Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Španska liga

Re: Primera

Postby mali_buda » 11 Dec 2011, 00:01

Po mom misljenju, ono sto nedostaje Realu, pogotovo za ovakve meceve je napadac koji ume da resi situacije 1 na 1. Veceras ne znam da li sam video jedan uspesan dribling u trku. Imao je Real ovu utakmicu, ali svojom gluposcu i promasenim prilikama su dozvolili Barsi da osvoji 3 boda. Barsa je mnogo nezgodan protivnik kad ima rezultat koji joj odgovara.

Drugi gol se stvarno retko vidja, ali me iznervirala peechkasta reakcija Marsela. Umesto da muski stane u blok, on se iskrivio kao balerina.

Odlican potez Guardiole sa promenom postavke. Potpuno je zaustavio napade Reala po bocnim pozicijama.

Onaj Ramos je sramota za veliki klub. Za onaj start nad Mesijem je zasluzio direktan crveni karton.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Neozbiljni pesimista » 11 Dec 2011, 00:06

Realov problem je psiholoske prirode...
Oni se plase Barselone...
Dovoljno je da naprave jednu glupost, poput one kod prvog gola Barselone i oni ljudi gube mec laganeze...
Pepe - kakav drvoseca majko moja :krsti:
Branimr Bajic je za njega Bekenbauer...
"U FK Partizan rade ozbiljni ljudi..." :copa1:
Neozbiljni pesimista

Postby irriducibili » 11 Dec 2011, 00:07

Ne vredi, ovaj tim Reala moze da igra protiv bilo koga, ali protiv Barselone ne moze. Ne mogu da uspostave svoju igru, posto su im suparnici barem podjednaki tehnicari, barem podjednako brzi, ali su pritom nizi i okretniji i to donosi prevagu. Demonstracija moci, savrsena toliko puta vidjena kontrola lopte, ubistveni presing po celom terenu, lopte koje imju oci, majstori fudbala predvodjeni velemajstorom Iniestom. Murinjo je pokusao da ih napadne visoko, to je donekle donelo rezultat, ali je olako ispustena prednost, propustene sanse, a kada je Barsa sakrila loptu, sve je bilo gotovo. Nema sta, pobeda Barse cista kao suza...
irriducibili

Postby KKP » 11 Dec 2011, 00:10

Tek sada vidim rezultat, kao što sam i očekivao, Barsa pobedila, opet i to ubedljivo i to na "Bernabeu". Barsa je najjači tim na svetu, već godinama caruju, jeste Real ove sezone u formi, jaki su, približili su se (tj i vodili na tabeli), ali kad treba, Barsa suvereno i superiorno pokazuje moć, ponekad neko iskoristi njene slabosti i slab dan, ali većina bude "raketirana", pa ni Real nije prošao bolje...

Od 1:0 u 1. minutu, 1:3, šta da pričam dalje, najbolji su...
KKP

Postby MOREIRA » 11 Dec 2011, 00:36

Mislim da ovaj poraz Realu nista ne znaci i dalje su 1 uz mec manje ako ga dobiju imace 3 boda prednosti sto je velika prednost u Spanskoj ligi , i pored poraza mislim da Real ima vise sansi da uzme titulu.
JA SAM PUCISTA I TIME SE PONOSIM !!!
DOK ODLAZI SVE STO VREDI, LOPOV i DALJE U FOTELJI SEDI !!!
MOREIRA

Postby mali_buda » 11 Dec 2011, 00:45

Samo za zapisnik da napomenem da sam prilicno razocaran komentarisanjem utakmice na Areni. Ako su vec ceo dan posvetili derbiju, komentar je morao da bude kvalitetniji, zustriji, sadrzajni. Ovi momci su cesto gresili u prepoznavanju fudbalera, bili su prilicno umrtvljeni, kao da prenose drugu tursku ligu, cesto su pogresno procenjivali veoma znacajne situacije, kao da nisu sa paznjom pratili desavanja na terenu....
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby VMJunior » 11 Dec 2011, 00:47

Trt,mrt,smrt! :biggrin:

Mislio sam da gledam onako,neutralno sto se kaze,ali kad sam video 2.75 kvotu na Barselonu,pa prijatelji,braco,kumovi nisam bas toliko gadljiv na siguran novac!

