stranu uz aut liniju i sto nije bilo mjesta jos jednom brzancu (Vilja ili Pedro) uz Sanceza i Mesija (koji ima potpunu slobodu kretanja) u startnih jedanaest.

Medjutim, ispostavilo se da to nije bila greska, ali samo iz razloga zato sto je svaki igrac Barse sposoban da odigra na svakoj poziciji (sto sam vec i pisao), pa tako i Iniesta. On ni kod jednog gola nije imao neku bitniju rolu (osim mozda malo pometnje na lijevoj strani sto je napravio prije drugog gola), ali je po meni igrac utakmice. Perfektna utakmica Inieste. On je bio najzasluzniji (medju jednako zasluznim) za ritam Barsine igre. U nevjerovatno visokom ritmu je igrao cijelu utakmicu. Nije bilo "praznih" minuta kod njega. Tokom cijele utakmice je konstantno bio primijetan. Otkrivanje, trazenje lopte, kontrola iste, driblinzi i pasovi, sve je to djelovalo tako jednostavno, a tako savrseno.

Za Mesija je suvisan svaki komentar. Nisam gledao ni Maradonu, ni Pelea, ali od svih igraca koje sam gledao, on je ubjedljivo najbolji. Njegova opsesija je gol. Za njega nema lijevo, desno, vec samo konkretno prema protivnickom golu. To je pokazao kod prvog i treceg gola. Povukao loptu prema golu i kad su svi krenuli na njega, otvorio se prostor, a on je samo gurnuo loptu u taj prostor, sto su saigraci odlicno iskoristili. Tako jednostavna je njegova igra. Samo sto je niko drugi ne moze tako ucinkovito primijeniti. I sto je najbitnije, tako je igra i kad je u pitanju zivot ili smrt i kad je vrijeme za "ladjenje jaja", a ne kao neki sto se ne vide u vaznim utakmicama. :P

Barsa moze izgubiti od Hetafea i slicnih ekipa, zato sto igracima opadne koncentracija (zbog silnih utakmica i trofeja koje su osvojili), ali u utakmicama gdje su maksimalno motivisani, koncentrisani i zeljni da se pokazu, niko, ali niko nema sta da trazi protiv njih.

I da ponovim sto su neki vec napisali. Ova ekipa Barse, u zadnjih 5 godina, je najbolja ekipa u istoriji fudbala.

Spoiler: pokaži
Sorry za duzi post. :okk:
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby VMJunior » 13 Dec 2011, 14:40

Crno beli :thumbup:

Sad bas nesto razmisljam,nije toliko vezano za temu.
Ova Barsa jeste najbolji tim koji sam ja gledao(oni stariji mogu da uporede sa 80im),glupo je pricati uopste o tome,ali opet,majku mu,meni ovaj tim individualno nije atraktivniji od Reala koji je nama gostovao u LS. ;) Meni je taj Real bio apsolutno vrh vrhova po kvalitetu igraca koji su na jednom mestu ali sa druge strane, neuporedivo ,sramotno neuporedivo, jeste ono sto su prokazivali u odnosu na ovu Barsu.

I cak mi je Milan sa Kakom ,Ronaldinjom,Sedorfom,Pirlom,Bekamom... od pre nekoliko godina atraktivniji individualno ;) A tek je taj Milan bio smesan kao tim.
VMJunior

Postby mali_buda » 17 Dec 2011, 23:52

Ronaldo opet "silji patku" protiv timova koji nisu Barsa :navodno:

Kako Sevilja lagano tone, a nekada su bili nepremostiva prepreka za sve klubove na Sancez Pichuanu...
mali_buda

Postby nolinjo » 18 Dec 2011, 13:51

cenim da je retos manzano danas dobio otkaz
Jedaj moj brat
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby nolinjo » 18 Dec 2011, 19:51

ljudi moji sta je sa zutom podmornicom ,izgleda da ce zavristi na dnu mora ,citaj u drugoj ligi
Jedaj moj brat
nolinjo

Postby mali_buda » 19 Dec 2011, 09:22

mali_buda

Postby VMJunior » 19 Dec 2011, 10:12

Image
Image
18/12 21:30 Valensija - Malaga 2 : 0
18/12 19:45 Rasing Santander - Real Sosijedad 0 : 0
18/12 18:00 Osasuna - Viljareal 2 : 1
18/12 16:00 Granada - Levante 2 : 1
18/12 12:00 Atletiko Madrid - Real Betis 0 : 2
17/12 22:00 Sevilja - Real Madrid 2 : 6
17/12 20:00 Atletik Bilbao - Real Saragosa 2 : 1
17/12 18:00 Majorka - Getafe 1 : 2
17/12 18:00 Sporting Hihon - Espanjol 1 : 2
VMJunior

Postby mali_buda » 22 Dec 2011, 20:11

Smenjen Manzano. Ko ce biti novi trener Atletiko Madrida?
mali_buda

Postby KKP » 22 Dec 2011, 20:13

mali_buda wrote:Smenjen Manzano. Ko ce biti novi trener Atletiko Madrida?

Možda Milenko Pantić? On se već neko vreme spominje...
KKP

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal