Oboren rekord iz Sidneja, a zamalo ostao nedostizan iz Londona!

Da je polovina ovih pehista koji su ostali na korak do plasmana uspelo da prebrodi i ode, mi bi bili na nekih 120 i to bio bas rezultat za rekord i ponos, iako da opet ponovim, dok nam strategija ne bude takva da nam neka cifra od 130 bude standard, ne radimo dobro. Toliko mozemo i moramo!
Citam sta pisete za rukomet, ali ja nemam nikakvu zal sto se njih tice. Mi jednostavno nismo u rukometu nimalo konkurentni i nemamo sta da trazimo na OI sve i da nas je kostur i zreb pogledao kada je trebalo. Osim tog incidenta 2012. iskljucivo zahvaljujuci onom domacinskom srebru sa EP, mi u rukometu prakticno ni blizu plasmana nismo bili jos od Atine 2004., kada je plasman na SP u Portugalu 2003. odlucivao putnike a mi ostali za jedno mesto kratki. Islo prvih 7, mi bili 8. tako smo u mecu za 7. izgubili od Islanda

Od tada pa do danas, cetiri olimpijska ciklusa ne racunajuci London, mi ni blizu. Tako da, rukomet kad i ako dodju neka bolja vremena, ali licno tu odavno ne osecam neku zakinutost sto nas nema jer nas uopste ne vidim u tom sportu svakako.
Tako da se slazem, da sve sto vredi od naseg kolektiva trenutno je u Parizu, i tu smo prvi put postigli maksimum

Ko sta i koliko mozemo, videcemo, svakako da su odbojkasice i kosarkasi najveci favoriti za medalju, a iz drugog plana i vaterpolisti. Odbojkasi i kosarkasice ne deluju da mogu do takvog uspeha, ali Boze moj, nikad se ne zna. Ako mene pitate, bojim se da je pretesko da devojke dodju do tog toliko zeljenog zlata, konkurencija je paklena, mi sa Gvidetijem nismo napredovali vec nazadovali (covek je sinonim za baksuz i druga mesta), tako da je to sve veliko pitanje. Zelimo zlato naravno, ali bilo koja medalja, treca uzastopno bila bi vau iz ove perspektive. Kosarkasi mogu do kraja a mogu i da ispadnu u grupi, pogotovo ako nam dodje Litvanija, svi misle dosao somborski konjusar pa je finale vec obezbedjeno, naravno da nije, s njim istorija nas uci, bas naprotiv, podbacimo i dodjemo kuci pre vremena.
Od individualnih, bicu optimista i verujem u Novakovo zlato do kraja. Epska i verovatno najveca kosmicka nepravda sporta u novije vreme bila bi da jedan takav covek, sada vec bez dileme top 10 sportista ikad, ostane bez tog olimpijskog zlata, ma koliko je ono u njegovom sportu sporedno i skoro nebitno. Da ce biti izuzetno tesko, bice, to svi znamo. Sljaka, dva seta, mlada i napaljena konkurencija, ali posle onakvih pehova u proteklim ciklusima, ako bi bio na nivou, nadam se da ce i sreca da ga posluzi. Idemo do zlata KRALJU!
Ocekujem, mada bolje receno nadam se, negde 2 ili 3 medalje od borilackih, imamo i rvanje i i boks i tekvondo i dzudo, dovoljno da toliko mogu da uzmu, ako to ne urade, bice veliki neuspeh! Ivani nista manje ne zelim zlato koliko i Novaka, isto je toliko zasluzila da karijeru zaokruzi time. Verujem i u nju, verujem da ce dati sve od sebe da svo ono iskustvo koje ima, na stotine skokova koje ima sa raznih takmicenja pretoci u jedan vrhunac od sest koji ce joj doneti zlato. Jedina ostaje ta bojazan napucanih camuga koje ce da skoce po 7.20 a do juce nisu bili ni na mapi

Imali smo to vec i znamo taj osecaj. Od streljastva ne ocekujem medalju, kao ni od veslaca i kajakasa, tako da je tu situacija takva da bi me bas sokiralo da se nesto pozitivno dogodi.
Da sumiram: Zelja kaze 5 - 3 - 2 Realnost kaze 4 - 2 - 2, ponovicu ono sto sam vec pisao sve ispod 8 medalja neuspeh, sve ispod 3 zlata neuspeh, ako oborimo rekord sa 10 medalja i 4 zlata, Igre ce biti uspesne i rekordne!