Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby Gunde Svan » 12 Jul 2024, 11:52

Dylam Dop wrote:Guglah da vidim otkud vuče korijene ova im LS u tekvondou i otkrih da je polutanka (otac izvjesno Srbin, majka muslimanka iz BiH), rođena i živi u Splitu.

Hrvati će da ubodu veći br. medalja samo ako krenu sa tim već u prva 2-3 dana. Ostalima to daje poticaj da zapnu i sami do krajnjih granica i preko njih..

Pohvala za njenog oca što je odoleo da detetu da ime kojim će prikriti svoje poreklo, što rade masovno. Lično, favoriti su mi Paulo Obradović, Oton Janković i Marcela Milošević. Mada ni Franka Lazića ne bih otpisao :biggrin:
Gunde Svan

Postby fighter » 12 Jul 2024, 11:55

Precijenjena Njemacka.
fighter

Postby Foteljas » 12 Jul 2024, 11:56

Gunde Svan wrote:Pohvala za njenog oca što je odoleo da detetu da ime kojim će prikriti svoje poreklo, što rade masovno. Lično, favoriti su mi Paulo Obradović, Oton Janković i Marcela Milošević. Mada ni Franka Lazića ne bih otpisao :biggrin:

Pametni ljudi, nisu nazvali sina Franjo Udovicic, pa da posle mora da menja ime... :roll:

Pisalo sam skoro o tome u Demografiji.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 11:57

Foteljas wrote:
Fudbaloman wrote:Prilicna blamaza za "sportsku velesilu" kako sebi vole da tepaju...

Kad se odbiju ekipe, "sportska velesila" ima skoro isti broj pojedinacnih ucesnika igara kao i mi, pride imaju i zlatnih i ukupno vise medalja, tako da ne bih ja bas olako bagatelisao komsiluk...
Kao i kod nas, i njima ce ukupni uspeh olimpijskog tima presudno zavisiti od ucinka borilackih sportova, ali imace i iskusne osvajace medalja sa ranijih igara. Pisacu detaljnije kada mi Zvornik izvuce iz arhive i otvori temu o istoriji Srbije i ex-Yu ekipama.

"Kad se odbiju ekipe" :biggrin: Pa Foteljas, upravo je u tome i poenta, gde su im ekipe? Prosli put na jedvite jade jedna, sada dve, a pogledaj nas :jupi:
Fudbaloman

Postby Foteljas » 12 Jul 2024, 12:00

Fudbaloman, upravo si ti insistirao na tome da je vazan i broj pojedinacnih ucesnika i disciplina. U kojima nisu puno iza nas.
Sto se ekipa tice, svoje dve standardne u kojima su jaki su ovog puta ispunili, njima sasvim dovoljno.
Foteljas

Postby Gunde Svan » 12 Jul 2024, 12:01

Inače zvanično je objavljeno da je Riza Kayaalp pao na doping testu, tako da nisu samo naši rvači problematični.

Riza, inače lik koji je imao ispade u radikalni islamizam, je dominantna figura u najtežoj kategoriji GR stila na evropskom nivou, ali olimpijsko zlato nema, a znamo i zbog koga. Mijainov last dance će biti zanimljivo ispratiti na ovim Igrama, svi su mislili da je čovek u penziji.
Gunde Svan

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 12:01

bezvezarije wrote:
Fudbaloman wrote:Nego zanima me, sta kazu "susjedi" na to sto su docekali da jedna Slovenija ih za 20 kvota skoro presisa na OI, te da ima vise ekipnih sportova od njih? :laugh: Prilicna blamaza za "sportsku velesilu" kako sebi vole da tepaju...Treba stvarno da budemo ponosni na svojih 5 ekipa, kad se setim kako je "sportska velesila" umalo ispisala istorijski debakl u Tokiju gde ih je bukvalno jedan peterac Rusa delio da ostanu bez ijednog kolektiva na OI, zamislite ovde takvu situaciju :lollol:

Ajmo radije pričekati da vidimo koliko će medalja odnosno zlata ko osvojiti. Da ne bi bilo da šipusi u judu osvoje više zlata sa 5 takmičara od Srbije sa 110.

Pricekacemo, ne pricamo sad o medaljama, nego o ucescu :beyond: Kada u dva olimpijska ciklusa uspes jedva tri puta da posaljes ekipni sport od cega je jedan isti dva puta, onda to baca u vodu svu teoriju da si "velesila", jer nisi. Moze pleme i 105 zlata u dzudou da osvoji to nista ne znaci, kao sto ne znaci ni kada ovi duvaju brodice pa umisljaju da im to daje status najvece sile na Balkanu :biggrin: Dakle kada Srbija posalje 113, Slovenija 90, a Hrvatska 73, onda je jasno da i to nesto govori, a medalje cemo analizirati kada se zavrsi sve.
Fudbaloman

Postby octopus » 12 Jul 2024, 12:03

Toliko komentara, da li ćemo imati 100 sportista ili ne. Na kraju niko ne napisa da bismo i bez odbojkaša uspeli. :biggrin:

Po prvi put mi i Hrvati smo tu negde, nijanse će da odluče. Njima dajem malu prednost. Ali ovaj put nemaju dominatore, po prvi put posle mnogo ciklusa.

Gunde Svan wrote:Mijainov last dance će biti zanimljivo ispratiti na ovim Igrama, svi su mislili da je čovek u penziji.

To su možda i pre mislili, jer je i pre Tokija imao ovu praksu. Moj čovek, samo OI, sve ostalo je nebitno. :laugh:
octopus

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 12:09

Foteljas wrote:Fudbaloman, upravo si ti insistirao na tome da je vazan i broj pojedinacnih ucesnika i disciplina. U kojima nisu puno iza nas.
Sto se ekipa tice, svoje dve standardne u kojima su jaki su ovog puta ispunili, njima sasvim dovoljno.

Ne razumem? Ako ih presisamo za 40 kvota, a Slovenci za 20, kakve veze ima da li je to zbog ekipa ili pojedinaca? Cinjenica je da su daleko iza nas a bogami i prilicno sramotno iza Slovenaca. Ako za Tokio i Pariz, mi spojimo 8 ekipa plus oba puta basketasi kao bonus, a oni jedva 3 ekipe, onda to valjda nesto govori koliko su iza nas po tom parametru? Najbolje sad da ocekujemo da budu i po pojedinacnim, pa da posalju 30 ljudi ukupno? Toliko valjda bedni jos nisu, mada ne znaci da nece biti kako im ide :biggrin:
Fudbaloman

Postby Foteljas » 12 Jul 2024, 12:12

Fudbaloman wrote:Ako za Tokio i Pariz, mi spojimo 8 ekipa plus oba puta basketasi kao bonus, a oni jedva 3 ekipe, onda to valjda nesto govori koliko su iza nas po tom parametru?

Mnogo nipodastavas komsije. Ako oni za Rio i Tokio uzmu 18 medalja, od kojih 8 zlatnih, a mi 17 medalja od kojih 5 zlatnih i to nesto govori, a to je nazalost daleko vazniji parametar... :roll:
Foteljas

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 12:22

Foteljas wrote:
Fudbaloman wrote:Ako za Tokio i Pariz, mi spojimo 8 ekipa plus oba puta basketasi kao bonus, a oni jedva 3 ekipe, onda to valjda nesto govori koliko su iza nas po tom parametru?

Mnogo nipodastavas komsije. Ako oni za Rio i Tokio uzmu 18 medalja, od kojih 8 zlatnih, a mi 17 medalja od kojih 5 zlatnih i to nesto govori, a to je nazalost daleko vazniji parametar... :roll:

A ti ih izgleda mnogo volis :biggrin: Nikog ja ne nipodastavam nego pricam cinjenice. Stavi ruku na srce pa priznaj jel bi ti bilo lepo da vidis kako jedna Slovenija ima 20 ucesnika vise od Srbije? :question: To je prilicna blamaza za njih. A sto se medalja tice, i o tome smo pricali ili mozemo pricati. Prvo 18-17 nije razlika, drugo 8-5 nije nikakva epohalna prednost, trece nije isto u cemu uzimas medalje. Uzeti u Riju medalje i u muskoj kosarci i u zenskoj kosarci i u zenskoj odbojci i u muskom vaterpolu, pa zatim i u jednom od rodonacelnika olimpizma kakvo je rvanje vredi 10 puta vise nego nabijati zlata u puhanju brodova :wacko: Izvini, ali ta mala neka matematicka prevaga OI, koju bi mi ostvarili tako sto bi uzeli zlato u brejkdensu, surfovanju ili penjanju u odnosu na njihove hipoteticke medalje u rukometu, vaterpolu, tenisu ili rvanju, mi sigurno ne bi stvorila osecaj da smo bolji i uspesniji. Njima ako stvara, onda je to sopstveno zavaravanje bez sustine :okk: Pa kako ko vise voli :roll:
Fudbaloman

Postby leteceprase » 12 Jul 2024, 12:23

Koliko imamo naturalizovanih takmicara koji su uzgred i u krugu za medalje? Kako bi bez njih izgledala ova druzina? Bicemo u rangu sa Hrvatima sto se tice medalja mozda cak i za dlaku ispred ali da je dobro nije. Ne vidim nijedan sport u Srbiji da ide munjevito napred sa perspektivom da ce napraviti redovne osvajace medalja na OI,pala je knjiga na nekoliko slova: Topic,Vilagoš,Barna,Perisic,poneki mlad strelac i to je. U ekipnim sportovima smo uspeli medaljama da maksimalizujemo prisustvo vrhunskih igraca koji su najbolji u svom sportu: Jokica i Sonju Vasic,Mandica ,Buluta,Atanasijevica kao najboljeg korektora. Opet s druge strane u rukometu smo godinama imali najboljeg beka na svetu u liku Nenadica pa je bilo duplo golo.
Ponavljam,da je dobro nije,i tek nece biti dobro za 10god u ekipnim sportovima kad odu svi ovi.

Hrvati su u poslednjih 20 god uzeli 5 medalja u atletici(3 zlatnih) 2 u gimnastici i 1 u plivanju. To su bazicni sportovi koji pokazuju snagu sporta jedne zemlje i imaju cime da se podice. Slovenci 3 medalje u atletici takodje.
leteceprase

Postby fighter » 12 Jul 2024, 12:28

A niko da pomene da je Egipat preuzeo primat kad je Afrika u pitanju i presao Juznu Afriku.. :blue:

2024 - 153 sportista
2020 - 135
2016 - 121
2012 - 109
2008 - 100
2004 - 97
2000 - 89
fighter

Postby Foteljas » 12 Jul 2024, 12:31

Fudbaloman wrote:A ti ih izgleda mnogo volis :biggrin: Nikog ja ne nipodastavam nego pricam cinjenice. Stavi ruku na srce pa priznaj jel bi ti bilo lepo da vidis kako jedna Slovenija ima 20 ucesnika vise od Srbije? :question: To je prilicna blamaza za njih. A sto se medalja tice, i o tome smo pricali ili mozemo pricati. Prvo 18-17 nije razlika, drugo 8-5 nije nikakva epohalna prednost, trece nije isto u cemu uzimas medalje. Uzeti u Riju medalje i u muskoj kosarci i u zenskoj kosarci i u zenskoj odbojci i u muskom vaterpolu, pa zatim i u jednom od rodonacelnika olimpizma kakvo je rvanje vredi 10 puta vise nego nabijati zlata u puhanju brodova :wacko: Izvini, ali ta mala neka matematicka prevaga OI, koju bi mi ostvarili tako sto bi uzeli zlato u brejkdensu, surfovanju ili penjanju u odnosu na njihove hipoteticke medalje u rukometu, vaterpolu, tenisu ili rvanju, mi sigurno ne bi stvorila osecaj da smo bolji i uspesniji. Njima ako stvara, onda je to sopstveno zavaravanje bez sustine :okk: Pa kako ko vise voli :roll:

Ne volim ih, nego sam samo realan. Sta koga briga ko ima koliko ucesnika na igrama (sem nas ovde na forumu da ubijamo vreme u predolimpijskom periodu), kada su glavni parametar medalje. Ako 18-17 nije razlika, fino, sta onda kazes na razliku od 41-36 u ukupnom broju medalja ili na razliku od 14-8 u zlatnim medaljama, gledano od 1992. godine od kada idemo svako svojim putem. Pa i ti Slovenci koje pominjes su do pre dve olimpijade bili uspesniji od nas, a i sada smo jos uvek egal po broju zlatnih.

Sto se tice zlata u "puhanju brodova", cisto da te podsetim da za tekvondo do Londona 2012. ovde 99% ljudi nije ni znalo da postoji kao sport, pa se opet dicimo tim medaljama. A pre par dana si bese ti ili neko drugi ovde kukao zasto nemamo vise sportova i kacio klipove tog istog jedrenja na Djerdapskom jezeru... :roll: I nesto ne verujem da bi iko bagatelisao takvu medalju kada bi kojim cudom dosla.
Foteljas

Postby fighter » 12 Jul 2024, 12:34

leteceprase wrote:U ekipnim sportovima smo uspeli medaljama da maksimalizujemo prisustvo vrhunskih igraca koji su najbolji u svom sportu: Jokica i Sonju Vasic,Mandica ,Buluta,Atanasijevica kao najboljeg korektora. Opet s druge strane u rukometu smo godinama imali najboljeg beka na svetu u liku Nenadica pa je bilo duplo golo.
Ponavljam,da je dobro nije,i tek nece biti dobro za 10god u ekipnim sportovima kad odu svi ovi.

Druze kad je Bata bio najbolji korektor?
fighter

PreviousNext

Return to Paris 2024