Board index Paris 2024

Pariz 2024. - u susret OI

Re: Pariz 2024. - u susret OI

Postby octopus » 23 Feb 2024, 13:33

Kad smo kod veslanja, Hrvati se dogovorili da Sinkovići i Lončarići zamene discipline na OI. Sinkovići idu u dvojac bez kormilara jer im je u skulu porasla konkurencija, pa smatraju da u dvojcu imaju veće šanse. Braću Lončarić naravno niko ništa nije pitao. :biggrin:

Zanimljiva situacija kod Hrvata. Konačno ni oni nemaju više izrazite favorite za zlato. Opet ih ima u više sportova nego nas, kad govorimo o konkurenciji za medalju: veslanje, gimnastika, trap, jedrenje. Jači su i u tekvondou i vaterpolu. Nema više onog dubla u tenisu, ali tu je uvek opasni Dodig.
Da li ćemo posle 5 OI konačno imati bolji skor od njih? I mi smo daleko od vrhunca moći, moraće stranci i "starci" da daju lep doprinos da bi se primakli bilansima iz Tokija i Rija.
octopus

Postby Ciciban » 23 Feb 2024, 13:43

Hrvati ce verovatno opet imati oko 4,5 zlata, uvek u individualnim sportovima sve sto se moze pokupe, za razliku od nas gde ne mozemo nista, osim neke bronze u streljastvu i eventualno neke borilacke, mada nemamo ni tu vise sigurice poput Milice Mandic, steta sto je Tijana otisla rano u penziju... Da l u opste cemo u tekvondou imati bar necemu da se nadamo na u Parizu sta vi mislite?
Ciciban

Postby octopus » 23 Feb 2024, 13:55

Samo Perišićka dolazi u obzir kad pričamo o medalji tekvondista (mada i ona teško), Takov eventualno da se plasira na igre.

Tri zlata su ovaj put max i nama i Hrvatima. Kad imaš Perkovićku i Sinkoviće, koji samo treba da se pojave da bi osvojili zlato, mnogo je lakše i ostalima. E ovaj put im neće biti tako. Nek vide kako je nama. :biggrin:

Naša potencijalna 3 zlata dolaze od maksimalnih 6 teoretskih, po 2 iz: ekipnih (basketaši i odbojkašice), borilačkih i individualnih neborilačkih (Španović, Nole i eventualno strelci - svi debelo preko 30 godina). Opet smo najuži u najširoj grupaciji sportova.
octopus

Postby Gromiko » 23 Feb 2024, 13:58

Nije Milica nikada bila sigurica pogotovo ne u Tokiju. Što se borilačkih tiče mi imamo Mićića koji je vrlo ozbiljan kadidat za medalju, boksere Ruse, pretpotstavljam da će se rvač Komarov da se plasira i da bude kandidat, u Džudou je Milica nikolić četvrta na rang listi, Perišić u tekvodnou nešto slično. Mislim da će Tijana da učestvuje na dodatnim kvalifikacijama tj da nije u penziji . Ne znam u kakvoj formi je Iranac Mahdi Hodabaši i da li se on može plasirati. U ovom momentu očekujem 2-3 medalje u borilačkim sportovima.
Gromiko

Postby Foteljas » 23 Feb 2024, 14:02

Naša teoretska 3 zlata dolaze od 6 maksimalno teoretskih, po 2 iz: ekipnih (basketaši i odbojkašice), borilačkih i individualnih neborilačkih: Španović, Nole, strelci. Opet smo najuži u najširoj grupaciji sportova.

Videcemo. Od pomenutih su prosli put vecinom stizale bronze i drvenjaci, one dve koje su uzele zlato, sada ih nece biti na igrama. Vaterpolisti su odavno u kanalu, kod basketasa i odbojkasica ce biti jos paklenija konkurencija nego u Tokiju, nema garancija da se Novakovo tradicionalno olimpijsko pomracenje nece ponoviti...
Bice sasvim dobro da se ponove i dva zlata iz Rija, tri i vise ce biti vec fenomenalan uspeh. A svako ce od borilackih najvise toga zavisiti i za zlata i za medalje ukupno.
Last edited by Foteljas on 23 Feb 2024, 14:02, edited 1 time in total.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Ciciban » 23 Feb 2024, 14:02

Gromiko vrlo optimisticno pricas, bilo bi bas lepo da se tako desi :)
Ciciban

Postby octopus » 23 Feb 2024, 14:04

Milica je u Tokiju bila slabiji kandidat od Tijane. Samo što je Milica imala san snova žreb, a Tijani odmah atomska bomba u prvom kolu.

