Trebalo bi da uz odbojkaški, kosarkaski turnir bude najjači na OI.
Gledao sam većinu pripremnih utakmica i neki utisci i neka moja očekivanja su da su USA prvi favoriti. Ono što sam gledao jedino su protiv nas odigrali maksimalno ,verujem da su tu utakmicu i jedino spremali uz Kanadu jer mi ne ide da im Obst daje 4,5 otvorenih trojki.
Svakako su Ameri i dalje prvi favoriti,iako su doveli ekipu koju čine igrači koji su u veteranskim godinama,i čiji je zenit ipak prošao.Ipak klasa je tu i ovo je verovatno njihov najbolji mogući tim.
Svakako razlika izmedju njihove košarke I ostatka sveta je toliko smanjena,da više i kad povedu najjači mogući tim nisu sigurni.Kosarka je može se reći mozda i najviše napredovala,globalizovala se ,raširila se širom sveta
Tako da sada imamo Kanadu,Australiju u borbi za medalje,Argentina koja je bila svetski viceprvak nije ni došla na OI,imamo Nemačku koja je SP ,Sudan koji je mogao da dobije USA itd.
Ono što sam gledao na pripremama Kanadjani i mi smo odmah posle njih,Francuze zaista ne vidim kao osvajace medalje jer imaju ogroman disbalans izmedju spoljne I unutrašnje linije i kao I Ameri dosta veterana čiji je zenit odavno prošao.
Iako za klasu slabiji od Srbije i Kanade kao kandidate za medalju i kao opasne protivnike još bih izdvojio Španiju i Nemačku.
Australija iako je igrala bas dobro na pripremama,Grčka sa Janisom ne vidim ih kao osvajace medalja na OI.Ostale ekipe su ipak drugi esalon,mada na primeru Sudana,Brazila videli smo u stanju su te ekipe da iznenade ako se udje opušteno u mečeve s njima.
Sto se tice Srbije u prognozi za OI sam napisao da mi osvajamo zlato,,i ja zaista verujem da smo mi posle USA najbolji tim na turniru I u toj nekoj ludackoj utakmici da možemo da ih iznenadimo

.
Svakako realnost ovog tima je borba za medalje i osvajanje makar bronze.Treba biti oprezan da se ne ponove 2019,2022 god.Da su tu S.Jovic i Luca bio bih spokojan što se tiče medalje,ovako imam strah zbog dve stvari.Prvo kritična forma Vase Micica,I tu ako nam još zabaguje Aleksa u 1/4imacemo ozbiljnih problema.Zato je tu prošle godine bio bitan S.Jovic koji je donosio stabilnost i kontrolu meča.
Druga stvar koje se pribojavam je igra u odbrani Jokica.Jasno je da će sve ekipe napadati nas tim upravo preko njega i bojim se da u nekom 1/4 nas ne napuni neki Voigtman.Zato je bilo bitno da igra Luca koji bi tu došao kao stabilizator u odbrani.
Verujem da možemo da izbegnemo te neke loše stvari,da možemo da igramo odbranu na nivou kao u Manili(zato je Milutinov jako bitan igrac)I da ćemo ostvariti cilj.

Odbrana je ključ svega, jer napadacki smo dosta dobri.
Što se priprema tice dva igrača su po meni bila najbolja na pripremama,a to su Dobric i Petrusev.Prvi koji je još jednom pokazao šta znači timski igrac I igrač zadatka.Borben u odbrani,u napadu radi ono što najbolje zna.

Šteta što nije završio u KKP.
Sa druge strane Petrusev je i atletski i talentom pokazao da zaslužuje da bude starter u nekom NBA timu.Partije protiv USA,protiv Janisa i Australije,Francuza to i potvrđuju.
Aleksa je odigrao kao i uvek u reprezentaciji borbeno i dobro,kod Vase se nažalost vidi da je igrao rekreativnu košarku prethodnih godinu dana.Vanja dosta slabiji nego li lani.Svi oni uz Jovica koji se tek vratio,Guduru mogu puno da daju tokom OI.
Za kraj da poželim sreću našim momcima,I jedva čekam subotu i da krenu OI i srećno plavi!!!