Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Španska liga

Re: Primera

Postby Tyrone Spong » 29 Aug 2011, 19:39

sa kim igra barsa
Tyrone Spong

Postby mali_buda » 29 Aug 2011, 19:57

Tyrone Spong wrote:sa kim igra barsa

A, sad, svim srcem uz Villareal :hatman:
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby lord_slawe_ » 29 Aug 2011, 20:04

1 Valdés
22 E. Abidal
14 J. Mascherano
4 Fàbregas
8 Iniesta
15 S. Keita
16 Busquets
11 Thiago Alcântara
10 L. Messi
9 A. Sánchez
17 Pedro

Jel moguce da je ovo sastav Barse?
1 odbrambeni igrac i Mascherano koji i dalje glumi centralnog.
lord_slawe_

Postby mali_buda » 29 Aug 2011, 21:03

Kakav fudbal igra Barsa!!! Kakav presing, pa oni i golmana napadaju kad se sprema da ubaci loptu ;) Fabregas majstor za ubacivanje iz drugog plana. Barsa mi deluje kao da u svakom momentu moze da postigne gol. Steta za utakmicu sto Villareal ne iskoristi sansu kod 1-0.
mali_buda

Postby lord_slawe_ » 29 Aug 2011, 21:41

ajde neka neko napise u kakvoj su to formaciji igrali, sa jednim odbrambenim igracem u 11.
lord_slawe_

Postby mali_buda » 29 Aug 2011, 21:53

Druze, tu nema formacije. Kao da im je Gvardiola rekao: "izadjite, trcite po celom terenu i pobedite". Maskerano je bio libero, Keita i Buskets stoperi, Abidal drzao levo, Tiago desno. Iniesta i Fabregas su bili "lutajuci reporteri", svugde ih je bilo, a po formaciji sa pocetka, Mesi je bio centralni napadac, Sancez desni, a Pedro levi spic.
mali_buda

Postby CRNO_BELI » 29 Aug 2011, 22:23

I kao sto rekoh, bice iznenadjenje ako Barsa ne zabije pet komada. :biggrin: Laganih 5-0. Strasno, nevjerovatno, za cudjenje!

Formacija! Ako se mora na papir staviti onda je to 3-4-3. Maskerano, Buskets i Abidal (zadnja linija), Tiago, Sesk, Keita i Iniesta (veznjaci), te Sancez, Mesi i Pedro (napadaci). Medjutim to moze samo na papiru. Na terenu je to skroz drugacije.

Oni su postala ekipa koja kao da igra mali fudbal, a ne veliki. Kao sto rece mali_buda tu nema formacije. Nego bukvalno svi igraju sve. Mesi je po formaciji bio najistureniji, ali covjek dodje po loptu na 30m od svog gola, pa tu razmijeni koji pas, a onda Fabregas ode u napad, ili Iniesta. Pa Tiago zabije prvi gol, a eto po formaciji bi trebao pokriti poziciju beka. Ljudi jednostavno drze loptu dok ne dadnu gol, ili stvore neku sansu. A onda odmah presingom napadnu protivnika u njihovom 16-ercu. Neprestano mijenjanje pozicija, utrcavanje, kontrolisanje lopte...Tesko je i opisati sve to.

Dakle petarda je sjela. Strijelci Tiago, Sesk, Sancez i Mesi (2 komada).
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby lord_slawe_ » 29 Aug 2011, 22:28

Gvardiola je jebeni genije ako uspe da izgura sezonu sa ovakvom filozofijom.
OK, neki ce reci - pogle kakve igrace ima u timu, ali izvesti ekipu sa 9 veznih igraca, jednim spicem i jednim(!) krstenim defanzivcem i to polupanim Abidalom i ostvariti rez 5-0 protiv nimalo naivne ekipe kao sto je Villareal - moze samo genije i/ili genije u nastajanju.
lord_slawe_

Postby nolinjo » 29 Aug 2011, 23:40

http://www.flashscore.com/detail/2mfCxQlt/#lineups jedan levi bek ,i jedan vezni i jedan zadnji vezni na mestu stopera :ajdejebote:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby KKP » 30 Aug 2011, 00:26

lord_slawe_ wrote:
1 Valdés
22 E. Abidal
14 J. Mascherano
4 Fàbregas
8 Iniesta
15 S. Keita
16 Busquets
11 Thiago Alcântara
10 L. Messi
9 A. Sánchez
17 Pedro

Jel moguce da je ovo sastav Barse?
1 odbrambeni igrac i Mascherano koji i dalje glumi centralnog.

Očigledno je i takav sastav bio dovoljan da pokažu klasu i "petardom" ispraše, ni manje, ni više - Viljareal! :blue:
KKP

Postby CRNO_BELI » 30 Aug 2011, 11:23

lord_slawe_ wrote:Gvardiola je jebeni genije ako uspe da izgura sezonu sa ovakvom filozofijom.
OK, neki ce reci - pogle kakve igrace ima u timu, ali izvesti ekipu sa 9 veznih igraca, jednim spicem i jednim(!) krstenim defanzivcem i to polupanim Abidalom i ostvariti rez 5-0 protiv nimalo naivne ekipe kao sto je Villareal - moze samo genije i/ili genije u nastajanju.

Ma nece on cijelu sezonu gurati u ovom sastavu , ali jednostavno je bio prinudjen na nesto ovako, jer su mu svi stoperi i igraci u zadnjoj liniji povrijedjeni. Pike, Pujol, Maksvel, Adriano... povrede, a Dani Alves suspenzija (samo ne znam zbog cega). Tako da kad se svi oni vrate i Pep ce se vratiti svojoj filozofiji.

Ali prosto je nevjerovatno kako su i jednu utakmicu u ovom sastavu uspjeli da odigraju i to na takav nacin. Mozda si upravu, mozda je Pep genije u nastajanju. :biggrin:
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

CRNO_BELI

Postby Burke » 31 Aug 2011, 22:32

Ево неких издвојених детаља са утакмице против Виљареала. Ово делује нестварно како игра Барса. Ова екипа је нешто најсавршеније што се појавило у свету фудбала икада.

Burke

Postby CRNO_BELI » 01 Sep 2011, 12:21

Burke wrote:Ево неких издвојених детаља са утакмице против Виљареала. Ово делује нестварно како игра Барса. Ова екипа је нешто најсавршеније што се појавило у свету фудбала икада.

Definitivno! :bravo:
Ja sam zadivljen njihovom igrom da nemam rijeci kojim bih mogao da to opisem. I sto je najbolje, nije se njima desila jedna, dvije utakmice da su nevjerovatni, vec to se ponavlja zadnjih 6, 7 godina. :blue: :blue: :blue:

Btw. odlican klip. :thumbup: Ko nije gledao utakmicu, mogao je sve da vidi iz ovoga.

CRNO_BELI

Postby Stoxan » 10 Sep 2011, 17:11

Kako igraju majstori. :blue:
12 minut 2-0 za Barsu u gostima
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Felipao » 10 Sep 2011, 18:46

Stoxan wrote:Kako igraju majstori. :blue:
12 minut 2-0 za Barsu u gostima

Gde trcish pred rudu,2:2 :D
Felipao

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal