Foteljas wrote:Postoji nesto sto se zove red velicina. Jedna sestina necega (za koliko nam beze) i nije tako zanemarljiva razlika.
Sto se ekipnih sportova tice, dao sam ti za pravo, da, tu definitivno jesmo bolji. Samo sto kazem da i pored te nase znatne dominacije u ukupnom broju medalja u tom segmentu (14-7, ako se ne varam), sto se zlata tice tu smo jos uvek egal (3-3). Cak je i u srebrnim medaljama vrlo tanka razlika (svega 4-3 za nas), dok smo tek u bronzama neprikosnoveni (7-1).
Samo sto onda iz toga proizilazi da su kockasti izuzetno dominantni nad nama u pojedinacnim sportovima. Gde nas narocito siju upravo u onim najpopularnijim, kao sto su atletika (3-1-1, mi 0-0-1), gimnastika (2-0) i kao najljuca rana tenis (oni 1-1-3, mi 0-0-1). O camdzijskim sportovima ne vredi ni trositi reci, tu su ubedljivo ispred nas (3-5-2, mi jedno srebro iz kajaka).
Ono gde smo mi osetno ispred njih je streljastvo, ali i tu je slicna prica kao i sa ekipnim sporotivima, iako mi imamo znatno vise medalja, 11 prema svega 3, u ta njihova tri nalaze se dva zlata, docim mi i dalje stojimo na onom jednom zlatu Ivosevke od pre 28 godina.
Jedino polje gde smo jos u prednosti su borilacki sportovi (4-1-2 naspram 1-0-5).
Gimnastika najpopularniji pojedinacni sport?

Samo nek nastave da nas siju na kozlicu, nikakav problem. Tenis je jedina prava bolna tacka i neshvatljivo neiskoriscena zlatna era koja je toliko trajala. U svakom slucaju ono o cemu i ja pricam, njima prednost pojedinacno, nama ekipno, opet sam pre za ovo nase nego za njihov kozlic i brodice. Pa i pod cenu "jedne sestine necega da nam beze", radje nego obrnuto. Evo uzmimo Pariz za primer, naravno mi ne znamo ni ko ce kako proci, ni ko ce sta opravdati ili nece, ali mi cekamo kosarkaski turbo sudar sa Amerima, odbojkasice u klincu sa najjacim zenskim ekipnim sportom na svetu, cekamo Novaka sa statusom najveceg ikad i slicne stvari...Sta oni cekaju? Da li ce Tin Srbic preskociti konja a Sinkovici odveslati neku smor trku ovako ili onako?

Cak su u rukometu manji favoriti nego mi u vaterpolu. Da se razumemo, voleo bih da osvojimo vise medalja, ali ako je cena da oni uzmu 10 a mi 8 tako sto ce njima opet sustinu od 7-8 doneti kozlic, brod, konj i veslo a nama kosarka, odbojka, tenis, boks, rvanje, glasam za drugu opciju pa nek jos povecaju prednost, sustina ce opet biti na nasoj strani.