Board index Forum Avangarda.in

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Sezione » 05 Aug 2018, 12:26

Zaboravio sam da dodam, i glasace desnice prevodi zedne preko vode. Voza ih kao Montoja Vilijamsove bolide.
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Dr Arslanagic » 05 Aug 2018, 13:05

Ми морамо да преокренемо државу, да је одвојимо од пропале еу идеологије, која успут речено реално никада није имала перспективу и није ни желела под једнаким условима да прими Србију у своју ђавољу организацију.
Макрон је јасно рекао каква је перспектива еу. Дели се на три круга.

Први круг је „срце реактора“ са „заједничком валутом, много интегрисанијим тржиштем рада и истинским социјалним зближавањем“.
Други круг би „вероватно био негде између садашње Европске уније и еврозоне“, а представљао би „снажно јединствено тржиште, са политиком суверенитета, трговине, истраживања, иновирања, као и са истинском слободом кретања по кругу“.
Трећи круг је „један велики круг који је можда изван Двадесетседморице, нешто између Европске уније и садашњег Савета Европе, који ће чинити широку Европу, мање интегрисану него ЕУ, али веома захтевну кад је реч о њеним вредностима“

Ту би смо били ми.
Даваоци ресурса и радне снаге за богате. Зарад "уређеног друштва, судова ...." и осталих глупости који као да не могу да постоје без еу.
Да споменемо да се иза брда ваља брег, па би уз то уређење добили и содомите, наставак одузимања деце, органа, преосталих делова Србије ... и свакаквих изопачености које ђавољи закони желе да регулишу.

Ово ће сигурно бити или ће се еу распасти.

Са друге стране имамо осовину Русија-Кина.
По мени избор будућности који не може да изгуби.
Помоћу њих може да се врати КиМ, а за сада да се стопира брза одлука и ово предавање на силу које спроводи наш председник.

Наш први циљ треба да буде промена друштва у правцу наших старих српских вредности и јачање српских веза свуда у окружењу.
Подржавати Србе у свим земљама у окружењу и свуда где их има, свим средствима и на сваки начин.
То мора да буде број један.
Јачање чврстих веза са Србима из региона, формирање странака у тим државама, јачање базе .... широка прича.
Успостављање православних епархија свуда где има Срба. То је кључно као једина сигурна веза којом ће се Срби везати.
Ово је јако широка тема, коју сад не могу да разлажем.

Друго и превасходно повећање наталитета.
Треће и економски кључно је повратити све руднике и рудна налазишта у власништво Србије и све државне ресурсе усмерити на то питање. Локомотива економског развоја. И то како ствари стоје потенцијално рапидног економског развоја.
Четврто, моћна војска.
Пето, обнова национално патриотске свести.
Шесто, повратак монархије.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Zlaja » 05 Aug 2018, 13:14

Nisam u toku, šta nam to nude Kina i Rusija, koliko bi bili ravnopravni u tom savezu, koja je cena i šta se dobija i na osnovu čega se donose pretpostavke o pozivnom ishodu po sve građane Srbije?
Zlaja

Postby Ron Swanson » 05 Aug 2018, 13:29

Zašto monarhija?
Ron Swanson

Postby Dr Arslanagic » 05 Aug 2018, 14:11

То је моје размишљање, ја нисам геополитичар.
Лепо би било да сте ви дали своја размишљања, шта је по вама добро, па да око нечега полемишемо.

ЕУ се распада, то је неминовно.
Мора да се преструктуира и престроји ако мисли да опстане.
Писао сам већ да се покушава са свакавим новим поделама у оквиру ЕУ, јер сви уочвају да јој је крај, па теже заузимању најбољих позиција.
Ми ту немамо шта да тражимо.
Ако се и деси да опстане у било ком облику неће више бити значајан играч.

Кина и Русија су направиле савез против Америке, узрокован притиском од стране Америке.
Кина и Русија себе називају природне силе. Кина има највеће тржиште на свету и највеће људски потенцијал, а Русија је територијално највећа земља са огромним природним ресурсима.
Кад се таква два играча споје, са њима мора да се разговара и морају се узети сасвим озбиљно.
Њиховим све чвршћим повезивањем профитира и БРИКС, у који ће вероватно ући и Турска.
А касније сигурно репертора земаља. Даће Бог и ми.

Реална ситуација је да ће морати да се направи некакав договор између Америке, Русије и Кине.
У ком ми треба да тражимо своју шансу.

Кинески утицај у Европи је све већи и незазстављив.
ЕУ се активно бави питањем како га зауставити.
Одговор је никако.

Треба бити мудар, искористити све потенцијале и могућности које постоје у развоју сарадње са Кином, а те могућности нису мале, јер кинески пројекат Појас и пут је мултидимензионални, глобални пројекат који ће мењати светски поредак и свет у целини. И уједно угасити овакву ЕУ.
Кина је формулисала стратегију по којој ће до 2050. године чинити више од трећине светског бруто националног дохотка. Нови Пут свиле је пројекат за 50 година вредности 150 трилиона долара.

Ми се управо налазимо на том путу, и Кина је отворено заинтересована за нас. Наравно и Русија.
Ако је Кинеско-Руски однос реално најперспективнији, и то у врло блиској будућности, ја сам за то да се прави сарадња са њима, јер је могућност извоза свега на то бесконачно тржиште неограничен.

Други сегмент је да нам за разлику од Америке и ЕУ ништа нажао нису учинили, нису нас бомбардовали, нити увели санкције, нити траже да примимо мигранте, ни да имамо содомите, нити нам распарчавају земљу ... дакле, боље они него ови што нас уништише.

Време је да једном правилно проценимо будућег највећег играча.

Монархија је моја жеља.
Више пута смо полемисали по том питању, па да се не понављамо.
Знам да је за сада нереална, али истичем да је по мени најбоља.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby grobar_Zvornik » 05 Aug 2018, 14:32

Просто је фасцинантно како је Вучић преузето Тадићеву матрицу блаћења сопственог народа, националног идентитета и свега што има везе са доменом срб. :pop:
Та врста политичке пропаганде неминовно мекша темељ за издају. Слаби смо, плачемо, изгубили смо, пропали смо, дићи ћемо се, ми њих не мрзимо, ми њих нећемо напасти и сличне флоскуле на менију говоре у прилог реченом.
Што се народа тиче, он је одавно заспао. Његовим главним опонентима није стало до државе, националних интереса и обичног човјека, већ да се врате у фотељу и наставе истом уходаном матрицом уз додатке да предају оно што још увијек Вучко није...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Dr Arslanagic » 05 Aug 2018, 18:55

И када год игра нека наша репрезентација у било ком спорту, женска, мушка, јуниори, екипно или појединачно, свако такмичење да иде директно на једном од канала са националном фреквенцијом.

А не да гледамо Партизан и Звезду, белосветске лопове, а за Србију нас заболе.
Dr Arslanagic

Postby Milutinov Tata » 06 Aug 2018, 05:50

Doktore imamo problem sto nam put ka Rusiji i Kini vodi preko teritorije EU, a prakticki smo okruzeni zemljama koje su u EU ili na putu ka njoj. Vrlo je upitno i sta ce se desavati u SAD, videcemo sada ove izbore za Kongres kako stoji Tramp na polovini mandata. Ima nekih prica da ce cak u Republikanskoj partiji pokusati da mu ospore kandidaturu za 2020. Njegovim odlaskom verovatno bi se i sveukupna politika SAD vratila na staro, a ako dodju neka "poznata" lica iz Demokrata nadrljali smo.

Da ne pisem sada o NATO-u, koji ce nas ubrzo kada udje Makedonija (pardon Severna Makedonija) potpuno okruziti. Pitanje je koliku cemo slobodu izbora uopste imati.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Dimitrije » 06 Aug 2018, 08:34

.....smatra da je “užasno banalno i uvredljivo“ pakovati kofere – „zbog Vučića“.

„Ako bi trebalo neko da se imenuje, što to ne bi bio Drobnjak? Ako ni zbog čega drugog, ono zato što je Vučić jedan, a ’drobnjaka’ je puna Srbija. Evo, recimo, na šta čovek naiđe petominutnom google pretragom – Vučić Drobnjaku: ’Što kasniš, Drobnjak? Im’o si pametnija posla? Ništa mi nije smešno, sedi’. ’Drobnjak, dođi ovamo’. ’Pa, ne znaš, Drobnjak, ne znaš, kaži da ne znaš, pitam te to, nemoj te trikove, ne zna Drobnjak ništa, on zna samo Čačak…’. ’Drobnjaku je juče bilo najlepše kada je rešavao probleme u Donjim Banjanima, kada mu seljaci daju četiri-pet čašica. On voli koju čašicu više, ali dobro radi. Jednu si popio za mene, a dve? Da znate, nije bio pijan, on je domaćin iz Čačka, može da popije i 20 i da ne bude pijan, a ima 115 kila’. ’Nemoj da izmišljaš takve gluposti. To nemoj da radiš, Drobnjak, nikada, nikada to nemoj da radiš.’(…)

Kako je moguće da to trpite? Baš vas briga? Ne doživljavate to lično? Smešno vam je? Ako je vama svejedno, imate li porodicu? Šta vam kažu? Kako se oni osećaju? Šta ste mislili kad ste imali sedam godina – šta biste radili kad bi vam se neko tako obratio? Koji vam se predsednik za jedanaest godina vašeg direktorovanja tako obraćao? Da li ste manje zaslužili da budete direktor ili da budete džak za udaranje? Zašto mislite da on ima pravo da pravi budaletinu od vas pred televizijskim kamerama, pred seljacima, pred investitorima, pred đacima? Otkud znate da ste čovek, a da niste stvar? Da li ste nekad sanjali da mu odgovorite? Šta ste mu te noći rekli? Da li vam je veća plata ili cena koju plaćate da biste ostali na tom mestu? Iskreni odgovori bi sigurno bili doprinos za otkrivanje pravih razloga zbog kojih polovina Srbije sanja da uhvati put pod noge i zdimi iz zemlje. Jer odavno više nije pitanje za Vučića: ’Gde će ti duša kad se toliko iživljavaš nad ljudima?’. Veće je pitanje: ’Gde će vam duše drobnjaci i drobnjaci kad ste na ovoliko poniženje pristali?’. Vučić će otići, makar kad to bude sam odlučio, ali zdrobljeni narod će ostati. Uveren da put Srbije podrazumeva poniženje.“
Dimitrije

Postby Dr Arslanagic » 06 Aug 2018, 09:40

ИЗДАЈА СРБИ!!!

ОВАЈ ВУЧИЋ ЋЕ НАМ УНИШТИТИ СРБИЈУ. ОНО ШТО НИЈЕ УСПЕЛО ТУРЦИМА, АУСТРОУГАРИМА, НЕМЦИМА, НАТО ПАКТУ, ОН ЋЕ ДА ОБАВИ. ЈЕР ПОНАВЉА ОПАСНУ БЕСМИСЛИЦУ, ДА „РЕЗОЛУЦИЈА 1244 СБ УН НЕ ПОМИЊЕ СРБИЈУ, ВЕЋ САВЕЗНУ РЕПУБЛИКУ ЈУГОСЛАВИЈУ“.

ЗАР ЈЕ МОГУЋЕ ДА НАС ВОДИ ЧОВЕК КОЈИ НЕ ЗНА ДА СЕ РЕЗОЛУЦИЈА 1244 ОДНОСИ НА СРБИЈУ, КАО ПРАВНУ НАСЛЕДНИЦУ СРЈ?! ДА СУ НАС РУСИ ДО САДА БРАНИЛИ, И БРАНИЋЕ НАС, У УН, НА ОСНОВУ ТЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ.
ОН ОВИМ ЗАБАДА НОЖ У СРЦЕ СРБИЈЕ И НОЖ У ЛЕЂА РУСИМА КОЈИ НАС БРАНЕ, САДА ЈЕ ЈАСНО, ОД ЊЕГА! ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ НЕ ЗНА ДА ЈЕ СРБИЈА ПРАВНА НАСЛЕДНИЦА СРЈ?

СРБИ, ДА ЛИ СТЕ СВЕСНИ ШТА ОН ГОВОРИ!?

СРБИ, ОВО ЈЕ ЧИН ВЕЛЕИЗДАЈЕ! НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈЕМ ДА БИЛО КОЈИ СРБИН ОВО МОЖЕ ДА КАЖЕ, АЛИ АКО ТО КАЖЕ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ, ОНДА ЈЕ ТО ВЕЛЕИЗДАЈА.

СРБИ, ОН УВАЖАВА СОЊУ ЛИХТ, ЈЕЛЕНУ МИЛИЋ, СОЊУ БИСЕРКО, ПЛАЋА ИМ ТЕ ЊИХОВЕ АНТИСРПСКЕ УЈДУРМЕ, А НЕ УВАЖАВА ЈЕДИНИ ТРАЧАК НАДЕ ДА НА МЕЂУНАРОДНО ПРАВНИ НАЧИН ВРАТИМО КОСМЕТ!

ОН ЋЕ НА ОСНОВУ ЛАЖИ ДА „РЕЗОЛУЦИЈА 1244 СБ УН НЕ ПОМИЊЕ СРБИЈУ, ВЕЋ САВЕЗНУ РЕПУБЛИКУ ЈУГОСЛАВИЈУ“ ОТПИСАТИ КОСМЕТ! САДА ЈЕ ТО ЈАСНО. А ПОСЛЕ ТОГА НЕМА ВРАЋКЕ, ИАКО ЋЕ БИТИ ДОКАЗАНО ДА ТО НИЈЕ ТАЧНО.

ЈЕР ДА ЗНАТЕ СРБИ ОНО ШТО НЕ ЗНАТЕ: БИЛО КОЈИ ЧЛАН ВЛАДЕ СРБИЈЕ ДА ПОТПИШЕ ДА ПРИЗНАЈЕ НЕЗАВИСНИ КОСМЕТ, ТО БИ БИЛО ПРАВНО ВАЉАНО, БИЛО КО, БИЛО КОЈИ МИНИСТАР! СВИ МИ ПОСЛЕ МОЖЕМО ДА ВРИШТИМО, АЛИ ПО МЕЂУНАРОДНОМ ПРАВУ ТО ЈЕ ТАКО!
СЕЋАТЕ СЕ КО ЈЕ НЕОВЛАШЋЕНО ПОТПИСАО ДА НАТО ПАКТ МОЖЕ ДА РАДИ ШТА ХОЋЕ У СРБИЈИ. ВУК ДРАШКОВИЋ. БИО ЈЕ САМО МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА. АЛИ ТАЈ ИЗДАЈНИЧКИ АКТ ЈЕ ПРАВНО ВАЉАНИ АКТ У МЕЂУНАРОДНОМ ПРАВУ, ИАКО ГА НИЈЕ ПОТПИСАО НИ ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ СРБИЈЕ, НИТИ ПРЕДСЕДНИК ДРЖАВЕ.

А ВИ СРБИ ЋУТИТЕ, ЈЕДИТЕ СЕНДВИЧЕ И ОСТАЛА ГО*НА….
ЈА БАР НЕ ЋУТИМ. ДА ИМАМ 30 ГОДИНА МАЊЕ ЗА ОВО БИХ УЗЕО ПУШКУ У РУКЕ, ПА У ХАЈДУКЕ! НЕ ПРАВИ СЕ ДРЖАВА И НЕ ЧУВА ПОЛИТИЧКИМ ИНТРИГАМА.

