Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Nemačka liga

Re: Bundesliga

Postby Dejan » 31 Mar 2012, 07:12

Sjajan meč u Dortmundu, a ja sam gledao samo drugu polovinu prvog poluvrmena kada su milioneri bili dosta bolji i poveli golom Kagawe.

Evo golova:

...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby nolinjo » 08 Apr 2012, 22:15

Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby CRNO BELI SVET » 11 Apr 2012, 16:27

Bundesliga, 20:00
Dortmund-Bajern

Konačno je stigao i taj meč sezone, koji će najverovatnije razrešiti pitanje šampiona, a u koji BVB ulazi sa tri boda prednosti. Očekuje se pravi spektakl večeras na Vestfalenu, a što zbog snage oba rivala, što zbog važnosti meča, teško je predvideti moguća dešavanja na meču.

Međutim, moje mišljenje je da će Dortmund kontrolisati dešavanja na terenu, jer jednostavno u odnosu na Bajern krasi ih daleko veća agresivnost, timska kompaktnost, brzina i energija koju nosi njihova mladost, i u poslednja tri meča koja su odigrali Bajern i ovaj šampionski tim Dortmunda, BVB je u sva tri navrata delovao kao mnogo bolji tim na terenu, i lagano rešavao sva tri meča u svoju korist.

Bajern igra odlično u poslednjih mesec i po, Gomez je raspucan, Roben i Riberi nose igru, imali su nekoliko ubedljivih trijumfa, ali isto tako i dosta muka protiv ozbiljnijih rivala, gde su dosta srećno dobijali sa po golom razlike, ali uz dva remija Dortmunda, uspeli su u nameri da im se pred ovaj meč približe na odstojanje sa kojeg današnjom pobedom preuzimaju sudbinu u svoje ruke.

Dortmund(4-2-3-1): Vajdenfeler - Pišček, Subotić, Humels, Šmelcer - Gundogan, Kel - Kuba, Kagava, Groskrojlc - Levendovski

Bajern(4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Kros, Švajnštajger - Roben, Miler, Riberi - Gomez

Generalno, problem Bajernu u mečevima protiv jačih rivala je atipičan raspored igrača u ovom sistemu koji forsira Hajnkes, gde zadnje vezne igrače igraju Kros i Švajni koji su ipak više organizatori nego kvarioci igre protivnika, tako da teško Bajern može da se organizovano brani ukoliko ih neka ekipa konstantno pritiska. Miler, iako je u ovom sistemu deluje kao organizator, igra lutajućeg špica koji ide u završnici ili se otvara na stranu u zavisnosti ko od spoljnih probija, otvarajući dakle prostor i za ulazak Robena ili Riberija u sredinu, ali i pre svega za ubacivanje iz drugog plana u završnicu Krosa ili Švajnštajgera. U većini mečeva, Riberi i Roben imaju veliku slobodu napadačke kreacije, ali večeras neće biti tako, imaće puno defanzivnih zadataka zbog konstantnog ponavljanja po bokovima Piščeka i Šmelcera.

Klop ima oprobani recept za Bajern, konstantna agresija i presing na poslednju liniju Bavaraca koja je i pored sasvim solidnih igračkih imena najslabiji i daleko najranjiviji deo ekipe. Isto k'o što sam pisao prošli put, iseći im u startu mogućnost pas igre koja je vrhunski sinhronizovana između svih linija, održati kontrolu poseda i konstantno pritiskati goste, jer oni ne umeju(tj. nisu navikli) da se brane organizovano u dužim vremenskim intervalima, a u tom slučaju na scenu stupaju konstantna sjajno ukomponovana preplitanja linija Dortmunda po dubini i širini(otvaranja na bokove, ubacivanja iz drugog plana), ta izražena brzina spoljnih igrača i inspiracija Kagave koji jednim potezom može da izmisli gol priliku.

U svakom slučaju, spektakl u najavi koji se ne sme propustiti, ja lično očekujem pobedu Dortmunda i dosta golova.

Napred BVB!
San koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je stvarnost.
CRNO BELI SVET

Postby nolinjo » 11 Apr 2012, 16:29

ja ocekujem da bar 2 gola primi borusija preko bekova,piscek je igrao napadaca u visli ...a i smelcer visi u napadu :P
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby mali_buda » 11 Apr 2012, 20:37

1-0 za Dortmund u 75min. Iako ih je Bajern (bar u drugom delu koje gledam) demolirao na sredini terena, nakon kornera i odbijene lopte, jedan igrac domacih hvata volej na 16m, lopta po zemlji, a Levandovski na 5m od golmana petom menja pravac lopti.

Jup zamenio Gomeza par minuta ranije...
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby mali_buda » 11 Apr 2012, 20:45

Roben promasi penal 5min pre kraja. Golman domacih mu je uhvatio zivu loptu.
mali_buda

Postby Tegi » 11 Apr 2012, 21:19

Je'l ste videli, sinovi, sta je nemacki fubal?
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby mali_buda » 11 Apr 2012, 21:33

Kakav finis i kakvi promasaji Robena. U 92min. Subotic glavom u svoju precku, lopta pada na nogu Robena, koji sa 2m prebacuje gol. U narednoj akciji, Levandovski pogadja precku Bajerna... Odlican mec, mogu reci da Bajern nije zasluzio poraz.
mali_buda

Postby VMJunior » 11 Apr 2012, 21:40

Milioneri opet uzeli salataru! :blue: :blue:
Alal vera,ja sam mislio da nece ni u Evropu naredne godine!
VMJunior

Postby CRNO BELI SVET » 11 Apr 2012, 22:04

mali_buda wrote:Kakav finis i kakvi promasaji Robena. U 92min. Subotic glavom u svoju precku, lopta pada na nogu Robena, koji sa 2m prebacuje gol. U narednoj akciji, Levandovski pogadja precku Bajerna... Odlican mec, mogu reci da Bajern nije zasluzio poraz.

Ako bi gledali samo drugo poluvreme, Bajern je delovao kao ekipa koja kontroliše dešavanja na terenu. Lepa prilika za Riberija, a i posle realno dosta srećnog pogotka Levandovskog, Bavarci su dobili poklon penal, ali i nakon tog promašaja onaj Robenov sa peterca nakon umalo autogola Subotića je neverovatan. Generalno gledano nakon svih 90 minuta neki moj utisak je:
BVB je ostvario svoj cilj, istina na kraju dosta srećno, ali sami su krivi zbog promašaja iz prvog dela, i uz dosta sreće su odneta odsudna tri boda u trci za titulom.

Gledajući celu sezonu, mislim da je ovakav rezultat ipak pravedan, tim koji je više pokazao u toku cele sezone će na kraju podići Salataru. Dortmund je dominirao nad svim rivalima tokom svakog meča ove sezone, i samo je od realizacije njihovih gol prilika zavisilo da li će i kojom razlikom pobediti.

Možda im se propušteno u nekim prethodnim mečevima vratilo večeras, ali to je odlika šampionskih timova! ;)
CRNO BELI SVET

Postby mali_buda » 11 Apr 2012, 22:13

Nema sumnje da je Dortmund zasluzeno sampion. Ja sam gledao samo drugo poluvreme i za taj period sam rekao da je Bajern bio bolji, pogotovo na sredini terena.... I meni je delovalo da je penal isfoliran, al ocito je da sudije najpre gledaju da li je igrac stigao do lopte pre golmana...

Iako mi je Bajern uvek bo simpatican klub, drago mi je sto Milioneri uzimaju titulu... Bavarci su mnogo kikseva napravili ove sezone...

Cudna mi je bila izmena Olic umesto Gomeza, na 20-ak minuta pre kraja :dunno:
mali_buda

Postby CRNO BELI SVET » 11 Apr 2012, 22:25

mali_buda wrote:Nema sumnje da je Dortmund zasluzeno sampion. Ja sam gledao samo drugo poluvreme i za taj period sam rekao da je Bajern bio bolji, pogotovo na sredini terena.... I meni je delovalo da je penal isfoliran, al ocito je da sudije najpre gledaju da li je igrac stigao do lopte pre golmana...
Cudna mi je bila izmena Olic umesto Gomeza, na 20-ak minuta pre kraja :dunno:

Bold-upravo tako, Bajern je delovao dominantnije nakon što su imali dosta sreće u prvom delu(videćeš u nekom hajlajtu šanse Kube, Groskrojlca i stativu Levandovskog), raalizacija penala se završila tako kakav je penal i bio.

ROOONNNNNNNNNALDOOOOOOOO! :blue:
:biggrin:

Za izmenu pojma nemam kakvu je Jup ideju imao, možda da pokuša da skupi malo u svojoj trećini pa da brzom transformacijom u kojoj ima brze igrače kakvi su Roben, Riberi i Olić da reši meč, drugu ideju nemam. :dunno:
CRNO BELI SVET

Postby Napredpartizan » 11 Apr 2012, 23:26

Mrzim ovakve provokacije...
Napredpartizan

Postby Dejan » 14 Apr 2012, 19:09

Milioneri su pobedili u Rurskom derbiju 2:1

...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby Stoxan » 14 Apr 2012, 19:22

Bajern kiksnuo kući protiv Majnca. Samo 0:0. Dortmund sve bliže tituli
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal