Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Italijanska liga

Re: Italijanska liga

Postby fontaneros » 13 May 2025, 18:26

Pa biće multiša
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Hajzenberg » 13 May 2025, 22:42

Ispade Samp iz Serije B, kakva tuga...mislim da nikad nisu bili trećeligaši, možda grešim, gradski rival im je obitavao u Seriji C ali ovo što se Sampdoriji dogodilo da za 2 godine i 3 sezone ispadne iz prva dva ranga je katastrofa. Oni su i u velikom finansijskom malo je reći škripcu, možda da krenu od Serije D bi bilo pametno, kao Palermo, Parma, Livorno i još mnogi drugi pa sve lepo ispočetka. Nije im u napuljskom predgrađu Juve Stabia dao/la bodove iako je taj klub osigurao ranije baraž ali je zato Sasuolo kao domaćin povukao ručnu pa mu je prošlosezonski saputnik iz Serije A Frozinone odneo ceo plan i otišao u baraž gde će igrati protiv još jednog prošlosezonskog prvoligaša Salernitane koja je u direktnom duelu i to kao gost dobila Ćitadelu i izbegla direktno ispadanje.

Sasuolo se lagano vratio a sa njima posle par decenija i Piza koju vodi Pipo, parovi 1/4 finala baraža su Juve Stabia-Palermo i Katancaro-Ćezena, u polufinalu Kremoneze čeka nekoga od ovih prvih južnjaka a Specija pobednika drugog para.

Baš mi žao Sampdorije ali kada jedva osvojiš nekih 40-ak bodova u čak 38 kola bolje i ne može.
Hajzenberg

Postby Malkovic » 13 May 2025, 22:54

Први пут у Ц за њих. Сампдорија је три пута испадала у ниже рангове у последњих петнаест година и сваки пут би то било без испаљеног метка.

Испадање Читаделе је ипак крај једног великог подвига финансијски и амбијентално мале средине, која је после неколико узастопних пораза у плеј-офу, пар година се спуштала све ниже и ниже, те опет испала. Претходни пут су се вратили експресно.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Hajzenberg » 13 May 2025, 23:06

Ćelavi Lombardo bio pomoćnik trenera, trener je vidim bio Evani, poznati igrač iz Milana krajem 80-ih i početkom 90-ih gde se sa onom sjajnom grupom igrača naosvajao trofeja, posle igrao upravo u Sampu a Manćini skoro postao savetnik :biggrin:

Evani mi je ostao u sećanju negde u fazonu kao i Masaro i Simone, ne toliko popularan igrač ali jako i retko zahvalan kao i pomenuta dvojica.
Hajzenberg

Postby Malkovic » 13 May 2025, 23:22

Чико Евани је познати миланиста из осамдесетих и деведесетих година али на нивоу клупског фудбала је скоро потпуни анонимус и сигурно је превалио већ шездесету годину. То никада не изађе на добро. Међутим, мислим да су се они увалили у проблеме давно пре него је Евани дошао у клуб, који је четврти или пети тренер у сезони.
Malkovic

Postby Hajzenberg » 13 May 2025, 23:30

Ja sam na njega pravo da ti kažem (kao i na mnoge druge iz te ere a i malo kasnije) potpuno zaboravio ali ne znam ni za jednog drugog Evanija tako da mi bilo simpatično pa čak i drago što je u ovoj branši još uvek ali očigledno bez uspeha.

Nastavlja se ovaj zanimljiv trend u zadnjih 5-6 sezona da "mali" klubovi poput sada Pize posle toliko vremena dođu do elite ali problem kod tih timova je što posle ekspresnog ispadanja obično naredne sezone ili one tamo ispadnu i iz B i onda idu u pakao trećeligaških grupa gde je gotovo nemoguće brzo se ponovo vratiti u jednu od jedinstvenih liga. Benevento, Krotone, SPAL, Karpi, za sada se drže Specija i Frozinone iz tog miljea mada je Specija lane jedva ostala a sad bila treća a Frosinone ide na Salerno za opstanak. Mislim da SPAL Ferara igra sad čak i za opstanak u C. To mi je onako baš zanimljivo i zapalo za oko, kako se ti pojedini klubovi iz manjih sredina dočepaju elite i onda vrlo brzo idu nezaustavljivo na dole. Mislim i da sam i Novaru zaboravio, ima ih još sigurno.
Hajzenberg

Postby Inzaghi » 14 May 2025, 06:51

Bas steta za Doriju. Tuga velika.

Inace moze li veceras Bolonja do trofeja?
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Gerzovo » 14 May 2025, 13:13

Može, što da ne.
Jedna utakmica.
Gerzovo

Postby Tegi » 14 May 2025, 13:54

Alberiko Evani je bio pomoćnik Manćiniju kada je Italija postala prvak Evrope.

Okupio je sampdorijski stručni štab, pošto je pokojni Viali takođe bio pomoćni trener.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Inzaghi » 14 May 2025, 21:17

Ideeee
Inzaghi

Postby Џејси Керол » 14 May 2025, 22:00

gospodin Italiano, zasluženo
proces.
Џејси Керол

Postby Inzaghi » 14 May 2025, 22:01

Kakva sezona. Potpuno zasluzeno.

Koliko mi je drago. Kakav klub. I zbog Italiana. Gotivac.

Rosoneri ocaj ocaja.
Inzaghi

Postby Malkovic » 14 May 2025, 22:08

Из трећег покушаја је успео и Италијано. Заслужио је то.

Милан у недељу све или ништа.
Malkovic

Postby soniko » 18 May 2025, 21:39

Napolitanci se ukakili

Nisu sposobni doci do zadnje trecine terena, da ne pricam napraviti sansu.

Gomila uzaludnih dodavanja na svojoj polovini, kad pridju naprijed, lopta nazad, i ajmo nanovo.
Kakav fudbal sta je ovo, svi igraci kad imaju loptu u nogama pokazuju rukom gdje bi im trebao stajati saigrac, pa onda lopta nazad :biggrin:

Kivu cuva nulu, brat bratu od zadnjih dvadeset minuta nije se igralo sedam
soniko

Postby Gerzovo » 18 May 2025, 21:41

2-2 na Meaci.
Gerzovo

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal