Ciciban, delimicno si u pravu za Hrvate. Vece "usere" generalno u sportu svet nije video, niti ce. Toliko srece, toliko neverovatnih poklapanja u sportu, potpuno nesrazmerno u poredjenju sa realnom snagom. Mada moram da kazem da to njihovo "duvanje zmajeva" a.k.a. jedrenje je jedno tesko s.... a ne sport. Dzabe im i 10 zlata iz toga, kada to veze sa vezom nema. Znam, reci ce mnogi racuna se ravnopravno, kao sto ce da se racuna ravnopravno i zlato u drmanju guz'com u tzv. brejkdensu i istovremeno hipoteticki pobeda nad Amerikancima u kosarci i zlatna medalja. Tako je kako je, ali mislim da nemaju sansu da uzmu 4-5 zlata i da mora doci kraj toj lakrdiji. I u Tokiju jesu nicim izazvani podelili zlato i srebro u muskom dublu, i time znacajno doprineli saldu, koji je realno trebao da bude oko 5 medalja, ali mora i to jednom da prestane! Nije tacno da mi u individualnim sportovima ne mozemo nista, naprotiv prakticno polovina nasih ukupnih medalja u Riju i Tokiju su upravo individualci. Ne znam cemu taj pesimizam
E sad sto se Pariza tice, postoji mali problem tako da kazem. Nama ce svaka medalja biti od velike vrednosti pa tako i Novakova i Ivanina, ali iz njihove perspektive i njihovih karijera, samo je zlato to sto ispunjava. Imacemo ogroman broj i rvaca i dzudista i boksera koji ce biti kadri za medalje, pa i zlatne, tako da iako jesmo skloni tradicionalnim podbacajima na OI, verujem da cemo se nakupiti individualnih medalja, mozda i kao nikad pre!
grobar_Zvornik, interesantno pitanje za domacine. Ako se ne varam Francuzi su u Tokiju uz Atinu 2004. imali brojcano najmanje medalja jos od davne Barselone 1992. godine. Da li je bilo to zatisje pred buru i spremanje za ono glavno koje je dolazilo za samo 3 godine, videcemo. Tipujem da ce biti na oko 45-50 medalja, jer uvek domacin ostvari za po 30% bolji ucinak nego sto mu je uglavnom prosek, sto zbog vece delegacije nego inace sto zbog domacinskog sudjenja, publike naravno, svega tu ima...Nesto ih ne vidim previse uspesne u kolektivima, izvesna je titula u rukometu (mada mozda bas bude negativno iznenadjenje jer svi to ocekuju) i sigurno mogu u fudbalu, s obzirom da posle otpadanja Brazila, njima su prakticno dva jedina prava konkurenta Spanija i Argentina, a znamo kakvim mladim snagama Francuzi raspolazu. Verujem da ce Mbape igrati, ogromna je to prilika prisiti u karijeri i olimpijsko zlato, pogotovo sto Francuzi i pored zlata kojeg imaju iz 1984., ipak nemaju bogatu istoriju ucesca i recimo u Tokiju su se prvi put pojavili jos od Atlante, i jos su podbacili i zavrsili u grupi. Jesu favoriti i u kosarci ali nesto ih ne vidim daleko, ne znam sto. Verovatno zbog finala u Tokiju, pa mi se cini da ce tesko da vezu dva. Mogu i do medalje u odbojci, ali bas zlato, nesto i to sumnjam. Bice zanimljivo videti sve.