Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Španska liga

Re: Primera

Postby irriducibili » 22 May 2011, 01:40

CRNO BELI SVET wrote:Uuuf, Irr.

Ako mi je išta teško da rasuđujem, onda je to upravo taj kvalitet koji Ronaldo odnosno Mesi donose svojim klubovima...

Lično ne pravim neku razliku među njima...
Mesi je sa klubom sve osvojio poslednjih godina(ali i Iniesta i Ćavi), ali po nekim standardima savremenog fudbala, Ronaldo mi je kompletniji igrač tj. kada bi imao pravo izbora između njih dvojice, Ronaldo bi bio karika koja mi nedostaje...

Ma u stvari, šta god da napišem za njih dvojicu bilo bi glupo...
Staću na tome da su trenutno, u manje više svakom segmentu fudbalske igre daleko ispred svog vremena...

Ne sporim ja njegove fudbalske kvalitete, vec to da ne vuce ostatak ekipe. Mesi je igrac, koji i svoje saigrace cini boljim, kod Ronalda to nije slucaj. On strci u sadasnjoj postavi Reala, licno ne verujem da ce kod Murinja to i biti drugacije. Iz tog razloga, a ne samo zbog fudbalskog znanja, koje je kod obojice impresivno, apsolutna prednost Mesiju...
irriducibili

Postby mali_buda » 22 May 2011, 08:45

Depor je vec par sezona u krizi, izgleda pre svega finansijskoj, tako da je ovaj krah morao verovatno jednom doci. Ranije sam mnogo vise uzivao u Primeri, nego poslednjih sezona, pretpostavljam da je bipolarnost ta koja unisti neizvesnost takmicenja. Barca je izgubila (odnosno nije osvojila) samo 18 bodova od mogucih 124.

Navijaci, pogotovo manjih klubova su pravi zaljubljenici u svoj klub. I to ne samo u Spaniji, takve scene se vidjaju i u Nemackoj, gde navijaci kroz plac, ali i uz pesmu ispracaju svoje ljubimce u nizi rang. Tako se voli svoj klub!
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby mali_buda » 01 Jun 2011, 23:44

Nakon operacije kolena, ocekuje se da Pujol pauzira do 3 meseca, odnosno mirovanje tokom letnje pauze, ali se takodje ocekuje da bude spreman za pocetak nove sezone.
mali_buda

Postby Felipao » 02 Jun 2011, 17:03

http://www.imscouting.com/global-news-a ... 011/13450/

Eto koja je zabluda da Murinjo unistava fudbalsku igru i da igra defanzivan i nakaradan fudbal.Real je najefikasnija ekipa protekle sezone sa 2.68 postignutih golova po mechu.
Felipao

Postby mali_buda » 02 Jun 2011, 23:19

Felipao wrote:http://www.imscouting.com/global-news-article/The-top-15-European-clubs-to-score-the-most-goals-in-201011/13450/

Eto koja je zabluda da Murinjo unistava fudbalsku igru i da igra defanzivan i nakaradan fudbal.Real je najefikasnija ekipa protekle sezone sa 2.68 postignutih golova po mechu.

On samo protiv Barse igra defanzivan i nakaradan fudbal :)

Mada, dok je bio u Celziju, zaredjao je sa onim minimalnim pobedama bez primljenog gola, pa je i zasluzio nadimak Smorinjo :)
mali_buda

Postby AirBall » 03 Jun 2011, 13:37

Kako pisu mediji u Spaniji Barcelona je odlucila da u narednih 5 sezona smanjuje budzet po 10% da bi za 5 godina bio duplo manji od postojeceg, sto ce se odraziti na sve sekcije kluba...

http://www.mundodeportivo.com/20110603/ ... 29101.html
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby bekrinjo » 03 Jun 2011, 13:38

Da na topiku o transferima nisam video vest da je neki igrac potpisao za Rajo Valjekano ne bih ni znao da su uspeli da se vrate u Primeru!
Popularne "pcelice" koje dugi niz godina imaju predsednicu Terezu Rivero...
Meni jako simpatican klub...
bekrinjo

Postby KKP » 04 Jun 2011, 17:26

Dosadašnji trener francuskog Valensijena Filip Montanije preuzeo Real Sosijedad u Španiji...
KKP

Postby Burke » 04 Jun 2011, 21:46

Ако сам добро схватио екипе од 3. до 6. места у Сегунди играју плеј оф за улазак у Примеру :unsure:
Каква су у том случају правила за Барселону Б, пошто је звршила на трећем месту и играће за улазак у Примеру?
Burke

Postby CRNO BELI SVET » 04 Jun 2011, 21:49

Nemaju pravo da se bore za primeru, imali bi samo u slučaju da je Barsa A ispala... :D

Ovako Valjadolid igra plej of...
San koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je stvarnost.
CRNO BELI SVET

Postby Burke » 04 Jun 2011, 21:54

CRNO BELI SVET wrote:Nemaju pravo da se bore za primeru, imali bi samo u slučaju da je Barsa A ispala... :D

Одвратно правило. Поштеније би било да не могу да играју Седунду, овако се доводи у питање регуларност такмичења. Ипак је Сегунда озбиљна лига...
Burke

Postby CRNO BELI SVET » 04 Jun 2011, 22:28

Burke wrote:
CRNO BELI SVET wrote:Nemaju pravo da se bore za primeru, imali bi samo u slučaju da je Barsa A ispala... :D

Одвратно правило. Поштеније би било да не могу да играју Седунду, овако се доводи у питање регуларност такмичења. Ипак је Сегунда озбиљна лига...

Jbg. Regularnost na prvom mestu...

One sezone kada je Atletiko Madrid ispao iz lige, Atletiko B je zamalo uspeo da izbori plasman u Primeru, čak je i Hesus Hil najavljivao da će pola ekipe da prebaci u B tim u poslednjih nekoliko kola, ne bi li uspeli da se plasiraju, ali to je bilo mimo pravila, tako da je ta njegova ideja lagano odbijena...

Mislim da to pravilo leži velikim klubovima, konkretno Barsi u ovom slučaju, momci koji nemaju kvalitet za Primeru i A tim, nadograđuju se igrama u istovetnom sistemu kroz jake mečeve u Segundi...
San koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je stvarnost.
CRNO BELI SVET

Postby Stoxan » 09 Jun 2011, 11:48

"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby KKP » 16 Jun 2011, 11:50

Sinoć su igrali Granada - Elče u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u Primeru, završeno je 0:0. Igrač Elčea Bodipo je dobio crveni karton u 82. minutu. Odluka pada u revanšu, Elče u blagoj prednosti (možda) zbog rezultata iz ovog prvog meča...
KKP

Postby mali_buda » 18 Jun 2011, 23:42

Granada se plasirala u Primeru
IZVOR: B92
Fudbaleri Granade igraće u Primeri naredne sezone, pošto su u plej-ofu za ulazak u eltini rang takmičenja eliminisali Elče.

Nakon remija bez golova u Granadi, Andalužani su na terenu Elčea odigrali 1:1 i plasirali se dalje zbog većeg broja pogodaka u gostima.

Granada je povela u 28. minutu golom nigerijskog napadača Odiona Igala, a izjednačio je Đordi Humetra na osam minuta do kraja. Biće to prvi put da Granada igra u Primeri od sezone 1975/1976.

Iz Primere su ove sezone ispali Deportivo la Korunja, Erkules i Almerija, a plasman u viši rang iz Segunde obezbedili su još Betis i Rajo Valjekano.
mali_buda

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal