Fudbaloman wrote:Basket i parove u odbojci na pesku ne bih racunao kao timove, pogotovo parove

Inace jako je tuzno sto nikako ne napredujemo u broju sportova nego stalno vrtimo od 12-15, i to kao 15 je super jos kad dobacimo kao sad. Neki standard od 20 sportova bi trebao da bude nas nivo, dakle da dodamo jos par sportova u kojima cemo za pocetak slati i turiste ali slati. Mizerno je da sportska nacija kakva je Srbija ima prisustvo na OI u manje od 50% zastupljenih sportova.
Не бих се сложио уопште. Образложићу.
Прво, стара форумска гарда се сјећа да сам на почетку свог форумског бивствовања заступао тезу сличну твојој, да је најбитније да је што више спортиста на ОИ, представника Србије. Временом, схватих да су заговорници супротне теорије, квалитет, а не квантитет, апсолутно имали право. Тзв. туристи и неко 62. мјесто или 88... кога то занима... У принципу таквих смо могли навући 5-8 и за ове Игре. Речено је да ће ићи само они са А нормом и мислим да ће тај принцип бити испоштован. Поштено. Имали смо ми брзоходаче, који су били својеврсне маскоте, па нацију није било брига који су прошли кроз циљ, већ искључиво да нису случајно залутали у граду домаћину и да их мигранти нису отели...
Стога, пуно је важније имати квалитет, имати што више тимова, што је гаранција и што дужег програма, него туристе који ће продефиловати и у Олимпијском селу красти воћне јогурте, јер им се локална телетина и не свиђа баш.
Треба бити крајње поштен и рећи да ми за неке спортове једноставно немамо услове.
А то није мали број спортова - голф, хокеј на трави, једрење, коњички спорт, сурфање. Смјешна је инфраструктура и за бадминтон, скејтбординг, рагби 7.
Истовремено, неки спортови у којима смо традиционално добри и у којима би имали чак и кандидате за медаље, уопште нису у програму Игара - карате, текбол, џијуџицу, куглање.
Добацити до бројке 20 није реално у овом тренутку, али и претходних година. Из простог разлога што за неке од спортова недостаје поменута инфраструктура, за друге стручњаци, а за треће интересовање младих. За стварање спортисте олимпијца потребно је вријеме и циклус.