Bojdo wrote:Meni su oni najadekvatniji reper za poredjenje u sportu i logično je da postoji "jak rivalitet" i neko precutno nadmetanje izmedju ta dva konkurentska naroda na mnogim poljima.
Inače, hrvatski preostali kandidati za medalju su: Veočić, Matić, Krišto, Elkasović, taekwondo (3x), Sinković, Vaterpolo, Srbić, Benović, Vekić
Ali naš rivalitet sa njima ne nastaje iz sportskih pobuda, nego iz toga što smo ratovali

Daleko od toga da je jedini takav primjer, ali ne znači da je utemeljeno u sportu i da je smisleno poređenje.
Sa čisto sportske strane, Hrvati i mi nemamo ne znam kakav rivalitet u raznim sportovima pa da to bude upadljivo poređenje, jer je struktura upadljivo drugačija. Oni su jaki u fudbalu, mi u košarci, jači su u rukometu, a nema ih u odbojci. Najsličniji je nivo u vaterpolu koji sem njih i nas zanima 7 ili 8 zemalja na svijetu. Ako dodaš basket kao timski olimpijski sport, ni tu nema rivaliteta.
Ni u individualnim sportovima nema Bog zna kakve sličnosti, recimo da obije zemlje imaju medalje u streljaštvu i tekvondou, ali uglavnom u različitim kategorijama, nikad tu nije bilo nekakvih okršaja hrvatskih i naših sportista. Sem toga atletika, plivanje i tenis, ali opet tu nije bilo nikakvog rivaliteta. Osim velikih okršaja u košarci i vaterpolu, teško je pričati o nekom rivalitetu Hrvata i nas, pogotovo u pogledu Olimpijskih igara.
Da se pogleda poslednjih desetak godina, protiv Slovenaca smo igrali finale EP u odbojci, finale EP u košarci, 3 uzbudljive fudbalske utakmice uključujući i ovu na velikom takmičenju, imali i dosta okršaja u rukometu, pa niko ne poziva na rivalitet sa Slovenijom
Osnovni cilj treba da bude da iz igara u igre budemo uspješniji, da imamo više kandidata i više sportova, i što manje kupljenih medalja, lako ćemo za Hrvate.