Board index Paris 2024

Pariz 2024. - u susret OI

Re: Pariz 2024. - u susret OI

Postby grobar_Zvornik » 14 Feb 2024, 20:18

Dexi wrote:Kad bi se gledalo poslednjih 10 godina možda bi Milica Mandić, ili Ivana Spanović bile najbolje sportistkinje nase svih vremena.
Međutim ako se samo gledaju osvojene medalje onda je to bez sumnje Jasna Sekaric koja ima 4 medalje na 4 različite OI :okk:

U najuspešnije se mogu ubrojiti i Monika Seles,Ana Ivanović mada one nisu nikada imale uspeha na OI.

Свака част Јасни на свему, међутим, Милица има два олимпијска злата.

Милица Мандић је двострука олимпијска шампионка. То ниједној Српкињи није пошло за руком никада. Плус, навија за Партизан. :biggrin:
Компарација је подложна бројним мањкавостима и слажем се у вези Тијане, она ће вјероватно по завршетку каријере бити наша најтрофејнија спортисткиња и тада можемо говорити да је надмашила Милицу.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby NEDJA » 14 Feb 2024, 20:33

Tijana Boskovic ima dva svetska zlata, dva evropska i dve olimpijske medalje gde je uvek bila najbolja u sportu koji je daleko popularniji od tekvondoa. Ivana Spanovic u kraljici sportova ima svetsku titulu, dve evropske titule i olimpijsku medalju. Njihova dostignuca su veca od uspeha Milice Mandic
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby NEDJA » 14 Feb 2024, 20:43

OI jesu ubedljivo najbitnije takmicenje ali o velicini sportista po mom misljenju odlucuje popularnost tih sportova. Najbolji sportisti svih vremena su oni iz najpopularnijih poput Pelea, Mesija, Dzordana, Alija, Bolta, Felpsa, Djokovica... Ne mozemo u tu grupu recimo da ubacimo Kareljina koji je verovatno najdominatniji sportista svih vremena
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Foteljas » 14 Feb 2024, 20:43

Tesko je biti objektivan jer se moraju uzeti u obzir i rezultati, ali i sam sport i njegova rasprostranjenost, popularnost i medijska pracenost. Ipak se Jasna po broju i kvalitetu medalja izdvaja, Milica Djuricic je iza nje (dve zlatne olimpijske ali je kolje nedostatak zlata sa evropskih prvenstava), tu je negde i Svetlana Kitic (mada nema zlato sa svetskog prvenstva, a to jedno olimpijsko zlato 1984. osvojeno u oslabljenoj konkurenciji). Zaboravljamo i na pokojnu Veru Nikolic koja iako nije imala olimpijsku medalju, a tada nije bilo svetskih prvenstava ipak je jedina atleticarka sa ovih prostora koja je bila svetska seniorska rekorderka.

Od aktivnih sportistkinja Tijana Boskovic ako bi uzela zlato u Parizu svakako bi vec mogla da stane uz Jasnu Sekaric, Ivana Spanovic bi takodje uzimanjem zlata mogla da pledira da bude pri vrhu.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby cole » 16 Feb 2024, 23:33

Srpski sportisti koji će pokušati da izbore vize za Pariz 2024

Atletika ORL (trenutno u zoni kvote)
1. Armin Sinančević -kugla (15/32)
2. Adriana Vilagoš -koplje (21/32)
3. Strahinja Jovančević -dalj (22/32)
4. Asmir Kolašinac (23/32)
5. Lazar Anić -dalj (31/32)
6. Elzan Bibić -1500 m (41/45)

7. Aleksandrija Mitrović -troskok (36/32)
8. Ivana Đurić -koplje (36/32)
9. Slavko Stević -vis (36/32)

Džudo:
1. -48 kg Milica Nikolić (4/17)
2. -57 kg Marica Perišić (6/17)
3. -90 kg Nemanja Majdov (7/17)
4. -100 kg Aleksandar Kukolj (8/17)
5. +78 kg Milica Žabić (8/17)
6. -66 kg Strahinja Bunčić (15/17)

7. -73 kg Bajsangur Bagajev (46/17)

Tenis:
1. Novak Đoković (1/56)
2. Laslo Đere (29/56)
3. Miomir Kecmanović (49/56)

4. Dušan Lajović (108/56)

Svoje mjesto na olimpijskim igrama tražiće i predstavnici u borilačkim sportovima, strijelci, veslači, kajakaši, plivači itd.

Rvanje:
1. -87 kg Aleksandr Komarov GR (čeka dozvolu za nastup u kvalifikacijama)
2. -60 kg Georgij Tibilov GR
3. -77 kg Viktor Nemeš GR
4. -97 kg Mikhail Kadžaja GR
5. -125 kg Magomedgadži Nurasulov SL
6. -130 kg Boris Petrušić GR

Tekvondo:
1. -80 kg Stefan Takov
2. -57 kg Ela Marić
3. -58 kg Lev Kornejev

Boks:
1. -80 kg Vladimir Mirončikov
2. -54 kg Sara Ćirković
3. -50 kg Nina Radovanović
4. -63.5 kg Aleksej Šendrik
5. -66 kg Milena Matović
6. -57 kg Anđela Branković
7. -75 kg Nikolina Gajić
8. -51 kg Omer Ametović
9. +92 kg Vladan Babić

Streljaštvo:
1. Lazar Kovačević
2. Teodora Vukojević
3. Ivana Anđušić Maksimović
4. Milenko Sebić
5. Andrea Arsović
6. Milutin Stefanović
7. Aleksandra Havran

Ostali pojedinačni sportovi:
1. Sp. Penjanje – Staša Gejo
2. Veslanje dvojac bk - Vasić/Maćković
3. Kajak k2 – Dragosavljević/Holpert
4. Veslanje skif – Nikolaj Pimenov
5. Plivanje – Anja Crevar
cole

Postby Fudbaloman » 17 Feb 2024, 21:42

Pozdrav forumasi! Nedavno sam slucajno naisao na ovaj forum i vasu temu i kao sportskom fanatiku mnogo mi se dopala. Ne samo da pratite nase kvote za naredne OI, vec ste i napravili neke zanimljive retrospektive nasih proslih ucesca :okk: Zbog toga sam odlucio da vam se prikljucim u tematici i zajedno pracenju narednih meseci dok Igre ne pocnu a verujem i same Igre! Da li zna neko sta se desava sa Tijanom Bogdanovic i da li je ona uopste u bilo kakvoj konkurenciji da se nadje u Parizu? Takodje, vidim Ninu Radovanovic u boksu da je u konkurenciji, ali ne znam sta se desilo od pre vise od godinu dana kada nas je "odjavila" i rekla da ce boksovati za Nemacku, vise se posle nigde niko nije oglasavao povodom toga? Da li je ostala definitivno pod nasom ingerencijom? Toliko za pocetak od mene!
Fudbaloman

Postby grobar_Zvornik » 17 Feb 2024, 21:56

Добро нам се придружио и надам се да ћеш редовно учествовати у дискусијама. :okk:

Што се Тијане тиче, мислим да њу нећемо гледати на Играма.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby Fudbaloman » 17 Feb 2024, 22:10

grobar_Zvornik wrote:Добро нам се придружио и надам се да ћеш редовно учествовати у дискусијама. :okk:

Што се Тијане тиче, мислим да њу нећемо гледати на Играма.

Hvala na dobrodoslici! Ucestvovacu sa zadovoljstvom. Poznavajuci sebe i moj fanatizam za sportom, mozda cu vam cak biti i malo dosadan :biggrin: U svakom slucaju, bas sam se pozitivno iznenadio ovakvim forumom i temom. Sta se tacno sa Tijanom desava? Ja jedino sto znam je da se nesto kao ozbiljno zaljubila, ali nisam mislio da ce to biti razlog da zapostavi karijeru. Bas steta, bez nje cini mi se ostajemo bez ikakvih aduta za medalju u tekvondu, ali sta je tu je.
Fudbaloman

Postby grobar_Zvornik » 17 Feb 2024, 22:20

Имала је Тијана здравствених проблема проузрокованих прије свега скидањем килаже. Утицало то на физику, а једним дијелом и на психу. Тако да мислим да су минималне шансе да је гледамо у Паризу.

grobar_Zvornik

Postby Fudbaloman » 17 Feb 2024, 23:10

Velika steta. No, i Milicu Mandic smo posle Londona izgubili za Rio, bila je katastrofalna, pa se cak 5 godina kasnije vratila sa novim zlatom. Mlada je Tijana, nadamo se da nije rekla poslednju rec.

Imam jednu pitalicu za postovane forumase. :biggrin: Pitao bih za vase recimo tako da kazem najsrecnije momente sa OI i istovremeno za najtuznije ili najbolnije, od prvih koje se secate do danas naravno. Nekih 5 sa obe strane, naravno moze i vise ili manje, ko ih ima. :copa1: :copa2: :copa3: Moj izbor je sledeci:

Najtuzniji: 1. Poraz vaterpolista u Atini od Madjara nakon 7-5 posle 3/4, poslednji dan Igara i nada da ce katastrofalan nastup sa samo srebrom Jasne Sekaric spasiti vaterpolisti makar tim zlatom,
2. Caviceva kradja u Pekingu, prvo zbog toga sto je 80% trke gazio Felpsa kao niko nikad za skoro pola duzine tela, a onda naravno zbog ocigledne kradje odmah posle zavrsetka,
3. Novakovi porazi u Riu i Tokiju, mislim da ne treba mnogo objasnjena,
4. Ivanino "samo" 4. mesto u Tokiju nakon sto je u kvalifikacijama bila prva,
5. Poraz vaterpolista u 1/2 Pekinga od SAD 10:5, poslednja sansa te generacije da uzme zlato

Najsrecniji: 1. Zlato odbojkasa u Sidneju,
2. Pobeda vaterpolista za bronzu protiv CG u Londonu 12:11, nakon sto su gubili 8:11 i vec bili prezaljeni,
3. Zlato Milice Mandic u Londonu, najpre zbog prvog zlata samostalne Srbije, a onda zbog generalno prvog zlata posle duuugih 12 godina i to pretposlednjeg dana Igara kada smo vec prezalili da cemo prekinuti zlatni post,
4. Zlato vaterpolista u Riju, konacno posle toliko pehova, od nesretne Atine, neocekivanih poraza u polufinalima Pekinga i Londona, te zbog protivnika koji je pobedjen u finalu,
5. Pobeda kosarkasica protiv supersile Australije u 1/4 Rija van svakog ocekivanja i kasnije bronza naravno.
Fudbaloman

Postby Olimp » 17 Feb 2024, 23:21

Najgori :
1. košarkaški poraz od Kine
2. Novak-Zverev
3. Novak-Nadal
3. vaterpolo Atina od Mađara
4. Čavić i ispušteno zlato

Najbolji :
1. odbojkaško zlato Sidnej
2. zlato vaterpolista u Riju
3. košarkaško razbijanje Australije
4. Miličino zlato na oproštaju
4. pobjeda nad Španijom u polufinalu vaterpola u Tokiju
Olimp

Postby Fudbaloman » 17 Feb 2024, 23:30

Olimp wrote:Najgori :
1. košarkaški poraz od Kine
2. Novak-Zverev
3. Novak-Nadal
3. vaterpolo Atina od Mađara
4. Čavić i ispušteno zlato

Najbolji :
1. odbojkaško zlato Sidnej
2. zlato vaterpolista u Riju
3. košarkaško razbijanje Australije
4. Miličino zlato na oproštaju
4. pobjeda nad Španijom u polufinalu vaterpola u Tokiju

Uh, poraz od Kine u Atini mi je svakako tu sa ovima sto sam nabrojao, dodao bih i poraz basketasa od "neutralnih" Rusa u Tokiju posle ubedljive grupe i vec vidjenog zlata. Milica u Tokiju je isto bila velika radost slazem se, nije se ocekivalo, bar ja nisam nikako.
Fudbaloman

Postby Storm » 18 Feb 2024, 00:07

Dobrodosao na forum. Slicnim povodom sam se i ja ovde pridruzio prosle godine, a to su OI, predolimpijski i nadam se olimpijski period koji cemo zajedno ovde svi ispratiti. :biggrin: :okk:

Sto se tice mojih najgorih 5, ja cu grupisati u 3 (ako nije problem :biggrin: )

1. Novakovi porazi 2008, 2021 i 2016
2. Cavic-Felps
3. Porazi SCG i Srbije u finalu i polufinalu vaterpola 2004, 2008 i 2012 kao i CG u duelima za bronzu 2016 a i 2012 jer su zasluzili bronzu

Najboljih 3 (grupisano vise opet)

1. Vaterpolisti sa 2 zlata
2. Kosarkasi, odbojkasice i kosarkasice 2016 (pogotovo kosarkasi protiv Hrvatske)
3. Mandic x2

Generalno, sve medalje su mi drage i istinski se radujem (Tijana, streljastvo, Zurab, Ivana, Sekaricka itd.. 2000 sam bio manji kad su odbojkasi uzeli pa se i ne sjecam bas :biggrin: ). Zapravo se sjecam onog Vanjinog preskakanja reklama.

Sto se Nine Radovanovic tice, ona nastupa za Srbiju. Bilo je valjda nekih nesuglasica ali cim je pod srpskom zastavom, trebalo bi da je sve ok. :biggrin:
Za Tijanu su momci vec odgovorili, a svakako nece biti ni na kvalifikacionom turniru krajem ovog mjeseca.
Last edited by Storm on 18 Feb 2024, 00:19, edited 3 times in total.
Storm

Postby Foteljas » 18 Feb 2024, 00:14

Dobrodosao Fudbaloman! :hatman:

Bicu prilicno subjektivan u izboru, jer sam kao klinac bio velika przenica za sport, daleko veca nego kasnije kada sam porastao.

Najbolji/najsrecniji:

1. Pobeda nad Litvancima u polufinalu Atlante 1996. i plasman u finale sa Dream teamom 3
2. Odbojkasko zlato u Sidneju 2000.
3. Milicino zlato u Londonu 2012.
4. Zlato Aleksandre Ivosev u Atlanti 1996.
5. Pobeda odbojkasa protiv Rusa u mecu za bronzu u Atlanti 1996.

Najgori/najtuzniji:

1. Poraz kosarkasa od Kine u grupi u Atini 2004.
2. Poraz vaterpolista u finalu u Atini 2004.
3. Ispusteno zlato Jasne Sekaric u Barseloni 1992.
4. Poraz vaterpolista od Hrvata u cetvrtfinalu u Atlanti 1996.
5. Topicevo rusenje letvice na 2,35 u finalu Atlante 1996. u trecem pokusaju i drvena medalja.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Fudbaloman » 18 Feb 2024, 00:37

Hvala vam na dobrodoslicama! Lepo od vas, nisam nimalo lose procenio kada sam citao vase prethodne postove, kako ovde vlada zdrava atmosfera i koliko mnogo toga moze da se sazna! :hatman: Moje prvo secanje na OI je Sidnej iako sam bio relativno jos uvek mali, a te Igre su prvo atipicno odrzane u septembru (dakle uveliko skola i manjak prostora za gledanje) a drugo zbog vremenske razlike se malo sta moglo ispratiti. No, secam se finala jutarnjeg kojeg sam skoro propustio do kraja, velike radosti, steta sto to zlato nije svima nama ostalo upecatljivije sa pravim docekom kojeg nije bilo zbog poznatih desavanja koja su usledila nazalost. Atlante se nikako ne secam ali je Topiceva "drvena medalja" toliko puta svuda spominjana da sam odlicno upoznat sa tom nesrecom. Nadam se da ce mu se vratiti sve propusteno u karijeri preko Angeline, bilo bi posteno. Mnogima je u secanju ostao gorak ukus rukometasa u Sidneju koji su izbacili Francuze u 1/4 i na kraju ostali bez medalje sto je bio simbol te generacije kojoj se nikako nije dalo da probije kako godinu pre tako i godinu posle 1/2 na SP protiv tada ultrajakih Svedjana. Ja se iskreno rukometa nikako ne secam u Sidneju ali svakako da i to spada u nase vece olimpijske nesrece. Rekao bih ovako, da su ukupno gledajuci, ubedljivo najvise podbacivali strelci, svaki put smo odlazili sa 3-4 velika favorita, a uglavnom se vracali ili sa jednom medaljom ili bez medalja kao u Pekingu i Riju, pogotovo sto nas zlato toliko zaobilazi. Ono jeste da to verovatno niko ne dozivljava kao najnesrecnije trenutke zbog specificnosti tog sporta, ali objektivno smo tu nekako najnesrecniji po ucinku. :colera:
Fudbaloman

PreviousNext

Return to Paris 2024