Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Italijanska liga

Re: Italijanska liga

Postby Isak » 31 Oct 2021, 22:44

NEDJA wrote:Murinjo je bio vrhunski trener, verovatno u jednom periodu i najbolji na svetu, ali je vec odavno u prilicnoj silaznoj putanji. Nije mator, ali ko da je prevazidjen, provaljen, mora se stalno usavrsavati ali on ko da tapka u mestu, mozda taj njegov stil vise ne prolazi. Mislim, da je i Colo Simeone na dobrom putu da u narednim godinama krene Murinjovim stopama. Ne prolazi vise taj prevashodno defanzivni pristup

Nije u silaznoj putanju već je nažalost se odavno strmoglavio.
Ostalo je samo da se pripovijeda o slavnoj prošlosti.
Isak

Location: Iza brda je polje , iza polja je šuma , iza šume je kuća , iza kuće je put koji vodi do mene

Postby Isak » 31 Oct 2021, 22:48

Bolkonski wrote:23:8 u šutevima i 1:2 ...

24-8 šutevi
6-3 u okvir gola

Do gluposti Tea Roma je imala 11 ili 12 šuteva , 1 ili 2 u okvir gola.
Dakle , da ne napravi Teo gluposti ovo bi bila jedna dosadna , rutinska utakmica.
Isak

Location: Iza brda je polje , iza polja je šuma , iza šume je kuća , iza kuće je put koji vodi do mene

Postby NEDJA » 31 Oct 2021, 23:23

Sto se tice Vlahovica, bas ga gotivim i zelim mu svu srecu ali nije jos toliko blizu Halandu a kamoli bolji, nadam se da je u stanju da bude u narednim sezonama. Sa Fiorentinom nije igrao ni Evropu, tek kad predje u top klub krece njegovo dokazivanje. Jovic je igrao 1/2 Lige Evrope, imao odlicnu sezonu u Frankfurtu, otisao u najveci klub ali se raspao. Napadacu u top klubu je lakse u smislu da ima bolje saigrace i da mu ekipa igra napadacki ali mnogo teze zbog konkurencije, pritiska, niko te ne ceka, moras odmah da pokazes klasu. Haland je odmah potvrdio klasu u klubu koji nije sam vrh ali je drugi klub u Nemackoj i ucesnik eliminacione faze Lige Sampiona. Nikakav argument nije da je napadacima lako igrati u Dortmundu. Recimo Ciro Imobile tamo nije uspeo, kao ni Pako Alkaser
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby NEDJA » 31 Oct 2021, 23:26

Bolkonski wrote:23:8 u šutevima i 1:2 ...

Na kraju Roma da gol u 93. minutu i ne postoji sila da bi ga dala ranije, sve da su šutirali na prazan gol.

Sa metafizičkim se graniči kako Roma iz ovih derbija nije uzela još nekih pet bodova.

Bolesno.

Koliki je odnos u sutevima i u posedu bio na mecu Barselona-Inter 2010. ?
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Radonjaa » 01 Nov 2021, 03:49

NEDJA wrote:Sto se tice Vlahovica, bas ga gotivim i zelim mu svu srecu ali nije jos toliko blizu Halandu a kamoli bolji, nadam se da je u stanju da bude u narednim sezonama. Sa Fiorentinom nije igrao ni Evropu, tek kad predje u top klub krece njegovo dokazivanje. Jovic je igrao 1/2 Lige Evrope, imao odlicnu sezonu u Frankfurtu, otisao u najveci klub ali se raspao. Napadacu u top klubu je lakse u smislu da ima bolje saigrace i da mu ekipa igra napadacki ali mnogo teze zbog konkurencije, pritiska, niko te ne ceka, moras odmah da pokazes klasu. Haland je odmah potvrdio klasu u klubu koji nije sam vrh ali je drugi klub u Nemackoj i ucesnik eliminacione faze Lige Sampiona. Nikakav argument nije da je napadacima lako igrati u Dortmundu. Recimo Ciro Imobile tamo nije uspeo, kao ni Pako Alkaser

Borusija je bukvalno Meka za mlade igrače (napadače), od Dembelea, Sanča, Pulišića, Gecea ranije, do Halanda, Mukokoa, Malena (i Belingema) danas. Igrati njemačku ligu sa Borusijom i italijansku sa Fiorentinom su dva svijeta, kao i italijanska i njemačka liga uopšte, jedino u Holandiji (u čitavoj Evropi) pada više golova nego u Njemačkoj, i to je jaka mala razlika.
Sa druge strane, niko u istoriji Fiorentine nije postigao više od 27 (27 - jednom, prije 70 godina) golova u kalendarskoj godini, Vlahović je zaključno sa 31. oktobrom na 25. Danas je preskočio Batistutu i Luku Tonija. U Borusiji je jedan Lukas Barios postizao po 20 golova godišnje, a ozbiljniji napadači kao što su Aubamejang i Levandovski su bez problema izlazili na 30+. Čak je i Alkaser, koji se po tebi nije snašao, izlazio na 20.

Porediti lakoću igranja i postizanja golova u drugoj po kvalitetu ekipi Bundeslige i sedmoj ili osmoj ekipi Serije A je u najmanju ruku gubljenje vremena. A da čak i ne uzimamo u obzir kakav stil igre forsira Borusija, a kakav Fiorentina.

Što se tiče Alkasera i Imobilea, oni kao prvo nisu tamo otišli kao mladi igrači, nego kao neko ko treba da donese instant kvalitet, a kao drugo, su imali problema da se prilagode i u nekim drugim klubovima, pogotovo Imobile. Mislim da bi Alkaser dugo ostao u Borusiji da nije naišao Haland, u takvoj konkurenciji nije imao šta da traži.

Ostajem pri tome da je Vlahović bolji i da će to potvrditi široj javnosti, transferom u veliki klub i nastavkom ovakvih igara tamo. Možda neće davati više golova, mada se ni to ne bih kladio, ali će ostati kompletniji igrač, a dovoljno je da pogledaš špiceve gotovo svih vrhunskih ekipa, da bi znao šta je bitnije.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Baxter Stockman » 01 Nov 2021, 21:13

Klasična Bolonja, kad treba da dobiju ove fenjeraše kući odmah tropa

Tačno ima da bude nekih 1:2 ili 2:2
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Baxter Stockman » 01 Nov 2021, 21:49

Majstorski potez Arnautovića da pusti loptu

Miriše da ga prima Bolonja, mnogo su se povukli
Baxter Stockman

Postby Baxter Stockman » 01 Nov 2021, 22:29

Ko će da se pesniči ako ne Gari Medel :lol2:

Miha <3
Baxter Stockman

Postby Malkovic » 01 Nov 2021, 23:50

Наишао сам на занимљив податак. Имобиле је у суботу изједначио рекорд Силвија Пиоле као најбољег стрелца Лација у историји са 159 голова. Пиола је постигао тај 159. гол у својој последњој утакмици за Лацио, на старом стадиону Лација, 25. априла 1943. године - против Аталанте.

Имобиле је свој први и гол број 159 постигао против Аталанте, овог пута оба у Бергаму.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Bolkonski » 02 Nov 2021, 17:35

Djanluka Roki suspendovao Maresku na mesec dana, zbog onog smešnog penala koji je poklonio Milanu.

Sramotno je šta su sudije uradile Romi u svim derbi utakmicama, osim protiv Napolija.
Bolkonski

Postby Vasilije 1980 » 02 Nov 2021, 17:55

Protiv Napolija zato što ste iščupali bod?

Ne smatram baš da ima toliko materijala za jadikovanjem i ako, nesumnjivo, bilo grešaka u nekim sudijskim odlukama.
Vasilije 1980

Postby Inzaghi » 02 Nov 2021, 18:01

I protiv Juvea sve cisto.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Vasilije 1980 » 02 Nov 2021, 18:22

Ima pregršt sudijskih sumnjivih odluka al sam ubeđen da nijedna nije došla baš da se neko ošteti. Uvek će gubitnici da se ljute i prizivaju svoju lošu igru i dan sudijskim greškama.
Vasilije 1980

Postby murinjo80 » 02 Nov 2021, 21:17

Pa ovde je neko tvrdio da je bio penal čist kao suza.
"Te ljude treba zauvek proterati sa istoka,ali zauvek. Dozivotno im zabraniti ulazak."
murinjo80

Postby Radonjaa » 02 Nov 2021, 21:19

A kakvu ulogu igra namjera kad je neko oštećen, ako jeste? Niko ne tvrdi da je u toku Kalćopoli 2, ali je suđenje u Italiji (a i u ostatku Evrope) prečesto ispod nivoa čak i otkad je VAR uveden.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal