Mislim da je najveci krivac za taj debakl Kokoskov. Covek se ponasao kao da vodi treninge u NBA, cak ne ni utakmice, nego treninge! Tokom meca nije jednu reakciju imao, otprilike se setkao kao jedan od redara ispod tribina, toliko je imao doprinos. Naravno da to ne znaci da bi mi prosli Italiju, ali je covek potpuno u pogresno vreme postavljen za selektora. Italiji se to vece poklopilo kao retko kad, sve sto su sutnuli uslo je, pogotovo za tri, odigrali su potpuno iznad svojih realnih mogucnosti a cak i u takvim okolnostina mi smo se vratili i sa skoro 30 razlike minusa, na kraju prisli na 6-7, dakle samo da smo ranije upalili i imali jos 3-4 minuta, jos bi bila drama egal zavrsnica. Sve u svemu bolno ispadanje, ja nisam prakticno minut kosarkaskog turnira odgledao u Tokiju zbog toga, pogotovo sto je Slovenija gazila taj turnir do polufinala naravno na Doncicevim krilima, a doticni, znamo ko, je jos pre kvalifikacija saopstio da ne samo da nece igrati kvalifikacije, nego ne namerava ni u Tokio da ode ako se izbori, jer se poradja

Sve je to bilo previse mucno i zaista me kosarka u Tokiju nije uopste zanimala.