Kada smo vec pricali o tematici prodaje igraca, da nastavimo ...
Naime, procitao sam u novinama (ruznalu

) da u Celzi dolaze trener Porta, Andre Viljas Boes i Falkao. Posto ovde na forumu svi hvale poslovnu politiku tog kluba, dozvolicete mi da napravim malo poredjenje. Prosle godine je KKP bio na Final - foru. Posle toga usledile su najave odlaska trenera Vujosevica i MVP prvog dela Evrolige, Aleksa Marica ...
E sada, zamislite da je Partizan osvojio tu Evroligu i da uprava kaze - OK, sve je to lepo, nego se mi okrecemo nasem starom poslu - prodaja na kilo, svako ko iole vresi, odlazi, i to u timove koji igraju Uleb kup, trener takodje odlazi, a mi se okrecemo novim, jeftinim anonimusima i od njih cemo da pravimo igrace, pa cemo ponovo lepo da zaradimo.
Ja kontam da bi prva reakcija navijaca, a i ovde na forumu bila: "Pa cekaj majmune, a zasto si ti ovde? Da se bogatis na nasem klubu?"
Mislim, prihodi Porta su, valjda TV prava + transferi u druge klubove + pare od UEFE + pare od sponzora. Rashodi su kupovina igraca (koja je deset puta manja od prodaje) + izdaci za plate zaposlenih u klubu + uredjivanje stadiona i transport.
I sada, razmislite. Pa valjda treba predsednik SVOJIM SOPSTVENIM parama da obezbedjuje barem nesto (BTW kao Abramovic). Valjda je cilj kluba da se podigne i postane krupnija riba, a ne da prodaje dva najvaznija igraca jednom Dinamu iz Moskve?
Vojvodina jedna jedina, pola bela pola crvena ...
Nasa istorija je jebala kevu Ajnstajnu mnogo pre neutrina. U Srbiji je proslost neizvesnija od buducnosti, ali to nije razlog da svaku izmisljotinu proglasavamo za istinu. OFK nije BSK.