Board index Paris 2024

Muška košarka - Pariz 2024

Ко осваја олимпијско злато?

САД
66
65%
Србија
27
27%
Шпанија
0
No votes
Француска
1
1%
Канада
4
4%
Њемачка
3
3%

Total votes : 101

Re: Muška košarka - Pariz 2024

Postby Bogun » 11 Aug 2024, 18:58

Prespavao je grupe jer su ih odradili na autopilotu. :biggrin:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Ćoba » 11 Aug 2024, 19:39

Bogun wrote:Da sumiramo, MVP turnira je Lebron

Iako je Kari u polufinalu i finalu strpao 60 poena uz procente šuta od preko 55%.

FIBA :laugh: :blue:

Druže, Kole je trener turnira. Šta se tu više ima pričati. :lollol:
Ćoba

Postby Loka » 11 Aug 2024, 20:13

Богдан рекао да му је најтежа утакмица у животу против Јужног Судана.

То се и мени чинило, страшно је како су Суданци физички одиграли ту утакмицу-надскакали нас, трачње.
Амери су били мање изазовни физички, чак можда мање и од аустралије.
Loka

Re: Vaterpolo - Pariz 2024

Postby V.M. Varga » 12 Aug 2024, 10:48

Milutinov Tata wrote:I setite se kada budete pisali na temi o kosarkaskoj reprezentaciji da je bitan samo LA 2028, da su EP i SP samo uspustne stanice i da se suzdrzite bilo kakvih zakljucaka da pocetka avgusta 2028, a ne da se sektori smenjuju zato sto nije osvojena ocekivana medalja na u sutini nebitnom EP.

Naravno da ne treba vijati ovo košarkaško EP da bi se na silu osvojilo zlato, već treba dati pomoćnom osoblju za Katar i LA i priliku da steknu sigurnost da preuzimaju dodatnu odgovornost i šansu nekome da iskoči za veliku ulogu. Pa onda to galvanizirati sa Jokičem, Bogdanom na SP i OI...

A svakako je potrebno da nauče sami da bi se uošte i kvalifikovali tamo.

Svakako je dogovor da Jokić preskoči EP. Što je i normalno jer posle teških sezona koje ga čekaju treba mu lufta za druge bitne stvari, pa da dođe nabrijan kao sad kad bude bilo bitno. A ne potrošen.

Ja bih i Bogdana odmarao, ali to je ne moguće, jer je takav. Mada to nije dobro za njega samoga i upravo za dugotrainost karijere ako ga želimo u Kataru i LA.

Jedino mislim da je Vasi potrebna jedna takva akcija da preuzme glavnu ulogu na nekom EP i ostao nam dužan za neka takmičenja koja je preskakao ili nije bio svoj.

Na EP treba da idu i da dobiju ključeve Petrušev, Jović, Đurišić, Poku, Alen, Balša, Tristan... Topić ako bude spreman. Vanja koji će i u LA biti dobrim godinama. Možda Drezgić.

Da im pomognu ovi koji možda i neće biti u LA, koji su na granici. Aleksa, Gudurić, Dobrić. I to ti je ekipa za EP.

Tako se radi pametno.
V.M. Varga

Postby druga generacija » 12 Aug 2024, 11:18

Ja znam da taj stav ne dele mnogi, ali za mene:

OI Medalja > SP Titula > EP Titula
druga generacija

Postby Storm » 12 Aug 2024, 11:46

Naravno da na EP treba napasti zlato i ako je moguce u najjacem sastavu.

Ovoj generaciji na celu sa Bogdanom zaista nedostaje to zlato i greota bi bila da ne osvoje. Niko sad ne zna kakvi ce biti Ameri na SP i OI, kao ni to hoce li svi u timu Srbije biti zdravi za ta takmicenja. Ne znamo ni za EP dogodine naravno, ali kazem sa aspekta sanse za zlato. Koliko god konkurencija bila jaka na EP, opet je sansa veca nego na SP ili OI sa Amerima koji ako i prigusti kao sada imaju nekog tamo Zurapovica ili sudiju iz Paname da im pripomognu itd...

EP je za godinu dana, SP za 3 a OI 4. Daleko su SP i OI.

Da svi budu zdravi dogodine i uz nadu sa najjacim mogucim sastavom u napad na evropsko zlato.
Storm

Postby Sezione » 12 Aug 2024, 11:55

U kosarci gde se tendencije i situacija menjaju iz meseca u mesec nema smisla planirati na toliko duge periode

Da ne pricam tek kako na gradjenje pobednickog mentaliteta utice prvenstvo na koje cemo da kazemo da idemo turisticki, bas onako ekstra podsticaj da se pokida sledeca reprezentativna akcija
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Gunde Svan » 12 Aug 2024, 12:15

Predugo smo bez zlata, ja sam bio ubeđen da je sledeća godina pauza, kad ono 2026. Nama bi vrv bolje bilo da se preskače sledeća, mogu da zamislim muke Tantalove da se Jokić nagovori dve godine za redom. Neće ni konkurencija biti neka paklena, baš je prilika da napadnemo zlato.
Last edited by Gunde Svan on 12 Aug 2024, 12:20, edited 1 time in total.
Gunde Svan

Postby Ćoba » 12 Aug 2024, 12:17

Nema razloga da se preskače i jedno takmičenje ako je igrač zdrav. Sve ostalo su izgovori.

Naravno da se Jokiću može izaći u susret i da kasnije dođe i da mu se minutaža smanji...
Ćoba

Postby Zappa » 12 Aug 2024, 12:20

Veliki problem će nam predstavljati to što nemamo centra posle Jokica, Milutinova...
Plavsic je dve klase ispod Milutinova, Koprivica veliki upitnik...
U mladjim kategorijama nemamo čak ni prosečnog potencijala..

Istina, sad ide ona fraza centri kasnije sazrevaju..
Isto tako, ta pozicija centra je u poslednjih 10 godina u fazi promena i još uvek nema definicije centra za ovu novu košarku..
Da li treba imati brze noge, sut da siri odbrane i da je jak i da ima igru ledjima i da moze trčati sa spoljnim...

I plus nama u Srbiji je sužen izbor i slabiji rad u odnosu na pre 30 godina.. Evo Zvezda vec 15 godina ne moze izbaciti centra koji ima nivo Evrokupa, a imali su godinama monopol na mladje kategorije..Posle Muslija FMP /Zvezda nije izbacila centra.
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby Tegi » 12 Aug 2024, 12:28

Uvek za podmlađivanje, ali ne po cenu da nam se ponove 2003., 2006. i 2007., da nas konkurenti pobeđuju 15-20 razlike, da dobijemo kompleks Španije slanjem kombinovanih sastava na njjihov najjači, da istorijske pobede protiv nas ostvaruju Nigerija, Novi Zeland, Izrael...

Akontaciono davati 10-11. igračima u evroligaškim klubovima i ovima sa two-way ugovorima u NBA da nose reprezentaciju... da preko noći raspuštamo tim koji je bio drugi na svetu i koji je sada ostvario jedan od najvećih uspeha u istoriji srpske košarke. Ne ide.

Duda jeste slao timove prosečne starosti 22 godine, ali tada je prvu petorku činio TNT trio koji je tada spojio 2 četvrtfinala Evrolige, Teodosića koji je bio back up na F4, na klupi Marković i Mačvan koji su igrali polufinale Evrokupa. Neka i sada kupe status kroz klubove, a ne da budu 12-13. igrači kod Željka i da driblaju stolice po razvojnim i letnjim ligama. Alen u Žalgirisu da pokaže da je trenutno nivo Milutinova, pa da dobije prednost jer je 6 godina mlađi, a ne da talentira sa 24 godine i da ljudi posle ovakvih klasika gledaju njega kako u 3. minutu drži ruke na kolenima i kako mu se Roman Sorkin userava u život.

Prevelika je ovo institucija da bi podnosila taj "Moka Slavnić" populizam.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Zappa » 12 Aug 2024, 12:36

Bravo Tegi..
Kao u vaterpolu.. Postepeno podmladjivanje...
Npr.Aleksa i Dobric su energetski igraci i sigurno nece biti isti igrači za 4 godine..
Dostigli su svoj limit, naučili su koristiti energiju u pravcu tima..
Npr. Od Davidovaca je očekivati pad i na njegovo mesto Djurisic, Lakic, Nakic ali ako to mesto kupe igrama u klubu..

Ne svidja mi se sto nemamo klub sa trenerom kao sto je bio Muta i Radnički.. Borac Čačak mi je razočarenje, mnogo lutaju.. Nemaju niti jakog trenera.
Nadam se mali Nikolić da može izrasti u slabiju verziju Kalinića. Treba nam jača baza za ove kvalifikacije, a ne da uzimamo igrače iz španske druge lige ili grckih klubova donjeg ranga..
Zappa

Postby fontaneros » 12 Aug 2024, 12:37

Ovu ekipu ceka ozbiljna susa kada se Bogdan bude povukao

Najveci kiler u ovoj prici, jedini bez koga ova reprezentacija ne moze, sto je i pokazano na proslom EP

Ni u najavi takav bek, sada da dodje u EL, ispisao bi se po svima sa 20+ ppg
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Ćoba » 12 Aug 2024, 12:40

Ma budućnost izgleda sasvim ok. Naravno da se neki igrači nikad ne zamjene i ostane rupa iza njih ali dođu novi koji donesu nešto drugo.

Mi imamo sasvim finu bazu od kojih su već neki uvedeni u sistem a drugi tek treba da se uvode

Topić, Đurišić, Petrušev, Poku, Jović... To su igrači koji treba da nose naš tim u LA ako sve bude uredu uz već tad veterane Bogdana i Jokića.
Ćoba

Postby Zappa » 12 Aug 2024, 12:42

Imamo mi bekova..
Nema zime. Mali Bosnjakovic će biti čudo..
Samo ne znam da li neko ima tako ludu glavu kao Bogdan.
Ta crnogorska pozitivna kurcevitost i zelja za pobedom kao sto ima i Novak.. I nema vise Duleta da to usmeri...

Mali Savo Drezgic je dobar, ali to je nivo Aleksandra Cvetkovića
Last edited by Zappa on 12 Aug 2024, 12:48, edited 2 times in total.
Zappa

PreviousNext

Return to Paris 2024