feanorlfc wrote:Unexpected wrote:Ma verovatno je mislio na forumaše...
Postaje više degutantno jurenje čoveka po celom forumu... PRvi ću mu reći kada nešto zajebe, kao što sam i radio.
BTW Sreća što Orvel, braća Grim i Andersen nisu članovi ovog foruma, kakva bi tek to hajka bila....
Ja ne znam i što uopšte iznosim neku primednu kada se sve posmatra kao hajka na moderatore i forum.
Izvinjavam se sto kasnim, izgleda nije forum jedini medij na kojem se o ovome da raspravljati. Zgodno ste mi se namestili obojica da

po ovom prvom postu i slozim (saglasim, Irri

) se sa drugim. Otuzno mi je ovo cinculiranje sa tim sta je pesnik hteo da kaze, narocito stoga sto je pesnik jos dok je pisao mogao da razmisli o tome sta je naumio da kaze, no to cinculiranje nece promeniti ama bas nista u cinjenici da su nakon zveri i kaveza na forumu morali da se nadju i sakali i hijene, kako se ne bi zaostajalo u kvalifikacijama za Gazdom.
Takodje je prilicno otuzna i politika po kojoj je bitnije ne uvrediti jednog nego uvrediti vise ljudi kako bi onda moglo da se sara okolo spekulacijama o tome na koga se mislilo a na koga nije. To uopstavanje je jedan od najstarijih metoda manipulacije i veoma je izrazen, na primer, u politici. Losoj politici, naravno. U normalnom okruzenju ljudi imaju dovoljno integriteta da se ne sakrivaju iza uopstavanja, generalizacija i raznih stilskih figura vec da jasno i glasno kazu sta im smeta kod ovog ili onog coveka. Pa ako su u pravu da se to raspravi, ako su u krivu da se i to raspravi. S tim sto je u normalnom okruzenju onda normalno i da se jedni ili drugi izvine u zavisnosti od toga u kom se pravcu rasprava rascisti i sta se tacno zakljuci.
Sto se hajke po celom forumu tice imao bih i ja da dodam svoja skromna iskustva kad ne bih mislio da u javnom prostoru covek mora i da istrpi da se nece bas dopasti svakom od stotina i hiljada ljudi sa kojima taj javni prostor deli. Ja sam se sa tim odavno pomirio ali izgleda da to nismo svi ucinili. U hajci inace po definiciji ucestvuje vise ljudi tako da je sam taj izraz apsolutno neprimeren ovoj prilici. Nema ovde nikakve hajke.
Sto se tice aktuelne rasprave, otvorite topik na kojem ce se bez komentara postavljati vesti i linkovi na kojima se pojavljuju te informacije i kad god neko upadne sa padobranskim pitanjem samo mu postavite link na ceo topik ili ga jednostavno ignorisite. Forumi su mesto za diskusiju a ne za informisanje.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.