Nisam siguran da Inter ima bolje igrače. Veća imena da. Dosta je mladih igrača u Milanu koji već neko vrijeme igraju kvalitetno, ali nemaju renome Lautara, Džeka, Aleksisa, Barele, Perišića, Brozovića, itd. Jutros je bila kvota 2,90 na Milan, sad je na nekim mjestima i po 3,70. Čini mi se da je to ipak potcjenjivanje, iako su zamjene za Manjana i Ernandeza tempirane bombe. Očekujem baš intenzivan derbi, Milanu je jasno da od LŠ nema ništa, a Interu je ovo možda poslednja šansa da uđu u borbu za Skudeto.
Domingoo wrote:Ja ih pamtim kao klinac iz nekog albuma kad su bili u Seriji A ,a i Venezia zvuci poznato ceo svet zna za taj grad nekako imaju indentitet za razliku od Spala i slicnih ekipa.
Kakav crni identitet, koga briga iz kog su grada

Klasična italijanska ekipa koja uđe iz druge lige, od 16 igrača koji su igrali protiv Rome danas, 10 ili 11 ih je došlo u Veneciju prije 2 - 3 mjeseca. A više od pola tih su na pozajmicama iz Lacija, Benfike, CSKA, Milana, Čelzija, itd, i neće biti tu naredne sezone. Meni čak SPAL bio simpatičniji, iako je Ferara relativno mali grad, ali nije ni Bergamo ništa veći, pa itekako znači na fudbalskoj mapi.
Identitet su imale slabije italijanske ekipe prije deceniju, ili dvije. Da ne pričam u devedesetim. Nekad je iz Serie B znao da uđe Kijevo sa Morom, Pelisijeom i Frejom, koji su u tom klubu proveli decenije. Palermo je sa napadom Mikoli, Dibala, Abel Ernandez, i Iličićem na sredini, znao da ispadne iz lige. Pa se vrati i zajedno sa Dibalom lansira Belotija. To je možda poslednji takav primjer, a bilo je tih ekipa koje su nešto značile, čini mi se da im se ne zna broj. Danas su sve na isti šablon, osuđene na propast u roku od godinu ili dvije.
Vodili smo ovdje polemiku prošle godine, da li je rešenje za te jo-jo ekipe da se liga skrati na 18. Ja mislim da nije. Fudbal je u Italiji nevjerovatno popularan, mislim da nema sela gdje se ne igra, nije ni čudo što se svake godine pojavi neka nova turistička ekipa iz drugog ranga. Problem je što nema para. Sve manje i za ove na vrhu, kamoli na dnu. To se vidi i po raspoređenosti ekipa. Južno od Rima postoje jedino Napoli i Kaljari, sve ostalo je na sjeveru, gdje su i pare.
Ekipe su sad počele da dovode američke igrače (npr Busio iz Venecije je zanimljiv igrač), jer se nadaju da će se tako progurati na američko tržište. Oće li im to pomoći, ne znam, ali dok ne nađu način da skoro sve ekipe iz Serie A ne posluju u minusu, propadanje i sve manja konkurentnost lige u evropskim okvirima će se nastaviti. Sa druge strane, makar joj zanimljivosti nikad ne fali.