Del Piero: Ukoliko maksimum nije dovoljan, moramo pružiti više
05.09.2011 - 15:38
Alessandro Del Piero se osvrnuo na brojne teme u intervjuu za La Gazzettu dello Sport povodom otvaranja novog stadiona Juventusa.
U četvrtak će svečano biti otvoren novi stadion "stare dame", a kao gost će biti ekipa Notts Countyja.
"Presretan sam što će konačno doći taj dan. Na Delle Alpiu je bilo prelijepo, prelijepo je bilo i na obnovljenom Comunaleu, tj. Olimpicu i sada dolazimo do novog, našeg stadiona. Ovo je odlično i za klub i za grad. A sada, kada dolazimo u naš dom, vladat će specijalna osjećanja. Publika će na svakoj utakmici biti naš dvanaesti igrač i mogu nam omogućiti da pružimo više od maksimuma. Nadam se da će novi teren igračima davati pobjedničku energiju kao što je bio slučaj na Delle Apiu, da će novi teren biti teren beskonačnih pobjeda i magičnih noći", rekao je Del Piero i nastavio:
"Interpretacija onoga što moramo uraditi je ključna i determinira ono što zapravo i jesmo. Moramo biti ujedinjeni kako bismo ostvarili prave rezultate i moramo dati sve za pobjedu. Za pravi rezultat vam trebaju poniznost, požrtvovanost, ponos i odgovornost. Conte je veliki radnik, ima jasne ideje, veoma je motivisan. Ali mi svi moramo shvatiti da pružanje maksimuma ne treba biti cilj, nego pravilo. I nezamislivo je da se to ne desi, i ako postavimo visoke ciljeve moramo ostati pozitivni i ne trebamo misliti samo na utakmice. Moramo raditi dan za danom pružajući maksimum u onome što se od nas traži. A ukoliko vaš maksimum nije dovoljan za ispunjenje cilja, morate pružiti više od maksimuma", rekao je Del Piero.
"Zabava je veoma bitna jer takav osjećaj stvara posebnu vezu između publike i igrača. Ukoliko je prisutan ovaj osjećaj, okruženje mnogo pomaže."
Del Piero je na Delle Alpiu doživio mnogo nezaboravnih noći: "Toliko ih je mnogo da je gotovo nemoguće izdvojiti nešto. Ali izdvojio bih dva meča protiv Reala ili pobjedu od 4:1 nad Milanom. Također i pobjeda protiv Reala na Olimpicu ili meč protiv Frosinonea na kojem sam postigao 200. gol u dresu Juventusa."
Ale kaže da još ne zna da li će mu ovo biti zadnja sezona.
"Ne razmišljam često o tome, ali znajući da će ovo možda biti moja zadnja godina tjera me da pružim 200% od sebe. Ja živim spontano, sve što mi se desi svakog dana pokušavam da iskoristim da idući dan bude bolji. Još nisam odlučio da li će ovo biti moja zadnja sezona u Juventusu ili uopće. Presretan sam i ponosan radi toga što sam važna ličnost u historiji ovog kluba", završio je Del Piero.
(D. Ž.)
U četvrtak otvaranje novog stadiona Juventusa utakmicom protiv Notts Countyja...