Ako me pamćenje dobro služi, Pešić je od početka mandata (a pogotovo od septembra 2022.) bio izlapjeli SNS selektor, od septembra 2023. do danas je bio Kari iz Pirota, jagnje da ti trnu zubi hehehe, dvije velike baklave, svi za jednoga, jedan za svi, itd. I na to su u 90% slučajeva svršavali isti ljudi koji su se noćas sjetili da je SNS-ovska pirotska prevara.
Da ne pričam što je prije doslovno 7 dana bio heroj jer je napušavao režimskog senzacionalističkog novinara (a forumaši koji poznaju momka znaju koliko ta priča ima veze s mozgom, mada je na kraju krajeva i nebitno), sad je zreo da bude razapet.
SNS ili ne, Pešić je isto što je bio otkad je sjeo na tu klupu, nije se promijenio, promijenio se samo rezultat, baš moraš da budeš gnjida ili polupan u mozgu da bi posle svakog takmičenja išao iz krajnosti u krajnost i podjednako ubijeđeno štancao mišljenja kojima je rok trajanja kao jogurtu.
Lakše je prihvatiti poraz koliko god težak bio, nego ove podsjetnike kakva smo rulja, narod koji formira mišljenja kombinacijom najprizemnijih emocija i mimova sa kladioničarskih instagram stranica.
Mitro wrote:Koliko god da je Jokic velik igrač a jeste ne može u isti koš sa najvećima kad igra ovakvu odbranu. Čovek ruku ne diže bukvalno, nikad gore nisam video da neko brani šut za 3 od njega.
Ne znam da li je neko to prokomentarisao, Jokić je u toj situaciji bačen pod voz. Poslednja 3 - 4 minuta se igrao onaj kros mečing (sad vidim da je Ziks pitao, to je princip koji je i Željko koristio sa Papapetruom i kasnije Majkom na protivničkom beku da protivnik ne bi imao prednost ako se preuzme posle pika, nego da se ,,tjera'' na individualna rešenja) koji je igran i protiv Turske (samo mi se čini sa N. Jovićem tad), ali Jokić ne samo što je poslat da čuva beka na 8m od koša što i vrapci na grani znaju da mu je slaba tačka, nego je to urađeno u momentu kad je mrtav umoran i istovremeno ima četiri lične.
Kad sam vidio da ne odustajemo od toga, znao sam kako će da završi, tj Valtonen bi slobodno mogao da se ispiše sa košarke da nije iskoristio što ga čuva neko ko je spor, umoran i sa 4 lične, a pritom centar. Vidio sam par puta da je Jokić to radio i u NBA, npr protiv Bostona kao specijal kad je čuvao Derika Vajta, ali je kontekst situacije bitno drugačiji. Rekao bih da je ovo nešto što je uigravano za određene situacije u kojim bi imalo smisla, a da je Pešić u ovoj situaciji pokušao očajnički poslednjim kecom iz rukava ili jednostavno zabagovao u razmišljanju.
Meni se čini, a ostavljam prostor da nisam u pravu, da se na samom turniru (a možda i prije njega) stvorio niz objektivnih ograničenja za ovu ekipu, i da nam nije trebala ni loša atmosfera, ni ,,malerisanje'' sa tribina, ni bilo kakav drugi senzacionalni razlog da bi se ovako završilo. Povreda Bogdana je upadljiva prelomna tačka, ali sam siguran da nije jedina u pogledu zdravlja i pripremljenosti igrača. Mogu sad da se izvlače raznorazni spektakularni zaključci, ali sa informacijama koje imamo na današnji dan, zaista veliki dio toga je lijepo upakovano jedenje govana.
Slična je stvar bila posle Argentine (a lično sam krenuo da radim isto 2023. posle poraza od Italije u grupi

), te ne može Jokić na 4, te se Milutinov tukao u svlačionici jer neće da bude drugi centar, te ne možemo bez Tea (pleja), do silnih razloga koji ni nemaju veze sa samim terenom, praćeno silnim najavama propasti.
Onda odigraš onakav turnir u Parizu sa Jokićem na ,,4'' u kombinaciji sa Milutinovim u nekim od ključnih minuta (uz propratnu kuknjavu na to još od pripremnog perioda), takođe bez Tea ili bilo kog pleja njegovog kalibra, i postane ti jasno da praksa obično demantuje fatalistička svođenja računa i opšta mjesta, samo što se 2024. niko nije javio da kaže da je još 2019. objasnio da to ne može tako, nego su tadašnje disertacije skliznule u zaborav.