by Loka » 27 Jun 2024, 11:09
Јоаким Лев уопште није неки супер тренер а још мање за Србију. Овде ће да једе слине и то ће бити крај.
Нама треба да наши тренери у свим категоријама оду у Италију и Немачку или да пар њих оде тамо и пренесе своје знање како треба у Србију.
Елем, што се тиче хрватске. Хрватска уопште није лошије играла на овом ЕП него ли у групи на СП 2022. Да је Лукаку погодио оно што сваки нападач треба да погоди, хрвати би на СП 2022 завшрили у групи своју причу. Штаввише, хрватска је нереално високо поражена од Шпаније, Шпанци су по приликама бољи за 1 разлике а не три. Против Италије је хрватска добро стојала и примила у последњем минуту надокнаде. Само против арбанаса у првом полувремену су могли да оду са минум од 2, 3 поготка а не једним.
Неко ће рећи да су примила два поготка у последњим тренуцима утакмица са арбанасима и италијанима управо јер су ималу пуно среће на претходна два СП. Имао сам прилику да причам са Немцима и они ми кажу да су хрвати имали пуно среће на претходном СП. Делом је то немачка љубомора а делом је истина.
Што се нас тиче, наравно да је горе када деценијама немаш никакве резултате док Словенија и Грузија одлазе у другу фазу. Док управо хрватска долази у зваршницу два СП, док Грци узимају ЕП, док Турци дођу у полуфинале СП...него ли код хрвата чије је селктор и основа данашњег тима узела две медаље на претходна два СП.
Међутим, ја се сећам ситуације у хрватској пред СП 2018:
Модрић оптужен за муљања са Мамићем пред судом у Загребу
Никола Калинић током припрема или током СП напустио хрватску репрезентацију незадовољан статусом, вероватно делом повезано са статусом Хајдука у хрватској.
Навијачи хајдука изнели огроман транспарент на далматинској обали: Дабода све изгубили, као порука хнс и Загребу.
Да Субашић није Данцима скинуо 3 пенала, као што је Шмајехл скинуо 2 а претход у продужетку Модрићу један, хаос би био у хрвтаском фудбалу. Али се то није десило, Субашић их извукао и сада је тако ствање како је.