Veliki derbi Bayerna i Schalkea, Ibiševićeve Švabe na Werder
U nedjelju će se na Allianz Areni susresti vječiti rivali, prvoplasirani Bayern Munchen i trenutno šestoplasirani Schalke. O velikom rivalitetu ove dvije ekipe ne treba puno trošiti riječi, samo je jedno jasno, u ovim okršajima pozicija na tabeli ne igra veliku ulogu, te su sve karte otvorene.
Za prvo zagrijavanje atmosfere bio je zadužen napadač tima iz Gelsenkirchena Klaas-Jan Hunteaar, koji je kazao kako se ne brine zbog bivšeg golmana Schalkea, a danas jedinice Bavaraca Manuela Neuera, koji slovi za jednog od najboljih čuvara mreže na svijetu:
"Gol se može zabiti svakom golmanu! Nijedan čuvar mreže nije Superman!", poručio je Holanđanin. Ipak, on zbog povrede definitivno neće biti u prilici da zaprijeti golu Neuera.
S druge strane golman Bavaraca je svjestan da će biti izviždan od gostujućih navijača, s obzirom na to da ga smatraju svojevrsnom izdajicom:
"Sigurno će biti nabrijana atmosfera, jer se igra protiv Bayerna i protiv mene. To mi je jasno. Ali to neće biti prvi zvižduci koje ja doživljavam u karijeri", istakao je Neuer.
U svakom slučaju, Bayern ima priliku da napravi korak više ka tituli, dok su gosti u prilici da se vrate na pravi put, nakon jako promijenjivih rezultata ostvarenih u završetku prvog, te na početku drugog dijela sezone.
Susreti koji su kao i obično bh. javnosti najzanimljiviji su dueli ekipa za koje nastupaju naši reprezentativci. Ipak, ovoga puta će boje BiH jedino braniti Vedad Ibišević u dresu svog Stuttgarta, budući da su i Salihović i Mujdža van pogona zbog povreda.
Ibiševićeve Švabe sutra dočekuju ekipu Werdera iz Bremena, dok će Fortuna na noge Mujdžinom Freiburgu. Ekipa Hoffenheima našeg Sejada Salihovića će u predstojećem kolu gostovati u Hannoveru.
Svakako ne smije se zaboraviti ni veliki duel branioca titule Borussije Dortmund, koja se trenutno nalazi na drugoj poziciji na tabeli i HSV-a, kao devete ekipe Bundeslige.