Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Španska liga

Re: Primera

Postby CRNO BELI SVET » 27 Jul 2011, 22:39

Edit- malo me je bojazan predstojeće sezone, kada Barsin sistem može ovako da melje. Poslednjih 30 minuta, Bajern sa prvom ekipom izuzev povređenih Robena i Riberija, Barsa sa momcima iz La Masie... Nisu im se pitali Bavarci... :unsure:
San koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je stvarnost.
CRNO BELI SVET

Postby mali_buda » 27 Jul 2011, 22:46

CRNO BELI SVET wrote:Auu Budo, dok se mi prepiremo dal' Pedro ili Vilja, Tiago Alkantara ubija.
Pustiću posle golove sa finala Audi kupa, mali dao oba gola do sada, drugi gol fenomenalan...

Kakva konkurencija, sunce ti poljubim :) Na kraju ce i Mesi da bude zabrinut za mesto u prvoj postavi :lollol: Nisam imao priliku da ga gledam, ali na ovih par poteza, Tiago me podseca na C. Ronalda, koji zasluzuje :blue: za golcinu!!!

Citao sam jedan intervju Cilaverta, koji je objasnjavao svoje fenomenalne slobodne udarce. Rekao je, da mu je glavno oruzje malo stopalo, jer moze loptu na vise nacina da "pokupi" i da joj daje cudne felseve. Ne znam koji broj obuce nosi Ronaldo, ali kad mu "sedne" lopta kako treba, ni dva golmana ne brane ovakav udarac.

P.S. ne prepiremo se mi, samo razmenjujemo misljenja :teacher:
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby CRNO BELI SVET » 27 Jul 2011, 22:56

mali_buda wrote:Kakva konkurencija, sunce ti poljubim :) Na kraju ce i Mesi da bude zabrinut za mesto u prvoj postavi :lollol: Nisam imao priliku da ga gledam, ali na ovih par poteza, Tiago me podseca na C. Ronalda, koji zasluzuje :blue: za golcinu!!!

Citao sam jedan intervju Cilaverta, koji je objasnjavao svoje fenomenalne slobodne udarce. Rekao je, da mu je glavno oruzje malo stopalo, jer moze loptu na vise nacina da "pokupi" i da joj daje cudne felseve. Ne znam koji broj obuce nosi Ronaldo, ali kad mu "sedne" lopta kako treba, ni dva golmana ne brane ovakav udarac.

P.S. ne prepiremo se mi, samo razmenjujemo misljenja :teacher:

Bold-Ma jasno... ;)

Ronaldo je vremenom menjao taj udarac. Na početku u Man U, kad je dobijao priliku da izvodi, išao je punim ristom(ili ti hrptom stopala) na loptu, da bi vremenom se preorijentisao na udarac unutrašnjom stranom hrpta stopala, gde je malo ukrao stil najboljeg izvođača slobodnjaka svih vremena Žuninja Pernambukana :blue: .

Inače, veoma interesantna izjava Čilaverta. Recimo Nvankvo Kanu je dao baš suprotnu izjavu, da mu ogroman broj stopala(mislim da je 50 u pitanju) omogućava da lakše pogodi loptu.

Nisam siguran koje od njih dvojice u pravu, ali ako se osvrnem na svoje karakteristike dok sam aktivno igrao, jedna od mojih vrlina je bio moćan šut sa distance, a nosio sam kopačke broj 46... :dunno:
CRNO BELI SVET

Postby KKP » 28 Jul 2011, 00:23

Ovaj Tijago Alkantara je nova svetska zvezda, dečko je veliki as u najavi. I sada u prvom timu zastaje dah od njgeovih majstrija. Šta će im Fabregas pored svih ovih igrača i sjajnog Tijaga!?

Koliko sam video do sada, novi drim-tim Malaga za sada kida na pripremama, padaju redom njihovi rivali i to vrlo ubedljivo. Poslednja "žrtva" je bio Utreht (3:0)...
KKP

Postby Felipao » 28 Jul 2011, 00:25

Cini mi se da je Alkantaru prethodnih godina jurio i Venger...
Felipao

Postby nolinjo » 28 Jul 2011, 12:22

sinisa mihajlovic nosi broj patika 42 ...to nema veze sa velicinom stopala ,ima sa nacinom udaranja ...oni sa velikim stopalom ne mogu da zahvate loptu na nacin kao sa malim i obratno

NAJBOLJI IZVODJAC SVIH VREMENA JE SINISA MIHAJLOVIC NE STO JE NAS VEC ZATO STO JE TO TAKO
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby mali_buda » 28 Jul 2011, 12:25

Ja bih voleo da znam da li se slobodnjak na nacin na koji izvodi npr. Ronaldo, mogao izvesti i sa starim "tango" loptama ili bubamarama :)
mali_buda

Postby CRNO BELI SVET » 29 Jul 2011, 23:32

Inače, danas sam položio neku sitniju opkladu na prijateljski meč Roda-Malaga GG3+, ono čistom logikom sjajno skockani tim Malage u duelu sa jednom od ekipa na čijim mečevima pada najviše golova u celoj Evropi...

Pogledajte kakvim velemajstorskim golom u nadoknadi vremena mi je Dijego Buenanote doneo dobitak... :blue:

CRNO BELI SVET

Postby mali_buda » 29 Jul 2011, 23:36

Slicno kao Poborski protiv Portugala na EP '96 :)

Svaka cast za sitnu opkladu :okk: Roda mi je prosle sezone bila jedna od omiljenih ekipa za GG 3+ :)
mali_buda

Postby KKP » 29 Jul 2011, 23:55

Uhhh, kakav gol ovog sjajnog mladog igrača! :blue:

Malaga nastavlja sa pobedama na pripremama, skockali su tim samo tako, super ekipa...
KKP

Postby Felipao » 29 Jul 2011, 23:59

Meni se iskreno ne svidja kako je Malaga kupovala zimus,ali dobro,bilo im je stani pani a niko kod njih nije hteo...Buananote i sad Kazorla su sjajne kupovine,ali za koji su im trebali Zulio,Mareska i Tulalan.Aj NIstelroja i Demikelisa mogu i da shvatim.
Felipao

Postby mali_buda » 30 Jul 2011, 00:04

Laporta "odrao" Barselonu za milione evra?

Bivši predsednik FK Barselona, koji se potom otisnuo u politiku zalažući se za otcepljenje Katalonije od Španije, Đoan Laporta, naćiće se na sudu. Tuži ga, ni manje, ni više, nego bivši klub.

Image

Sadašnja uprava Barse, na čelu sa predsednikom Sandrom Roselom, podnela je tužbu protiv Laporte, tvrdeći da je on oštetio "blaugranu" za celih 47,6 miliona evra.

Roselova struja tvrdi da je Laporta sa svojim saradnicima, u periodu od 2002. do 2010. godine, zbog nesavesnog poslovanja doveo klub do ogromnog finansijskog gubitka. Inače, ovo nije bila Roselova inicijativa, već su tužbu tražili takozvani "sosiosi", članovi Skupštine FK Barselona.

Na prethodnom zasedanju, većina "sosiosa", a to je ogromno telo koje čine svi članovi kluba, odnosno vlasnici članskih karata i ima ih oko 180.000, tražili su da se preispita poslovanje Laporte i njegovih saradnika. Verovatno sluteći da će jednog dana "nagrabusiti" zbog načina na koji su vodili klub, Laportini ljudi su nekoliko dana pre isteka mandata u Barsi kupili polisu osiguranja u vrednosti od 25 miliona evra, kojom su želeli da se "osiguraju od eventualne tužbe po sistemu odgovornosti".

Sada će se Laporti suditi i za tih 25 miliona evra, a ukoliko osiguravajuća kuća bude odlučila da vrati taj novac Barseloni, onda će Laporta odgovarati "samo" za 22,6 miliona evra.

Inače, "sosiosi" na Skupštini neposredno biraju predsednika kluba, koji pobeđuje prostom većinom glasova, kao na političkim izborima u većini evropskih zemalja. Ovaj vid organizacije u Evropi ima još Barselonin najveći rival Real Madrid, a nedavno ga je uveo i jedan naš klub - Crvena zvezda.

(MONDO)
mali_buda

Postby CRNO BELI SVET » 30 Jul 2011, 00:14

mali_buda wrote:Slicno kao Poborski protiv Portugala na EP '96 :)

Svaka cast za sitnu opkladu :okk: Roda mi je prosle sezone bila jedna od omiljenih ekipa za GG 3+ :)

Hvala, taman ćemo se konsultovati kod klađenja na Holanđane i Švajcarce... ;)

Felipao wrote:Meni se iskreno ne svidja kako je Malaga kupovala zimus,ali dobro,bilo im je stani pani a niko kod njih nije hteo...Buananote i sad Kazorla su sjajne kupovine,ali za koji su im trebali Zulio,Mareska i Tulalan.Aj NIstelroja i Demikelisa mogu i da shvatim.

OK je to... Sem ove dvojice koji su sjajna pojačanja, meni je i Žeremi sasvim fino osiguranje za ofanzivne veziste, a poznajući Pelegrinijev dosadašnji rad, on će biti i jedini zadnji vezni u ekipi, biće Malaga veoma ofanzivno nastrojena ekipa, tako da što se tiče klađenja, slobodno ih vijaj na golove... ;)

Demikelis, Baptista i Mareska su došli u tom kriznom periodu i preporodili igru Malage.
Solidna odbrana u tandemu centralnih igrača Demikelis i Matijesen, izvrstan vezni red, Tulalan, Mareska, Buananote, Hoakin, Duda, Eliseu, Kazorla i napad sa Baptistom, Rudom i Rondonom, uz odličnog trenera koji će znati da uklopi ove igrače, uopšte nije loše, šta više...
Ove sezone će oni biti negde između 6. i 10. mesta Primere, ali dogodine u odnosu na pojačanja će moći i da napadnu plasman u LIgu šampiona...
CRNO BELI SVET

Postby nolinjo » 30 Jul 2011, 00:29

rondon opasan rasni napadac robustan i izuva sa realizaciojm ...14 golova prosle sezone
samo da dodam na CBS-ov komentar ...nema sanse da tulalan igra sam u veznom redu,tacnije kao zadnji vezni ,jer je on po meni najsporiji igrac na svetu :D opasna krila kazorla i hoakin(koji ne da nije igrac ko sto je nekad bio vec je trubadur) izmedju buananote uz trkaca maresku (cenim da ce za njega naci zamenu -nije to onaj enco sto je nekad bio) ...da mi daju pare ja bih bolje sastavio tim ..nekako mi je prenatrpan
maksimum maksimuma 7 mesto i to da jos para uloze
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Felipao » 30 Jul 2011, 00:35

Hoakin je bio najjache krilo sveta u Betisu,sad sto reche Nolinjo trubadur.Raspao se...I bash to,ove pare su po meni mogle mnogo bolje da se utroshe...Ali opet,sigurno da nije lako bilo zimus Malagi da privoli nekog perspektivnog igracha u svoje redove pa je morala da se krpi sa realno istrosenim igrachima koje niko nece...
Felipao

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal