Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Italijanska liga

Re: Seria A

Postby Pinturicchio » 25 Sep 2012, 23:22

U samom Torinu, Torino ima vise, ali u Italiji ukupno Juventus ima vise od svih ostalih zajedno... Imao sam negde sliku koliko procenata stanovnika navija za Juventus, po regijama... Recimo, sto je meni zanimljivo, ako se dobro secam, oko 40% Sicilije navija za Juventus... U jednoj oblasti je Juve imao oko 75% ali se ne secam tacno koja je...
Pinturicchio

Postby MOREIRA » 25 Sep 2012, 23:26

Juve ima najvise navijaca na zemaljskoj kugli , tako da je svaka prica suvisna :nargile:
Last edited by MOREIRA on 26 Sep 2012, 00:32, edited 1 time in total.
JA SAM PUCISTA I TIME SE PONOSIM !!!
DOK ODLAZI SVE STO VREDI, LOPOV i DALJE U FOTELJI SEDI !!!
MOREIRA

Postby Grande Alessandro » 25 Sep 2012, 23:27

Juniore, ako se ne varam pre gradnje sadašnjeg novog stadiona, Juve je čak razmišljao da se preseli iz Torina...

Kao što je i napisao Pintirikio...em ima manje navijača nego gradski rival, em im je poseta na prethodnim stadionima (delle Alpi i Komunale) bila jako slaba...
Grande Alessandro

Postby irriducibili » 25 Sep 2012, 23:34

VMJunior wrote:Da li u Torinu vise navijaca ima Juventus ili Torino?Cini mi se da sam negde procitao da Torino ima i to mnogo vise ali da Juventus ima u Italiji najvise navijaca.

Navodno je gradsko jezgro Torina vecinski uz istoimeni klub, ali ja bih ipak izrazio rezervu prema tome. Inace, Juve ima mnogo navijaca sirom Italije i u tom pogledu nema premca...
irriducibili

Postby Pinturicchio » 25 Sep 2012, 23:40

Juventus je uvek bio najveci klub u Italiji i tamo za njega navija vise 15 miliona stanovnika sto je vise od 1/3 stanovnika Italije... Primera radi, Juve ima vise navijaca nego Inter i Milan zajedno... Ali, bar koliko sam ja upoznat, Torino u samom gradu ima vise navijaca, prvenstveno zbog toga sto nosi ime grada...
Pinturicchio

Postby Pinturicchio » 25 Sep 2012, 23:54

Ako nekoga zanima druga strana ''Calciopoli-a'' neka procita ovaj tekst... Malo je duzi i napisan je pre vise od godinu dana, ali svakako je vredno procitati ga, pogotovo za navijace Juventusa. I u njemu se jos tada pominjala umesanost Intera u sve to, sto je nedavno cak rekao i tadasnji napadac Intera Vieri... Taj tekst cuvam u kompijuteru i uvek ce ustati tu u secanje na to sta nam je tada namesteno...

http://sportsport.ba/ino_fudbal/zasto-j ... -ceh/60022

I ono sto je i najvaznije iz ovog slucaja, i ja tvrdim jedan od kljucnih razloga zbog cega se taj slucaj nece ponovo ispitati, je ovo:
Moggi je rekao: "Ili su svi krivi ili niko" - aludirajući da Juventus nije činio ništa što i drugi nisu, ali da je samo Juve drastično kažnjen. Jednostavno, Talijanski nogometni savez ne smije sebi dopustiti još jednu aferu, to bi možda i bio potpuni krah fudbala u Italiji.
Pinturicchio

Postby VMJunior » 26 Sep 2012, 15:52

Ovo ce biti zanimljivo nasem kolegi Felipau...

Almeida: "Savo i ja na meti mafije!"
26. SEPTEMBAR 2012. | 15:31 | IZVOR: SPORTSKE.NET

Trener River Plate i nekadašnji argentinski reprezentativac, oktrio kako se Parma obračunavala sa njim i Savom Miloševićem i kako funkcioniše italijanski fudbal. Parma pustila Romu u odlučujućem meču za titulu 2001. godine?

Matijas Almeida je imao sjajnu karijeru u Seriji A, u svojim najboljim danima proglašavan je i za najboljeg fudbalera u kalću, gde je nosio dresove Parme, Lacija i Intera.

Otkrio je kako su se proveli on i Savo Milošević kada su pali u nemilost gazde "Mlekadžija" Tancija.

"Nestala su mi kola iz garaže, u vreme kada sam se sukobio sa klubom. Isto je prošao i Savo Milošević. To su njihove metode. Policija me je zaustavljala i pretraživala mi auto kao kriminalcu", otkrio je u svojoj autobiografiji Almeida.

Vrhunac ovog "mobinga" bila je poseta nepoznatih ljudi.

"Čuo sam glasove, zatekao natpis mašinskim uljem na zidu kuće. Žena se uplašila i pobacila. Posle Mondijala 2002. pobegao sam iz Parme glavom bez obzira", kaže trener River Plate koji se pre par sezona penzionisao.

Otkrio je i ne baš zapanjujuće stvari o finišu šampionata 2001. kada je Roma osvojila titulu. Tada je "Vučici" bila potrebna pobeda nad Parmom u poslednjem kolu kako bi se domogla "Skudeta".

"Pričalo se da su igrači Rome tražili da ih pustimo. Ja sam rekao ne, kao i neki drugi igrači, ali na terenu je par saigrača šetalo. Iznervirao sam se i tražio da me zamene. Ne znam da li je bio u pitanju novac ili usluga prijateljima iz drugog kluba", rekao je Almeida o utakmici koju je Roma ubedljivo dobila, a istina je da se igrači Parme nisu ni trudili.

On je dodao da su igrači uzimali neke supstance za koje su lekari tvrdili da su vitamini.

"Međutim, kada to uzmete možete da poletite. Posle se pitamo zbog čega toliko tragičnih smrti na terenu, ali i posledica nakon karijere", napisao je Almeida.
VMJunior

Postby mali_buda » 26 Sep 2012, 19:53

VMJunior wrote:Ovo ce biti zanimljivo nasem kolegi Felipau...

Mislim da ce i Neocekivani biti zainteresovan :nisamja:
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Unexpected » 26 Sep 2012, 20:00

Da nas ne bi možda dobili te godine... :biggrin:

Kakav je to tim bio, sem rupe Antoniolia...

Image

Jeste da je utakmica iz naredne sezone, skoro isti tim, ali meni prilično draga, verujem da je se Irr ne seća. :biggrin:
Vojska, ortak i ja sami gledamo, ostali već u sobama, on veliki Lacijal, dežurni oficir probao da nas otera na spavanje bezuspešno...
The End.
Unexpected

Postby Napredpartizan » 26 Sep 2012, 21:38

Kavani postigao het-trik protiv Lacia,3-0 za Napoli... Inter 2-0 protiv Kjeva u Veroni...Milan 2-0 protiv Kaljarija...Sampdoria nastavlja sa odlicnim partijama,1-1 sa Romom u gostima..
Napredpartizan

Postby VMJunior » 26 Sep 2012, 21:50

Unexpected wrote:Da nas ne bi možda dobili te godine... :biggrin:

Jaoj,ne mogu da preazlim onu narednu sezonu u Ligi Sampiona.Mnogo sam gotivio taj tim Rome zbog Totija i Batigola i siguran sam da je mogao da dogura i do finala Lige Sampiona da nije izgubio na Enflidu u poslednjem kolu.

Grupa Barselona,Liverpul i Galatasaraj.Na Kamp Nou 1-1,u Rimu razbucali Barsu sa 3-0 ili 4-0 ,secam se da je Tomazi dao gol.
I u 5.kolu su imali zicer protiv Galate za prolaz i odigraju 1-1 :facepalm:
U poslednjem kolu nisu smeli da izgube od Liverpula u Engleskoj ali ipak 2-0 poraz.

Na kraju je Liverpul sa jednom jedinom pobedom prosao u 1/4 finale Lige Sampiona.
Roma je imala 1-4-1 a Galata mislim 0-6-0 ili 0-5-1.
Kao juce se secam te sezone.

Izuzetna generacija sa velikim trenerom.
VMJunior

Postby Grande Alessandro » 26 Sep 2012, 21:53

Napoli je lagano dobio Lacio i pokazao da je najozbiljniji kandidat Juventusu u borbi za titulu...
Od početka je Napoli krenuo dobro...nije loše delovao Lacio, ali posle drugog gola su skroz pali...
Lacio će se boriti za 5-6 mesto...sve preko toga bilo bi ekstra za njih...
Kavani je dao tri gola, a mogao je i četvrti ali je promašio penal...

Što se tiče ostalih rezultata, Milan i Inter su napokon dobili...a Roma je igrala samo 1:1 i to pored igrača više celo drugo poluvreme, a vodili su 1:0 od 35 min...ko je rekao Zeman :laugh:
Parma nije uspela da zadrži prednost od 1:0 nad Đenovom...na kraju 1:1 i to gol primljen u 88 min...
Grande Alessandro

Postby Unexpected » 26 Sep 2012, 22:04

VMJunior wrote:
Unexpected wrote:Da nas ne bi možda dobili te godine... :biggrin:

Jaoj,ne mogu da preazlim onu narednu sezonu u Ligi Sampiona.Mnogo sam gotivio taj tim Rome zbog Totija i Batigola i siguran sam da je mogao da dogura i do finala Lige Sampiona da nije izgubio na Enflidu u poslednjem kolu.

Grupa Barselona,Liverpul i Galatasaraj.Na Kamp Nou 1-1,u Rimu razbucali Barsu sa 3-0 ili 4-0 ,secam se da je Tomazi dao gol.
I u 5.kolu su imali zicer protiv Galate za prolaz i odigraju 1-1 :facepalm:
U poslednjem kolu nisu smeli da izgube od Liverpula u Engleskoj ali ipak 2-0 poraz.

Na kraju je Liverpul sa jednom jedinom pobedom prosao u 1/4 finale Lige Sampiona.
Roma je imala 1-4-1 a Galata mislim 0-6-0 ili 0-5-1.
Kao juce se secam te sezone.

Izuzetna generacija sa velikim trenerom.

Te godine, u kalču i LŠ ukupno 4 poraza (Pjaćenca i Inter u gostima, odnosno Real kući i Liverpul u gostima).
Juve, šampion te sezone, tukli tamo 2:0, a kući 0:0.

A sada spali na Zemana, 'ebo ih on. :facepalm:
Ovogodišnji tim je sasvim pristojan, ali ne ide bez trenera. Još se Aeroplanino sam nudio... :tap:
Gubimo kući posle 2:0, sada posle 1:0 i igrač više.
The End.
Unexpected

Postby mali_buda » 26 Sep 2012, 22:05

El Shaarawy - Il Maestro Image
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Panta » 26 Sep 2012, 22:07

mali_buda wrote:El Shaarawy - Il Maestro Image

:crybaby:

Nekad Seva i Pipo, danas Saravi...

Al smo nisko spali...
Fedor is back.
Panta

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal