Kako je sadzgao Master Svabu, kakva razlika u klasi.
Izasao sa Orijeom i Regilonom gde su obojica izuzetni ofanzivci, brzi, agilni, prodorni i duplirao Koka i Sona svestan da su bekovi Junajteda teski dunsteri, da se ne zna ko je gori i da imaju ocajnu konekciju sa stoperom do sebe. Znao je da ce da se otvore rupe i da oni ne mogu da izoluju Lamelu ili Sonalda, a me mogu da podnesu pritisak dva takva igraca po oba krila, gde su i Son i Lamela majstori kretanja izmedju linija, praznog prostora i koriscenja pukotina u odbrani.
Na sredinu postavio Tangija, Sisoka i Hojbjerga kako bi dobio na atleticizmu, duelu i brzini, jer su sva trojica fizicki prejaki i savrseni, a Musa i Ndombele su i prilicno brzi i pokretljivi igraci. Sa njima trojicom postavio odlican blok u veznom redu i neutralisao atleticizam Junajtedovih igraca i dobio fizicki brutalnu trojku koja pegla odbranu 90 minuta, ali i trojku gde svaki igrac iz nje ima odlican pas, sposobnost iznosenja lopte i kreiranja odmah po osvojenoj lopti.
Tendenciozno je sacuvao Sanceza za Junajted jer mu je najbrzi stoper.
Igraci Totenhema imaju sampionski karakter, zele da pobedjuju, veruju Masteru i usvajaju njegove ideje. Vidi se po kretanju svih igraca, markaciji, pokrivanju prostora, disciplini, organizovanim, konceptivnim, sahovskim i direktnim napadima, zestini sa kojom igraju i ulaze u duele i onom murinjovskom smrtonosnom tranzicijom.
Moram da primetim da Kejn kod Murinja igra najbolji fudbal u karijeri. Doktorski mu eksploatise bukvalno svaki fudbalski kvalitet koji ovaj ima i kod Mastera je razvio jednu dimenziju igre koju ranije nije imao na bas toliko visokom nivou, a to je kreativnost, izvlacenje nazad i odlicno kreiranje igre. Igra i devetku i plejmejkera.
Ono sto je najbolje od svega jeste to sto je evidentno kako tim napreduje i raste i da su jos uvek u procesu, a i na sve to posle reprezentativne pauze tim ce dobiti jos jednu dimenziju, igracem najelitnije moguce klase, Geretom Bejlom.
Takodje, vraca se Lo Selso, upada Vinisijus, a ja se potajno nadam i Ridiger ili Skrinijar.
Na kraju, sve i da je dodje stoper, Levi i Master su odradili najbolji prelazni rok u Evropi ako se u obzir uzme odnos cena-kvalitet-primena igraca na terenu.
Dosao je Hojbjerg za tricavih 15 miliona. Mlad igrac, u naletu, izuzetan veznjak, milina je kako kontrolise sredinu terena, tempo i pas. Ali i izuzetna licnost, sampionski karakter, radnik, covek ore teren 90 minuta.
Doerti za 13 miliona i on ce tek dostici punu formu.
Regilon dosao za, danas smesnih, 25 miliona, a decko je najbolji levi bek na trzistu, drugi najbolji levi bek Primere, najbolji levi bek nedavno zavrsene Lige Evrope.
Veliki fudbalski kvaliteti, strasan centarsut, odlican dribling, tehnika, ponavljanje iz napada u napad po strani, pravljenje viska, onemogucavanje protivnika da izoluje i udvaja levo krilo. Odlican mentalitet i sampionski karakter.
Karlos Vinisijus za tri miliona placena za pozajmicu, a decko je bio ubedljivo najbolji napadac portugalske lige, u usponu karijere, sa svim kvalitetima koje je Murinjo trazio za tog bekapa Kejnu, ali verovatno nekada i parnjaka Kejnu.
Na kraju Geret Bejl za smesnih 9 miliona, koji je i dalje, ako ne top 3, onda top 5 krila evropskog fudbala kad bude dosao u top formu, a po najavama iz Totenhema trenira na krvavo ozbiljnom nivou i posle pauze ce biti potpuno fit i spreman za takmicarski fudbal.
Ostaje zal za onom epskom nepravdom protiv Njukasla koji je trebalo da prodje kao Makabi, gde je Totenhem promasio sto zicera, a ovi dali gol u 97. minutu iz upitnog penala.
Junajted i Svaba
Zadruga Eda Vudvorda.
Ne moze u ozbiljnom sportskom klubu da sve i svja bude rumeni fizicar koji ne zna pravila fudbala i kome je vaznije da igrac prodaje dresove u Kini nego da pozitivno utice na ekipu.
Dodeljuju mu pojacano obezbedjenje jer navijaci Junajteda ne mogu da ga gledaju
Covek je urnisao, sahranio klub i jedan od tri najveca fudbalska brenda sveta sveo na FK Pobedu Donje Crnatovo.
A naravno, kakav prvi covek, takav i trener. Jezivo je koliko ona bezlicna pojava nema pojma o trenerskom poslu, a shodno tome jezivo i na sta mu lici ekipa.
Oni igraju takav indijanski fudbal, bez ikakvih principa, bez ikakve postavke, bez ikakve discipline, ja mislim da ne znaju ni koju formaciju igraju, da bi se postidele i ekipe plemenskih zajednica Zambije. Bezlican fudbal kao sto je i sam trener. Ne mozes da nadjes jednu markantnu crtu, da kazes, evo, ovo je pecat trenera. Ja ne znam da sam u zivotu video tako nesto.
Covek je kalibar za trenera Ham Kama, ali je na osnovu desetogdisnjeg sedenja na klupi Junajteda, ulazenja u poslednjih 20 minuta, ali i odbijanja saradnje sa rumenim fizicarem od strane ozbiljnih trenera nekako dosao do klupe Junajteda.
Naravno, igraci koji svakog dana rade sa odredjenim trenerom jos bolje od nas vide koliko taj trener zna ili koliko nema pojma, tako da je starletanski klan ukapirao kakav je ovaj dunster, a to zna i on sam, te se fudbal Junajteda sveo na tesko vasariste i divljanje Pogbe, Marsijala, Rasforda, onog tutubana Soa, Bisake i ostale bagre, gde Svaba to mirno gleda i ne sme da kaze rec, vec samo sedi na klupi i gleda onim pogledom prepadnutog papagaja, znajuci da ovi znaju koliko on ne zna i da nema autoritet ni medju petlicima Junajteda.
Da sudija nije masakrirao Brajton, sa jasnom tedencijom i njega i pokvarenjaka u VAR sobi, da Junajted mora da dobije utakmicu, on bi imao tri poraza iz tri utakmice, gde imamo 1:3 od nesrecnog Palasa i dezmekastog Hodzsona i razbucavanje od strane Sparsa.
Da me pominjem sto je doveo Van de Beka za 55 miliona i bukvalno nema predstsvu sta da radi s njim, te ga stavlja na klupu.
Sto se Mastera tice: deklasiranje Sotona, ulazak u LE deklasiranjem Makabija sedmicom, nesrecni slucaj protiv Svraka, ali opet nereseno, izbacivanje, sa izuzetkom Haverca, prvog tima Celsija, gde ih je pregazio u drugom poluvremenu, a u prvom dozvolio jednu jedinu sansu i to iz greske Regilona, raskantavanje Junajteda za Trafordu.
Da utakmica sa Evertonom nije dosla u prvom kolu, pravo iz priprema, sa neresenim situacijama oko ponasanja Alija i Ndombelea, bez Regilona i Lo Selsa, i oni bi bili rutinirani, kao sto ih je Master vec rutinirao u nastavku sezone nakon pandemije.
Nije lose za sujetnog starkelju i prevazidjenog trenera koji moze da radi samo u reprezentacijama
Da je klipeta Vudvord bar malo upucen u sportski deo svog posla, rasterao bi Pogbu ( koji je plakao da ide ), onog atleticara Marsijala, doveo Masteru dva krstena stopera i dva krstena beka, uz Bruna jos jednog kvalitetnog veznjaka i krilo. Uzeli bi PL i sada bi napadali LS.
Da ne pominjem ponovo, ali Gvardiola je u Sitiju zatekao klasetine kakve su Kompani, Fernandinjo, De Brujne, Sterling i Kun i prejebao je 500 miliona cim je seo na klupu. Master je zatekao odron do odrona u Junajtedu i potrosio manje. Za rekonstrukciju onoga vojnog otpada u koji je dosao su bile potrebne bar tri godine, dosta prodaja i dva prelazna roka od po 400 miliona.
Naravno, sve to sa doktorom trenerskog posla i najboljm takticarem svih vremena, a ne cirkuskom pojavom iz sugave norveske lige.
Bukvalno, kao da su uzeli Svabu Djurdjevica iz Linglonga i dali mu da vodi Junajted, samo sto to ne moze jer ovaj nije bio njihov dugogodisnji igrac.
Samo da Korona ne sjebe stvar ili neke povrede, mozda se vec ove sezone napadaju ozbiljni trofeji. Ako ne, naredne godine Totenhem ide po sve.