Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby Bojdo » 30 Jul 2024, 16:38

grobar_Zvornik wrote:
Bojdo wrote:Krišto i Vekic im nisu bili projektovani da će se boriti za medalje.

Од микса су очекивали медаљу. Као и од дубла.
Само мислим да им превише пажње дајете. Што кажу, да Бог да не освојили ништа до краја.

Meni su oni najadekvatniji reper za poredjenje u sportu i logično je da postoji "jak rivalitet" i neko precutno nadmetanje izmedju ta dva konkurentska naroda na mnogim poljima.

Inače, hrvatski preostali kandidati za medalju su: Veočić, Matić, Krišto, Elkasović, taekwondo (3x), Sinković, Vaterpolo, Srbić, Benović, Vekić
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Zappa » 30 Jul 2024, 18:40

Sta je sa Damirom Martinom?
Ne mogu odmah skontati ko je Elkasovic?

Sta je sa našim tekvondom? Zar nam uspesi na prethodnim OI nisu doneli masovnost
On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

Postby grobar_Zvornik » 30 Jul 2024, 18:45

Елкасовићка ти је Сандра Перковић.
То јој је мужево презиме.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Radonjaa » 30 Jul 2024, 19:11

Bojdo wrote:Meni su oni najadekvatniji reper za poredjenje u sportu i logično je da postoji "jak rivalitet" i neko precutno nadmetanje izmedju ta dva konkurentska naroda na mnogim poljima.

Inače, hrvatski preostali kandidati za medalju su: Veočić, Matić, Krišto, Elkasović, taekwondo (3x), Sinković, Vaterpolo, Srbić, Benović, Vekić

Ali naš rivalitet sa njima ne nastaje iz sportskih pobuda, nego iz toga što smo ratovali :biggrin: Daleko od toga da je jedini takav primjer, ali ne znači da je utemeljeno u sportu i da je smisleno poređenje.
Sa čisto sportske strane, Hrvati i mi nemamo ne znam kakav rivalitet u raznim sportovima pa da to bude upadljivo poređenje, jer je struktura upadljivo drugačija. Oni su jaki u fudbalu, mi u košarci, jači su u rukometu, a nema ih u odbojci. Najsličniji je nivo u vaterpolu koji sem njih i nas zanima 7 ili 8 zemalja na svijetu. Ako dodaš basket kao timski olimpijski sport, ni tu nema rivaliteta.
Ni u individualnim sportovima nema Bog zna kakve sličnosti, recimo da obije zemlje imaju medalje u streljaštvu i tekvondou, ali uglavnom u različitim kategorijama, nikad tu nije bilo nekakvih okršaja hrvatskih i naših sportista. Sem toga atletika, plivanje i tenis, ali opet tu nije bilo nikakvog rivaliteta. Osim velikih okršaja u košarci i vaterpolu, teško je pričati o nekom rivalitetu Hrvata i nas, pogotovo u pogledu Olimpijskih igara.

Da se pogleda poslednjih desetak godina, protiv Slovenaca smo igrali finale EP u odbojci, finale EP u košarci, 3 uzbudljive fudbalske utakmice uključujući i ovu na velikom takmičenju, imali i dosta okršaja u rukometu, pa niko ne poziva na rivalitet sa Slovenijom :biggrin:
Osnovni cilj treba da bude da iz igara u igre budemo uspješniji, da imamo više kandidata i više sportova, i što manje kupljenih medalja, lako ćemo za Hrvate.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Ciciban » 30 Jul 2024, 19:15

Slovenija uzela zlato u Dzudou zene do 63kg, pratimo se nas 3 iz bivse Juge, mada doduse Hrvati imaju bronzu... Nadam se da cemo im sutra opet pobeci ;)
Ciciban

Postby rabesandratana » 30 Jul 2024, 19:36

Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby Puta Tapar » 30 Jul 2024, 19:38

NI ovo, kao ni onaj zenski boks nije snimak sa Igara, a vidim nabrase se ljudi lajkova na tim medijima.
Puta Tapar

Postby NEDJA » 31 Jul 2024, 05:20

Ako neki Rus/Ruskinja osvoje medalje u tenisu kako se to racuna? Je l ima jos Rusa u nekom indivindualnom sportu?
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Nikola » 31 Jul 2024, 05:33

Belorusi i oni nastupaju pod onom neutralnom zastavom. Ima ih ukupno 30ak valjda. Nije ih bilo na otvaranju
Bio je jedan u finalu u plivanju preksinoc, ne mogu da se setim u kojoj disciplini
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby octopus » 31 Jul 2024, 06:35

NEDJA wrote:Ako neki Rus/Ruskinja osvoje medalje u tenisu kako se to racuna? Je l ima jos Rusa u nekom indivindualnom sportu?

Medalja se ne računa Rusiji ili Belorusiji, već ide na konto Individulnih neutralnih sportista. Praktično, pripada samo sportisti.

Rekoše da ih ima u 5 sportova.
octopus

Postby Foteljas » 31 Jul 2024, 08:10

Taman koliko i mi po istom principu ne racunamo medalje "IOP" iz Barselone 1992... Zna se ko ih je osvojio.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Puta Tapar » 31 Jul 2024, 08:17

Evo Rusi vec trece igre sa redom naspupaju pod razlicitom zastavom.
Puta Tapar

Postby octopus » 31 Jul 2024, 08:22

Nadam se da će se jednog dana pod pritiskom Nemacke i Rusije uraditi ta revizija medalja i sve lepo pripisati kome treba.

Zato su dobre ove nacionalne penzije. One su dokaz da sportista prihvata Srbiju kao svoju domovinu. Ima čak i stavka koja zahteva od sportiste da to potpiše.
octopus

Postby Los Leones » 31 Jul 2024, 12:59

Погледах мало стање са одличјима.
Свака част Јапанцима на свему до сада приказаном у Француској.
Кинези су верујем очекивали нешто више златних медаља, као и Британци.
Los Leones

Postby Gromiko » 31 Jul 2024, 13:16

Za mene iznenađujuće blizu su jedni drugima Kina, USA, Japan , Francuska i Britanija. Koreja i Australija još i nekako jer za njih znam da su "njihove" discipline sada na početku i tu mi je jasno da će uslediti pad. Vrlo zanimljiva borba na vrhu.
Gromiko

PreviousNext

Return to Paris 2024