Fince tek treba da vidimo u dva prava testa, ni na pripremama ni na turniru nisu imali ozbiljnog protivnika. Po meni nisu za zanemarivanje, i posle Praga su eliminisali Hrvate i skupo prodali kožu Špancima u Berlinu, a sad bi trebalo da budu i bolji i sa više samopouzdanja nego tad. Mada bih na današnji svakako radije vidio njih nego Litvance preko puta, sumnjam da uprkos šuterskom kvalitetu može da nas dobije ekipa koja nema čime da nas otjera od reketa, a pritom nema ni litvansko iskustvo i košarkaški pedigre.
Pritom - jedini način da nam Finci dođu u osmini jeste da izgube i od Njemačke i Litvanije (ili da pobijede Njemce a da ih prethodno Litvanija pobijedi minimum 20 razlike), a ako tako prođu u Tampereu, nema razloga da ih se plašimo u Rigi.
Vidjećemo sjutra taj direktni duel, taman ništa drugo i neće biti za gledanje

Saglasan sam sa Tegijevim rangiranjem, tj. Njemci su nesumnjivo najbolji do sad, a Grci po meni zaokružuju četvorku, dok sam između Turaka i nas 50/50. Možda bih im dao blagu prednost u grupnoj fazi ali sam prilično siguran da bismo ih dobili u nokaut utakmici, Šengun je vjerovatno u 3 najbolja centra na svijetu, ali je u glavi još klinac i lakše ga je izbaciti iz utakmice nego druge igrače tog kalibra, u finalu bismo ih sačekali kao Kanađane u Manili.
Gledao sam generalku između Litvanaca i Turaka, zanimljivo da su igrali dvije prijateljske, iako su znali da je moguće da se sretnu već u osmini. Prva je bila na početku priprema i Litvanci su ih deklasirali u Istanbulu, tu Valančijunas nije igrao, a Šengun je imao mizernu minutažu. Ova druga je bila par dana pred turnir, igralo se u Litvaniji, treneri su taktizirali tj skrivali karte, ali je intenzitet bio baš ozbiljan, niko se nije štedio. Da Kurtinaitis nije ukrao Željkovu akciju tj nacrtao da Jokubaitis na uvođenju baci loptu Hazeru u ruke, i tu bi Litvanci dobili, imali su +1 i loptu na 10 sekundi do kraja. Svakako mislim da su Turci na neutralnom terenu (mada je pitanje koliko bi bio neutralan) bolji za 2 ili 3 lopte, ali ne vjerujem da bi se Ataman imalo obradovao Litvancima, pretpostavljam da će i ishod Litvanija - Finska uticati na to oće li se u srijedu igrati na krv i nož ili sa makar malom rezervom.