Pa da, i mi smo imali u tenisu Tipsarevica i Troickog koji su redovno skupljali ATP bodove, dugo bili u top 20 na listi, ali ni blizu osvajanja nekog GS tokom karijere nisu stigli. Ja pricam o medaljama, sta bi trebalo da bude je druga prica, i Srbija bi u u fudbalu trebala da bude redovan ucesnik nokaut faze sa kvalitetom koji ima pa nije ni blizu toga. Slovenija je na poslednje tri ZOI uzela 17, cak 17 medalja i kako to neko moze da poredi i stavlja u isti kos sa Hrvatskom i njenim nevidljivim medaljama zato sto ima neke pazi sad talentovane juniore i poneki bod koji neko uzme u SK

Veze nema realno. Hrvatska je na imenu fenomena dvojca Kostelic uzimala medalje dok su trajali i time se stvarala lazna slika uspesnosti u zimskim sportovima. Slovenija bre uzima brdo medalja u milion razliticih zimskih disciplina, od skijanja, bijatlona, snouborda preko skokova i trcanja. Jos odu na iste sa 70 takmicara a Hrvati jedva sa 11. I kome su sad blize, Sloveniji ili nama? Nama odavno. Gde to moze da se poredi sa nekim juniorima koji samo i iskljucivo u skijanju skupe neke bodove, a medalja na OI nema skoro 15 godina vec? Daj malo ozbiljnosti. Hrvatska i ZOI odavno ne idu u istu recenicu, niti ce ici, to je jasno kao dan. Inace, zanimljivo je primetiti da Slovenija od starta samostalnosti nije bila uspesna, vec tek nekako bas od vremena kada su Kostelici sisli sa scene i okoncali taj hrvatski prividni uspeh na ZOI. Naime, Slovenci u Torinu 2006. su imali dublo manje ucesnika nego kasnije i nisu osvojili nijednu medalju, a sada uzmu i po 7-8. Nisam zaista nikada bio fan zimskih sportova i znao sam cuti cesto od nekih kako im je zao sto nas nema tu nikako u prici, ne kazem da bih imao ista protiv da nam se pojavi neki skijas, skijasica, bilo sta, ali u principu uopste ne trzam na te stvari i mislim da sam davno procitao koliko je ogromna razlika u interesovanju i popularnosti izmedju ZOI i LOI, tipa kao da se poredi SP u fudbalu i ajde da ne preteram ali recimo SP u amaterskom boksu.