by Grba » 07 Feb 2014, 01:02
Ajde da napišem ovde da ne bih odgovarao na sve poruke koje su mi stigle.
Prvo, jako mi je drago što ima toliko ljudi koji bi želeli da ostanem i pišem i dalje, i zahvaljujem se svima.
Drugo, nije problem u Teglici, problem je u vama, u moderaciji. Meni je fascinantno da se stalkovanje Neočekivanog (inače korektnog forumaša), definiše kao posledica nemogućnosti prihvatanja tudjeg stava. Čovek je na forumu par godina, ali eto do sad nije naučio da istrpi stav koji se ne podudara sa njegovim. Nidje veze.
Nemam pojma kako forumi funkcionišu, ali eto solidan deo svog života sam posvetio proučavanju prava i funkcionisanju pravila, i ako nešto pouzdano znam, to je da privatna pravda cveta kad vlast loše radi. I Neočekivani je stalkovao zato što niko od vas nije reagovao na konstantno kršenje pravila, i zato što je, poučen prethodnim iskustvom, pretpostavljao (i bio u pravu) da se na to i dalje neće reagovati. I njegova reakcija je bila takva. Neko drugi će da spamuje sa postvima drugačije sadržine, neko će izvredjati sagovornika ili klub (recimo Harper ako sam dobro shvatio počeo sa KK Govance kao reakcijom na smrdljivi klub iz predgradja, što je onda dovelo do niza reakcija drugih forumaša), uglavnom uzeće pravdu u svoje ruke. Da ste vi na vreme reagovali, ne bi ni došlo do kontrareakcije, pa bila ona stalking, spam, ili vredjanje.
I onda ako neko prigovori na kašnjenje sa reakcijom ili uopšte na nereagovanje, on organizuje hajku ili jednostavno ne zna da istrpi tudji stav. Jbg, ja ne mogu tako da funkcionišem. Poštujem vaš stav, jasno mi je da Teglica donosi forumu dosta informacija, ali eto meni su neke druge stvari ispred ekskluzivnosti.
Svako dobro.