Драган Мраовић
српски песник, преводилац, дипломата, професор и културни радник
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 06 Aug 2018, 09:53

ДСС-ово обраћање Вучићу: Председниче, да ли сте свесни шта говорите!?

Господине председниче.

Грађани су разочарани и збуњени. Монодрамом коју сте извели на ружичастој телевизији, најављујући да желите да „људима поручите шта чините око Косова“, изазвали сте више недоумица него што их је било пре јутарње представе.

Зато предлажемо да објасните неке од ставова које сте изнели, а који су сасвим нејасни или контрадикторни, па остављају утисак да не знате шта говорите, да се свађате, не слажете са самим собом или да скривате истину.

1. Више пута сте рекли, па и у монодрами поновили, да „Србија данас на Косову нема ништа“, а истовремено и да се борите да „извучемо највише што можемо, а изгубимо најмање што морамо“. Грађанима није јасно како може да се од „ничега“ изгуби „најмање што мора“. Шта би то онда могло бити? Није јасно ни зашто би Србији неко нешто дао, а да ништа не добије за узврат… а како да добије нешто, ако Србија нема ништа?

2. Поновили сте, дозволите да кажемо – опасну бесмислицу, да „Резолуција 1244 СБ УН не помиње Србију, већ Савезну републику Југославију“. Председниче, да ли Ви то тврдите да се Резолуција не односи на Србију, да Србија није правна наследница СРЈ? Да ли сте свесни шта говорите!?

3. Истакли сте да је Вама захваљујући током протеклих шест година сачуван мир у региону. Да ли сте хтели рећи да би било рата да Вас није било? Реците ко би са киме ратовао, ко би напао Србију ? Да ли тиме тврдите да ће бити рата када одете са функције, а одлазак сте сами више пута наговестили?

4. Изјавили сте да наше службе имају податке да „неки политичари сарађују са страним службама“. Који политичари? Зашто су на слободи?

5. Рекли сте да је 2004. године био погром над Србима на КиМ, а да власт није учинила ништа, иако знате да је то неистина. Али реците… у протекла два месеца на КиМ су била двадесет и три напада на Србе и њихову имовину, као и на институције: школе, амбуланте, цркве… Шта сте урадили, осим што је Марко Ђурић издавао саопштења?

6. Најзад, и најважније. Док грађани чекају да изрекнете месецима најављивану садржину за Вас прихватљивог компромиса са косовским сецесионистима, реците оно што већ сада морате знати, па и знате: да ли по Вама било какво „болно компромисно решење“ може, сме да садржи обавезу Србије да прихвати, не омета, пријем Косова у Уједињене нације и промену граница Србије?

Уверени смо да је одговор потврдан.
Разуверите нас лако – јасном изјавом.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 06 Aug 2018, 09:55

Milutinov Tata wrote:Doktore imamo problem sto nam put ka Rusiji i Kini vodi preko teritorije EU, a prakticki smo okruzeni zemljama koje su u EU ili na putu ka njoj. Vrlo je upitno i sta ce se desavati u SAD, videcemo sada ove izbore za Kongres kako stoji Tramp na polovini mandata. Ima nekih prica da ce cak u Republikanskoj partiji pokusati da mu ospore kandidaturu za 2020. Njegovim odlaskom verovatno bi se i sveukupna politika SAD vratila na staro, a ako dodju neka "poznata" lica iz Demokrata nadrljali smo.

Da ne pisem sada o NATO-u, koji ce nas ubrzo kada udje Makedonija (pardon Severna Makedonija) potpuno okruziti. Pitanje je koliku cemo slobodu izbora uopste imati.

За ЕУ сам рекао шта мислим.
За Америку си у праву.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 06 Aug 2018, 17:54

Вучић је дефинитивно одлучио, заједно са Дачићем и осталим издајницима, да се покуша са реализацијом поделе Косова и Метохије.
Тачније добијање малог дела Косова, без Метохије.
Шиптари до скора нису хтели поделу, али сад хоће.
Јуче и данас су све новине и сви медији на "Косову" синхронизовано објавили вест да је једно од решења подела.

Волфганг Петрич је јавно изнео да треба подржати договор Вучић-Тачи.
Да подсетим да је Тачи, са којим наш председник преговара, тражен од стране интерпола по оптужници подигнутој од стране Србије због злочина против човечности над Српским становништвом.

Питање је, какав је то договор Вучић-Тачи?
Сам Петрич одговара да је у питању корекција граница, т.ј. да би Србија све изгубила. Добитак би био потпуно безначајан, чак би смо дали и нека села око Прешева.

Од све срамоте, наша власт покушава да добије подршку америке, не да сачува Космет, него да дође до ове поделе.
И још се хвали са тим као са некаквим успехом.
Зашто је то успех?
Зато што се посматра политички, јебе се њима за Србију и Космет.
Ми смо дошли до неког решења, нема везе што је погубно за нас.
Страшно, да смо стигли дотле да највиши Српски званичници бране издају земље, а све који су против називају издајницима.

Само пратите насловне стране штампе и тв слуђивања. Рат само што није почео, шиптари само што нису освојили север КиМ и пола централне Србије.
Зашто је то тако, одговорио је данас Дачић - не видим боље решење од поделе "Косова" јер постоји опасност да шиптари нападну север и отму све.
Министар то изјављује ... говно издајничко.
Они то називају компромис. Издаја земље и предаја дела своје територије је компромис ...
Компромис за шта?
Шиптари нас да нападну?
А одговараћете једном, полако.

вучић оптужује владике и монаштво да раде у служби запада провив Србије, хоће да каже против решења које је он одлучио да мора да буде.
Владике раде за стране службе ...
А он коме је Тони Блер саветник, коме Шредер долази на предизборни митинг, који се куне у Меркелову је поштен.

Да би "Косово" било независно мора да се промени резолуција 1244, а то се неће никада десити док је Русије и Кине.
Јер су схватили да се вучић скроз окренуо америци, и да је пустио Русе низ воду да би имао политичку корист.

Иначе, резолуција 1244 коју наш председник не признаје, је иста она резолуција којом су Руси до сада толико пута одбранили Космет у УН.
До сада нам је живот значила, сад одједном не вреди.

Али боље он, него жути.
Пи.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 06 Aug 2018, 17:59

СПЦ је на време на ово упозоравала

У јавности се и даље сусреће идеја о подели Косова и Метохије између Србије и самопроглашене „косовске државе“. Притом се, свесно или несвесно, пренебрегава чињеница да подела не би била ништа друго до признавање „независне државе Косово“ и поклањање највећег дела територије Покрајине. У светској историји нема примера да неки народ у миру, две деценије после оружаног сукоба, даје своје за своје. Поделом би народ великог дела Косова и Метохије аутоматски био остављен на милост и немилост режиму такозване државе Косово, изложен погрому сличном оном из марта 2004. године или, под притиском и тихим терором, био присиљен на егзодус.

http://www.spc.rs/sr/poruka_svetog_arhi ... u_metohiji

Неће ово сигурно проћи.
Док контролишу медије сигурни су, уљуљкани су, не знају како је у народу.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 06 Aug 2018, 18:04

Стока из информера

ŠTA ĆE NAMA GORI NEPRIJATELJI?! IGUMAN MANASTIRA DEČANI SAVA JANJIĆ I RADA TRAJKOVIĆ SVE OTVORENIJE RADE ZA NEZAVISNO KOSOVO!
http://informer.rs/vesti/politika/392136/foto-sava-janjic-i-rada-trajkovic-otvoreno-podrzavaju-nezavisno-kosovo
Dr Arslanagic

PreviousNext

Return to Avangarda.in