Rekao sam pre meca,naravno nista sto se vec ne zna a to je da su Katalonci "usli" u glavu Realu i nema sanse,ali nema sanse da protiv ove generacije Barselone oni tu nesto promene.Dobice 1 mec nekako,pa nece 5,pa ce dobiti 1 ,pa ce izgubiti 3.

Das gol bre pre pocetka utakmice,imas 6 bodova visa,nemas pritisak moranja,u perfektnoj si formi,imas trenera koji zna sve i svakoga ima lek,imas odlicnu sansu za 2-0,igras visoko za ocenu 10 i onda pustis Mesija na sekund da prodje i spakuje asistenciju sa Aleksisa i cao zdravo.
Uzela Barselona posle lopte,sprdala se sa presingom Reala -Valdes izvodi loptu Pikeu u 16ercu a oko na njega kidisu 3 igraca Real :laugh:
Ko uzme loptu Iniesti -celava mu keva.Apsolutni nenadjebivi doktor!

Sve u svemu,zasluzena pobeda Barselone.Malo mi je krivo zbog Zozea,ali jbg.Naci ce valjda lek.To mu je sad opsesija.

I malo sam ponosan,sto je prakticno jedini tim u ovoj eri najbolje ekipe svih vremena sa kojima Barsa nije znala kako "moj"Celsi i verujem Benitezov Liverpul.Na Stamford Bridzu uvek nadigrani.Jedini pravi lek.
Nadam se da ce ova generacija imati sansu ove sezone za jos 1 dvomec.

Pujol tata,da ne zaboravim.
VMJunior

Postby nolinjo » 11 Dec 2011, 01:47

barsa danas pokazala i karakter u sitauciji u kojoj je morala pobediti pobedila -lagano
inace real odlicno stajao prvo poluvreme

lass dijara objasnio murinjo zasto mora da igra ...

dobili su bitku ali rat se nastavlja i dalje tvrdim da je real sampion

ronaldo se nije vidio :(

man of the match ona ciganstura iz cilea
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Bane » 11 Dec 2011, 02:00

Ne vredi, ubi ih mentalitet i Ronaldo. Real je imao vrhunske uslove: teren na kome ni dupli pas ne mozes da odigras, pun stadion napaljenih navijaca koji veruju u pobedu svi do jednog i Valdeza koji je danas napravio kikseva koliko Leman, Bajkovic i Bartez skupa na 10 tekmi. Sa druge strane Sancez majstor, odlicno se uklopio u ovaj tim, ima i kvalitet i manire dostojne fudbalera Barselone.

Pepe :blue:, retki su junaci koji dvaput krenu 1 na 1 protiv njega.
Bane

Postby VMJunior » 11 Dec 2011, 02:15

Fudbaleri Barselone pobedili su Real u Madridu sa 3:1 u utakmici 15. kola Primere. Golove za Katalonce postigli su Aleksis Sančez u 30., Ćavi u 54. i Fabregas u 66. minutu, dok je Karim Benzema bio jedini strelac za domaće i to u 1. minutu meča.

Šokantan početak meča nagovestio je još jedan spektakl na terenu. Real je u 22. sekundi meča došao do prednosti nakon što je Viktor Valdes katastrofalno zahvatio loptu u želji da je doda Abidalu a ona je došla do Di Marije.

Argentinac je odmah šutirao sa petnaestak metara, a posle odbitka onda ju je prihvatio Mesut Ozil. Nemac je uputio udarac bez razmišljanja a posle intervencije Busketsa, Karim Benzema je, usamljen na pet metara od gola Valdesa, lako zakucao u gol.

Primljeni pogodak nije zbunio Katalonce, naprotiv. Leo Mesi je u 6. minutu umalo poravnao na 1:1. Serhio Ramos krenuo je stopama Valdesa, te je na 30 metara od gola, sa desne strane poklonio loptu Argentincu.

Brzonogi igrač Barse je lako prošao čuvara, pa još jednog defanzivca Reala da bi ušavši u kazneni prostor iz kolena je uputio udarac a Iker Kasiljas je vrhovima prstiju skrenuo put lopte ka korneru.

Ronaldo je prokockao priliku za 2:0 u 25. minutu. Posle greške Abidala koji se zbunio da li da pokrije Di Mariju u naletu i s loptom, ili Ronalda koji se ubacivao na rub šesnaesterca, Portugalac je primio loptu i pokušao je da je iz prve plasira u dalji ugao Valdesa, ali je ona otišla pored leve stative.

Barselona je u 30. minutu izjednačila preko Aleksisa Sančeza. Pobegao je odbrani Reala posle lepog pasa Mesija na desnoj strani, zatim ubrzao a Pepe i Koentrao nisu mogli da ga po klizavom terenu spreče da uputi jako precizan udarac po zemlji za 1:1.

Leo Mesi se u 44. minutu provukao bez crvenog kartona, pošto je načinio prekršaj nad Alonsom a sudija David Fernandez Borbalan nije se oglasio.

U drugom poluvremenu, proradio je do savršenstva sitan vez Barselone i u 54. minutu je povela sa 2:1.

Posle niza grešaka oko šesnaesterca, u akciji koja je podsetila na gol Benzeme, Ćavi je zahvatio loptu spoljnim felšom sa 20 metara. Njenu putanju je nenamerno promenio Marselo i Kasiljas, koji je već bio na krivoj nozi, nije uspeo da je spreči da po klizavom terenu od stative uđe u gol.

Posle niza oštrih startova i poneke čarke, Ronaldo se u 65. minutu obrukao. Kaka je petljao po levoj strani, zatim je dodao loptu Alonsu koji je lepo centrirao a Portugalac je potpuno sam glavom sa sedam metara šutirao pored gola.

Promašaj Portugalca obio se o glavu Realu jer je Barselona iz narednog napada povisila na 3:1.

Akcija je tekla po desnoj strani a posle centaršuta Danija Alveša, Sesk Fabregas je u naletu zakucao loptu glavom u gol.

Treći gol potpuno je deprimirao Real, čiji igrači do kraja meča nisu mogli da se oporave.

Barselona je opet, imala nekoliko sjajnih prilika za ubedljiviju pobedu, ali kontre "tri na tri" obično su se završavale ili potezom više Inijeste ili Mesija, ili dobrom reakcijom Marsela i Kasiljasa.

Iako je poražen od najvećeg rivala, igrači Reala su uzdignuta čela napustili stadion, praćeni pesmom navijača.

Možda niste znali:
Vezista Barse Ćavi Ernandez je postigao pogodak u svom 600. nastupu u dresu Barselone.
Leo Mesi je postao stranac koji je najviše puta oblačio dres katalonskog tima, 293 puta, i tako prestigao Holanđanina Filipa Kokua koji je upisao jedan nastup manje.
Dete katalonskog tima Sesk Fabregas je na 12 prvenstvenih mečeva osam puta zatresao mrežu protivnika, koliko je puta bio precizan i David Vilja tokom cele prošle sezone u Primeri.
Napadač Reala Karim Benzema je pogotkom u 22. sekundi postao strelac najbržeg gola u "El klasiku".
Golman Viktor Valdes nije produžio prethodni niz od 10 "El klasika" bez poraza u svim takmičenjima, i time drži svojevrstan rekord.
"Kraljevski klub" ne zna za radost u četiri uzastopna prvenstvena "El klasika" na Santjago Bernabeu, dok je rekord Reala od pet mečeva bez slavlja postavljen u periodu od 1969. do 1974. godine
.

Blichttp://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fudbal/207035/Real-nemocan-protiv-sitnog-veza-Barselone-Gvardiola-nadmudrio-Murinja
Image
Image

Murinjo: Tužan sam i miran, Mesi je trebalo da dobije crveni karton

Posle poraza pred svojim navijačima u duelu sa Barselonom (3:1), trener Reala Žoze Murinjo bio je prilično utučen, iako je pokušao da deluje hladnokrvno.

"Tužan sam i miran. Odigrali smo izjednačenu utakmicu na emotivnom planu. Ni pobeda ni kasnija prednost od šest bodova, ali ni poraz ne bi predstavljali tragediju. Treba zadržati mir i odigrati hladnokrvno naredne mečeve pre pauze. Ako pobedimo u Sevilji, mi smo lideri", rekao je Murinjo koji, kako kaže, nije razgovarao sa pomoćnikom Pepa Gvardiole Titom Viljanovom, već ga je samo pozdravio.

Portugalac je potom prokomentarisao i prekršaj Lea Mesija pred kraj prvog dela igre, koji je za navijače na tribinama bio za drugi žuti, odnosno crveni karton.

"Očekivao sam isključenje ali ne želim da uputim nikakvu vrstu kritike sudiji. Treba videti na snimku šta se tu dogodilo", dodao je Murinjo.

Trener Reala je istakao da je 163. El Klasiko po redu bio običan fudbalski meč koji je mogao da ide i u drugom pravcu.

"Moglo je da bude i 2:0 za nas. Ronaldo je imao neke šanse koje je mogao i da pretvori u golove. Drugi pogodak Barselone je bio plod naše neverovatne greške i nije imao veze sa osmišljenom akcijom protivnika. Nakon toga su igrači Barselone stekli psihološku prednost. Očekivao sam da Ozil u drugom poluvremenu da doprinos u ofanzivnom delu, ali sam i tu posle morao da menjam planove. Barselonin srednji red nas nije nadigrao, tu nismo imali problema", rekao je Murinjo.

Na pitanje da li išta zamera svojim igračima, Portugalac je napomenuo da mu se nije dopao krajnji bilans u posedu lopte.

"Nije mi se dopao prvi gol, kao i što je jedan moj igrač kasnije izgubio važnu loptu na sredini terena, pustivši Barselonu da razvije kontranapad. Očekivao sam da posed lopte bude 50-50, nikako 60-40 u korist protivnika. Ipak, ovo takmičenje nije jedna utakmica koja odlučuje prvaka", naglasio je Murinjo.

Gvardiola: Važna pobeda, još je mnogo bodova u igri

Trener Barselone Pep Gvardiola zadržao je mirnoću i racionalno razmišljanje i posle pobede nad Realom od 3:1 u Madridu.

Gvardiola je prilikom susreta sa novinarima naglasio da je još sve otvoreno kada je reč o borbi za titulu.

Real je bio bolje pripremljen i uigran za ovaj meč. Ipak, sam tok meča krenuo je u jednom trenutku u našu korist i osvojili smo bodove, neophodne za nastavak šampionske trke. Imali smo prilike na kraju i za četvrti gol, ali nam je osnovni cilj bio da mirno privedemo utakmicu kraju. U prvih 15 minuta smo igrali slabije, ipak je protivnik bio Real. Bili smo spremni da će pred svojim navijačima praviti šanse. Odbrana nam je bila labava, imali smo problema na početku", rekao je Gvardiola.

On je potom naglasio i da ne misli da je ova pobeda psihološki uzdrmala Real.

"Sve je i dalje otvoreno, imamo i meč na našem stadionu sa njima. Oni imaju odlične igrače, i da smo izgubili od njih, ništa ne bi bilo gotovo ni u njihovu korist", dodao je Gvardiola.

Na pitanje da li je Barselona odigrala savršen meč, Gvardiola je odgovorio odrično.

"Trebali smo bolje i brže da se krećemo. Nismo imali brz protok lopte. Na kraju mogu reći da smo odigrali vrlo dobru utakmicu. Pred nama je još mnogo bodova u igri, ništa ovim nije odlučeno. Što se tiče greške Valdesa na početku, on je kasnije tokom meča pokazao da je psihološki vrlo jak. Nije podlegao atmosferi i pritisku", napomenuo je Gvardiola.

Trener Barselone se potom osvrnuo i na forsiranje Aleksisa Sančeza u napadu, u odnosu na Davida Vilju i Pedra.

"Postavio sam Aleksisa kao centralnog napadača. Mesi je bio malo iza njegovih leđa, kako bi primao loptu u prostoru. Igra koju sam postavio odgovarala je više za tip igrača kao što je Sančez.

