Board index Forum Avangarda.in

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Woodoo » 12 May 2025, 22:36

BlackOwl wrote:Sta podrazumevas pod nelegalno.

Evo npr onu zgradu na mestu izgorelog Depoa. Ne postoji promil sansi da su legalno dobili pravo na spratnost i procenat zauzetosti parcele.
BlackOwl wrote:Evo uzmi nbg za primer, vecina kompleksa koji se tu grade se grade na zemljistu predvidjenom za tu namenu, a zgrade ne izlaze na ulicu i slicne budalastine.

Na prvu loptu odmah mi pada na pamet Galens u Tosinom bunaru, pa onaj potez u istoj ulici preko puta 37. bloka.

Blok 4, zazidace ljudima terase bukvalno.

Woodoo

Postby Produzenisamlekom » 13 May 2025, 06:23

Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby Inzaghi » 13 May 2025, 06:55

Izgleda da su eu zastave veliki problem samo kod studenata. Drzavne ne smetaju.

Jos jedan muk.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Niko123 » 13 May 2025, 07:08

Samo da ne sjebu, sve što su do sada uradili
Niko123

Postby Ziks96 » 13 May 2025, 07:13

Niko123 wrote:

Samo da ne sjebu, sve što su do sada uradili

Sta je ovdje lose?
Biće bolje, samo ne nama!
Ziks96

Postby Niko123 » 13 May 2025, 07:19

Da ne bude neki razdor između fakulteta
Last edited by Niko123 on 13 May 2025, 07:55, edited 1 time in total.
Niko123

Postby Hasselbaink » 13 May 2025, 07:46

Sto se investitora tice who see je na novom albumu objasnio sve u pesmi, kontam da je i ovde ista situacija. Prica se da tamo vecina gradnje cisto pranje para od droge...

Djede je bio u dilu sa titom, ja s milom i necu u pritvor. Proso reseto sito, ne moze nam nista niko miko ja sam investitor i manastira ktitor :okk:
Ko ne skace, taj je plenum.
Hasselbaink

Postby Ziks96 » 13 May 2025, 08:14

Hasselbaink wrote:Sto se investitora tice who see je na novom albumu objasnio sve u pesmi, kontam da je i ovde ista situacija. Prica se da tamo vecina gradnje cisto pranje para od droge...

Djede je bio u dilu sa titom, ja s milom i necu u pritvor. Proso reseto sito, ne moze nam nista niko miko ja sam investitor i manastira ktitor :okk:

Prosto je nemoguce da se posle korone ovoliko gradi i po manjim gradovima, da je mahom sve prodato a da su cista posla. :biggrin:
Ziks96

Postby Eddie Brock » 13 May 2025, 08:31

Razor moze da dodje zbog plata tj nemanja para kod fakulteta, na to i cilja psiho i ekipa..
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby soniko » 13 May 2025, 08:35

Nikad nisu bila cista posla, sad je eskaliralo.
Savrsen primjer da novca ima ali niie pravedno rasporedjen, sumnjivim transakcijama pojedinci dolaze do ogromnih suma koje ulazu u nekretnine i tako ih legalizuju, pumpaju cijene, izvlace ogroman novac za prodaju.
Drzava za to vrijeme pogoduje umjesto da kontrolise, kaznjava, oporezuje jer su institucije umjesane.
Kod nas u BL a vjerujem i kod vas, bukvalno na trista kvadrata se gradi, gdje god stignu, stanovi se rasprodaju prije pocetka gradnje a kad se zavrse, gotovo svaka zgrada je poluprazna.
Odgovorna drzava bi skinula porez na prvu nekretninu(sto se priprema u BiH koliko cujem) a uduplala ili utrostrucila porez na drugu, trecu ili ko zna koju nekretninu, nelogicno je da istu stopu poreza placa vlasnik jednog ili pet stanova.

Kako god, ocigledno novca ima, ali se izvlaci kriminalom i korupcijom i onda ulaze u nekretnine.
Nema tu mnogo pametovanja i teorija zavjere, lopovska drzava pljacka narod a pogoduje malom broju nepostenih koji su pohvatali veze i povezali se u to kolo.

Edit:
Pade mi na pamet nesto, nema direktne veze a mozda i ima sa stanogradnjom. Kod nas je ministar Nesic uhapsen, u optuznici mu stoji da mu je uplaceno oko 150 000 eura od romanijaputeva i da mu je godisnje uplacivano malo manje od toga.
Mozete misliti koliko se preplacuju ti poslovi kad ti imas racuna da ministru uplacujes toliko plus sto imas jos masu nizih funkcionera imas koji se moraju "pocastiti", uz to moras nesto zaraditi za firmu, plate radnika itd...
soniko

Postby Old school » 13 May 2025, 09:00

Što se hiper gradnje tiče tu je stvar potpuno jasna.
Moraju se pare od kriminala oprati i uterati u legalne tokove kupovinom više nekretnina (čitaj više desetina nekretnina) i to po što većoj ceni kako bi "cloud" love bilo što manje na računu.
Sa druge strane svi koji su se enormno brzo, bahato i stranački odvratno obogatili ( radi se o desetinama i stotinama miliona Evra) moraju negde sručiti te paruštine.
Da se razumemo odmah, jesu Rusi posle faze iznajmljivanja gajbi ušli u fazu besomučne kupovine stanova i kuća po Srbiji ali i ta faza je na isteku. Šta su kupili kupili su a cena nekretnina je i dalje min. 20-30% preko svih realnih granica.
Nekretnine se ne kupuju uvek na svoje ime, ime žene, dece. Nekretnine kupuju i rođaci, kumovi, drugari fiktivno za bagru. Tako da na sebe imaju max. 2-3 stana a u stvari ta cifra je 2-3X veća.
I da, paradoksalno zvuči. Njima odgovara što veća cena kvadrata jer se već količina novca opere odjednom.
Ženinog kolege sa posla ćerka udata za nekog "preduzimača" koji ima agenciju za čišćenje stanova i zgrada. Za desetinu godina stekli stan u A bloku, a prošle godine novi stan kupljen na NBG od 400.000 Evra. A ko je lik? Neka "boranja", 10 ešalon u kombinacijama.
Pričali smo o primeru kladionica i kockarnica na svakom ćošku a svaka je po sto i više kvadrata i kad god prođem pored njih većina zvrji sablasno prazna. Klasično pranje novca. Kupiš preskupu lokalčinu, strovališ par desetina hiljada Evra na šminkanje, još toliko na opremu, plaćaš neke radnike i nemaš nikakav promet?
Ako se dogode promene (Salvador) i ne bude ozbiljnog revanšizma, otimanja opljačkanih para bez milosti onim istim javnim izvršiocima i teranja na robiju a pre toga ona druga kazna ja odoh preko pa može lično Urugvajac Muhika da nam bude predsednika u 10 mandata.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Bojdo » 13 May 2025, 09:14

Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Ziks96 » 13 May 2025, 09:15

U centar gosn Stara Skola.

Spoiler: pokaži
da ne bude da sirim defetizam jer sam optimistican po pitanju promjena ali sto se tice revansizma...
Ziks96

Previous

Return to Avangarda.in