I pred Tokio smo se duvali sa rvačima, pa smo videli da su svi glat poispadali u 1. kolu. Tako da ne bih previše računao na taj sport, iako se nadam. Opet jedna medalja, bilo koja, potpisao bih.

Ni Tijana ni Mahdi ne idu na te evropske kvalifikacije, davno smo to već objavili. Idu: Takov, Korneev i Ela Marić.

Bokseri Rusi su velika nepoznanica. Navijamo da ih bude što više na OI. Ali sirotinja je to, moguće je da su se ova trojica već zadovoljili sa nacionalnim penzijama i sad će možda poput Kolašinca samo da taljigaju na državnim jaslama do 40-og rođendana. Od boksera, najviše verujem u Saru, koja je em najmlađa, em još uvek bez kvote.

Milica Nikolić je luzer nad luzerima. Ako nam ona donese medalju, za mene će to biti veće iznenađenje od Sebića.

Foteljas wrote:
Videcemo. Od pomenutih su prosli put vecinom stizale bronze i drvenjaci, one dve koje su uzele zlato, sada ih nece biti na igrama. Vaterpolisti su odavno u kanalu, kod basketasa i odbojkasica ce biti jos paklenija konkurencija nego u Tokiju, nema garancija da se Novakovo tradicionalno olimpijsko pomracenje nece ponoviti...
Bice sasvim dobro da se ponove i dva zlata iz Rija, tri i vise ce biti vec fenomenalan uspeh. A svako ce od borilackih najvise toga zavisiti i za zlata i za medalje ukupno.

Sa svim napisanim se slažem. No ogradio sam se u svom postu, napisao sam teoretska zlata, a ne da verujem u njih. :biggrin:
octopus

Postby Gromiko » 23 Feb 2024, 14:18

pa sad teoretska je širok pojam :biggrin: . U streljaštvu uvek teorija postoji, čak više verujem da ćemo uzeti medalju u miksu Arunović/Mikec nego odbojkašice. Nisam pojma imao da je Tijana tako pala, pratio sam rang listu pred ono podvlačenje crte i ako se ne varam bila je blizu.
Gromiko

Postby Foteljas » 23 Feb 2024, 14:20

Problem sa borilackim sportovima je sto su macka u dzaku i sto se nema prava ni na najmanji kiks ako se zeli zlato. Videli smo kako se separatistima glavni adut u dzudou prosli put ocas posla okliznula i ostala bez ikakve medalje, a u Riju ih je upisala u istoriju. Sto ce reci, mi mozemo da naplastimo i 7-8 medalja od kojih 2-3 zlatne; ali moze da se desi da bude i svega 1-2 bronzice (ajde da ne baksuziram i da kazem da je bas nerealno da niko ne osvoji nista, mada se nazalost ni to kod nas ne moze iskljuciti). Kada se na to dodaju i nikad jaci turniri u ekipnim sportovima, onda je jasno zasto sam rekao da ce i dva zlata biti sasvim dobra.
Foteljas

Postby grobar_Zvornik » 23 Feb 2024, 14:23

Нећете замјерити на дигресији...
Шта очекујете од домаћих спортиста у Паризу (Француза)? Прије свега мислим на екипне спортове. Да ли ћемо гледати Килијана у оквиру фудбалског турнира?
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Storm » 23 Feb 2024, 14:25

Mislim da su za medalju (bilo koju) veliki favoriti odbojkasice i basketasi.
Novaka i Ivanu namjerno izostavljam, pogotovo Novaka zbog tog "pomracenja" iz prethodne 3 OI. Ivana jeste favorit za medalju ali i ona moze opet da se oklizne kao u Japanu.

Kod streljastva i borilackih je apsolutno nezahvalno prognozirati. Ranije su se oni naosvajali medalja na takmicenjima pred OI a onda dodju na OI i poispadaju.
Nadamo se potencijalno medalji Perisicke u tekvondou, jedne iz rvanja, jedne iz streljastva i jedne iz dzudoa.
Ako se ostvari, bice top. Ako bude preko po sportu, fantasticno.
Tu je i boks, plasman jos nekog poput Sare ili ostalih bi bio ogroman uspjeh.

Kod kosarkasa je sve moguce, zavisi od milion faktora (igra, atmosfera, zrijeb, sreca, ma sve). Vaterpolisti su isto na zadatku i nece im uopste biti lako. Medalja kosarkasica bi bila izuzetan nevjerovatan podvig.
Eventualno ucesce odbojkasa je uspjeh sam po sebi.

Norme iz ostalih sportova su premije same po sebi.

Generalno, zato i jesam da bude sto vise ucesnika. Po zakonu velikih brojeva, osim sto ce neko opet razocarati neko ce morati i pozitivno da iznenadi. :okk:

Sjecam se Ria 2016 kada prve nedelje Srbija nije imala nijednu medalju. Kakva je to panika bila, razocarenje. Nole ispao u prvom kolu od Del Potra, strijelci potpuno podbacili (mislim cak da je samo pokojna Bobana usla u finale), vaterpolisti i kosarkasi gubili u grupi od Brazila, odnosno Australije
Druga nedelja je ipak koliko toliko popravila utisak. :okk: :biggrin:
Storm

Postby Foteljas » 23 Feb 2024, 14:34

grobar_Zvornik wrote:Нећете замјерити на дигресији...
Шта очекујете од домаћих спортиста у Паризу (Француза)? Прије свега мислим на екипне спортове. Да ли ћемо гледати Килијана у оквиру фудбалског турнира?

Svakako ce ici na vise od onih 10 zlata i 30-40ak medalja koliko uzimaju na igrama u poslednjim decenijama.
Mozda ce se napaliti i ici da pokusaju da uzmu zlata u sva cetiri glavna ekipna sporta (kosarka, fudbal, rukomet, odbojka), sto mislim da nikome nikada nije poslo za rukom/nogom.
Foteljas

Postby Gromiko » 23 Feb 2024, 14:43

U istoriji ta 4 zlata imaju samo Jugoslavija i SSSR. A i jedni i drugi imaju (imamo) i vaterpolo.
Teško da će košarku da uzmu ali mislim da će biti i duplo više od 10 zlata, moguće i da na kraju budu ukupno treći.
Biće zanimljiva borba Kina-USA za prvo mesto. Vidim da su Kinezi u plivanju baš napredovali što mi nije ličilo na njih pa iz toga pretpostavljam da je apsolutno moguće da skinu amere sa trona. U Tokiju su , ako se ne varam, vodili do zadnjeg dana i tada su ih Ameri prestigli.
Gromiko

Postby Foteljas » 23 Feb 2024, 14:47

Mislio sam da uzmu sva cetiri zlata iz ekipnih na jedinim igrama, sto mislim da ipak nikome nikada nije poslo za rukom.

Sto se dula SAD-Kina tice, ne brini se, zasto se ubacuje brejkdens, bmx, basket i slicno... :roll:
Foteljas

Postby octopus » 23 Feb 2024, 17:17

Storm wrote:Mislim da su za medalju (bilo koju) veliki favoriti odbojkasice i basketasi.

Kod streljastva i borilackih je apsolutno nezahvalno prognozirati. Ranije su se oni naosvajali medalja na takmicenjima pred OI a onda dodju na OI i poispadaju.

Nadamo se potencijalno medalji Perisicke u tekvondou, jedne iz rvanja, jedne iz streljastva i jedne iz dzudoa.
Ako se ostvari, bice top.

Ono što raduje kod odbojkašica jeste da je Brankica u top formi. Vratila se, samo da se ne povredi do igara. Basketašima je sad teže jer su Ameri na našem nivou i mogu da nas pobede i kad dobro igramo. Bitno je samo da direktno uđemo u pf, a onda će nas Bog ovaj put, nadam se, malo pogledati. Definitivno dve glavne nade su nam ova dva ekipna sporta.

Da, streljaštvo i borilački su baš lutrija. Ali sa mnogo jakih kandidata, nemoguće je da neko ne proradi.

Sve te 4 medalje su realne (pogotovo u rvanju), ali je realno i da ne bude nijedna. I hajde ti sad nešto planiraj…
octopus

PreviousNext

Return to Paris 2024