Nema nikakvog opravdanja za Bankija, izgubili su dvije utakmice u grupi pri čemu ni u jednoj od njih nisu istrošili barut, pobijedili su 3 lakša protivnika (od čega jednog jedva, opet na hrkljuš). Znači oborena očekivanja, forma tempirana za osminu, izvuku protivnika s kojim mogu da igraju, pritom oslabljenog za vjerovatno najboljeg igrača.
Čist zicer da ih odrade i da u četvrtfinalu odigraju utakmicu turnira.
Ne samo da su izgubili, nego za 40 minuta nisu ukupno 5 ličili na ekipu, a ovo što je Žagars odigrao na obije strane je možda i najlošija individualna partija u dosadašnjem dijelu Evrobasketa, teško su se obrukali sa izuzetkom Porzingisa i Lomaž(s)a.
Litvance sam u najavi grupe i u toku takmičenja najavio kao (meni) možda i glavnog favorita za medalju iz drugog plana, sad me iskreno sramota što sam im održao opelo nakon povrede Jokubaitisa.

Još im je daleko medalja, ali jedno od pozitivnijih iznenađenja turnira, iako im rezultat vjerovatno neće nadmašiti renome. Možda i potcijenjen momenat je kako Kurtinaitis koristi Valančijunasa i kako ovaj to prihvata.