Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Italijanska liga

Re: Seria A

Postby KKP » 02 Sep 2011, 17:19

Pa ne da ga prodaju, već da ga puste u nekog prvoligaša npr, ako već ne računaju na njega, to sam mislio...
KKP

Postby Grande Alessandro » 02 Sep 2011, 22:50

Iskusni 38-godišnji napadač trenutno se oporavlja od povrede ligamenata levog kolena, zbog koje je prošle sezone pauzirao šest meseci.

Ovo je možda i najviše doprinelao ovakvoj odluci...
Inzagi će teško videti teren uopšte ove jeseni...možda tek krajem...
Nije isključeno da ga registruju za proleće, ali i to je daleko...inače čovek je legenda...što zbog onoga što je postigao u svojoj karijeri, što zbog neverovatne talije...nema većeg "userka" u fudbalu od njega...
Grande Alessandro

Postby Burke » 02 Sep 2011, 23:38

Grande Alessandro wrote:inače čovek je legenda...što zbog onoga što je postigao u svojoj karijeri, što zbog neverovatne talije...nema većeg "userka" u fudbalu od njega...

И за срање треба знање :D
Burke

Postby VMJunior » 02 Sep 2011, 23:43

Unikat.Jedan jedini nenadjebivi Pipo.

Ne zna skoro nista osim, jedne stvari, da bude u pravo vreme na pravom mestu i da da gol.
Samo toliko.
VMJunior

Postby Grande Alessandro » 02 Sep 2011, 23:49

Ma meni je on neverovatno gotivan baš zbog toga...čisto da ne ispadne da sam mu nalepio negativnu etiketu ;)

Sećam se napada u Juveu...Zidan-Del Pijero-Inzagi :blue: ...srećni dani Torinskog giganta!
Grande Alessandro

Postby mali_buda » 03 Sep 2011, 16:45

Krece i Calcio ;)

The Serie A will kick off next weekend after the Italian Players Association (AIC) said a collective bargaining agreement has been reached.

The opening round of games, which were due to begin last weekend, was postponed when the AIC called a strike in protest at the refusal of the union of clubs (LEGA) to sign the collective bargaining contract.

A source from the AIC said on Saturday that the contract was on the verge of being signed early next week in time for the second round of Serie A games.

“The contract will be signed either late morning or early afternoon on Monday, September 5. The only things missing are small technical details,” an AIC source told the Ansa news agency.

“We only need to review a few things tied to the regulations and our lawyers are working on finalising everything.”

The agreement will mean the first fixture of the 2011/12 Serie A campaign will be AC Milan against Lazio on Friday.

It came a day after AIC president Damiano Tommasi said they were optimistic the second round of games would be played.

“We received the proposal from the Lega’s meeting on September 1 and are working on it,” a statement from Tommasi read.

“There is moderate optimism.”

goal.com
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Grande Alessandro » 04 Sep 2011, 20:47

Ziegler u Fenerbahceu na pozajmici
02.09.2011 - 16:59

Reto Ziegler biće ubrzo igrač Fenerbacea. Prema Sky Sportu, Juventus i Fenerbahce postigli su konačni dogovor oko prelaska ovog švajcarskog igrača u turski klub.

Postoje detalji koje treba razraditi, a zvanično saopštenje bi trebalo da bude sutra ili u nedelju.

Dogovor je postignut oko počasne pozajmice zbog koje će Juventus primiti milion evra.

Ziegler je stigao u Juventus iz Sampdorie pre 3 meseca, ali nije se uklopio u Conteove planove.

(J. V.)

Toni zajedno sa Zieglerom?
04.09.2011 - 19:36
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image

Iskusni napadač Luca Toni je zainteresovan za ponudu koju je na Juventusovu adresu dostavio turski gigant Fenerbahce.

Turci prate Tonija već nekoliko dana i žele ga već sutra dovesti u Istanbul.

Tako bi iskusni napadač, uprkos povjerenju trenera, mogao da se pridruži Ziegleru, koji je ovog ljeta otišao u Fenerbahce na posudbu. Jedan od razloga zbog kojih bi 34-godišnji napadač napustio Juventus, jeste i nastojanje da se smanji suma novca koja se izdvaja za plate igrača, s obzirom da su propali pokušaji da se prodaju Amauri i Iaquinta.

Ovaj dvojac se našao na vjetrometini navijača zbog toga što su, uprkos brojnim ponudama, odlučili da ostanu u Torinu, iako im je rečeno da se ne računa na njihove usluge.

(M. N.)
Grande Alessandro

Postby KKP » 04 Sep 2011, 20:48

Konte je sumnjao u kvalitete Ciglera, nije ih švajcarac ubedio da ima kvalitet koji su oni tražili, ovako nešto se i očekivalo...
KKP

Postby mali_buda » 04 Sep 2011, 21:15

Snajder poslušao Murinja i ostao u Interu

Image

Holandski fudbaler Vesli Snajder otkrio je da mu je bivši trener Intera Žoze Murinjo savetovao da ovog leta ostane u tom klubu, umesto da pređe u Mančester junajted.

"Murinjo me je pozvao i rekao da ostanem u Interu. On nosi Inter u srcu i uvek mi je govorio da ne napuštam taj klub", rekao je Snajder za "Gazetu delo sport".

"Zadovoljan sam. Nikada nisam hteo da napustim Inter i ne želim više da pričam o Mančester junajtedu", dodao je holandski reprezentativac.

Italijanski i engleski mediji tokom letnjeg prelaznog roka pominjali su da bi Snajder mogao da pređe u redove premijerligaša, za navodno 35 miliona evra.

Snajder je u Inter došao 2009. godine iz Real Madrida na insistiranje u tom trenutku novog trenera Intera Murinja, a prethodno je igrao za Ajaks iz Amsterdama.

Murinjo je ekipu Intera trenirao od 2008. do 2010. godine. Portugalac je sada u Real Madridu. Da li je ovo nagoveštaj Snajderovog povratka u Real ili Murinjovog u Inter?

Ili je sve samo jednostavno prijateljsko savetovanje...

(agencije/MONDO)
mali_buda

Postby Felipao » 04 Sep 2011, 22:33

Ili je savetovanje da Snajder ne pojachava jednog od najzescih Realovih rivala u LS.Murinjo,liscu stari :)
Felipao

Postby Grande Alessandro » 05 Sep 2011, 15:47

Del Piero: Ukoliko maksimum nije dovoljan, moramo pružiti više
05.09.2011 - 15:38

Alessandro Del Piero se osvrnuo na brojne teme u intervjuu za La Gazzettu dello Sport povodom otvaranja novog stadiona Juventusa.

U četvrtak će svečano biti otvoren novi stadion "stare dame", a kao gost će biti ekipa Notts Countyja.

"Presretan sam što će konačno doći taj dan. Na Delle Alpiu je bilo prelijepo, prelijepo je bilo i na obnovljenom Comunaleu, tj. Olimpicu i sada dolazimo do novog, našeg stadiona. Ovo je odlično i za klub i za grad. A sada, kada dolazimo u naš dom, vladat će specijalna osjećanja. Publika će na svakoj utakmici biti naš dvanaesti igrač i mogu nam omogućiti da pružimo više od maksimuma. Nadam se da će novi teren igračima davati pobjedničku energiju kao što je bio slučaj na Delle Apiu, da će novi teren biti teren beskonačnih pobjeda i magičnih noći", rekao je Del Piero i nastavio:

"Interpretacija onoga što moramo uraditi je ključna i determinira ono što zapravo i jesmo. Moramo biti ujedinjeni kako bismo ostvarili prave rezultate i moramo dati sve za pobjedu. Za pravi rezultat vam trebaju poniznost, požrtvovanost, ponos i odgovornost. Conte je veliki radnik, ima jasne ideje, veoma je motivisan. Ali mi svi moramo shvatiti da pružanje maksimuma ne treba biti cilj, nego pravilo. I nezamislivo je da se to ne desi, i ako postavimo visoke ciljeve moramo ostati pozitivni i ne trebamo misliti samo na utakmice. Moramo raditi dan za danom pružajući maksimum u onome što se od nas traži. A ukoliko vaš maksimum nije dovoljan za ispunjenje cilja, morate pružiti više od maksimuma", rekao je Del Piero.

"Zabava je veoma bitna jer takav osjećaj stvara posebnu vezu između publike i igrača. Ukoliko je prisutan ovaj osjećaj, okruženje mnogo pomaže."

Del Piero je na Delle Alpiu doživio mnogo nezaboravnih noći: "Toliko ih je mnogo da je gotovo nemoguće izdvojiti nešto. Ali izdvojio bih dva meča protiv Reala ili pobjedu od 4:1 nad Milanom. Također i pobjeda protiv Reala na Olimpicu ili meč protiv Frosinonea na kojem sam postigao 200. gol u dresu Juventusa."

Ale kaže da još ne zna da li će mu ovo biti zadnja sezona.

"Ne razmišljam često o tome, ali znajući da će ovo možda biti moja zadnja godina tjera me da pružim 200% od sebe. Ja živim spontano, sve što mi se desi svakog dana pokušavam da iskoristim da idući dan bude bolji. Još nisam odlučio da li će ovo biti moja zadnja sezona u Juventusu ili uopće. Presretan sam i ponosan radi toga što sam važna ličnost u historiji ovog kluba", završio je Del Piero.

(D. Ž.)

U četvrtak otvaranje novog stadiona Juventusa utakmicom protiv Notts Countyja...
Last edited by mali_buda on 05 Sep 2011, 15:50, edited 1 time in total.
Reason: YT edit
Grande Alessandro

Postby mali_buda » 06 Sep 2011, 08:30

Inzagi prelazi u Atalantu
IZVOR: B92, ZURNAL.RS | ČŽ

Vremešni napadač Milana Filipo Inzagi odlučio je da se vrati u Atalantu, tim iz kojeg je prešao u Juventus, a zatim u Milan.

Image

Popularni Pipo se naljutio, jer se nije našao na spisku igrača za prvi deo takmičenja u Ligi šampiona.

Konkurencija u napadu "crveno - crnih" je velika, pa je Inzagi shvatio da pored Ibrahimovića, Pata, Robinja i Kasana neće dobijati dovoljno prilika da igra. Posle deset godina provedenih na Đuzepe Meaci, vraća se u klub gde je odigrao jednu sezonu i postigao 24 gola na 33 meča.

Karijeru je počeo u Pjaćenci, bio na pozajmici u Lefeu i Veroni. Za Parmu je odigrao jednu sezonu, odakle je prešao u Atalantu. Za Juventus je igrao četiri sezone.

Reprezentativnu karijeru završio je sa 57 nastupa i 25 golova.
mali_buda

Postby Tumbas » 06 Sep 2011, 10:25

mali_buda wrote:
Inzagi prelazi u Atalantu
IZVOR: B92, ZURNAL.RS | ČŽ

Vremešni napadač Milana Filipo Inzagi odlučio je da se vrati u Atalantu, tim iz kojeg je prešao u Juventus, a zatim u Milan.

Image

Popularni Pipo se naljutio, jer se nije našao na spisku igrača za prvi deo takmičenja u Ligi šampiona.

Konkurencija u napadu "crveno - crnih" je velika, pa je Inzagi shvatio da pored Ibrahimovića, Pata, Robinja i Kasana neće dobijati dovoljno prilika da igra. Posle deset godina provedenih na Đuzepe Meaci, vraća se u klub gde je odigrao jednu sezonu i postigao 24 gola na 33 meča.

Karijeru je počeo u Pjaćenci, bio na pozajmici u Lefeu i Veroni. Za Parmu je odigrao jednu sezonu, odakle je prešao u Atalantu. Za Juventus je igrao četiri sezone.

Reprezentativnu karijeru završio je sa 57 nastupa i 25 golova.

:hatman: :prcprcprc: Tracak nade da mozemo doci do nekoliko pobeda vise i opstanka!
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby KKP » 06 Sep 2011, 10:32

O ovome sam pisao kada ga Milan već nije prijavio za LŠ... :)
KKP

Postby Panta » 06 Sep 2011, 13:17

Hvala za sve majstore, i Alegri popusi mi kurac.
Fedor is back.
Panta

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal