Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Liga šampiona

Re: Liga šampiona

Postby Hajzenberg » 16 Mar 2022, 22:35

Odličan Viljareal a naredne sezone možda budu učesnici samo Konferencije.
Hajzenberg

Postby enbidzi » 16 Mar 2022, 22:35

enbidzi

Postby Dexi » 16 Mar 2022, 22:38

Al se blamira Aca informacija zesce :biggrin: .Kaze Dzerard Martin :biggrin:
Objektivno i pored ogromnog pada Reala i Barse poslednjih par godina Spanske ekipe su i dalje ubedljivo najbolje u Evropi uz Engleze.
Last edited by Dexi on 16 Mar 2022, 22:40, edited 1 time in total.
Dexi

Postby Bolkonski » 16 Mar 2022, 22:39

Bolkonski wrote:3:0 za Juventus.

Fontanice, pogodio sam rezultat. :biggrin:
Bolkonski

Postby Kiki Musampa » 16 Mar 2022, 22:40

Lion, Porto, Viljareal...

Katastrofalni Juventus.
Kiki Musampa

Postby fontaneros » 16 Mar 2022, 22:41

Rano sam poceo da se nerviram ove nedelje

Nemoj mnogo se kurcis Bolk, nedelja ce biti bolna za tebe
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Inzaghi » 16 Mar 2022, 22:47

Katastrofa. Uzas.

Bar mi je drago da je Viljareal a ne neka tamo suntava ekipa.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Bolkonski » 16 Mar 2022, 22:48

Bez komentara do nedelje oko 20h.

Unaj Emeri jedan od najpotcenjenijih trenera današnjice.
Ako izvuče Atletiko, Real ili Benfiku, gazi do polufinala.
Mada mislim da su u Nionu već rezervisali Viljareal ili Benfiku za Djozepa.
Bolkonski

Postby Hajzenberg » 16 Mar 2022, 22:53

Koliko su španske dobre toliko su italijanske loše, ostadoše samo Atalanta u LE i Roma u LK, doduše tek da vidimo ko će od njih u 1/4 finala.

A Viljareal možda čak ne bude ni LK igrao naredne sezone ako ostane sedmi a kup osvoji Valensija, primera radi.

Naravno, isključih kombinaciju da Žuta podmornica osvoji LŠ :okk:

Prava takmičarska ekipa. Svaka im čast na ove dve vezane evropske kampanje.
Hajzenberg

Postby NEDJA » 16 Mar 2022, 23:03

Ni za kurac nisu italijanske ekipe. Milan 4. u grupi Lige Sampiona bez obzira sto bila teska grupa, Inter nekako prosao grupu ali ga Liverpul rutinirao u Milanu i bez obzira na iznenadjujucu pobedu u Liverpulu nisu bili blizu, Barsa mnogo bolja od Napolija, Porto rutinski izbacio Lacio, Atalanta imala sve u svojim rukama ali nisu prosli grupu u Ligi Sampiona ali imaju minimalnu pobedu u 1/8 protiv Leverkuzena, Roma ide u 1/4 LK ali nisu imali teske protivnike a u grupi primili 6 komada od Bodea
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Isak » 17 Mar 2022, 00:18

Baxter Stockman wrote:Centaršutevi Milana Rodića > centaršutevi De Šilja

Najveća misterija univerzuma je kako je Milan uspio da "prevari" Juventus da kupi Šilja.
I to su ga debelo preplatili , oko 15-ak miliona , čini mi se.
Isak

Location: Iza brda je polje , iza polja je šuma , iza šume je kuća , iza kuće je put koji vodi do mene

Postby Radonjaa » 17 Mar 2022, 02:22

NEDJA wrote:Ni za kurac nisu italijanske ekipe. Milan 4. u grupi Lige Sampiona bez obzira sto bila teska grupa, Inter nekako prosao grupu ali ga Liverpul rutinirao u Milanu i bez obzira na iznenadjujucu pobedu u Liverpulu nisu bili blizu, Barsa mnogo bolja od Napolija, Porto rutinski izbacio Lacio, Atalanta imala sve u svojim rukama ali nisu prosli grupu u Ligi Sampiona ali imaju minimalnu pobedu u 1/8 protiv Leverkuzena, Roma ide u 1/4 LK ali nisu imali teske protivnike a u grupi primili 6 komada od Bodea

Spoiler: pokaži
Milan je objektivno podbacio u obije utakmice protiv Porta, bez obzira što je to bio dio sezone kad je bila najgora kadrovska situacija. Ostalo je bio vrlo pristojan nastup, i da nije bilo sudijskog ,,spektakla'' protiv Čolovih na San Siru, nemam dilemu da bi sa druge pozicije izbacili Junajted i sad čekali protivnika u četvrtfinalu. Ali jeste ozbiljna sramota da se nastup italijanskih ekipa u Evropi svodi na šamaranje Intera i Juventusa na početku eliminacione faze, i Milanovo ŠBBKB i četvrto mjesto u grupi. Interov nastup je još i najpozitivniji, da ih je žrijeb pogledao kao Atletiko ili Benfiku, imali bi šta da kažu.

Pisali smo i na temi italijanske lige. Liga odavno nije bila zanimljivija, ali isto tako odavno nije bilo očiglednije koliko nema kvaliteta, tj koliko najbolji italijanski timovi zaostaju za vrhom evropskog fudbala. Doduše, ima i toga što je borba za titulu i ulazak u prva 4 nikad izjednačenija, a svima je liga na prvom na mjestu. Mada mislim da je glavni razlog to što su sve tri ekipe (Atalantu naravno ne računam kao nosioca italijanskog fudbala) trenutno u fazama u kojima nije realno očekivati da se takmiče sa najboljima.

Inter u prvoj Inzagijevoj sezoni, nakon odlaska 2 najbolja igrača, i dovođenja jeftinijih i lošijih zamjena zbog finansijskih problema. Najveće pojačanje Čalhanolu. Rotacija u napadu pretanka, uz istovremenu žestoku borbu na tri fronta. Pritom izvukli najtežeg mogućeg protivnika.
Milan bez iskustva, još uvijek bez ambicija osim učešća u LŠ, u još aktuelnom procesu rekonstrukcije, ove sezone i sa velikim brojem povreda. Takođe u borbi na tri fronta.
Juventus u eri posle Ronalda (ako se Ronaldova epizoda može nazvati erom), vjerovatno najgore sklopljena ekipa od ovih 16 u LŠ, gdje je Alegri posle dvije bačene sezone započeo rekonstrukciju. Od pojačanja dobio Lokatelija i tinejdžera iz Brazila, Vlahovića i Zakariju na pola sezone. U jednom momentu imali 3 zdrava igrača u napadu, sva tri klasični napadači. Noćas se jedva skupili da imaju nekoga na klupi. Sve to na 3 fronta.

Italijanskim klubovima najveća snaga ostaju domaći talenti, koji po želji da ne mijenjaju govorno područje, podsjećaju na Ruse. I trenerska struka, makar u ovom trenutku. Problem je što su klubovi finansijski u ozbiljnom kanalu, i što jedna loša sezona ili pogrešna odluka na tržištu, direktno utiče na naredne.

Ukratko, da je dobro, nije. Da je ovogodišnje izdanje realno stanje, nije ni to. Siguran sam u povratak Juventusa, Alegri će ih podići uz nastavak rekonstrukcije (prije svega veznog reda) na ljeto, i povratak Dibale i Kjeze na teren. Imaju nekolicinu igrača svjetske klase, ne treba im puno. Dugoročno vjerujem i u projekat Milana, čini mi se da to dobija ozbiljnije obrise, i na ljeto bi mogla da se zaokruži vrlo respektabilna ekipa, mada niko ne zna da li će Milan i u narednoj sezoni nastup u Ligi Šampiona postaviti kao prioritet.

Ostaju dva pitanja. Šta će biti sa Interom, koji je po meni pogodio sa trenerom, i ima nekoliko vrlo kvalitetnih igrača koji mogu da budu okosnica, ali sa druge strane niko ne zna oće li moći da ih zadrže i dovedu prava pojačanja tamo gdje je neophodno.

I drugo, da li će se u skoroj budućnosti pojaviti četvrta ekipa kadra da igra na tri fronta. Atalanta se raspada na sve strane kad mora da igra i Evropu i ligu, rezerve Rome primaju 6 komada od Bodea, Napoli jedva prolazi grupu LE uz dva poraza od Spartaka iz Moskve... Lacio i Fiorentina nemaju ni mogućnosti ni ambicije za takvo nešto, mislim da je i Atalanti vrijeme da se vrati đe pripada, a da u naredne 2 - 3 godine Roma i Napoli zaokruže petorku koja će međusobno uvijek da se gura naprijed (svake sezone će iskočiti i neko šesti), da nikad ne bude uljuljkanosti u borbi za titulu i prva 4, jer ih je to dijelom i dovelo dovde.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Domingoo » 17 Mar 2022, 09:44

Nije mogao Juve nista juce protiv Viljareala ..
Juventus je visoka spora ekipa koja kroz neku razmenu pasova u zavrsnoj trecini terena ili centarsuta dolazi do prilike za pogodak ..

Viljareal je juce stao plitko tako da je blokirao zavrsni pas ka napadacima ,kada je juve bio na boku stajali su sa 5-6 igraca u liniji i skoro ni jedan centarsut nije prosao ..
Sa druge strane umtrvili su tempo i dodavanjima u odbrani pokusavali da izvuku Juventus koji se tesko vraca iz tranzicije ..

Jos jednom se potvrdilo da Vlahovic ne trpi drugog spica pogotovo tip igraca kao sto je Morata ako se izvadi statistika mislim da je samo 1 gol postigao sa Moratom u ekipi ..

Emeri je odlican takticar .
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby NEDJA » 17 Mar 2022, 11:25

Jbg, nostalgican sam za italijansku ligu. Jedno od prvih secanja i moje ozbiljnije pracenje fudbala su bili cuveni pregledi kola nedeljom od 19h Milorada Djurkovica pocetkom devedesetih. Tad je Kalco bio ubedljivo najjaci
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Cuburac » 17 Mar 2022, 11:50

NEDJA wrote:Jbg, nostalgican sam za italijansku ligu. Jedno od prvih secanja i moje ozbiljnije pracenje fudbala su bili cuveni pregledi kola nedeljom od 19h Milorada Djurkovica pocetkom devedesetih. Tad je Kalco bio ubedljivo najjaci

Pionir :biggrin:

Davnih dana ( mozda nekima ni roditelji nisu bili rodjeni), tv program je trajao maksimalno do 23 h, a utorkom ( ako se dobro secam i ja sam bio klinac) tv programa nije ni bilo.
Ipak , desavalao se ponekog utorka da se nicim izazvano, emituje neka utakmica italijanske lige. Moje prve simpatije sem Partizana bile su vezane za Juventus, a omiljeni igrac Omar Sivori.

Ne mogu vam opisati odusevljenje tog nekog utorka kada bi bio prenos utakmice ( ili mozda je u pitanju bio cak i snimak iz prethodnog kola, ko ce ga znati).
Italijanska liga je bila zakon.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal