Board index Paris 2024

Pariz 2024. - u susret OI

Re: Pariz 2024. - u susret OI

Postby Foteljas » 19 Feb 2024, 14:53

Naravno, uvek navijamo da bude sto vise nasih, a posto je ovo ionako predolimpijska tema, prvi cilj je da se prebaci 100+ ucesnika. :biggrin:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Baxter Stockman » 19 Feb 2024, 14:57

Vala ja sam protivnik ovih što idu samo da bi otišli.

Posle treba da uključujemo gps da lociramo hodače po šumama Amazonije…
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Ciciban » 19 Feb 2024, 15:05

Imam dva pitanja, da cujem vasa misljenja i prognoze sa ovog foruma :)

1. koliko cemo imati ukupan broj sportista u atletici

2. Napisite 5 imena nasih sportista za koje prognozirate da ce se prvi sledeci naci na spisku OI :)
Ciciban

Postby Fudbaloman » 19 Feb 2024, 15:30

Olimpijske igre su najveci moguci dogadjaj za individualnog sportistu bez ikakve dileme. Sto se kolektivnih sportova tice, one jesu takodje verovatno bitnije od drugih takmicenja, ali ja sam stava da nije tolika razlika kao kod individualaca. Fudbal je tu kao sto sam rekao posebna tema jer je trecerazredni sport, i ja prvi kao najbolesniji fudbalski fanatik nemam nikakvu zelju za fudbalom na OI, tim pre sto smo ih imali i dobro dodju da popune broj ali nikakvo drugo uzbudjenje ne donose, a medalja je nemoguca. Razumem delimicno one koji su protiv "turista", ali nemoguce je slati samo sportiste koji su u vrhu svog sporta. Ja sam uvek za sto vecu delegaciju i sutra dizem bez pogovora ruku za npr. 160 nasih olimpijaca sa sve 50-ak turista u smislu da ne mogu nikako do medalje. Iz masovnosti moze da proizadje i veci broj pozitivnih iznenadjenja, ne zaboravite ni to. Brojnost delegacije prvo pokazuje ozbiljnost i moc sporta te drzave a drugo gledaocima i navijacima istih daje veci uzitak pracenja tih 16 dana sto je program popunjeniji. Sto se Madjara tice, mi jesmo u prednosti sto se tice kolektiva, pogotovo sto oni u rukometu nisu redovni ucesnici, vec samo u muskom i zenskom vaterpolu, ali je ne mozemo nadmasiti u tolikom broju individualaca, pre svega zbog brojnosti u plivanju, atletici i kajaku, koji im cine vise od trecine delegacije. Zato ne kazem da treba da imamo vise od Madjara, ni isti broj kao Madjari, ali po meni sramotno da imamo duplo manje nego Madjari sto je uglavnom slucaj. Zato je 100+ granica koja bi trebala da bude nase moranje, nesto sto se podrazumeva. A i nisu tu samo Madjari poenta, meni je licno porazno kada vidim da jedna "zimska" Svedska ima po 50-60 vise plasiranih na letnje Igre od nas sto je takodje uglavnom slucaj.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 19 Feb 2024, 15:41

Ciciban wrote:Imam dva pitanja, da cujem vasa misljenja i prognoze sa ovog foruma :)

1. koliko cemo imati ukupan broj sportista u atletici

2. Napisite 5 imena nasih sportista za koje prognozirate da ce se prvi sledeci naci na spisku OI :)

1. Tipujem na 7, dakle pored Ivane, Angeline i Milice za sada, moraju da dodju Armin, Adrijana, Elzan Bibic i Lazar Anic.
Sta se desava sa nasim vecitim "turistom" (kad smo vec kod njih) Asmirom? Jel on zavrsiva karijeru ili zeli jos jednom u Parizu da baci ispod 20 tradicionalno?! :biggrin: I ne znam sta se desava sa Marijom Vucenovic, mada je ona neozbiljna po mnogo cemu.

2. Tesko pitanje, nadam se Kajdoci tegovi, trenutno je EP u Bugarskoj i jedini je ostao sa sansama da uzme tu normu, neko od
atleticara u zavisnosti od blizine nekih mitinga i mozda strelci, ako se ne varam ide neki Kup sada? Neka me neko ispravi ko zna.

Da dodam i to da iako smo neuporedivo jaci sa atletikom i potencijalnim medaljama nego 2012., sada mozemo samo da sanjamo 14 atleticara na OI kao tada, sto je poseban paradoks. :tap:
Fudbaloman

Postby Foteljas » 19 Feb 2024, 18:57

Fudbaloman wrote:Ja sam uvek za sto vecu delegaciju i sutra dizem bez pogovora ruku za npr. 160 nasih olimpijaca sa sve 50-ak turista u smislu da ne mogu nikako do medalje. Iz masovnosti moze da proizadje i veci broj pozitivnih iznenadjenja, ne zaboravite ni to.

Problem je samo sto se to kod nas skoro pa i ne dogadja (za razliku od nekih susedih zemalja). :roll:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Ciciban » 19 Feb 2024, 19:17

Bilo bi dobro kad bi imali i jedno 5 dzudista kao prosle OI, i sad na ovom prvenstvu u stonom tenisu imamo sanse da kvalifikujemo igrace koliko vidim :)
Ciciban

Postby Fudbaloman » 19 Feb 2024, 19:24

Foteljas wrote:Problem je samo sto se to kod nas skoro pa i ne dogadja (za razliku od nekih susedih zemalja). :roll:

Nase tradicionalno prokletstvo :krsti: Mozda bi pocelo da se dogadja da nas ide vise od uobicajenog :roll:

Negde sam cuo da navodno u ovom trenutku po rezultatima imamo 7 dzudista koji bi isli na OI i da ce verovatno tako i ostati kada se uskoro bude svodio racun i zvanicno delile kvote, sto je sjajno. A sto se tenisa tice, vidim da smo danas porazeni u obe kategorije i nalazimo se u zonama plej-ofa, s tim da su muskarci obezbedili bez obzira na ishod sa Hong Kongom, ali zene igraju sa Singapurom i sa izvesnim porazom ispadaju sa SP. Nisu velike sanse.
Fudbaloman

Postby cole » 19 Feb 2024, 19:45

Atletika ORL (trenutno u zoni kvote)
1. Armin Sinančević -kugla (15/32)
2. Adriana Vilagoš -koplje (21/32)
3. Strahinja Jovančević -dalj (22/32)
4. Asmir Kolašinac (23/32)
5. Lazar Anić -dalj (31/32)
6. Elzan Bibić -1500 m (41/45)

7. Aleksandrija Mitrović -troskok (36/32)
8. Ivana Đurić -koplje (36/32)
9. Slavko Stević -vis (36/32)

Džudo:
1. -48 kg Milica Nikolić (4/17)
2. -57 kg Marica Perišić (6/17)
3. -90 kg Nemanja Majdov (7/17)
4. -100 kg Aleksandar Kukolj (8/17)
5. +78 kg Milica Žabić (8/17)
6. -66 kg Strahinja Bunčić (15/17)

7. -73 kg Bajsangur Bagajev (46/17)

Trenutno stanje za atletiku i džudo
cole

Postby Ciciban » 19 Feb 2024, 20:06

Pa onda mozemo lako da imamo i u atletici 10 sportista, ne verujem da moze da se pogorsaju na listama mada Lazar Anic je bas na granici... nadam se da mogu i ovi ispod crte da napreduju
Ciciban

Postby cole » 19 Feb 2024, 20:15

Ciciban wrote:Pa onda mozemo lako da imamo i u atletici 10 sportista, ne verujem da moze da se pogorsaju na listama mada Lazar Anic je bas na granici... nadam se da mogu i ovi ispod crte da napreduju

Za atletiku su moguće veće promjene ali realno trebalo bi da imamo oko 8-9 predstavnika.
Što se džudoa tiče prvih petoro naših sa liste je sigurno za plasman u Pariz, nadam se da će i Bunčić ostati u kvoti.
cole

Postby Ciciban » 19 Feb 2024, 20:23

Hvala na info Cole, iz tvojih usta u Bozije usi :)
a da li u plivanju ima nekih sansi, da nam jos neko dobije kvotu, Anja Crevar bi trebala gotovo sigurno ili?
Sta je sa Stasom Gejo bilo bi super kad bi imali i u tom sportu predstavnika
Ciciban

Postby grobar_Zvornik » 19 Feb 2024, 20:36

Апропо џудиста...
Много бих волио да Кукољ избори поново визу. Остао је дужан на прошлим Играма. Жеља је била присутна, али фалило је рационалности и среће. Не кажем да ће узети медаљу,али сигурно може више. Мало и локалпатриотски.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby cole » 19 Feb 2024, 20:48

Mislim da Anja jedina ima šanse za plasman u plivanju.
Ako ne ispuni normu, onda će morati čekati pozivnicu, ne znam da li naš OKS prihvata B norme ( sada zvane OCT).

Staša će imati kvafikacione turnire u maju i junu, na osnovu kojih će se praviti rang lista sa koje će prvih 10 takmičarki uzeti vizu za OI. Trebalo bi da može do kvote.
cole

Postby Fudbaloman » 19 Feb 2024, 20:51

Pa znaci skoro dobra informacija je bila za dzudiste, doduse nije 7 nego 6 ali sustina je ista manje vise. Lepo, lepo, hrabri i atletika, mislio sam da je nekih 6-7 maksimum ali ako ih bude oko 9-10 to ce biti sjajno. Da, Stasa Gejo, ta mala je toliki baksuz da nema dalje, jesenas je ispustila normu za dlaku na nekom takmicenju tako sto je bila druga a samo pobednica isla, a ta pobednica bila je Francuskinja sto je potpuno suludo, jer bi po svakoj logici stvari ona trebala automatski da ima kvotu kao domaca takmicarka?! Neverovatno koliko postoji odstupanja u sportovima i njihovim maticnim federacija povodom pravilnika i sistema plasmana i kvota na OI. Nadam se da ce Stasa otici, jer je i za Tokio izvisila za nesto minimalno, previse bi bilo dva puta. Neki je cak vide i kao potencijalno iznenadjenje, e sad to verovatno oni koji blize poznaju to sportsko penjanje pa im treba verovati :biggrin:

cole wrote:Mislim da Anja jedina ima šanse za plasman u plivanju.
Ako ne ispuni normu, onda će morati čekati pozivnicu, ne znam da li naš OKS prihvata B norme ( sada zvane OCT).

Staša će imati kvafikacione turnire u maju i junu, na osnovu kojih će se praviti rang lista sa koje će prvih 10 takmičarki uzeti vizu za OI. Trebalo bi da može do kvote.

Tako je ako se ne varam Kajdoci imao B normu za dizanje tegova u Riju ali je nas Savez odbio i uskratio momka za odlazak :mad2: Epilog toga je da se evo 8 godina kasnije i dalje koprca da dodje do OI, a ko zna, mozda bi mu bas to iskustvo pomoglo da dodatno napreduje, vidi kako je na najvisem nivou i bude bolji nego sto sada jeste. Da ne pricam da bi promovisali posle tolike pauze sport koji dugo nemamo, ne znam zasto se to radi ako neko vec ima priliku da ode u sportu u kojem nam je promocija preko potrebna.
Fudbaloman

PreviousNext

Return to Paris 2024