Bolkonski wrote:Slušam malopre Pikea, koji je dao zanimljiv osvrt na Murinja. Pričao je koliko je Barsa bila brutalna i superiorna pre Murinjovog dolaska u Real i kako su ih dobijali s pola gasa, a da je onda Murinjo potpuno preokrenuo mentalitet fudbalera Reala i doveo ih do stadijuma da dobijaju Barselonu i da najjačoj Barseloni oduzmu titulu pred njenim navijačima.
Medjutim, forumski magovi znaju da je Murinjo “podbacio” u Realu.

Murinjo je prekucao igricu kada je Porta doveo na vrh 'Starog kontinenta'. Da ništa pored toga nije osvojio ostao bi zapisan u trenerske anale. Čovek koji je radio gde je hteo i koji je svojim znanjem i pojavom izazivao lavinu dal pozitivnih ili negativnih komentara. Njegove izjave i KZN su nešto neprocenjivo. Pored svih zvezda u Interu, Realu, Unitedu gotovo uvek svetlost kamera i reflektora je bio na njemu.
Mene je priznajem izritirao dok je bio u Unitedu pa sam počeo menjati sliku o njemu. Fudbal kojim je on težio da povrati stari sjaj posrnulom velikanu nije me kupio, niti mi je bilo gušt gledati moj United koji protiv svakog jačeg rivala igra na kartu defanzivne orijentacije. MUN-u ne stoji u DNK-u fudbal na mali broj golova. Opet, kad se sve sagleda, pomnoži i podeli, poslednji veliki trofej United je imao pod njegovim patronatom. U ligi smo bili drugi što je danas nezamislivo.
Posle velikih uspeha sa Romom. Gde je "Vučicu" vratio na mesto velikih klubova ponovo je pokrenuo lavinu pozitivnih komentara da se o njemu priča. Ukoliko nastavi utabanom stazom, Romu digne do LŠ i evropskog trofeja ponovo će Mou biti predmet interesovanja TOP timova. Stidljivo se provlači navodna saradnja Murinja i PSG-a. Veruju na "Parku prinčeva" kako je Žoze taj kamen koji nedostaje klubu da overi Ligu šampiona i ode u besmrtne.
Murinja možeš voleti ili ne, ali ga ne možeš nepoštovati za sve što je u protekle dve decenije uradio u svetu fudbala. A količina TOP klubova i trofeji su jedino merilo kvaliteta.