Ciciban wrote:Slazem se , ali ja koliko vidim mi imamo para za sport i nasa drzava dosta izdvaja sredstava za sport i ako ne spadamo u bogate drzave, ali je problem sto te velike pare koje se odvajaju za sport se guraju samo u jedan a to je fudbal, kazes skupe sprave za gimnastiku, skupi camci, skupe palice za golf... pa je l znas koliko bi camaca i kozlica imao da kupis za ovaj nacionalni stadion za fudbal koji se pravi? Znaci cim se daju tolike pare za takav velelepbi stadion znaci da nasa drzava izdvaja dosta para za sport iz budzeta, ali def pogresno ih rasporedjuje, tj gura samo u fudbal gde smo genetski netalentovana nacija, i u zvezdu i partizan sto se tice kosarke... Ja bih jako voleo kad bi nas predsednik i glavni ljudi u Srbiji za sport vise te pare preusmeravali u veslanje kao Rumuni nego u fudbal gde necemo nikad nista moci da osvojimo, a ovako u veslanju, kajaku, macevanju mogu mnogo medalja da se donesu iz razlicitih disciplina na jednoj OI, takodje bilo bi mnogo bolje da je jedno 10 profi bazena otvorio umesto stadiona novog u svakom gradu, vidimo kako Madjari uvek imaju zlata iz plivanja, a nije losa ni nasa genetika za plivanje, visoki smo i jaki ljudi...
Fudbalski stadioni su posebna prica koja vec nema gotovo nikakve veze sa sportom, vec sa ekonomskom disciplinom koja se zove pranje novca i koja se u normalnim zemljama suzbija, a ne promovise.
Plivanje je takodje druga dimenzija, tu su takodje potrebna ogromna ulaganja, centri (najmanji problem je iskopati i napraviti bazen, ali on zahteva velika sredstva za tekuce odrzavanje, mnogo veca nego sportske hale i stadioni), strucnjaci, a jasno je i da je koriscenje raznih fiksativa kljucan cinilac za medalje, ali onda dolazimo do onoga kome se gleda kroz prste na koriscenje istih, a kome ne.
Fudbaloman wrote: jer su uspeli da u tim sportovima stvore visestruke dominatore.
Karingtonka u kajaku na olimpijadama za sada ima skor 8-0-1 na zadnje cetiri olimpijade od Londona naovamo! Sto znaci da je uzela samo jedno zlato manje nego kompletni olimpijski timovi Srbije na tim igrama

Za to vreme, nasi Tomicevic i Zoric su ista generacija kao i ona, ali oni su pluskvamperfekat, dok Milica snima spotice o svom srecnom kajaku...
A kao sto rekoh, Karington nije usamnjeni slucaj u svom olimpijskom timu.
Mi ako smo i imali nekog potencijala za tako nesto (Novak, strelci), naprosto ga nismo koristili.