O ovome sam pricao pre 2.kola, jednostavno u julu mesecu i pocetkom avgusta niko nije ni iz bliza u formi i svi imaju sanse u kvalifikcijama. I svake godine ista prica, kako postoje neprolazni timovi a ti po pravilu ispadaju.
Uvek u ovim kvalifikacijama za sampione ima neko veliko ime i ono po pravilu ne ulazi u grupe. Anderleht one sezone kad smo ih mi izbacili, Seltik pre 2 sezone, prosle godine Bazel, ove Olimpijakos... Svaka cast za Hapoel, veliki podvig.
Steta za Rozenburg, bas su blizu bili. Seltik pogurale sudije maksimalno, drugi penal skroz diskutabilan.
Viktorija Plzen prosla dalje iako se moze zakljuciti da su bili losija ekipa u dvomecu.
Za Dundalk ogroman naklon, veleuspeh.
Sparta Prag se raspada i ovo je ocekivani epilog, Steaua izborila Evropu nakon debakla prosle sezone i ostajanja bez grupa, pre svega u onom dvomecu sa Rozenburgom u PO LE. Steta za Paok i Ivica, sve im je islo na ruku, dobar rezutlat iz Holandije, rani pogodak ali dzaba... I tu je diskutabilan penal bio.
Monako preokrenuo, Fenerbahce nastavlja da nize lose rezultate u Evropi.
Neverovatno kakav uticaj imaju treneri u fudbalu i tacno se po formaciji vidi da postoji dosta nemaca pojma.
Ovaj Vitor Pereira je teska prevara. Paulo Fonseka jos veca, pa Sahtjor nikada ne bi sa Luceskuom ispao nakon 2:0 u Ukrajini. Fonseki se posrecilo da one sezone bude treci u ligi sa Pakos Fereirom i na osnovu toga zab'o je ugovor u Portu a sad i u Sahtjoru. Smesan trener.
A koliko dobar trener napravi razliku mozemo videti na primeru Rostova. Kurban Berdijev
E sad sto se plej-ofa tice, bice bas intresantno, najsigurniji za prolaz mi je Ludogorec, Plzen se nije pokazao sa Azerima a mislim da Bugari imaju veliki kvalitet i da ce resiti ovo u svoju korist.
Kopenhagen je isto po meni mnogo kvalitetnija ekipa od Apoela i trebali bi proci.
Seltik ce verovatno da prodje Hapoel ali bice tu jos jedan tezak dvomec, mnogo posla predstoji Rodzersu, Deila je uspeo da ukanali ekipu samo tako za dve sezone, od tima koji je u LS dobijao najjace ekipe na svom terenu do ekipe koja ne moze pobediti u Evropi najslabije timove.
Dinamo ZG i Salzburg u direktnom okrsaju za petnaesto mesto na listi liga koje ce osigurati 2 tima u kvalama za LS. Pre svega zbog dodatnih bodova koje donosi LS. Ja mislim da ce Dinamo da prodje, ali jedna tradicija ce da se srusi sigurno. Salzburg nikada nije igrao LS a Dinamo uvek ispadao od Austrijanaca.
Dundalk-Legija cu ispratiti sa posebnom paznjom, navijam za Irce da udju u LS i naprave najvecu senzaciju u istoriji kvalifikacija za LS. I nisu bez sansi, Legija je kurton od ekipe, Besnik Hasi je prevara od trenera, u ligi su isto lose poceli i bice zanimljivo ovde, nema sanse da ce Poljaci imati lagan posao.
Siti bi trebao razbiti Steauu ali treba sacekati, u fudbalu je sve moguce.
Monako je po meni favorit protiv Viljareala, prosle godine su ispali od Valensije, mislim da nece dve godine za redom da ispadnu od Spanaca.
Mens je favorit protiv Jang Bojsa, ali ne treba otpisati Svajcarce, pogotovo nakon eliminacije Sahtjora.
Roma protiv Porta je derbi ali sve mi se cini da ce Portugalci ostati bez LS ove sezone, Nuno je dosta slabiji trener od Spaletija.
I za kraj Rostov-Ajaks, Rusi ce ovo da prodju, najizvesniji ishod nakon duela Siti-Steaua.