Fudbaloman wrote:Banglades koliko znam zvanicno nije medju najsiromasnijim zemljama sveta, Niger jeste pa je uspeo da ubode 2 medalje

I corava koka ubode po neko zrno. Sve je realativno i postoje izuzeci.
Ali je indikativno da se preklapaju mapa drzava po siromastvu i ostalim losim zivotnim parametrima i mapa (ne)osvajanja medalja.
Eto ti i evropskih drzava kao primera. Albanija, BiH, Moldavija, Makedonija - svi na zacelju liste kvaliteta zivota i siromastva, i istovremeno sa najmanje olimpijskih uspeha.
Loka wrote:Црнци из Африке су врло ниски људи у просеку. Постоје изузеци попут неких племена у Сенегалу који су дивови. То су само изграђене неке предрсуде, постоје још неке које су афрички уролози отклонили
Чак и црнци по САД су у просеку нижи од појединих белих субгрупа попут Германа и дела Словена.
Da, ali generalno su ti iz Konga u principu nizi od svoje sabrace iz Zapadne Afrike...
Fudbaloman wrote:Na vecnoj listi uspesnosti zemalja na LOI, koja se pravi prvenstveno po broju zlatnih medalja (sto je po meni greska, mislim da smo vec pricali o tome), Madjarska je 8. najuspesnija nacija u istoriji. E sad da li biste bez guglanja mogli da pretpostavite koja je to nacija na visokom 14. mestu, i ima vise zlatnih medalja od recimo Juzne Koreje, Holandije, Rumunije, Poljske i Kanade, dakle izuzetno jakih olimpijskih kolektiva sto nekadasnjih, sto sadasnjih?

Mislio sam da su u pitanju DDR ili Bugarska, ali i ja sam se iznenadio. No dzaba im sve to kada su najveci deo tih medalja poznjeli jos pre WW2.