Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby Foteljas » 12 Jul 2024, 14:15

Postoji nesto sto se zove red velicina. Jedna sestina necega (za koliko nam beze) i nije tako zanemarljiva razlika.

Sto se ekipnih sportova tice, dao sam ti za pravo, da, tu definitivno jesmo bolji. Samo sto kazem da i pored te nase znatne dominacije u ukupnom broju medalja u tom segmentu (14-7, ako se ne varam), sto se zlata tice tu smo jos uvek egal (3-3). Cak je i u srebrnim medaljama vrlo tanka razlika (svega 4-3 za nas), dok smo tek u bronzama neprikosnoveni (7-1).

Samo sto onda iz toga proizilazi da su kockasti izuzetno dominantni nad nama u pojedinacnim sportovima. Gde nas narocito siju upravo u onim najpopularnijim, kao sto su atletika (3-1-1, mi 0-0-1), gimnastika (2-0) i kao najljuca rana tenis (oni 1-1-3, mi 0-0-1). O camdzijskim sportovima ne vredi ni trositi reci, tu su ubedljivo ispred nas (3-5-2, mi jedno srebro iz kajaka).

Ono gde smo mi osetno ispred njih je streljastvo, ali i tu je slicna prica kao i sa ekipnim sporotivima, iako mi imamo znatno vise medalja, 11 prema svega 3, u ta njihova tri nalaze se dva zlata, docim mi i dalje stojimo na onom jednom zlatu Ivosevke od pre 28 godina.
Jedino polje gde smo jos u prednosti su borilacki sportovi (4-1-2 naspram 1-0-5).
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 15:00

Foteljas wrote:Postoji nesto sto se zove red velicina. Jedna sestina necega (za koliko nam beze) i nije tako zanemarljiva razlika.

Sto se ekipnih sportova tice, dao sam ti za pravo, da, tu definitivno jesmo bolji. Samo sto kazem da i pored te nase znatne dominacije u ukupnom broju medalja u tom segmentu (14-7, ako se ne varam), sto se zlata tice tu smo jos uvek egal (3-3). Cak je i u srebrnim medaljama vrlo tanka razlika (svega 4-3 za nas), dok smo tek u bronzama neprikosnoveni (7-1).

Samo sto onda iz toga proizilazi da su kockasti izuzetno dominantni nad nama u pojedinacnim sportovima. Gde nas narocito siju upravo u onim najpopularnijim, kao sto su atletika (3-1-1, mi 0-0-1), gimnastika (2-0) i kao najljuca rana tenis (oni 1-1-3, mi 0-0-1). O camdzijskim sportovima ne vredi ni trositi reci, tu su ubedljivo ispred nas (3-5-2, mi jedno srebro iz kajaka).

Ono gde smo mi osetno ispred njih je streljastvo, ali i tu je slicna prica kao i sa ekipnim sporotivima, iako mi imamo znatno vise medalja, 11 prema svega 3, u ta njihova tri nalaze se dva zlata, docim mi i dalje stojimo na onom jednom zlatu Ivosevke od pre 28 godina.
Jedino polje gde smo jos u prednosti su borilacki sportovi (4-1-2 naspram 1-0-5).

Gimnastika najpopularniji pojedinacni sport? :biggrin: Samo nek nastave da nas siju na kozlicu, nikakav problem. Tenis je jedina prava bolna tacka i neshvatljivo neiskoriscena zlatna era koja je toliko trajala. U svakom slucaju ono o cemu i ja pricam, njima prednost pojedinacno, nama ekipno, opet sam pre za ovo nase nego za njihov kozlic i brodice. Pa i pod cenu "jedne sestine necega da nam beze", radje nego obrnuto. Evo uzmimo Pariz za primer, naravno mi ne znamo ni ko ce kako proci, ni ko ce sta opravdati ili nece, ali mi cekamo kosarkaski turbo sudar sa Amerima, odbojkasice u klincu sa najjacim zenskim ekipnim sportom na svetu, cekamo Novaka sa statusom najveceg ikad i slicne stvari...Sta oni cekaju? Da li ce Tin Srbic preskociti konja a Sinkovici odveslati neku smor trku ovako ili onako? :biggrin: Cak su u rukometu manji favoriti nego mi u vaterpolu. Da se razumemo, voleo bih da osvojimo vise medalja, ali ako je cena da oni uzmu 10 a mi 8 tako sto ce njima opet sustinu od 7-8 doneti kozlic, brod, konj i veslo a nama kosarka, odbojka, tenis, boks, rvanje, glasam za drugu opciju pa nek jos povecaju prednost, sustina ce opet biti na nasoj strani. :okk:
Fudbaloman

Postby Puta Tapar » 12 Jul 2024, 15:20

Nisu tu Hrvati mnogo uspešniji, beže nam samo na konto Barselone (svima jasno) i mučne, mučne Atine, gde oni polako ulaze u pîk, a mi idemo, ne znajući ni kako se zovemo, ni koja himna nam se svira (ko za inat ni nije), gde se sve vrti po ključu i gde je Treći kanal imao jaču postavu od mnogih sportskih ekipa. Plus zilion pehova.
Puta Tapar

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 15:26

Puta Tapar wrote:Nisu tu Hrvati mnogo uspešniji, beže nam samo na konto Barselone (svima jasno) i mučne, mučne Atine, gde oni polako ulaze u pîk, a mi idemo, ne znajući ni kako se zovemo, ni koja himna nam se svira (ko za inat ni nije), gde se sve vrti po ključu i gde je Treći kanal imao jaču postavu od mnogih sportskih ekipa. Plus zilion pehova.

"Radovanje, radoooovanjeeeee, redjacemo samo pobeeede, Srbija i Crna Gora hej hej hej" hahahahahaah :biggrin: :biggrin: :biggrin: Bukvalno jaci bio spot od celog olimpijskog tima koji smo poslali sa sve raspad kosarkom. Nikad necu zaboraviti kako su tik pred pocetak razmisljali da umesto "Hej Sloveni" prijave miks "Boze pravde-Oj svijetla majska zoro" u slucaju da osvojimo zlato a cak se nagadjalo i o promeni zastave koja bi srednju plavu boju imala u dve nijanse jer je tadasnja jos uvek prosrpska zastava CG imala nesto svetliju varijantu plave :jupi: Dobro smo mi tamo uopste se i pojavili, nikad jadnije OI da ja pamtim imajuci u vidu sve okolnosti od cisto sportskih do onih oko toga.
Fudbaloman

Postby Loka » 12 Jul 2024, 15:33

Ми смо демографски народ који је ближи по броју мађарима него ли хрватима.
И треба више да се поредимо са мађарима.
И даље смо светска сила у колективним споротвима, међу најјачима у свету.

Међутим наш рад у појединачном спорту је углавном лош и заснива се на појединцима. Тако имамо Ђоковића који је најбољи играч у историји најпопуларнијег индивидуалног спорта, и уопште спорта(међу топ 3-4 по гледаности) али ван страљаштва, који је системски успешан спорт у Србији и доноси релативно често медаље са ОИ, остало је све слабо и тренутни бљесак. Показују се први пут неки знаци системског рада у атлетици.

Нарочито смо трагични у зимским споротвима. По могућностима за скијање(алпско и нордијско) Србија спада после алпског региона и дела Скандинавије у најбоље у Европи. Има пуно планина са снегом.
Ако кренемо од Јахорине преко Златибора, Златара, Копаоника до Бора, свуда постоје услови за развој скијања.
Копаоник и Јахорина су поптуно неискоришћени бисери где имаш олипмпијске стазе за скијање и релативно велику демографску базу у околини(спрски део Сарајева и околина-Пале, Соколоац) и око Копаоника(Крушевац и Краљево) и да опет ниси способан да направиш пар скијаша за 30 у свеском купу и пар сноубордера.
То доказује и нерад у нашек Олимпијском комитету.

Други проблем је што јужно до Београда даје мало спортиста тј. лоше се ради са децом јужније. Војводина и Београдсаки регион су невероватно непропорционално заступљени код нас у спорту. Плус долазе Србих из бих и хрватске, у ватерполу из Боке, који играју значајнију улогу у нашем српоту од целе области Србије јужније од Београда. И то мора да се промени ако се жели више успеха. Јер демографски Београд и Војводина чине око 50% демографије државе Србије без Косова и Метохије.
Наша два тимска спорта који имају највеће шансе за медаље на ОИ су женска одбојка и баскет.
И нашој женској одобојкашкој екипи само 3 девојке су рођене јужно од Београда и наравно имамо Тијану која је из Травуније.
Баскет екипа од 4 играда, 3 су рођена у Војводини а један у Београду.
Ако би гледали наше златне кошаркшке тимове од 1995-2002 и обојкашшке 1995-2001, ситуација би била и гора јер ту еј доста момака из хрватске и БиХ а осим Дивца, скоро нико јужније од Београда.

