Board index Fudbal Domaći fudbal

Kutak za stručni trenutak

Re: (Ne)sportski start

Postby Fred Perry » 03 Oct 2019, 12:12

licimur wrote:Cudi me da niko ne spominje Vidica, a spominju se Jugovic, Mijat, Dejo I co...

Vidić je realno najveći naš igrač ,možda čak i najveći iza Luke od svih ex yu igrača .

Porediti nekoga ko je bio rezerva u Marseju i igrao u Veroni i Japanu sa njima je smešno .To da li je neko talentovan,atraktivan za gledanje je jedno ,Vidić je 8 sezona proveo u Mančesteru ,bio kapiten ,bio među par najboljih igrača na svetu na svojoj poziciji ako ne i najbolji.

Da li zbog povreda pravila ili jednostavno nedostatka kvaliteta,talenta ili verovatno zbog svega niko od njih nije ni blizu Nemanje i Luke .

Niko od naših nema karijeru kao Nemanja ni blizu ,a čak ni on ne može da se poredi za Lukom koji na tom nivou igra već 12. sezonu i koji je još uradio šta jeste sa Hrvatskom .

Ali kakve gluposti ljudi pišu ,FIFA nije htela da Srbin dobije zlatnu loptu :laugh: Al su zato namestili Hrvatu u inat nama :laugh:
Last edited by Fred Perry on 03 Oct 2019, 12:16, edited 2 times in total.
Fred Perry

Re: Kutak za stručni trenutak

Postby fabricio » 03 Oct 2019, 12:13

Posle svega iscitanog, otprilike mi je jasno sta srednja generacija pise. Otprilike sve isto sto meni cale prica ima 15 godina.
Ali mislim da treba razgraniciti lepotu fudbala i talenat od kvaliteta i uspeha, uticaja, efikasnosti... Jer lepse nije uvek i bolje. A statistika nije bas uvek prostituka.

Imamo najbolji aktuelni primer za to u tenisu. Federer ce biti sinonim za lepotu igranja, ali je izgledno da ce ga neko sa dosta ruznijim defanzivnim stilom prestici u svemu (nadal i djokovic, bar jedan).

A koliko sam shvatio, Piksi je bio najlepsi za gledanje vama?! To je ok. I meni se svideo kad sam gledao neke kasete pre 7-8 godina sa caletom.
Sto ne povlaci za sobom i ne znaci nuzno da je bolji od igraca koji diriguje igrom cetvorostrukog sampiona evrope.
Tu dolazimo do kurve statistike koja ipak nesto znaci i govori, kako na klupskom i reprezentativnom, tako i individualnom nivou. A za to mi ne treba da ga gledam svake nedelje, dovoljan je "CV".

Neko ko je juce brutalno branio Piksija, a sinoc napisa "nek predje mesi u neku drugu ligu da dominira pa da vidmo jel bolji od Ronalda :laugh: " ili tako nesto slicno...
Eto, toliko o tome.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Buzz » 03 Oct 2019, 12:15

Kao klinac sam bio faciniran Batistutom, najomiljeniji napadac ikada, cak sam zbog njega poceo i Fiorentinu da simpatisem sa onom cuvenom generacijom Toldo, Repka, Toriceli, Kieza, Rui Kosta, pridruzio im se i Mijat kasnije i bas sam dosta ocekivao od njega medjutim samo je prvu sezonu odigrao solidno, posle se raspao i nije ni dobijao sansu. Igrao za Firencu 10 godina i upisao se u legendu, bio uz klub i u teskim vremenima i na kraju presao u Romu zbog skudeta i osvojio isti, milina gledati ga na kakve je nacine sve postizao golove. Generalno takvi igraci kao on, Vieri, Van Nislerloj,Adriano teskasi sa razornim sutom, medujtim u ovom modernom fudbalu ne znam ni da li bi nasli svoje mesto obzirom da se igra brz fudbal sa krilnim napadacima...
Buzz

Postby Bolkonski » 03 Oct 2019, 12:33

Tako nesto, Mesi da predje u Premijer, pa da vidimo sta zna, ali zato su Piksiju dovoljni liga SFRJ, Marsej i Japan, a cuvena utakmica protiv Spanije potiskuje nekih desetak genijalnih sezona Luke Modrica u najvecem klubu svih vremena :laugh:
Da ne pominjemo sto je Modric ispunio trazeni kriterijum-bio je jedan od najboljih na svojoj poziciji u dve najjace lige na svetu.

Neko se setio Klarensa Sedorfa. Nestvaran igrac. Tesko da bi Dragan mogao da mu dodje do stucni.
Bolkonski

Postby Fred Perry » 03 Oct 2019, 12:40

I to je u Marseju bio neuspešan, ima 10 utakmica po sezoni ,znači klupa i to u Francuskoj ,za 4 godine 40 utakmica plus prosečna sezona u Veroni pa onda rekreacija po Japanu .
Fred Perry

Postby Stenli » 03 Oct 2019, 12:51

Ja sam imao tu sreću da uživo gledam mnoge velike igrače: Ronaldo, Roberto Karlos, Inzagi, Benzema, Lukaku, Bekam, Zidan,Figo, Drogba, Deko, Širer... ne mogu više da se setim svih. Jedno znam da menen niko nikad nije očara kao Ronaldinjo. Da je mogao da ima više LŠ mogao je, više titula mogao je, ali kod njega to jednostavno nije merilo. Sa kakvom je lakoćom čovek igrao, to se ne može uporediti ni sa jednim igračem kroz istoriju. Nije bio igral poteza, jer su potezi bili u svakom njegovom kontaktu sa loptom, razmišljao je brže od ostalih i činilo se kao da ne može da pogreši. Čovek se nije takmičio sa drugima, već se igrao.
Stenli

Postby Zappa » 03 Oct 2019, 12:53

Fred Perry, Pored Vidića I Modrića, jedan od najuspešniji igrača sa ovih prostora je i Velibor Vasović.

Ne znam kakav je bio igrač, ali prvak Evrope sa Ajaksom, vicešampion sa Partizanom, prvi stranac kapiten Ajaksa.
Danas da srpski igrač ima takvu biografiju, sigurno bi bio svrstan u najbolje igrače svih vremena, a Vasović je to bio u ono vreme kada su postojala ograničenja sa brojem stranaca....

A u vezi Piksija, možda treba praviti razliku izmedju najboljeg, najtalentovanijeg, najatraktivnijeg, najuspešnijeg igrača.
Modrić je godinama član najvećeg kluba na svetu, vicešampion sveta sa Hrvatskom, osvajač zlatne lopte. Možda je Piksi bio talentovaniji igrač, lucidniji za gledanje, ali Modrić je verovatno najuspešniji fudbaler sa ovih prostora.
Zappa

Postby rabesandratana » 03 Oct 2019, 12:57

Jos jedna jako bitna stvar, danasnji fudbaleri su maksimalno zasticeni ( i treba du budu), Maradoni su lomili nogu , Ronaldu su mesari iz Kalca skoro pa unistili karijeru, Piksi je na jednoj utakmici u Zenici,Tuzli ili Osijeku primio vise pogibeljnih startova nego li sadasnje vedete za celu svoju karijeru.

Koga ne mrzi neka odvoji 90 minuta i pogleda Partizan - Roma sa kraja osamdesetih, po danasnjim pravilima i jedna i druga ekipa bi tu utakmicu zavrsila sa po tri igraca u polju.
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby medjutim » 03 Oct 2019, 13:10

rabesandratana wrote:Koga ne mrzi neka odvoji 90 minuta i pogleda Partizan - Roma sa kraja osamdesetih, po danasnjim pravilima i jedna i druga ekipa bi tu utakmicu zavrsila sa po tri igraca u polju.

deo objašnjenja zašto odbrane Partizana i Zvezde iz perioda '89/'92 uglavnom nisu napravile karijere nigde drugde, jer se tad nekad krenulo u promenu pravila, zaštita napadača, zabrana vraćanja golmanu.. zato je većina njih mogla samo do Švedske, Danske, Grčke, Turske i sličnih destinacija koje su bile ispod nivoa naše tadašnje lige.

Osim Belodedića koji je bio liga iznad svih ostalih..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Bolkonski » 03 Oct 2019, 13:20

Ronaldinja namerno izopstavam iz diskusije, jer je covek svoja galaksija. On mozda nema toliko trofeja (mada je uzeo sve najvažnije - najjacu ligu, LS, Zlatnu loptu), ali je njegov fudbal nesto sto se razlikuje od svih ostalih igraca koje sam gledao, a verovatno i koje nisam.
Bukvalno magija, bez slabe strane. Steta samo za toliko nonsalanciju jer smo mogli da ga gledamo u zenitu bar jos 3 godine duze u odnosu na ono sto je pruzio.
Nestvarno je da neko ljudsko bice ima takav gen ta odredjenu vestinu.
Mada, cenim da je Dragan Stojković tu i tamo ispred, bar po talentu.
Bolkonski

Postby bwa » 03 Oct 2019, 13:24

rabesandratana wrote:Jos jedna jako bitna stvar, danasnji fudbaleri su maksimalno zasticeni ( i treba du budu), Maradoni su lomili nogu , Ronaldu su mesari iz Kalca skoro pa unistili karijeru, Piksi je na jednoj utakmici u Zenici,Tuzli ili Osijeku primio vise pogibeljnih startova nego li sadasnje vedete za celu svoju karijeru.

Koga ne mrzi neka odvoji 90 minuta i pogleda Partizan - Roma sa kraja osamdesetih, po danasnjim pravilima i jedna i druga ekipa bi tu utakmicu zavrsila sa po tri igraca u polju.

Koliko ga je samo Bajro :blue: tuka, sve ti prosto...

Bolkonski i Fred izdominiraše ali ne argumentacijom nego ničim opravdanom arogancijom i seljačkim pristupom diskusiji.

Ja ne bih da jednog igrača promovišem ponižavanjem drugog ali Modrićev učinak u Realu je dobio svoju pravu sliku otkako je Ronaldo otišao. Toliko o Modrićevom učinku.
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby rabesandratana » 03 Oct 2019, 13:38

Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby bhc_comp » 03 Oct 2019, 13:45

Ako vec govorite o majstorima fudbala, meni omiljeni igrač dok sam aktivno pratio fudbal je bio Đalminja. Kakav majstor, kakva lucidnost :blue: i kakva budala... :laugh: Da je hteo, napravio bi deset puta bolju karijeru, ali to je jednom luda glava... Naravno, Deportivo mi je bio omiljeni tim, kakav je to tim bio sa Makajem, Najbetom, Đalminjom, Molinom na golu itd :blue:
teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju

jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
bhc_comp

Postby Stenli » 03 Oct 2019, 13:46

Bolkonski wrote:Ronaldinja namerno izopstavam iz diskusije, jer je covek svoja galaksija. On mozda nema toliko trofeja (mada je uzeo sve najvažnije - najjacu ligu, LS, Zlatnu loptu), ali je njegov fudbal nesto sto se razlikuje od svih ostalih igraca koje sam gledao, a verovatno i koje nisam.
Bukvalno magija, bez slabe strane. Steta samo za toliko nonsalanciju jer smo mogli da ga gledamo u zenitu bar jos 3 godine duze u odnosu na ono sto je pruzio.
Nestvarno je da neko ljudsko bice ima takav gen ta odredjenu vestinu.
Mada, cenim da je Dragan Stojković tu i tamo ispred, bar po talentu.

+1000

Čovek je nestvaran, ono što on radi je za izučavanje. Čast mi je bila gledati ga, takav se više neće roditi.
Ronaldinjo je posebna galaksija i to stoji, ali kakav je Robinjo bio talenat.
Robinjo, Kvarežma, Okoča igrači koji su miljama bili po igri iznad svoje karijere.
Stenli

Postby Bolkonski » 03 Oct 2019, 13:59

bwa wrote:
rabesandratana wrote:Jos jedna jako bitna stvar, danasnji fudbaleri su maksimalno zasticeni ( i treba du budu), Maradoni su lomili nogu , Ronaldu su mesari iz Kalca skoro pa unistili karijeru, Piksi je na jednoj utakmici u Zenici,Tuzli ili Osijeku primio vise pogibeljnih startova nego li sadasnje vedete za celu svoju karijeru.

Koliko ga je samo Bajro :blue: tuka, sve ti prosto...

Bolkonski i Fred izdominiraše ali ne argumentacijom nego ničim opravdanom arogancijom i seljačkim pristupom diskusiji.

Ja ne bih da jednog igrača promovišem ponižavanjem drugog ali Modrićev učinak u Realu je dobio svoju pravu sliku otkako je Ronaldo otišao. Toliko o Modrićevom učinku.

Arogancija i seljacki pristup :blue:
"Ne bih da jednog igraca promovisem ponizavanjem drugog, ali..."
Kako li se zove to kad, nikakvom argumentacijom, omalovazavas jednog igraca koji je uzeo Zlatnu loptu, 4 LS-a, vodio reprezentaciju do finala SP-a i 8 sezona diriguje igrom najveceg kluba, ili ga, kao tvoj saborac u ovom pitanju, nazivas gremlinom?
Zanimljivo je i ovo odricanje bilo kakve Modriceve zasluge, jer Real igra slabo nakon odlaska Ronalda. To verovatno znaci da Modric nije imao nikakav uticaj u osvajanju silnih trofeja sa najvecim klubom? Lik bio najuticajniji igrac Reala posle Ronalda.
Takodje, zanima me da li je Ronaldo bio i u Totenhemu, s obzirom da je Luka i u PL-u bio najbolji igrac na svojoj poziciji?
Ili je mozda Ronaldo postao Hrvat, igrao na SP-u, pa su zato dosli do finala?
Ili, da postavimo pitanje koji je to tim Piksi vodio do velikih uspeha? Nagoju :laugh:?
Da ne pominjem ocenu danasnjeg fudbala prema tome sto je Nejmar jedan od najboljih igraca istog. Decko koji bi u fudbalu svake epohe bio u top 5 fudbalera sveta.
Mada, najviše mi se svidja ekvivalencija Piksi-Maradona.
Bolkonski

PreviousNext

Return to Domaći fudbal