Board index Paris 2024

Muška košarka - Pariz 2024

Ко осваја олимпијско злато?

САД
66
65%
Србија
27
27%
Шпанија
0
No votes
Француска
1
1%
Канада
4
4%
Њемачка
3
3%

Total votes : 101

Re: Pariz 2024. - muska kosarka

Postby Foteljas » 18 Jul 2024, 13:13

Meni je daleko zalije sto nismo igrali pre tri godine u Tokiju, i danas to ne mogu da prezalim... :crybaby:

Tri indijanske ekipe u startu, Ceska i Italija zalutale na turnir, Nemacka takodje jos nije bila jaka, Spanci i Argentinci penzosi rekreativci, SAD nisu poslale ni izbliza tako jak sastav kao danas, ali dzaba sve kada smo se mi samoubili usred Beograda... :roll:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Tegi » 18 Jul 2024, 16:53

Nismo se samoubili protiv Italijana, gubili smo 20 razlike pred kraj. Od prvog minuta je to bila jednosmerna ulica od meča, sem uspešnog divljanja Anđušića u drugoj četvrtini nakon čega su ekspresno otišli na +11.

Tim koji je igrao kvalifikacije pojačan Bogdanom koji bi iz aviona uskočio na OI... teško da bi mogao išta da uradi. Bjelica i Bobi već tada polupenzioneri, Teodosić previše istrošen za lidersku ulogu, večito neuklopljeni i nezadovoljni Vasilije. Nama su najbolji igrači na tom turniru bili Petrušev iz Mege, Anđušić iz Burga i Dobrić koji je prvu polovinu sezone presedeo u Zvezdi. Mučili smo se sa Filipinima, Dominikanskom Republikom, Portorikom, daleko slabijim od ovog koji nas čeka u Lilu.

Premalo je vremena bilo do Tokija da bi ta ekipa vaskrsla. Mnoge druge selekcije su se loše snašle u tom haosu oko korone, ali mi ubedljivo najgore. Kokoškov je prvi trening odradio sa trojicom igrača.

Na tom turniru smo kao publika doživeli nešto baš svojsvsteno našem narodu - sporo kapiranje fluidnosti događaja. Posmatrali smo naše najzvučnije igrače kao da je 2016., a ne 2021. godina i doživeli bolno otrežnjenje.

Kari je značajno podigao ozbiljnost oko reprezentacije, menadžerski radi odličan posao i kako smo izgledali 2022. i 2023. ne može da se poredi sa vašarskom 2021. i paraderskom 2019.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Fudbaloman » 18 Jul 2024, 17:40

Mislim da je najveci krivac za taj debakl Kokoskov. Covek se ponasao kao da vodi treninge u NBA, cak ne ni utakmice, nego treninge! Tokom meca nije jednu reakciju imao, otprilike se setkao kao jedan od redara ispod tribina, toliko je imao doprinos. Naravno da to ne znaci da bi mi prosli Italiju, ali je covek potpuno u pogresno vreme postavljen za selektora. Italiji se to vece poklopilo kao retko kad, sve sto su sutnuli uslo je, pogotovo za tri, odigrali su potpuno iznad svojih realnih mogucnosti a cak i u takvim okolnostina mi smo se vratili i sa skoro 30 razlike minusa, na kraju prisli na 6-7, dakle samo da smo ranije upalili i imali jos 3-4 minuta, jos bi bila drama egal zavrsnica. Sve u svemu bolno ispadanje, ja nisam prakticno minut kosarkaskog turnira odgledao u Tokiju zbog toga, pogotovo sto je Slovenija gazila taj turnir do polufinala naravno na Doncicevim krilima, a doticni, znamo ko, je jos pre kvalifikacija saopstio da ne samo da nece igrati kvalifikacije, nego ne namerava ni u Tokio da ode ako se izbori, jer se poradja :colera: Sve je to bilo previse mucno i zaista me kosarka u Tokiju nije uopste zanimala.
Fudbaloman

Postby Tegi » 18 Jul 2024, 17:51

Počeli smo da igramo presing preko celog terena sredinom treće četvrtine. Ne sećam se slučaja da je neka ekipa okrenula veliki zaostatak primorana da igra tako skoro celo poluvreme. Italijani su u 4/4 igrali kao mi protiv Kanade poslednjih 5 minuta, samo ih je time management zanimao, koš nisu pogledali. Zavarava konačan rezultat.

Prvo poluvreme je bio realan odnos snaga u tom trenutku. Manion i Polonara su tada igrali košarku života, prvi je spram sebe imao bekovsku liniju Teo-Micić-Avramović-Anđušić, pa je u jednom trenutku počeo da ga čuva Kalinić, dok se Polonara uneredio u Bjelicu i Bobana. Mi smo Italijane u Saletovoj eri dobijali jer smo bili čvršći u odbrani i imali dominaciju u reketu, u onakvom sastavu smo im došli kao poručeni.

Ne treba mnogo žaliti za tim porazom. Bilo je mučno po onoj sparini u polupraznom Pioniru gledati kako nam drže čas košarke uz škripu patika. Ali ni srenjeročno ni kratkoročno nam ništa ne bi donelo i da smo nekako uspeli da im ukrademo pobedu.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Lester Bo » 18 Jul 2024, 19:42

Više sam zaboravio kakva je bila tada situacija sa Bogdanom i Jokićem.

Napisao si da se Bogdan čekao i da bi iz aviona uskočio na OI,ne znam Miško i Jokić da li su izašli sa nekom zvaničnom informacijom,eto na kraju se ovaj nije dovodio u nezavidnu situaciju.

Ne znam,ako je Bogdan mogao donekle da pomogne nikada se ne zna,četvrtfinale bi igrao verujem,a tu ti je i pomalo lutrija.
Lester Bo

Postby Fudbaloman » 18 Jul 2024, 19:42

A jbg, bili smo uskraceni za nas nacionalni sport na najvecoj sceni. Sta god da bi tamo uradili ili ne, nekako je bila obaveza da se pojavimo, sa tim domacinstvom kvalifikacija i realno protivnikom koji nije bolji od nas, ali je to bio dan gde je bio bolji. U principu osim Pekinga koji je dolazio nakon potpune smene generacije i velike krize u reprezentaciji pa je izostanak bio opravdan, izostanci u Londonu i Tokiju nikako nisu imali realno opravdanje. Pred London smo bili polufinalisti SP i cetvrtfinalisti EP, jedan tim koji je mogao dosta a podbacio je u prakticno jedinoj utakmici koja je sve odlucila. Pred Tokio smo imali na papiru sva tri MVP-a i status viceprvaka Evrope. Dakle moralo se odlaziti na sve te Igre osim Pekinga. Samo 2 od 5 je prilican neuspeh za kosarkasku naciju kakva smo mi, to verujem da se svi slazemo.
Fudbaloman

Postby Lester Bo » 18 Jul 2024, 19:47

Fudbaloman wrote: Pred London smo bili polufinalisti SP i cetvrtfinalisti EP, jedan tim koji je mogao dosta a podbacio je u prakticno jedinoj utakmici koja je sve odlucila.

Povreda su nas unakazile u Litvaniji,ostao si pred Ruse bez Rašića i Tepića,Teodosića su prebili,sećam se kada je ostao bez snage pri kraju utakmicu i nemoćno ispaljivao trojke kada smo ih jurili.

I onda na svu muku razigravanje 5-8 mesta sutra ujutru te praktično čekaju Grci i prva četrtina 30:10 ili tako nešto,a tu utakmicu si morao da dobiješ jer je prvih 6 valjda imalo šansu za London.
Lester Bo

Postby Fudbaloman » 18 Jul 2024, 20:05

Lester Bo wrote:
Fudbaloman wrote: Pred London smo bili polufinalisti SP i cetvrtfinalisti EP, jedan tim koji je mogao dosta a podbacio je u prakticno jedinoj utakmici koja je sve odlucila.

Povreda su nas unakazile u Litvaniji,ostao si pred Ruse bez Rašića i Tepića,Teodosića su prebili,sećam se kada je ostao bez snage pri kraju utakmicu i nemoćno ispaljivao trojke kada smo ih jurili.

I onda na svu muku razigravanje 5-8 mesta sutra ujutru te praktično čekaju Grci i prva četrtina 30:10 ili tako nešto,a tu utakmicu si morao da dobiješ jer je prvih 6 valjda imalo šansu za London.

Da, da, bas tako. Teo je imao cini mi se najvise izgubljenih loptu na celom turniru. Njegovo najgore izdanje u reprezentaciji. A Grcka nas je sabila tu prvu cetvrtinu i sve je tu bilo reseno. Ustvari, kad se setimo, sve je islo idealno do Savanovog zicera protiv Francuza za pobedu, od tada kao da je neka druga reprezentacija nastavila turnir, pa cak nas je i jedan sut Turaka delio da ni ne udjemo u 1/4. Ekipa je imala kvalitet za London, ali je odigrala najgore kada je najvise trebalo.
Fudbaloman

Postby Tegi » 18 Jul 2024, 23:19

Tu Dudinu generaciju je zakopalo potonuće karijere Novice Veličkovića. On je bio glue guy te ekipe na obe strane parketa, kao Drejmond Grin u Voriorsima ili Bjelica u Španiji 2014.

Bez Novice i sa pomenutim povredama Tepića i Rašića bili smo fizički i rotaciono najinferiornija ekipa u završnici prvenstva. Sistem od 11 utakmica uz najteži žreb ikada, kao krpa smo bili u nokaut fazi i još naletesmo na Blatove Ruse gde su svi igrali po 3 pozicije i sve preuzimali. Verujem da bi protiv Makedonaca bilo nikad lakše da Monija nije pogodio trojku o tablu iz ćoška.

Treba pogledati arhivu, šta se sve tada pisalo. Bruka i sramota. Individualno smešna ekipa u odnosu na ono što smo imali u prethodnih 10 godina. Duda je prokleto spremio sva 4 turnira na kojima nas je vodio. A kada nemaš sreće, ni mnogo veći kvalitet ti u reprezentativnoj košarci neće pomoći.
Tegi

Postby Gromiko » 19 Jul 2024, 12:24

https://olympics.com/en/paris-2024/entr ... all/serbia

na sajtu olympicscom su izašli sastavi za Igre i za muškarce i žene ali pretpostavljam da to može da se menja. Ono što je interesantno da je na spisku zaista očekivanih 12. ne znam odakle su to izvukli...
Gromiko

Postby Noodles » 19 Jul 2024, 13:27

Moze da se igra sa njima uz pravi pristup i mindset, u tom smislu da te ne pobede u prvoj cetvrtini. Nisu oni nas bas tako lako dobili ni 1996, niti Litvance 2000, Argentina ih je dobila 2004. Spanci su bili tu 2008 i 2012. Nas su isprasili 2014. i 2016. jer je sa Teodosicem to uvek rekreativna kosarka vica, koja traje otprilike 5-10 minuta. Sa Vasilijem je slicna situacija, jos kad se udje kao super u finalu smo, to je to, ne bude cak ni zanimljivo, useru nas 30 na bazi kurca
TRI POENA, TRI POENA... NEMOJTE SE LJUTITI ŠTO SAM ZAĆUTAO ZA TRENUTAK...
Noodles

Postby fighter » 19 Jul 2024, 13:39

Gromiko wrote:https://olympics.com/en/paris-2024/entries/basketball/serbia

na sajtu olympicscom su izašli sastavi za Igre i za muškarce i žene ali pretpostavljam da to može da se menja. Ono što je interesantno da je na spisku zaista očekivanih 12. ne znam odakle su to izvukli...

Ma possibility sastavi.
Savez jos nije poslao dopis i odlucio ko putuje. Vjerovatno je kod jos nekih ekipa isto.
fighter

Postby grobar_Zvornik » 19 Jul 2024, 21:24

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Re: Muška košarka - Pariz 2024

Postby Baxter Stockman » 20 Jul 2024, 12:48

https://nova.rs/sport/kosarka/vucic-molio-jokic-piksi-euro-2024-pariz-olimpijske-igre/

Mnogo hvala Bogdanoviću i Jokiću, koga sam lično molio i njegovu braću, ali teško je protiv onih zveri igrati, protiv Embida ne smete da uđete u reket.
Oni Amerikanci su sačuvaj Bože, ali ne zaboravite mi smo igrali bez Bogdanovića, nije bilo Milutinova. Nismo mogli mnogo ni da pogodimo, tako da se nadam boljima. Kad bi do srebra došli bilo bi čudesno. Verujem i u naše vaterpoliste, odbojkašice. Naš cilj je 10 medalja. Uložili smo mnogo novca, nagrade su među najvećima u svetu. 200.000 evra dajemo za zlatnu medalju

Reč struke :yes3:
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Re: Muška košarka - Pariz 2024

Postby Hajzenberg » 20 Jul 2024, 15:18

Samo da ne uleti u neki avion kada bude svečani ispraćaj olimpijaca, on gde uđe tu u najboljem slučaju jedino drvena medalja može da se oko vrata kači.
Hajzenberg

PreviousNext

Return to Paris 2024