Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Italijanska liga

Re: Italijanska liga

Postby Inzaghi » 07 Nov 2021, 14:17

Bas dobra tekma
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Bolkonski » 07 Nov 2021, 14:19

Ali zato mudro ignorišeš da je sve to došlo posle sramotnog penala koji je Romu naterao na bezglavo otvaranje i prostor za kontre.
Bolkonski

Postby Vasilije 1980 » 07 Nov 2021, 14:20

Hoću li doživeti dan da je neka odluka protiv Rome ispravno donešena.

Igraju protiv Venecije ne Milana ili Intera.
Vasilije 1980

Postby Grande Alessandro » 07 Nov 2021, 14:22

Venecija mogla pored ova 3, jos 3-4 u finisu da da...

A dresovi za u grad! Ima jos jedna bolja kombinacija dresova...bas fino izgledaju...
Grande Alessandro

Postby Inzaghi » 07 Nov 2021, 14:23

Iskreno bio sam do toaleta kad je bio penal. Dosao sam kad su se radovali posle gola.
Premotacu posle da vidim.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby ИлићКапитен22 » 07 Nov 2021, 14:23

Inzaghi wrote:Nadam se da ce ostati u ligi. Mnogo trebaju ovakvi klubovi.

Није Рома баш толики крш. Остаће у лиги упркос Мурињу.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Bolkonski » 07 Nov 2021, 14:25

Pa ti pogledaj situaciju i zamisli da je ovakav penal sviran protiv Partizana ili Mančestera.

Roma je do penala trebalo da vodi bar dva gola razlike, a onda je sudijska mafija odlučila da još jednom pokrade rimski klub.
Time je direktno omogućila Veneciji i treći gol.

Ali kako se redom prećutkuje da je prvo Roma, pre penala, trebalo da da još dva gola, kao i to da je izmišljeni penal uslovio Venecijine šanse :laugh:

I to od strane navijača Juventusa, koji je sinoć jedno treći put ove sezone odneo nezaslužene i pogurane bodove.

Sramotno je šta su sudije uradile Romi u dosadašnjem delu sezone.
Na sve to se nadovezao nedostatak sreće.

Oteti bodovi.
Bolkonski

Postby Malkovic » 07 Nov 2021, 14:35

Колико пенала није суђено данас?
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Lakerit » 07 Nov 2021, 14:47

Alles klar
Lakerit

Postby Grande Alessandro » 07 Nov 2021, 16:28

Sedam poslednjih utakmica - jedna jedina pobeda. Od maksimalnih 15 ligaških bodova u poslednjih mesec dana - uzeše svega četiri. Jasno je kao dan: Romu drma teška kriza.

https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/roma-gubila-preokrenula-izgubila-primila-tri-mogla-pet-video/403486
Grande Alessandro

Postby grobar_Zvornik » 07 Nov 2021, 16:30

По кладионицама Интер фаворит у миланском дербију.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby baketa96 » 07 Nov 2021, 16:44

grobar_Zvornik wrote:По кладионицама Интер фаворит у миланском дербију.

Ocekivano. Milan bez prvog golmana, Thea, Romanjolija i jos par igraca. Ja bih bio zadovoljan i sa bodom
Sloboda je zena...uzmi je-Dzony Stulic
baketa96

Postby ИлићКапитен22 » 07 Nov 2021, 16:47

Па и реално је Интер играчки бољи.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Bolkonski » 07 Nov 2021, 18:09

Grande Alessandro wrote:
Sedam poslednjih utakmica - jedna jedina pobeda. Od maksimalnih 15 ligaških bodova u poslednjih mesec dana - uzeše svega četiri. Jasno je kao dan: Romu drma teška kriza.

https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/roma-gubila-preokrenula-izgubila-primila-tri-mogla-pet-video/403486

Ali ovaj spin kako je Roma mogla da primi 5 golova :laugh:

Ali dobro, nismo svi Juventus, pa da, kad igramo skapano, uskoče i sudije i VAR i sreća.
Ali Alegriju treba vremena, pojačanja, da sredi tim, a Roma ima drim tim i kriv je Murinjo.
Bolkonski

Postby Radonjaa » 07 Nov 2021, 18:56

Nisam siguran da Inter ima bolje igrače. Veća imena da. Dosta je mladih igrača u Milanu koji već neko vrijeme igraju kvalitetno, ali nemaju renome Lautara, Džeka, Aleksisa, Barele, Perišića, Brozovića, itd. Jutros je bila kvota 2,90 na Milan, sad je na nekim mjestima i po 3,70. Čini mi se da je to ipak potcjenjivanje, iako su zamjene za Manjana i Ernandeza tempirane bombe. Očekujem baš intenzivan derbi, Milanu je jasno da od LŠ nema ništa, a Interu je ovo možda poslednja šansa da uđu u borbu za Skudeto.

Domingoo wrote:Ja ih pamtim kao klinac iz nekog albuma kad su bili u Seriji A ,a i Venezia zvuci poznato ceo svet zna za taj grad nekako imaju indentitet za razliku od Spala i slicnih ekipa.

Kakav crni identitet, koga briga iz kog su grada :biggrin: Klasična italijanska ekipa koja uđe iz druge lige, od 16 igrača koji su igrali protiv Rome danas, 10 ili 11 ih je došlo u Veneciju prije 2 - 3 mjeseca. A više od pola tih su na pozajmicama iz Lacija, Benfike, CSKA, Milana, Čelzija, itd, i neće biti tu naredne sezone. Meni čak SPAL bio simpatičniji, iako je Ferara relativno mali grad, ali nije ni Bergamo ništa veći, pa itekako znači na fudbalskoj mapi.

Identitet su imale slabije italijanske ekipe prije deceniju, ili dvije. Da ne pričam u devedesetim. Nekad je iz Serie B znao da uđe Kijevo sa Morom, Pelisijeom i Frejom, koji su u tom klubu proveli decenije. Palermo je sa napadom Mikoli, Dibala, Abel Ernandez, i Iličićem na sredini, znao da ispadne iz lige. Pa se vrati i zajedno sa Dibalom lansira Belotija. To je možda poslednji takav primjer, a bilo je tih ekipa koje su nešto značile, čini mi se da im se ne zna broj. Danas su sve na isti šablon, osuđene na propast u roku od godinu ili dvije.

Vodili smo ovdje polemiku prošle godine, da li je rešenje za te jo-jo ekipe da se liga skrati na 18. Ja mislim da nije. Fudbal je u Italiji nevjerovatno popularan, mislim da nema sela gdje se ne igra, nije ni čudo što se svake godine pojavi neka nova turistička ekipa iz drugog ranga. Problem je što nema para. Sve manje i za ove na vrhu, kamoli na dnu. To se vidi i po raspoređenosti ekipa. Južno od Rima postoje jedino Napoli i Kaljari, sve ostalo je na sjeveru, gdje su i pare.

Ekipe su sad počele da dovode američke igrače (npr Busio iz Venecije je zanimljiv igrač), jer se nadaju da će se tako progurati na američko tržište. Oće li im to pomoći, ne znam, ali dok ne nađu način da skoro sve ekipe iz Serie A ne posluju u minusu, propadanje i sve manja konkurentnost lige u evropskim okvirima će se nastaviti. Sa druge strane, makar joj zanimljivosti nikad ne fali.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal