Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby Fudbaloman » 12 Jul 2024, 00:22

Nego zanima me, sta kazu "susjedi" na to sto su docekali da jedna Slovenija ih za 20 kvota skoro presisa na OI, te da ima vise ekipnih sportova od njih? :laugh: Prilicna blamaza za "sportsku velesilu" kako sebi vole da tepaju...Treba stvarno da budemo ponosni na svojih 5 ekipa, kad se setim kako je "sportska velesila" umalo ispisala istorijski debakl u Tokiju gde ih je bukvalno jedan peterac Rusa delio da ostanu bez ijednog kolektiva na OI, zamislite ovde takvu situaciju :lollol:
Fudbaloman

Postby Gunde Svan » 12 Jul 2024, 05:42

Osnovna razlika je upravo taj pad Hrvata u olimpijskim ekipnim sportovima koji se poklapa sa neverovatnim napretkom Slovenaca u istim.
Ipak, iako Slovenci dolaze sa praktično sigurnim zlatom u vidu Janje Garnbret, i jasno je da će biti na onom svom nivou od oko pet medalja, Hrvati imaju mnogo nezgodnu ekipu. Juče sam na jednoj njihovoj kladionici video da su na granici 9.5 za broj medalja i to i jeste realno.
Gunde Svan

Postby Foteljas » 12 Jul 2024, 06:53

Fudbaloman wrote:Prilicna blamaza za "sportsku velesilu" kako sebi vole da tepaju...

Kad se odbiju ekipe, "sportska velesila" ima skoro isti broj pojedinacnih ucesnika igara kao i mi, pride imaju i zlatnih i ukupno vise medalja, tako da ne bih ja bas olako bagatelisao komsiluk...
Kao i kod nas, i njima ce ukupni uspeh olimpijskog tima presudno zavisiti od ucinka borilackih sportova, ali imace i iskusne osvajace medalja sa ranijih igara. Pisacu detaljnije kada mi Zvornik izvuce iz arhive i otvori temu o istoriji Srbije i ex-Yu ekipama.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Puta Tapar » 12 Jul 2024, 07:48

Hajzenberg wrote:
Puta Tapar wrote:Na primer, Sovjeti na Euro 88 nisu vodili neke igrače kako bi ih poslali u Seul gde su i uzeli zlato u fidbalu. Tad još nije bio u-23 turnir već era šamaterizma gde su mogli da nastupaju igrači koji imaju do 5 nastupa za reprezentaciju i koji nisu učestvovali na svetskim i evropskim prvenstvima.

Pa ko im je trebao igrati onda još u FRG na EURO kada su imali na raspolaganju onu fantastičnu generaciju kijevskog Dinama koja je činila 90% prve postave na tom prvenstvu, valjda 9 igrača u prvoj postavi a u albumu koji nedavno prelistah da bi se prisetio nekih stvari u vezi ukrajinskog fudbala videh da je bilo 13 sličica igrača Dinama od 20 koliko je svaka reprezentacija brojala barem što se Panini kolekcije tiče. Svi rođeni na teritoriji današnje Ukrajine od Kijeva (...)

Davno sam čitao, sad sam se podsetio - Aleksej Mihajličenko i Igor Dobrovoljski, njih su hteli da uzmu za olimpijsku selekciju pa je veliki Lobanovski na kraju izborio da na Euro ode prvi.
Puta Tapar

Postby Gromiko » 12 Jul 2024, 07:51

Gunde Svan wrote:Osnovna razlika je upravo taj pad Hrvata u olimpijskim ekipnim sportovima koji se poklapa sa neverovatnim napretkom Slovenaca u istim.
Ipak, iako Slovenci dolaze sa praktično sigurnim zlatom u vidu Janje Garnbret, i jasno je da će biti na onom svom nivou od oko pet medalja, Hrvati imaju mnogo nezgodnu ekipu. Juče sam na jednoj njihovoj kladionici video da su na granici 9.5 za broj medalja i to i jeste realno.

Pretpostavljam jedrenje i tekvondo da imaju šansu za više medalja. Takođe Sinkovići i Martin u veslanju ali koliko čujem nisu baš sigurni kao ranije. U rukometu baš teško, u vaterpolu imaju jedno 60% za medalju. Tu je muški tenis dubl, streljaštvo ko streljaštvo... Meni se nešto čini da je 9 baš mnogo za njih. Je l' sam nešto propustio? Koliko nama daju granicu ?
Gromiko

Postby bezvezarije » 12 Jul 2024, 07:55

Fudbaloman wrote:Nego zanima me, sta kazu "susjedi" na to sto su docekali da jedna Slovenija ih za 20 kvota skoro presisa na OI, te da ima vise ekipnih sportova od njih? :laugh: Prilicna blamaza za "sportsku velesilu" kako sebi vole da tepaju...Treba stvarno da budemo ponosni na svojih 5 ekipa, kad se setim kako je "sportska velesila" umalo ispisala istorijski debakl u Tokiju gde ih je bukvalno jedan peterac Rusa delio da ostanu bez ijednog kolektiva na OI, zamislite ovde takvu situaciju :lollol:

Ajmo radije pričekati da vidimo koliko će medalja odnosno zlata ko osvojiti. Da ne bi bilo da šipusi u judu osvoje više zlata sa 5 takmičara od Srbije sa 110.
bezvezarije

Postby Puta Tapar » 12 Jul 2024, 07:56

Evo šta misli Ivan Ivković Los, kopirano sa njehovog fejsbuka:

Radim sad malu analizu Hrvatske na OI, pošto će počet vrlo brzo. Bome bi trebalo biti dosta medalja...

Sigurne iliti vrlo izgledne:
Lena Stojković: praktički neporažena 3 godine, sve osim zlata bilo bi čudno.
Sandra Perković: vratila se na velika vrata, druga sa SP-a, bilo bi jako čudno da ostane bez medalje.
Braća Sinković: Holandezi su ih naprašili za 3 sekunde na SP, ali teško da će biti tri posade ispred njih. Nisu više favoriti za zlato, ali i ono je sasvim moguće.
Gio Crnogorac: trap je nepredvidljiv, ali opet je svjetski prvak i bilo bi dosta čudno da ne uđe bar među medalje.
Marko Golubić: aktualni svjetski prvak, trebao bi do medalje.
Ivan Šapina: kontinuirano top 3 borac, medalja vrlo izvjesna.
Tin Srbić: drugo mjesto vjerojatno zakaperano.
Vaterpolisti: pokazali sad i na EP i na SP.

Od ovih osam, računam da će biti bar 7.

A još je sasvim moguće da netko tipa rukometaši, Gorša, Barbara Matić, Damir Martin, Tonči Stipanović ili neko iznenađenje opet uzme medalju.

Na zadnje dvije Hrvatska je uzela 10 pa 8, očekujem u tom rangu i ovaj put. Time će Hrvatska ponovo biti među najboljim olimpijskim zemljama per capita.
Last edited by Puta Tapar on 12 Jul 2024, 08:01, edited 1 time in total.
Puta Tapar

Postby fighter » 12 Jul 2024, 08:00

Ma nema sanse da oni uzmu 9 medalja.
U rukometu su sedma, osma ekipa po kvalitetu.
fighter

Postby Gromiko » 12 Jul 2024, 08:13

Puta Tapar wrote:Evo šta misli Ivan Ivković Los, kopirano sa njehovog fejsbuka:

Radim sad malu analizu Hrvatske na OI, pošto će počet vrlo brzo. Bome bi trebalo biti dosta medalja...

Sigurne iliti vrlo izgledne:
Lena Stojković: praktički neporažena 3 godine, sve osim zlata bilo bi čudno.
Sandra Perković: vratila se na velika vrata, druga sa SP-a, bilo bi jako čudno da ostane bez medalje.
Braća Sinković: Holandezi su ih naprašili za 3 sekunde na SP, ali teško da će biti tri posade ispred njih. Nisu više favoriti za zlato, ali i ono je sasvim moguće.
Gio Crnogorac: trap je nepredvidljiv, ali opet je svjetski prvak i bilo bi dosta čudno da ne uđe bar među medalje.
Marko Golubić: aktualni svjetski prvak, trebao bi do medalje.
Ivan Šapina: kontinuirano top 3 borac, medalja vrlo izvjesna.
Tin Srbić: drugo mjesto vjerojatno zakaperano.
Vaterpolisti: pokazali sad i na EP i na SP.

Od ovih osam, računam da će biti bar 7.

A još je sasvim moguće da netko tipa rukometaši, Gorša, Barbara Matić, Damir Martin, Tonči Stipanović ili neko iznenađenje opet uzme medalju.

Na zadnje dvije Hrvatska je uzela 10 pa 8, očekujem u tom rangu i ovaj put. Time će Hrvatska ponovo biti među najboljim olimpijskim zemljama per capita.

Mislim da je poklon igrati ispod 10 medalja. Nisam znao da je Srbić toliko dobar ali to verujem. Sandra neće uzeti medalju.Sve 3 u tekvondu mi je neralno. Streljaštvo nepredvidivo mada njima Đovani nije jedini tu kandidat za medalju. Od ovih "izvesnih" 8 ja očekujem 5 i još dve medalje od ostalih.
Od nas su ozbiljno uspešniji na Letnjim igrama a Zimske bolje i da ne spominjemo. I sada u Parizu su favoriti u odnosu na nas ma koliko nam to teško palo.
Gromiko

Postby Gunde Svan » 12 Jul 2024, 08:21

Ivkovićeva analiza je prilično banalna, ali dosta su im diversifikovane šanse. Svo troje tekvondaša su kandidati, Sinkovići više ne dominiraju, ali će uzeti medalju, Sandra slična priča, s tim da ona nije sigurna za medalju, imaju dvoje gimnastičara od kojih Srbić već ima medalju, nekih pet jedriličarskih posada, Veočić u boksu, vaterpolisti, teniski dubl, ovaj lik u trapu, Barbara Matić je veliki kandidat.
Slična priča kao i mi, nema tu puno čega sigurnog, mogu da idu i na ispod 5 i na 10+.
Gunde Svan

Postby fighter » 12 Jul 2024, 08:26

Gromiko wrote:

Mislim da je poklon igrati ispod 10 medalja. Nisam znao da je Srbić toliko dobar ali to verujem. Sandra neće uzeti medalju.Sve 3 u tekvondu mi je neralno. Streljaštvo nepredvidivo mada njima Đovani nije jedini tu kandidat za medalju. Od ovih "izvesnih" 8 ja očekujem 5 i još dve medalje od ostalih.
Od nas su ozbiljno uspešniji na Letnjim igrama a Zimske bolje i da ne spominjemo. I sada u Parizu su favoriti u odnosu na nas ma koliko nam to teško palo.

Kako su favoriti, vise Srbija ima kandidata za medalju?

Inace ne volim ta poredjenja, dajkle navijam za nase, za ostale me briga,ali je srpska delegacija potentnija od njihove u Parizu.
fighter

Postby Gromiko » 12 Jul 2024, 08:32

Daj Bože. Ja sam nama prognozirao 2-2-2 njima predviđam medalju više. Evo kladionice ih stavljaju na 9,5 ne verujem da nas stavljaju na više. Naše kvalifikacije jesu bolje prošle od njihovih, mi imamo 50 disciplina a oni 40 ali i ranije je bilo tako. Naša delegacija veća a kod njih veći broj medalja. Inače ja prvi nisam u fazonu da mrzimo ovog ili onog ali potpuno mi je normalno da imamo nekog sa kim se upoređujemo i Hrvatska nam tu dođe rival nešto kao što su Zvezda i Partizan. Ako biram da ostvojimo 4 medalje a oni 3 ili da osvojimo 9 a oni deset biram drugu opciju naravno.
Gromiko

Postby Foteljas » 12 Jul 2024, 08:37

Njihova prednost je sto imaju vrlo iskusne ranije osvajace medalja (Elkasevic, Sinkovici, Martin, Pavic, Cernogoraz) plus imaju 1-2 izrazitijih favorita u borilackim (Barbara dzudo, i Lena Stojkovic tekvondo).
Nasa prednost je sto imamo potencijalno vise aduta u borilackim i sto imamo vise ekipnih koji mogu do medalje.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Olimp » 12 Jul 2024, 08:41

Slažem se, ova analiza nije baš realna odnosno preoptimistična je.

Po meni od Hrvata:
prvi put nakon puno godina, a to je tako i s nama, nemaju onu stopostotnu medalju koju su godinama imali u Sandri i Sinkovićima.

Po meni njihovi favoriti za medalje su: Srbić gimnastika kao po meni najsigurnija ali ne i sigurna, onda Sinkovići kao veliki šampioni ali mislim da neće do zlata, vaterpolisti, što također nije sigurno, tekvandoisti Stojković i Golubić i džudašica Matić.

Šansu imaju i u teniskom dublu koji brani titulu ali odtad nisu igrači zajedno, treći teknvandoista Šapina, onda trapaš Crnogorac koji uzme zlato jednom u 6 godina i onda ga nema 6 godina :) i možda Sandra.

Šansa za klasičan hrvatski user je BMX biclikista Ranteš na kojeg niko ne računa.

Male šanse ali ne i isključene imaju u rukometu kao o Maričić u streljaštvu.

Ovaj put u jedrenju su daleko od vrha.
Olimp

Postby Dylam Dop » 12 Jul 2024, 11:47

Guglah da vidim otkud vuče korijene ova im LS u tekvondou i otkrih da je polutanka (otac izvjesno Srbin, majka muslimanka iz BiH), rođena i živi u Splitu.

Hrvati će da ubodu veći br. medalja samo ako krenu sa tim već u prva 2-3 dana. Ostalima to daje poticaj da zapnu i sami do krajnjih granica i preko njih..
Dylam Dop
Guest

PreviousNext

Return to Paris 2024