Војводина је толико "плодна" да је Мађарској подарила Наташу Јанић, која је Мађарима донела 6 медаље од тога 3 златне. Па је дала Штербика за Шпанију и то нашом грешком и поступцима.

Скоро сви наши најбољи центри у кошарци у последњих 30ак година су из Војводине-Ребреча, Милутинов, несупели Миличић и сада Јокић.

Нашу женску одбојку је подигло Јединиство из Ужица. Данас ниједна играчица у репрезентацији није из Ужица.
Да би имали више успеха у спорту морамо да искористимо неискоришћени потенцијал јужно од Београда. Војводина и Београд су већ прилично засићени.
Loka

Postby Loka » 12 Jul 2024, 15:45

Los Leones wrote:Не бих превише да паметујем, јер као што рекох од спортова пратим само рукомет и фудбал, па самим тиме има далеко стручнијих од мене.

Не може се на идентичан начин третирати олимпијска медаља у кошарци и медаља у сурфовању, једрењу или гађању вештачких птица.

Кошарка, одбојка, рукомет, фудбал, гимнастика, атлетика, пливање, рвање, то је крем Игара, без обзира што је мушки турнир у фудбалу смешан због оног правила у23.

Ја се извињавам али по чему је рукомет значајни од ватерпола? Ватерполо се више игра у САД(нарочито женски где американке разваљују), Аустралији, Јужна Африка, него ли рукомет. Који се игра у делу Европе, нпр. ,многољудна Италија га не игра, плус север Африке и то је то, са изузетком Јужне Кореје у женском. Рукомет уопште не улази у топ 10 најпопуларних споротва на свету.

То и није чудно када се зна колико је рукомет произвољан спорт и колико зависи од судија. Чак и ватерполо, где вода смета да се све види, је "поштенији" јер барем постоји уноверзално време за мерење напада оба састава. Код рукомета ни то није случај. већ се јединима пусти 30 секунди , другима минут. О прекршајиам стварно не бих.

У том смисслу је одбојка псотала изузетно "чист" спорт. Судије су са технологијом снимка и аута постале у одбојци поптуно небитне.

Наравно, неким људима се не свиђе то што је одбојка без контакта супарничких играча па им је рукомет занимљиви.

За све које занима једрење у Србији:

https://www.sailing-serbia.com/

Ево једне занимљивости:

Košava - Jedriličarska poslastica sa Balkana

Neko ko se ne bavi jedrenjem vetar primećuje obično kada jako duva, kada mu u letnjim danima godi a u zimskim uteruje hladnoću u kosti i kvari frizuru. Srbija u okviru svog klimatskog kapaciteta pored velikog broja sunčanih dana, solidnih resursa pijaće vode ima i nekoliko karakterističnih vetrova.
Spoiler: pokaži
Sa severa i severozapada dolaze nam gornjak koji je dobio ime po manastiru Gornjak i istoimenoj klisuri, moravac koji prelaskom Grdeličke klisure dobija ime vardarac i svoj put završava u Solunskom zalivu i naravno severac koga ne treba posebno predstavljati. Da ne zaboravimo i endemsku vrstu iz Užica, vetar kremanac, poreklom iz varošice Kremne koji dolinom reke Đetinje izlazi na drugi kraj grada i uspostavlja prirodnu cirkulaciju spasonosnu za stanovnike ove na žalost veoma zagađene kotline.

Neretko će se greškom bilo koji jak vetar nazvati košavom. Daleko najpoznatiji vetar ovih prostora dolazi nam sa istoka i jugoistoka, jakog intenziteta sa udarima olujne i orkanske jačine. Košava dominira u južnom Banatu, Podunavlju i Pomoravlju što znači da ne zaobilazi ni našu prestonicu gde je i dobila ime. Košava je reč turskog porekla. Prema saznanjima naših istoričara datira iz 1521. godine kada je Sulejman osvojio Beograd nakon teške avgustovske bitke. Sulejman je seo na breg „fićir bajir“ na Kalemegdanu kod današnjeg „Pobednika“ i uživajući u osveženju jugoistočnog vetra rekao „hoš hava“ što znači prijatno vreme. Naše ime za ovaj vetar je ustoka ali se ipak turcizam zadržao u našem narodu kao popularniji naziv.

Košava je najjača na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta i Rama ali u i južnom Banatu i Deliblatskoj peščari. Ume biti izuzetno jaka i u Beogradu kod Pančevačkog mosta, na Dorćolu i u Zemunu. Po Srbiji se rasprostire od Dimitrovgrada, Niša, Kruševca, Kraljeva, u Pomoravlju i Šumadiji pa sve do Kolubare, Mačve, Srema i Bačke gde je ipak nešto slabija. Njeno dejstvo se oseća sve do Vinkovaca i Osjeka u Republici Hrvatskoj.

Košava se najčešće javlja tokom jeseni, zime i proleća, dok je znatno ređa leti.

Za nju je zanimljivo da retko kada donosi padavine. Padavine mogu slediti tek kada košava prestane da duva. Još jedna karakteristika ovog vetra je da duva na udare usled toga što se hladne vazdušne mase košavskog vetra teško prebacuju preko planinskih masiva i zato najvećim delom struje kroz rečne doline, planinske klance i klisure.

Razlikujemo dve vrste košave, toplu i hladnu.

Topla košava nastaje u situacijama kada se istočno od nas nalazi anticiklon, dok je u Sredozemlju ciklon. Razlika u pritisku rađa ovaj vetar koji donosi i do desetak stepeni toplije vreme.

Hladna košava nastaje kada hladan vazduh sa severoistoka krene ka Balkanu. Tada košava donosi hladnije vreme za pet do deset stepeni. Ovaj scenario se najčešće javlja u oktobru i martu mesecu.

Srednja brzina košave je od 10 do 20 čvorova dok najjači udari mogu biti i preko 60 čvorova. Maksimalna brzina košave u Beogradu je izmerena u noći između 16. i 17. oktobra 1976. godine. Čitavih 70 čvorova je izmereno na metereološkoj stanici Zeleno Brdo kada je u Vršcu duvalo i do 6 čvorova jače. Košava je poznata i po živom pesku koji i dan danas neretko nosi južnom Banatu, oko Golupca i Velikog Gradišta. Jaka košava je 1896. godine između 25. i 26. februara nosila velike količine peska iz Deliblatske peščare i zasula celu okolinu. Železnička pruga između Vršca i Kovina bila je zatrpana slojem peska visokim čak 3 metra a u okolini Kragujevca je izbacila iz koloseka putnički voz.

Košava prema verovanjima duva neparan broj dana. Metereolozi bi rekli da obično traje od 2 do 5 dana, ali je često trajala i znatno duže kao na primer jeseni 1951. godine kada je duvala 27 dana ili jeseni 1953. godine kada je duvala rekordnih 31 dan.

Među našim jedriličarima svakako je omiljena pogotovo onima kojima "leži" jači vetar. Uprkos tome što jedrenje po košavi podrazumeva puno fizičkog napora, ovaj vetar pruža taj prelepi osećaj glisiranja kada jedrilica jednostavno poleti preko vode, postigne neverovatnu brzinu i pruži maksimalan užitak. Organizatori takmičenja je obožavaju jer im sigurno omogućava maksimalan broj trka tokom regatnog vikenda i korektne uslove za trkanje. Zasigurno se "windsurferi" i "kiteboarderi" najviše raduju s obzirom da je za te aktivnosti neophodan jak vetar. Lokalni spotovi kod Velikog Gradišta, Banatske Palanke i Zrenjanina tih dana pucaju od radosti i adrenalina, obojeni šarenim daskama, zmajevima i jedrima.

Ova jesen nam za sada nije donela košave koliko smo priželjkivali. Kako smo se našli u sredini anticiklona imali smo prilike da uživamo u stabilnom, suvom i natprosečno toplom vremenu za ovo doba godine ali nažalost bez vetra. Nadamo se da ćemo tokom poslednjih nedelja jeseni imati prilike da uživamo u ovoj jedriličarskoj poslastici sa Balkana pre nego što jedrilice spremimo za zimski san

А ви питајте шта ради ОКС.
Loka

Postby Foteljas » 12 Jul 2024, 16:03

Fudbaloman wrote:Gimnastika najpopularniji pojedinacni sport? Samo nek nastave da nas siju na kozlicu, nikakav problem.

Druze, to sto ti nipodastavas se u svakoj teoriji nauke smatra jednim od glavnih i bazicnih sportova. :roll:

Evo uzmimo Pariz za primer, naravno mi ne znamo ni ko ce kako proci, ni ko ce sta opravdati ili nece, ali mi cekamo kosarkaski turbo sudar sa Amerima, odbojkasice u klincu sa najjacim zenskim ekipnim sportom na svetu, cekamo Novaka sa statusom najveceg ikad i slicne stvari...Sta oni cekaju? Da li ce Tin Srbic preskociti konja a Sinkovici odveslati neku smor trku ovako ili onako?

Cekali, ne cekali, ti koje si naveo su kockastima zadnji put doneli zlato i srebro. Nama bronzu i dva drvenjaka (uz verovatno najvece razocaranje cele olimpijade)...

sustina ce opet biti na nasoj strani.

Isto mogu i oni da obrnu, pa da kazu da je npr. atletika daleko pracenija od tekvonda i karatea, pa mu izadje na isto.
Ono sto se broji su medalje. Sto opet ne znaci da treba da budemo zavidni na tudjim uspesima, vec samo da se realno merimo.

Loka wrote:Ми смо демографски народ који је ближи по броју мађарима него ли хрватима.

Mozda je ovo preostalog naroda u Srbiji u apsolutnom broju nesto blize Madjarskoj nego Hrvatskoj, ali kada se gleda sport (i uopste stanje u drzavi), Madjarska je svetlosnim godinama iznad i nas i zapadnih komsija.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Loka » 12 Jul 2024, 16:14

Срба има пуно у околним земљма око 1.5 милиона и утичу много на наше спортске резултате. Од Стојаковића, Михајловића, Владе Вујасиновића до Јасне Шекарић, сви рођени у хрватској, до данас Тијане Бошковић, Мандића и Прлаиновића.
А да је било памети или нечега другог било би их још више.
Loka

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 16:45

Foteljas wrote:
Fudbaloman wrote:Gimnastika najpopularniji pojedinacni sport? Samo nek nastave da nas siju na kozlicu, nikakav problem.

Druze, to sto ti nipodastavas se u svakoj teoriji nauke smatra jednim od glavnih i bazicnih sportova. :roll:

Evo uzmimo Pariz za primer, naravno mi ne znamo ni ko ce kako proci, ni ko ce sta opravdati ili nece, ali mi cekamo kosarkaski turbo sudar sa Amerima, odbojkasice u klincu sa najjacim zenskim ekipnim sportom na svetu, cekamo Novaka sa statusom najveceg ikad i slicne stvari...Sta oni cekaju? Da li ce Tin Srbic preskociti konja a Sinkovici odveslati neku smor trku ovako ili onako?

Cekali, ne cekali, ti koje si naveo su kockastima zadnji put doneli zlato i srebro. Nama bronzu i dva drvenjaka (uz verovatno najvece razocaranje cele olimpijade)...

sustina ce opet biti na nasoj strani.

Isto mogu i oni da obrnu, pa da kazu da je npr. atletika daleko pracenija od tekvonda i karatea, pa mu izadje na isto.
Ono sto se broji su medalje. Sto opet ne znaci da treba da budemo zavidni na tudjim uspesima, vec samo da se realno merimo.

Loka wrote:Ми смо демографски народ који је ближи по броју мађарима него ли хрватима.

Mozda je ovo preostalog naroda u Srbiji u apsolutnom broju nesto blize Madjarskoj nego Hrvatskoj, ali kada se gleda sport (i uopste stanje u drzavi), Madjarska je svetlosnim godinama iznad i nas i zapadnih komsija.

Druze, bazicno ne znaci i popularno. Ti si gimnastiku naveo medju "najpopularnije pojedinacne sportove". Evo toliko je popularna da se sve najvece medijske kuce otimaju 365 dana u godini samo da gimnastiku prenose sa svih svetskih meridijana, a ulaznice se mere u desetinama hiljada, jos malo ce pa ce preskakanje kozlica dostici interesovanje za finale LS :scratch2: Moras malo da razmislis o cemu pricamo, tj. da se odlucis, o popularnosti ili o bazicnosti? Dakle ja ne nipodastavam gimnastiku kao sport, vec tvrdnju da je ona medju "najpopularnijima". I opet druze mesas babe i zabe, to sta su njima poslednji put gore pomenuti doneli ne treba mesati sa cinjenicom kakav status u svetu sporta uzivaju, kako oni kao imena, tako i sportovi kojima se bave. Sve se bojim da ti prvi sa istim zarom iscekujes trku Mackovic-Pimenov koliko i SAD-Srbija u kosarci, ili pucanje Damira Mikeca kao i Novakovece meceve :roll: Moze njima 10 surfera sada doneti 10 medalja u teoriji, to sve zajedno ne nosi tezinu kao jedan mec Srbija protiv Drim tima u kosarci? Nadam se da smo to razjasnili. Medalje su posebna tema, ne pricamo o tome tj. ja ne pricam. Kao sto atletika jeste znacajnija od svakog tekvondoa i karatea, atletiku im niko ne spori, oni tu malu prednost nisu izgradili na atletici koliko jesu na ovim drugim o cemu pricam.
Last edited by Fudbaloman on 12 Jul 2024, 16:51, edited 1 time in total.
Fudbaloman

Postby Loka » 12 Jul 2024, 16:50

Гимнастика на ОИ је једна од најзначајних дисциплина и свакако најатрактивних. То не значи да је ван ОИ гледана али на ОИ је уз пливање, атлетику, мушку кошарку вероватно најгледанија и тако се чак времени подешава због преноса, да буде у најбоље време.
Loka

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 16:59

Popularnost jednog sporta sigurno se ne meri u nekoj gledanosti par dana na svake 4 godine, koliko god da je gledana. Prvo veliko je pitanje gde je gledana, ako je gledana u Americi ili Kini, niko drugi ni ne treba da je gleda te dane, sami su dovoljni za bilo sta da podignu gledanost na vrh. Redom da idete da pitate po svetu omiljeni sport i najradje gledanje istog, bas bih voleo da vidim koliko bi ih gimnastiku navelo. Niko je se ni ne seti, a i na OI je pitanje ko je tacno toliko seti, dovoljno je 10 miliona Amerikanaca i eto ti statistike najgledanije, koga briga gde. Sve je to super, ali nemojte mi samo od gimnastike pravite glavnog dasu na OI, molim vas. Neka nase komsije preskacu kozlic i dalje, ja bih prvi voleo da se mi u gimnastici pojavimo na OI, ali ih sigurno ne smatram prednoscu ako oni osvoje medalju tu a mi ne.
Fudbaloman

Postby Loka » 12 Jul 2024, 17:02

Гимнастика је изузетно атрактиван спорт. И ја волим да је гледам и има светску гледаност на ОИ. Нарочито тимска такмичења, мада не знам да ли Руси учествују. Али тимски "сукоби" Русије, САД и сада Кине су изузетно занимљиви.
Loka

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 17:05

Svaka cast. Bukvalno u zivotu se nisam niti bi se sekund zadrzao na gimnastici pa ni na OI :laugh: Niti sam od tolikog broja ljudi koji obozavaju sport ikada ikog cuo da je spomenuo rec "gimnastika" u bilo kom kontekstu interesovanja. Mala ispravka, bih, kad bi se neko nas pojavio, cisto iz znatiljeze kao i sve drugo, gledao bih i brejkdens iz sprdnje da neko nas vrti dupetom, to sigurno :biggrin:
Fudbaloman

Postby Loka » 12 Jul 2024, 17:20

Гимнастика показује какве све невероватне способности има човеково тело, далеко више од атлетике и пливања. Предлажем ти да почнеш да гледаш гимнастику.

Loka

Postby leteceprase » 12 Jul 2024, 17:27

Mislim da se danas u svetu mesa popularnost necega sa kvalitetom. U svim granama covekovog delovanja ono sto je popularno u 99 % slucajeva nije ni blizu najkvalitetnijeg. Fudbal kao najpopularniji sport na svetu za mene nosi zastavocu kao najdosadniji i najgori sport na kugli zemaljskoj,uz svu glupost i pohlepu koja ga okruzuje. Ako cemo da cenimo nase medalje po tome da li ih vecina idiota sa IQ-om jednikim sobnoj temperaturi ceni onda bolje da ne saljemo ekipu na igre.
leteceprase

PreviousNext

Return to Paris 2024