Pit Bull wrote:Oko Atalante i Napolija ima dosta nepoznanica. Meni se Atalanta bas svidja i po meni su glavni protivkandidat za skudeto, bez obzira na eventualne odlaske Kopmejnersa. Bresanini i Retegi izgledaju dobro, samo je pitanje mogu li novac od ova dva u smiraj prelaznog roka da potrose da se dodatno pojacaju. I ovaj poraz od Torina nije zabrinjavajuci jer su stvorili milion sansi. Bas fino izgledaju... Napoli s Konteom sigurno nece biti neozbiljan. Covjek je uzimao titule sa Juventusom i Interom, a sa Napolijem nema obavezu Evrope. Mislim da su oni zakucani u top 4, sad da li je borba za skudeto ili neka cvrsta treca pozicija, otom potom. I oni su zgazili Veronu prvo poluvrijeme prosle sedmice, pa u drugom kolaps i 3-0. I njima ta drama oko Osimena kroji dosta stvari. Ne samo njegov eventualni odlazak, nego kako ga mogu zamijeniti i mogu li uopste.
U nekom mom idealnom slaganju, Inter prvi, a top 4 zatvaraju Atalanta, Napoli i Juventus.
Za Milan sam pisao vec negdje prije sezone da je Fonseka bezveznjak i sto duze ostane, to ce teze izboriti top 4. Pokazali su bas veliki nivo nepostovanja prema Pioliju. Covjek dosao u klub nakon godina i godina tavorenja bez nastupa u LS, i progresivno ih je doveo ne samo do Lige sampiona, nego i do skudeta. Pa i u LS polufinale pretprosle sezone. I umjesto da postujes to, ti mu pakujes kofere cijelu proslu godinu. I okej, mogu da shvatim ako si nezadovoljan igrom, nacinom fudbala i slicno i hoces upgrade... Ali mijenjas Piolija i dovedes Fonseku koji nikako ne moze biti bolji fit u italijanskom fudbalu od Piolija je besramno. Da su doveli npr. Kontea onda bih shvatio i rekao "okej, zamijenio si Piolijem sa nekim ko ima epitet world class trenera" i to je fer. Neko je pomenuo Alegrija, ali ja ne vjerujem da ce Fonseka docekati novu godinu. Moj pick je Sari.

Mislim da ce on osvanuti u Milanelu.
Nije mi los take bio nakon jednog ili dva kola kad sam ovo pisao u avgustu.

Zaista su Atalanta i Napoli glavni protivkandidati Interu i trenutno djeluje da ce biti trka u troje. I dalje stojim pri stavu da je Interov kvalitet superiorniji i da ce oni bez problema igrati u visokim ritmu svih 38 kola. Vidjecemo hoce li Atalanta i(li) Napoli ostati da trce kad naidje prva kriza.
Drago mi je da sam za Milan pogodio da sa prevarom Fonsekom nece prici top 4. Vec su na skoro dvocifrenom minusu. Moze ih izvaditi samo to sto ce Italija vrv. ima i peti tim opet u LS, pa da se dokopaju toga... Ona pobjeda u derbiju i nad Real Madridom je za njih bila djavolja usluga. Niti te pobjede imaju tezinu dugorocno, a do sada bi novi trener mozda i preokrenuo kurs. Ovako mi se cini da kad najure Fonseku da ce biti prekasno.
Lacio je definitivno hit sezone. Mislio sam da ce biti raspad sa Baronijem, a oni peglaju stvarno fino. I rezultati u LE pokazuju da domace prvenstvo nije izuzetak. Ovaj mec protiv Intera vcrs. ce biti ozbiljan test. Ako dobiju, potvrdice kvalitet. Ako izgube, bice jasno da ipak nisu nivo top 3 tima.
Fiorentina isto ogromno iznenadjenje na prvu, mada oni su progresivno rasli pod Italianom. Sad je taj progres nastavljen bez njega i ne bi me iznenadilo da se zadrze u top 6 do kraja.