Mislim da su za medalju (bilo koju) veliki favoriti odbojkasice i basketasi.
Novaka i Ivanu namjerno izostavljam, pogotovo Novaka zbog tog "pomracenja" iz prethodne 3 OI. Ivana jeste favorit za medalju ali i ona moze opet da se oklizne kao u Japanu.
Kod streljastva i borilackih je apsolutno nezahvalno prognozirati. Ranije su se oni naosvajali medalja na takmicenjima pred OI a onda dodju na OI i poispadaju.
Nadamo se potencijalno medalji Perisicke u tekvondou, jedne iz rvanja, jedne iz streljastva i jedne iz dzudoa.
Ako se ostvari, bice top. Ako bude preko po sportu, fantasticno.
Tu je i boks, plasman jos nekog poput Sare ili ostalih bi bio ogroman uspjeh.
Kod kosarkasa je sve moguce, zavisi od milion faktora (igra, atmosfera, zrijeb, sreca, ma sve). Vaterpolisti su isto na zadatku i nece im uopste biti lako. Medalja kosarkasica bi bila izuzetan nevjerovatan podvig.
Eventualno ucesce odbojkasa je uspjeh sam po sebi.
Norme iz ostalih sportova su premije same po sebi.
Generalno, zato i jesam da bude sto vise ucesnika. Po zakonu velikih brojeva, osim sto ce neko opet razocarati neko ce morati i pozitivno da iznenadi.
Sjecam se Ria 2016 kada prve nedelje Srbija nije imala nijednu medalju. Kakva je to panika bila, razocarenje. Nole ispao u prvom kolu od Del Potra, strijelci potpuno podbacili (mislim cak da je samo pokojna Bobana usla u finale), vaterpolisti i kosarkasi gubili u grupi od Brazila, odnosno Australije
Druga nedelja je ipak koliko toliko popravila utisak.