grobar_Zvornik wrote:Радоња, шта могу Холанђани у другој фази и колико далеко по теби?
Malo je rano da se priča jer u ovom momentu još uvijek imaju čak 8 potencijalnih protivnika u osmini, ali po meni im je četvrtfinale maksimum maksimuma, čak prije mogu da zamislim da šokiraju jednu jaku ekipu, nego da izbace dvije dobre, mislim da nemaju ni širinu ni kvalitet da vežu par dobrih utakmica. A prije bih se kladio da neće dalje od osmine, recimo u odnosu 70-30.
Možda malo kontrabaksuziram jer bih volio da naprave rezultat, itekako nedostaju u završnici velikih takmičenja, ali objektivno imaju baš velike probleme u odsustvu Kopmajnersa, De Rona i De Jonga, i to jednostavno ne mogu da nadoknade. Nemaju nikakvu kontrolu ritma utakmice protiv ozbiljnih ekipa, imaju ozbiljan kvalitet u završnici, ali to nije dovoljno za organizovane protivnike u nokaut fazi.
Možda su imali šansu da nešto urade pobjedom protiv Francuza, tu su parirali, poništen im je i gol onako kako jeste. Da su dobili, imali bi 6 bodova i dobre šanse za prvo mjesto i lakši žrijeb.
Ovako,imaju sreće jedino što je nakon sinoć praktično nepostojeća šansa da treći iz B (Hrvatska) prođe, jer bi u toj varijanti Holanđani išli na Špance i sigurno bili rutinirani. Svejedno, i protiv ovako neubjedljivih Engleza bi bili autsajder, a i protiv Belgije bih im dao 35-40% šanse za prolaz, djeluje mi da bi ih i jedni i drugi ,,pojeli'' na sredini. Možda im se poklopi da prvi u E bude neka od 3 ekipe koje nemaju kulturu igranja velikih utakmica, tu bi imali dobre šanse, ali bi ih potom čekao pobjednik meča Austrija - Turska (Češka), ukratko - mislim da su svoje šanse propustili protiv Francuza i danas