Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Nova Superliga

Подржавате ли идеју формирања Европске Суперлиге?

Да
26
23%
Не
87
77%

Total votes : 113

Re: Nova Superliga

Postby zeppelin » 20 Apr 2021, 06:52

pikanterije wrote:ne znam koji je onda motiv da ovi klubovi igraju svoja nacionalna prvenstva?!

Zašto bi se odricali učešća u domaćoj ligi ? Naročito Englezi, koji od svoje lige zaradjuju više nego od LŠ ?

Nije njima sporan domaći šampionat, oni jednostavno hoće da Uefinu LŠ zamene novim takmičenjem od koga očekuju da bude finansijski znatno isplativije, sa više jakih utakmica i u kojem im je zagarantovano učešće bez obzira na razultate.

To je ono što oni žele. Da li to mogu da izguraju je drugo pitanje. Da li je to što pokušavaju dobro za fudbal kao sport je treće.
zeppelin

Postby Dr. Thomas » 20 Apr 2021, 07:30

Ja ću ipak verovati da ovi što su u anketi glasali za super ligu da su to uradili čisto iz sprdnje. :puke:
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby fontaneros » 20 Apr 2021, 07:54

Premijer liga zakazala je hitan sastanak za utorak, ali na njemu neće biti predstavnici svih klubova.

Tačnije, na sastanak nisu pozvani Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Arsenal, Čelsi i Totenhem
.

Onlajn sastankom predsedavaće prvi čovek Premijer lige Ričard Masters. Tema je jedna – plan akcije za budućnost u svetlu ideje o osnivanju Superlige za koju se izjasnilo šest premijerligaša.

Uz UEFA i Premijer ligu ideju 12 velikih klubova osudio je i britanski premijer Boris Džonson.

„Razmatramo nekoliko mogućnosti. Ne mogu da vam dam nikakve detalje u ovom momentu, sve ćemo objaviti kada razmotrimo sve mogućnosti. Uradićemo sve što možemo, u saradnji sa fudbalskim vlastima, da ova ideja ne opstane u formi u kojoj je sada predtavljena. Mislim da ovo nije dobra vest za navijače, mislim da ovo nije dobra vest za fudbal u našoj zemlji. Ovi klubovi jesu veliki globalni brendovi, ali nisu samo to. To su klubovi koje su istorijski osnovali gradovi, lokalne zajednicce. Moraju da imaju vezu sa navijačima, sa ljudima iz svoje zajednice. Izuzetno je važno da se neke stvari ne promene“, rekao je Džonson.
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Golden Warrior » 20 Apr 2021, 08:24

Ja sam prvog trenutka sumnjicav prema ''Superligi'' jer samo cekam kad ce se dobri stari politicari umesati, cisto sumjam da je njima u interesu da se ta dobro osmisljenja piramida za izvlacenje para srusi.

Doduse Tramp za dokovske radnike se odmah oglasio, cekaju se i ostali da krenu sa pritiscima i ucenama...
Golden Warrior

Postby Bolkonski » 20 Apr 2021, 08:32

zeppelin wrote:
pikanterije wrote:ne znam koji je onda motiv da ovi klubovi igraju svoja nacionalna prvenstva?!

Zašto bi se odricali učešća u domaćoj ligi ? Naročito Englezi, koji od svoje lige zaradjuju više nego od LŠ ?

Nije njima sporan domaći šampionat, oni jednostavno hoće da Uefinu LŠ zamene novim takmičenjem od koga očekuju da bude finansijski znatno isplativije, sa više jakih utakmica i u kojem im je zagarantovano učešće bez obzira na razultate.

To je ono što oni žele. Da li to mogu da izguraju je drugo pitanje. Da li je to što pokušavaju dobro za fudbal kao sport je treće.

Upravo to.

Čeferin će da doživi nervni slom jer mu ovi donose profit, a ovima je to jasno i žele sami da odlučuju o novcu koji oni donose.

Ali mi je i dalje vrhunac kenjanje o klubovima koji hoće u Superligu, a onda kukanje kako će samo njihov odlazak obesmisliti nacionalna prvenstva, iako će još uvek postojati LŠ za koju će se kvalifikovati kroz domaća prvenstva :laugh:
Znači, ti klubovi su jednako Liga šampiona, i bez njih ona ne postoji.
Pa tek ovo glasanjeza izmedju mafijaške i korporativne organizacije :laugh:

Ovaj počeo sa izbacivanjem sirotinje u Ligu konferencija, i svi tajac, a sada LŠ postade bastion sporta i sportske etike i opšte kevtanje, jer koga zabole za mučenike koji su bačeni u Ligu konferencija, ali oko ovih se poubijaše :laugh:
Bolkonski

Postby Niko123 » 20 Apr 2021, 08:36

Niko123

Postby Puta Tapar » 20 Apr 2021, 08:54

Jedva čekam Superligu da gledam igrače robove ko u Spejs Džemu da Džordan nije dao onu trojku.
Puta Tapar

Postby Stenli » 20 Apr 2021, 08:54

Kakva je to Superliga ako nisu ni imali nameru da zovu dva najjača kluba... :beyond:
Stenli

Postby bwa » 20 Apr 2021, 09:00

Pa ti idi u Kinu i Singapur majku ti olosku jebem. Kako me ovo podsjeca na jednog slabovidog malog covjeka sa povelikom torbom. Dobro je da je Bolkonski odmah dao podrsku.
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby Niko123 » 20 Apr 2021, 09:21

Kaze, mladi su izgubili interesovanje za fudbal, pa kako i ne bi, kada u danasnjem fudbalu, nema nekog poteza gde ces ostati bez daha, gde preplaceni fudbaleri, vise gledaju kako da nameste frizuru i koje ce kopacke obuci, nego da se bore za klub, ja sam poslednji put odgledao celu utakmicu kada je Celsi osvojio titulu u LS, sada samo pogledam golove i to je to...
Niko123

Postby Inzaghi » 20 Apr 2021, 09:31

Koliko losi pokusaji spinovanja o LK.

Kao i obicno na forumu se pise kao neka glupa fb stranica gde se vredja i generalizuje.

A gle cuda ta ista UEFA je namestila da ti isti sirotinjski Sparsi bi sada sa tabele PL trebali u to jadno takmicenje hahaha. Koliko los spin.

Ali ce zato oni kao najbolji klub da organizuju revoluciju u fudbalu haha.

Samo neka idu. Naravno bez ikakvog prava na domaca takmicenja jer je narusena neregularnost u startu i nema poente igrati.

UEFA da je pametna da ih uslovi, postoji trenutni sistem gde bi Sparsi trebali u LK, pa i kada pocne konferencija da moraju da igraju takmicenje. Ako ne zele cao. Problem resen.
Posto vidim da je gospodi ispod casti LS a oce sa lokalnim.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby zeppelin » 20 Apr 2021, 09:43

Grobar89 wrote:Kaze, mladi su izgubili interesovanje za fudbal, pa kako i ne bi, kada u danasnjem fudbalu, nema nekog poteza gde ces ostati bez daha, gde preplaceni fudbaleri, vise gledaju kako da nameste frizuru i koje ce kopacke obuci, nego da se bore za klub, ja sam poslednji put odgledao celu utakmicu kada je Celsi osvojio titulu u LS, sada samo pogledam golove i to je to...

Mislim da nije to u pitanju.

Ako (kažem ako jer možda samo sere) starosna struktura koji matori pominje zaista gubi interesovanje za fudbal, to je zato što stasavaju genaracije odrasle na video igricama i muzičkim spotovima, kojima je neophodna konstantna stimulacija ili vrlo brzo gube pažnju.

Većina npr. nije u stanju da gleda ni neke fenomanelne stare filmove jer su im "prespori", "dosadni" itd.

Njima fudbal, ovakav kakav je, nije dovoljno dinamičan.

Da ne pričam koliko sam klinaca video na jugu na JNA koji, umesto da navijaju ili bar gledaju ono zbog čega su došli na stadion, veći deo tekme provedu buljeći u telefon.
Last edited by zeppelin on 20 Apr 2021, 09:45, edited 2 times in total.
zeppelin

Postby Џејси Керол » 20 Apr 2021, 09:43

Ma mogu da im pljunu pod prozor, ne bi Perez i ekipa ovo radili da nisu sigurni da im ovi mogu nesto uraditi.

Ostaje jedino nada da ce se raja dici i popaliti stadione i sportske centre, eventualno da se dva fegeta Ronaldo i Mesi npr oglase ili tako neke vidjenije face.
proces.
Џејси Керол

Postby Cuburac » 20 Apr 2021, 09:46

Perez u ovom clanku navodi da pobednik LS dobija oko 130 miliona, a u SL bi dobijao skoro duplo. Razlika je stvarno velika i dobar je mamac . Medjutim...
Premijer ligasi su u prosloj godini od tv prava dobili 2.5 milijardi evra, Liverpul preko 150 miliona, ostali malo manje u zavisnosti od plasmana , broja prenosa i slicni.

Oko te brojke "vrte" se i Čelsi (146 miliona), Totenhem (145), Arsenal (142), Junajted (142)

Ako premijerligasi stvarno budu suoceni sa proterivanjem iz PL, sto ne verujem da su ocekivali, verujem da ce ponovo preispitati racunicu
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Dr Arslanagic » 20 Apr 2021, 09:48

Фудбалл умире од тренутка када је уведено босманово правило.
До тог момента је постојало такмичење и притисак да се буде шампион у својој земљи.
Само тако си могао да играш са најбољима.

Од босмановог правила више није било битно да ли си шампион, већ колико може да се заради.
Тачније, зарада тј профит, је постао једини циљ, једина идеологија коју је сваки тим имао.

Рецимо, када је Звезда освојила титулу шампиона европе и света, најмањи мотив је била зарада од потенцијалне продаје играча, тим је прављен са жељом да се освоји титула.
Као што смо сви оне сезоне навијали за Лион, па за Ајакс .... то је драж спорта, да не побеђује онај који има највише пара.
Тога више никад неће бити.

Коме ће ово такмичење бити занимљиво ја се бринем за његов укус и поимање света.
Престао сам да пратим елитна такмичења у кошарци и фудбалу јер тачно знаш 5-6 тимова који ће увек бити у полуфиналу.
Шта је ту занимљиво.
Некад мора да се поједе и палента и чорба, не може само ћевапи.
Досади и није нормално.

КК Партизан је последњи мокиханац старог поимања спорта, и зато нам је свима било лепо те деценије, и зато никада нећемо заборавити како су мали драли велике.
Исто као навијачи ЦЗ у фудбалу КЕШ сезоне.

Те страсти, навијања ... тога више неће бити.
Профит ће сахранити свет, велики ће потпуно појести мале.
Хлеба и игара.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal