Partizan je uzeo samo jedan bod u dvomecu protiv Genta, a nadao sam se da bar 3, dok je Zvezda uzela svega jedan bod protiv Danaca iako je 4 bilo nesto sto se prizeljkivalo.
Sve u svemu, situacija je ovakva trenutno.

-Nece biti po meni nikakav problem da mi zadrzimo 13. mjesto, to se znalo vec nakon dva kola, ali bas tesko mozemo sada uhvatiti 11. Trebali su nam ti bonus bodovi, da jedna ekipa bude prva, a druga druga, no to je sada nemoguce. Bice uspjeh ako obje budu druge. Bilo bi idealno da Partizan uzme dvije pobjede do kraja, a Zvezda bar ovu protiv Ludogoreca, pa da koeficijent bude 7,000 poslije grupne faze, ali otom potom.
-Nije cak nemoguce da preskocimo Ukrajinu jer su oni u jako losoj situaciji. Sahtjor mora da dobije u Milanu da bi ostao u igri za proljece u Evropi, dok Dinamo Kijev mora da slavi u Lisabonu i da se nada da Benfika nece bar bod osvojiti u Barseloni, prilicno tezak zadatak. Zorja mora dobiti u Rimu... Sve u svemu, ide ka tome da oni nece imati tim na proljece u Evropi.
-Kod Rusa je slicna prica, Lokomotiva vrv. ispada vec sada, a i Spartak je u svojoj grupi prvi kandidat za zadnje mjesto. Znaci sve bi se svelo na to sta bi Zenit napravio u Ligi Evrope. Mogu ispasti odmah, a mogu otici do kraja i nakupiti silu poena.
-Belgijanci su malo zanimljivija prica. Antverpen je otpisan, Gent ce direktno u osminu finala LK, a Genk izvjesno ide u 1/16 LK. Bilo bi odlicno da Briz popusi u LS, ali za tako nesto Lajpcig mora da odnese tri boda u narednom kolu. Zapravo, taj mec Briz-Lajpcig ce i uticati direktno na to da li se mozemo boriti sa Belgijom na proljece da ostanemo ispred njih.
-Ovi ostali nam nisu konkurencija po meni ove sezone.
Ali kad gledamo start za narednu:

-Lijepo bi bilo da Jang Bojs ispadne vec sada u LS i ide ka tome. Valjda ne iznenade Atalantu, mada bi ovi imali sansu da ih prestignu cak iako izgube. Ne bi bilo lose da Bazel zavrsi drugi u LK zbog bonus bodova, mada to ce biti jednako nama i njima ako FKCZ i FKP budu drugi, a Bazel prvi, uz ispadanje Jang Bojsa u LS.
-Cesima ce Jablonec vjerovatnije ispasti nego proci, kod Sparte ostaje da se vidi gdje ce prezimiti, a po meni je Slavija cak najopasnija. Iako su drugi u grupi izvjesno, sigurno da mogu daleko u ovom takmicenju ako ih zrijeb bas ne zajebe. Oni ce do kraja vrv. za jos 3,000 bar da dignu koeficijent sa bonus bodovima.
-Grci bas losi, dva poraza... Ako bi Paok ispao od Slovana, to ne bi bilo lose nimalo.
-Danci slicno kao Cesi, nabice njima fino koeficijent Kopenhagen i Midtjiland, mozda i Randers jos nesto napravi... Do 7,000 ce sigurno da idu.
-Turci ista prica. Besiktas je poduvao, ali Galatasaraj sa prve pozicije u LE nosi bonus bodove, dok ce Fener u LK ocito da nastavi.
Sto se tice klupskog koficijenta, tu se fakticki nista nije mijenjalo. Partizan bi sa dvije pobjede u zadnja dva kola osigurao 9,000 za ovu sezonu i realno preko 20,000 u narednih pet sezona stalno sto bi znacilo povlasten status. Zvezdi je recimo u interesu da preskoce Olimpijakos zbog eventualnih zrijebova u LS ako osvoje titulu.