Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby Loka » 08 Jul 2024, 17:14

grobar_Zvornik wrote:
Loka wrote:На Земљи живи око 8 милијарди људи али од тога скоро 60% у Азији.

Боље пређење, Индија и Пакиста око 1.7 милијарди људи.
Северна Америика плус Латинска Америка(што би рекао Џони Штулић од Аљаске до Мексима е ово је од Аљаске до самог југа Аргентине) има милијарду.
Европа цела од Владивостока(а то је далеки исток Азије) до Лисабона са све Турцима и Азерима има 700-800 милиона.

Ми смо сувише евроцентрички, што је нормално, али Азија је демографски див нама несхватљив. Само Филипини, Вијетнам и Индонезија имају становника као цела ЕУ.

Алишу Леман на инстаграму прати 16,5 милиона људи. Федерера 12,5 милиона. Ђоковића 14,6 милиона. Да ли је Леманова популарнија од Федерера и Ђоковића глобално?

Па сада, за Алишу би већ размислио.
Али ја се слажем са тобом и то сам написао на претходној странии. Крикет има велику навијачку базу због Индије и Пакистана, слично као стони тенис у Кини. Али то не значи да су то глобално популарни спортови.
Loka

Postby Foteljas » 08 Jul 2024, 19:10

Fudbaloman wrote:Banglades koliko znam zvanicno nije medju najsiromasnijim zemljama sveta, Niger jeste pa je uspeo da ubode 2 medalje :lollol:

I corava koka ubode po neko zrno. Sve je realativno i postoje izuzeci.
Ali je indikativno da se preklapaju mapa drzava po siromastvu i ostalim losim zivotnim parametrima i mapa (ne)osvajanja medalja.
Eto ti i evropskih drzava kao primera. Albanija, BiH, Moldavija, Makedonija - svi na zacelju liste kvaliteta zivota i siromastva, i istovremeno sa najmanje olimpijskih uspeha.

Loka wrote:Црнци из Африке су врло ниски људи у просеку. Постоје изузеци попут неких племена у Сенегалу који су дивови. То су само изграђене неке предрсуде, постоје још неке које су афрички уролози отклонили :laugh:
Чак и црнци по САД су у просеку нижи од појединих белих субгрупа попут Германа и дела Словена.

Da, ali generalno su ti iz Konga u principu nizi od svoje sabrace iz Zapadne Afrike... :biggrin:

Fudbaloman wrote:Na vecnoj listi uspesnosti zemalja na LOI, koja se pravi prvenstveno po broju zlatnih medalja (sto je po meni greska, mislim da smo vec pricali o tome), Madjarska je 8. najuspesnija nacija u istoriji. E sad da li biste bez guglanja mogli da pretpostavite koja je to nacija na visokom 14. mestu, i ima vise zlatnih medalja od recimo Juzne Koreje, Holandije, Rumunije, Poljske i Kanade, dakle izuzetno jakih olimpijskih kolektiva sto nekadasnjih, sto sadasnjih? :question:

Mislio sam da su u pitanju DDR ili Bugarska, ali i ja sam se iznenadio. No dzaba im sve to kada su najveci deo tih medalja poznjeli jos pre WW2.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Fudbaloman » 08 Jul 2024, 19:12

Bas sam se sokirao i nije mi uopste bilo jasno o cemu se radi :krsti: Dzabe ili ne, oni se kotiraju ispred takvih zemalja, a kako su uopste i pre rata stancali po 30 medalja, uopste mi nije jasno :roll:
Fudbaloman

Postby Foteljas » 08 Jul 2024, 19:55

Gro tih predratnih medalja koncentrisan u atletici na dugoprugasko trcanje (u vreme kada nije bilo Kenijaca i Etiopljana), bacacke discipline i rvanje... I sve to u vreme kada je bilo znatno manje sportova i disciplina na igrama.
Ali kada pogledas novija ostvarenja, i oni propali jos grdje od nas, poslednja zlatna medalja osvojena u Pekingu, a na zadnje tri olimpijade ukupno svega sest medalja bez ijedne zlatne! Kako se sve menja...

Guglajte i sami da otkrijete koja je drzava u pitanju, da vam ne kvarim uzitak. :biggrin:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Puta Tapar » 08 Jul 2024, 20:24

Fudbaloman wrote:Na vecnoj listi uspesnosti zemalja na LOI, koja se pravi prvenstveno po broju zlatnih medalja (sto je po meni greska, mislim da smo vec pricali o tome), Madjarska je 8. najuspesnija nacija u istoriji. E sad da li biste bez guglanja mogli da pretpostavite koja je to nacija na visokom 14. mestu, i ima vise zlatnih medalja od recimo Juzne Koreje, Holandije, Rumunije, Poljske i Kanade, dakle izuzetno jakih olimpijskih kolektiva sto nekadasnjih, sto sadasnjih? :question:

Kuba?
A vidim sad o čemu pišete. Finska. Mislim da su jahali na talasu romatizma, sokolstva i masovne gimnastike koja je bila razvijena u srednjoj i severnoj Evropi
Last edited by Puta Tapar on 08 Jul 2024, 20:31, edited 1 time in total.
Puta Tapar

Postby Fudbaloman » 08 Jul 2024, 20:31

Ne! Idemo dalje :biggrin:
Fudbaloman

Postby Puta Tapar » 08 Jul 2024, 20:32

Ispravio sam se. Leteći Finci su u pitanju.
Puta Tapar

Postby Fudbaloman » 08 Jul 2024, 20:34

Zamisli nastancas 1924. godine u Parizu 37 medalja i slicno tako u tom periodu jos par puta i docekas 100 godina kasnije simbolicno opet Pariz a da si i dalje uspesniji od jedne Holandije ili Juzne Koreje koje su pojam olimpijskih sila za vecinu drzava u moderno vreme :lollol: Ej, Finska ima vise zlata od takvih zemalja, a radi se o letnjim Igrama, stvarno bizarno :jupi:
Fudbaloman

Postby Puta Tapar » 08 Jul 2024, 20:39

Eh te rane igre. Zato su se Ameri odlepili jer su u Sent Luisu sami protiv sebe uzeli cca 250 medalja.
Puta Tapar

Postby cole » 08 Jul 2024, 21:36

Na jednom forumu za Hetika Cabolova pišu da je pao na doping testu.
cole

Postby Hajzenberg » 08 Jul 2024, 23:48

Za sve vas van Srbije koji ćete muku mučiti (ali i za nas u Srbiji) sa tv prenosima jedino ali bukvalno jedino rešenje je MAX aplikacija (bivši HBO MAX) gde ima valjda 10-ak ES kanala u okviru iste i tu će se prenositi bukvalno sve. Na jednom kanalu košarka, na jednom odbojka, na jednom atletika, gimnastika i još jedan sport, na jednom tenis i badmington, na jednom rukomet, na jednom borilački sportovi, itd.itd. Cena paketa je mislim nekih 10 evra mesečno i može samo jedan mesec da se koristi i jedino što ne znam kako ide za aktiviranje u smislu datuma, da li mora od prvog do prvog ili aktivirate recimo 25.7. uoči igara i slično.

Nema 'leba od domaćih provajdera ako želite sve da gledate a sa bezveznim strimovima ćete se samo patiti, mislim na ono džabaka što ljudi vole da traže kada gledaju fudbal ili košarku pa ih mrzi da sami guglaju pa onda ovde na raznim temama mole i kume uoči samih mečeva da im to neko lepo nađe a po potrebi i sažvaće. U Srbiji će ići na RTS naravno, na nikakvoj Areni koja ima pravo na fudbalske SP i EP ali OI su po pravilu ekskluziva javnih medijskih servisa. U BIH samo na BHRT i tako redom. Evo linka od MAX-a pa skrolujte do kraja strane i naći ćete ono što vas zanima, ako vas zanima :biggrin:

https://www.max.com/rs/sr?gad_source=1& ... lsrc=aw.ds
Hajzenberg

Postby Gunde Svan » 09 Jul 2024, 06:36

cole wrote:Na jednom forumu za Hetika Cabolova pišu da je pao na doping testu.

Ne znam da li je to istina ali sam iz prve ruke dobio info da je jedan naš drugi rvač nedavno okončao karijeru iz istog razloga a ne onog koji je zvanično objavljen.
Gunde Svan

Postby grobar_Zvornik » 09 Jul 2024, 14:25

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Fudbaloman » 09 Jul 2024, 15:36

Koliko mogu da vidim, trenutno 191 clanica MOK-a ima najmanje jednu kvotu za Pariz, s obzirom da MOK zvanicno ima 206 nacionalnih komiteta, ispada da cak 15 se nece ni pojaviti na OI?! :question: Jasno da je to malo Rusije i Belorusije svrstano pod "neutralne" ali sta je sa silnim drugim clanicama kojih nema i koje su to? Pokusavam da proniknem i neke jesam poput Esvatinija, Americke Samoe, Somalije, Bruneja ali mi slabo ide sa ostalima. :nisamja: To neka greska ili o cemu se radi?
Last edited by Fudbaloman on 09 Jul 2024, 15:40, edited 3 times in total.
Fudbaloman

Postby Чонси » 09 Jul 2024, 15:37

Hajzenberg wrote:Za sve vas van Srbije koji ćete muku mučiti (ali i za nas u Srbiji) sa tv prenosima jedino ali bukvalno jedino rešenje je MAX aplikacija (bivši HBO MAX) gde ima valjda 10-ak ES kanala u okviru iste i tu će se prenositi bukvalno sve. Na jednom kanalu košarka, na jednom odbojka, na jednom atletika, gimnastika i još jedan sport, na jednom tenis i badmington, na jednom rukomet, na jednom borilački sportovi, itd.itd. Cena paketa je mislim nekih 10 evra mesečno i može samo jedan mesec da se koristi i jedino što ne znam kako ide za aktiviranje u smislu datuma, da li mora od prvog do prvog ili aktivirate recimo 25.7. uoči igara i slično.

Nema 'leba od domaćih provajdera ako želite sve da gledate a sa bezveznim strimovima ćete se samo patiti, mislim na ono džabaka što ljudi vole da traže kada gledaju fudbal ili košarku pa ih mrzi da sami guglaju pa onda ovde na raznim temama mole i kume uoči samih mečeva da im to neko lepo nađe a po potrebi i sažvaće. U Srbiji će ići na RTS naravno, na nikakvoj Areni koja ima pravo na fudbalske SP i EP ali OI su po pravilu ekskluziva javnih medijskih servisa. U BIH samo na BHRT i tako redom. Evo linka od MAX-a pa skrolujte do kraja strane i naći ćete ono što vas zanima, ako vas zanima :biggrin:

https://www.max.com/rs/sr?gad_source=1& ... lsrc=aw.ds

Ovo bi trebalo da funkcioniše kao eurosport player pošto on prestaje da postoji i sve ide preko maxa. U osnovnoj subscripciji maxa trebalo bi da bude pokriven svaki individualni stream sa OI koji postoji. Znači u suštini sve sem kvalifikacija u streljaštvu i streličarstvu koje se ni ne prenose jer nije praktično. Koristio sam ovo za Tokio 2021 i top je stvar, realno za smešnu cenu, možeš da se prijaviš kad želiš i da otkažeš kad želiš.
Чонси

PreviousNext

Return to Paris 2024