Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby leteceprase » 07 Jul 2024, 17:05

Angelina ponovo na 1.98m ,Ukrajinka oborila svetski rekord Stefke Kostadinove sa 2.10. Angelini predstoji grcevita borba za bronzu na OI. Spanovicka samo 6.17m :question:
leteceprase

Postby Fudbaloman » 07 Jul 2024, 17:26

Oboren rekord iz Sidneja, a zamalo ostao nedostizan iz Londona! :truce: Da je polovina ovih pehista koji su ostali na korak do plasmana uspelo da prebrodi i ode, mi bi bili na nekih 120 i to bio bas rezultat za rekord i ponos, iako da opet ponovim, dok nam strategija ne bude takva da nam neka cifra od 130 bude standard, ne radimo dobro. Toliko mozemo i moramo!

Citam sta pisete za rukomet, ali ja nemam nikakvu zal sto se njih tice. Mi jednostavno nismo u rukometu nimalo konkurentni i nemamo sta da trazimo na OI sve i da nas je kostur i zreb pogledao kada je trebalo. Osim tog incidenta 2012. iskljucivo zahvaljujuci onom domacinskom srebru sa EP, mi u rukometu prakticno ni blizu plasmana nismo bili jos od Atine 2004., kada je plasman na SP u Portugalu 2003. odlucivao putnike a mi ostali za jedno mesto kratki. Islo prvih 7, mi bili 8. tako smo u mecu za 7. izgubili od Islanda :crybaby: Od tada pa do danas, cetiri olimpijska ciklusa ne racunajuci London, mi ni blizu. Tako da, rukomet kad i ako dodju neka bolja vremena, ali licno tu odavno ne osecam neku zakinutost sto nas nema jer nas uopste ne vidim u tom sportu svakako.

Tako da se slazem, da sve sto vredi od naseg kolektiva trenutno je u Parizu, i tu smo prvi put postigli maksimum :okk: Ko sta i koliko mozemo, videcemo, svakako da su odbojkasice i kosarkasi najveci favoriti za medalju, a iz drugog plana i vaterpolisti. Odbojkasi i kosarkasice ne deluju da mogu do takvog uspeha, ali Boze moj, nikad se ne zna. Ako mene pitate, bojim se da je pretesko da devojke dodju do tog toliko zeljenog zlata, konkurencija je paklena, mi sa Gvidetijem nismo napredovali vec nazadovali (covek je sinonim za baksuz i druga mesta), tako da je to sve veliko pitanje. Zelimo zlato naravno, ali bilo koja medalja, treca uzastopno bila bi vau iz ove perspektive. Kosarkasi mogu do kraja a mogu i da ispadnu u grupi, pogotovo ako nam dodje Litvanija, svi misle dosao somborski konjusar pa je finale vec obezbedjeno, naravno da nije, s njim istorija nas uci, bas naprotiv, podbacimo i dodjemo kuci pre vremena.

Od individualnih, bicu optimista i verujem u Novakovo zlato do kraja. Epska i verovatno najveca kosmicka nepravda sporta u novije vreme bila bi da jedan takav covek, sada vec bez dileme top 10 sportista ikad, ostane bez tog olimpijskog zlata, ma koliko je ono u njegovom sportu sporedno i skoro nebitno. Da ce biti izuzetno tesko, bice, to svi znamo. Sljaka, dva seta, mlada i napaljena konkurencija, ali posle onakvih pehova u proteklim ciklusima, ako bi bio na nivou, nadam se da ce i sreca da ga posluzi. Idemo do zlata KRALJU! :hatman:

Ocekujem, mada bolje receno nadam se, negde 2 ili 3 medalje od borilackih, imamo i rvanje i i boks i tekvondo i dzudo, dovoljno da toliko mogu da uzmu, ako to ne urade, bice veliki neuspeh! Ivani nista manje ne zelim zlato koliko i Novaka, isto je toliko zasluzila da karijeru zaokruzi time. Verujem i u nju, verujem da ce dati sve od sebe da svo ono iskustvo koje ima, na stotine skokova koje ima sa raznih takmicenja pretoci u jedan vrhunac od sest koji ce joj doneti zlato. Jedina ostaje ta bojazan napucanih camuga koje ce da skoce po 7.20 a do juce nisu bili ni na mapi :colera: Imali smo to vec i znamo taj osecaj. Od streljastva ne ocekujem medalju, kao ni od veslaca i kajakasa, tako da je tu situacija takva da bi me bas sokiralo da se nesto pozitivno dogodi.

Da sumiram: Zelja kaze 5 - 3 - 2 Realnost kaze 4 - 2 - 2, ponovicu ono sto sam vec pisao sve ispod 8 medalja neuspeh, sve ispod 3 zlata neuspeh, ako oborimo rekord sa 10 medalja i 4 zlata, Igre ce biti uspesne i rekordne! :hatman: :hatman: :hatman:
Fudbaloman

Postby grobar_Zvornik » 07 Jul 2024, 19:11

Писао сам да очекујем Бразилце на ОИ, али нисам очекивао да ће разнијети Летонију на домаћем терену...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Storm » 07 Jul 2024, 19:38

Crna Gora nije svjesna kakvu je sansu propustila. Pogotovo da je dosla u punom sastavu. Ovakva sansa se rijetko dobija.

Za mene je potpuno iznenadjenje ovako ubjedljiva pobjeds Brazila u sred Letonije.
Storm

Postby Fudbaloman » 07 Jul 2024, 20:44

Grci ocekivano na OI, prvi put jos od 2008., iako su dosta nesigurno odigrali ovo finale. S obzirom da se liste zatvaraju sada i zvanicno mozemo da konstatujemo. U regionu pored neprikosnovenih Madjara sa 174 ucesnika, mi smo najbrojniji sa 112, a tu su i Rumuni sa 107. Grcka sa ovim plasmanom kosarke skace na 101, Slovenija odlicna sa 89, dok su daleko iza ostali Hrvati sa 73 i Bugari sa samo 47. Inace od egzoticnih u susedstvu, Crna Gora ispala najveca sila sa cak 16 kvalifikovanih, dok su Albanija i Bosna jedva namakle 5. Najveca propast svakako je makedonski sport, naime oni ce imati samo 4 ucesnika u Parizu i po tome su verovali ili ne, 4. najgora drzava Evrope! :lollol: Manje od njih imace samo Island sa 3, Andora sa 2 i Lihtenstajn sa 1 kvotom. Zaista je tuzno biti Makedonac :crybaby:
Last edited by Fudbaloman on 07 Jul 2024, 21:26, edited 1 time in total.
Fudbaloman

Re: Reprezentacije UZIVO

Postby zvezdaraking » 07 Jul 2024, 20:45

Grci će igrati u grupi sa Australijom, Kanadom i pobednikom turnira u Španiji.

sunce ti kakav nalog :)
zvezdaraking

Postby Loka » 07 Jul 2024, 20:46

Папајанис и Калатес су овде пресудили. Када калатес убоде 3 тројке то тешко Грци да губе.

По мени Грци немају неку игру, када загусти дај Јанису на капицу па се он залети или шутне. Треба га терати да игра са стране, ту му је шут много лошији.
Такође су хрвати показали да са добром петицом имају великих проблема у рекету.
Loka

Postby White Mamba » 07 Jul 2024, 20:49

Bitno je samo da je ispao Spisu
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby grobar_Zvornik » 07 Jul 2024, 20:54

Fudbaloman wrote:Grci ocekivano na OI, prvi put jos od 2008., iako su dosta nesigurno odigrali ovo finale. S obzirom da se liste zatvaraju sada i zvanicno mozemo da konstatujemo. U regionu pored neprikosnovenih Madjarsa sa 174 ucesnika, mi smo najbrojniji sa 112, a tu su i Rumuni sa 107. Grcka sa ovim plasmanom kosarke skace na 101, Slovenija odlicna sa 89, dok su daleko iza ostali Hrvati sa 73 i Bugari sa samo 47. Inace od egzoticnih u susedstvu, Crna Gora ispala najveca sila sa cak 16 kvalifikovanih, dok su Albanija i Bosna jedva namakle 5. Najveca propast svakako je makedonski sport, naime oni ce imati samo 4 ucesnika u Parizu i po tome su verovali ili ne, 4. najgora drzava Evrope! :lollol: Manje od njih imace samo Island sa 3, Andora sa 2 i Lihtenstajn sa 1 kvotom. Zaista je tuzno biti Makedonac :crybaby:

Не да ми се гуглати, је ли ово најмањи број грчких спортиста икада?!
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby Fudbaloman » 07 Jul 2024, 21:00

grobar_Zvornik wrote:
Fudbaloman wrote:Grci ocekivano na OI, prvi put jos od 2008., iako su dosta nesigurno odigrali ovo finale. S obzirom da se liste zatvaraju sada i zvanicno mozemo da konstatujemo. U regionu pored neprikosnovenih Madjarsa sa 174 ucesnika, mi smo najbrojniji sa 112, a tu su i Rumuni sa 107. Grcka sa ovim plasmanom kosarke skace na 101, Slovenija odlicna sa 89, dok su daleko iza ostali Hrvati sa 73 i Bugari sa samo 47. Inace od egzoticnih u susedstvu, Crna Gora ispala najveca sila sa cak 16 kvalifikovanih, dok su Albanija i Bosna jedva namakle 5. Najveca propast svakako je makedonski sport, naime oni ce imati samo 4 ucesnika u Parizu i po tome su verovali ili ne, 4. najgora drzava Evrope! :lollol: Manje od njih imace samo Island sa 3, Andora sa 2 i Lihtenstajn sa 1 kvotom. Zaista je tuzno biti Makedonac :crybaby:

Не да ми се гуглати, је ли ово најмањи број грчких спортиста икада?!

Nije bogami. U Tokiju su bili ubedljivo najgori sa samo 83. Inace i u Riju su bili ispod 100, na 95. Sada su malo popravili utisak i zaustavili taj pad od Londona. Naravno najbrojniji su bili kao domacini 2004. sa 456, a kao "neutralni" rekord su postigli u Pekingu sa 156. Od Pekinga do Tokija, za 13 godina sa na pola smanjili, ozbiljna kriza. Sada ih je izvukla kosarka i oba vaterpola, odnosno zenski, s obzirom da su ranije samo muskarci uspevali da dodju.
Last edited by Fudbaloman on 07 Jul 2024, 21:01, edited 2 times in total.
Fudbaloman

Postby Puta Tapar » 07 Jul 2024, 21:00

Najmanje od Barselone. Inače nisu propustili nijedne igre. Jedni od samo 5 zemalja.
Puta Tapar

Postby grobar_Zvornik » 07 Jul 2024, 21:01

Хвала за податке. Био сам убијеђен да никад тањи били нису.

grobar_Zvornik

Postby Gunde Svan » 07 Jul 2024, 21:05

Zanimljivo je da su Makedonci na prošlim igrama uzeli svoju drugu olimpijsku medalju u istoriji i prvu koju im je doneo Makedonac. Zemlja približna Sloveniji po broju stanovnika a kada se porede po rezultatima kao da poredimo Italiju i Island. Primer šta znači sistem, red, rad i stabilnost. Pre neki dan sam na tviteru video objavu albanskog olimpijskog komiteta, šalju 8 sportista, Luizu Gegu, tri naturalizovana rvača i još četvoro s specijalnim pozivnicama, u atletici, plivanju i streljaštvu. Ti rvači su dosta ozbiljni i mislim da Albanci nisu daleko od svoje prve olimpijske medalje u istoriji. Ne znam gde im je nestao onaj Rus gimnastičar i on je bio vrlo konkurentan
Gunde Svan

Postby Fudbaloman » 07 Jul 2024, 21:17

Kad smo vec kod toga, zanimljivo je malo uporediti Tokio i Pariz, pogotovo imajuci u vidu tu specificnu cinjenicu da je olimpijski ciklus trajao samo 3 godine, a ne 4 kao uvek. Kao primer najveceg pada vec sam to i spominjao, istice se Juzna Koreja, od 240 ucesnika u Tokiju prakticno su se za 100 smanjili u Parizu i bice ih samo 144, sto je najmanje jos od Montreala 1976. kad ih je bilo samo 50 :popcorn: U novijoj istoriji standardi su im isli od 250 ili nesto manje eventualno do 300, dakle katastrofa za njih. Primecuje se i sunovrat Meksika, sa 162 iz Tokija pali su na 106, mada je Tokio njima vise bio incident nego pravilo, oni i jesu tradicionalno na oko 100.
Sto se pozitivnih primera tice, Belgija je napravila napredak, sa 121 na 164, sto je ubedljivo najveci broj posleratne ekspedicije, ako ne racunamo London 1948., kada ih je bilo 158. Posebno treba napomenuti da su se oni zakljucno sa Pekingom jos od 80-tih godina na OI vukli sa skromnim brojem koji se uglavnom kretao od 50-70 kvota. Belgija je odlican i pozitivan primer za nas, da podignemo standarde :okk:
Slovenackih 89 je ubedljivo rekord njihov od samostalnosti i prilican skok od Tokija gde su bili samo na 53 i to sa kosarkom! Sada bez nje skoro 40 clanova vise :roll: Postovanje. Najblizi ovoj brojci sada bili su jos u Atini sa 79. Norveska je skocila sa 75 na 107, tako da i njih mozemo navesti kao zemlju koja je napravila pomak i to ne mali!

Sve u svemu, to je sto se tice zanimljivosti oko broja ucesnika, sigurno ih ima jos zanimljivih ako bi ih redom analizirali, ali ovo su neki primeri koji onako na prvu se isticu, videcemo kako ce ko da napreduje i nazaduje sa medaljama sto je jos vaznije :hatman:
Fudbaloman

Postby Dexi » 07 Jul 2024, 21:22

U ovoj grupi smrti rekao bih da će Australija da izvisi.
Još da vidimo ko nam dolazi ,pa da pravimo kalkulacije. :biggrin:
Dexi

PreviousNext

Return to Paris 2024