GOLOVI:
VMJunior

Postby Odin » 11 Dec 2011, 02:40

Bane wrote:Ne vredi, ubi ih mentalitet i Ronaldo. Real je imao vrhunske uslove: teren na kome ni dupli pas ne mozes da odigras, pun stadion napaljenih navijaca koji veruju u pobedu svi do jednog i Valdeza koji je danas napravio kikseva koliko Leman, Bajkovic i Bartez skupa na 10 tekmi. Sa druge strane Sancez majstor, odlicno se uklopio u ovaj tim, ima i kvalitet i manire dostojne fudbalera Barselone.

B1: Jeste, jos samo Ronalda da dovedu, pa da svih 11 igraca postanu kandidati za Oskara.

B2: Ti si prva osoba kojem se Pepe svidja kao igrac/covek. :roll: Kad gledam El Klasiko uvek navijam za Real, jer je to klub koji manje mrzim, ali cim vidim njegovu pacovsku facu, ja razmisljam da predjem na Barsu. :laugh:
Odin

Postby Talicni Tom » 11 Dec 2011, 10:17

Definitivno ovaj tim Barselone piše istoriju kao jedan od najboljih, najlepršavijih i najdominantnijih u njihovoj istoriji. Fascinira to koliko su oni u stanju da budu fokusirani na cilj, da vide svoje greške, na čelu sa trenerom i glavnim igračima. Koji je to nivo samopouzdanja u igru, sistem, vlastite kvalitete i trenera to nije normalno.

Opet su dominirali svojom igrom, lakoćom, igrom u kojoj igrači sijaju kao zvjezdice, i kada ne ide oni pokušavaju ono što najbolje znaju, za razliku od Reala, ekipe pune kvaliteta koja je opet sinoć na kraju pokazala svoje siledžijsko lice. Te pomahnitale startove sa dvije noge, oči zakrvavljene, nozdrve naduvane. Derbi Barsa-Real postaje sve više korida u kojoj vješti matadori mašu crvenim plaštom ludom biku ispred očiju, sportu, igri, ritualu u kojem se pobjednik zna skoro unaprijed, matador doalzi da pobere cvijeće, a bik nadobudan i silan završi na koljenima.
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby Bane » 11 Dec 2011, 11:49

Odin wrote:
Bane wrote:Ne vredi, ubi ih mentalitet i Ronaldo. Real je imao vrhunske uslove: teren na kome ni dupli pas ne mozes da odigras, pun stadion napaljenih navijaca koji veruju u pobedu svi do jednog i Valdeza koji je danas napravio kikseva koliko Leman, Bajkovic i Bartez skupa na 10 tekmi. Sa druge strane Sancez majstor, odlicno se uklopio u ovaj tim, ima i kvalitet i manire dostojne fudbalera Barselone.

B1: Jeste, jos samo Ronalda da dovedu, pa da svih 11 igraca postanu kandidati za Oskara.

B2: Ti si prva osoba kojem se Pepe svidja kao igrac/covek. :roll: Kad gledam El Klasiko uvek navijam za Real, jer je to klub koji manje mrzim, ali cim vidim njegovu pacovsku facu, ja razmisljam da predjem na Barsu. :laugh:

Kao igrac da, sirovina ala Jap Stam. Koliko god bio omrazen, on je medju 5 najboljih stopera na svetu.
Bane

Postby harper lee » 11 Dec 2011, 12:24

Real je navukao kompleks moranja protiv Barselone i cim im nesto na utakmici krene naopako zreli su za klanje. Nesto slicno samo na mnogo nizem nivou fudbala gledamo vec godinama u nasoj ligi.
Last edited by harper lee on 11 Dec 2011, 16:15, edited 1 time in total.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby ОГИ » 11 Dec 2011, 12:38

harper lee wrote:Rael je navukao kompleks moranja protiv Barselone i cim im nesto na utakmici krene naopako zreli su za klanje. Nesto slicno samo na mnogo nizem nivou fudbala gledamo vec godinama u nasoj ligi.

Dok sam čitao ovu prvu rečenicu pomislio sam na naš derbi, ali vidim i ti si odma to napisao. No, okrenimo se El Classicu što je i tema jel?
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal