Kod Pešića Bogdan jeste one trick pony, daj mu loptu i opaliće trojku.

Kod nekog drugog trenera, koji može da izvuče iz njega maksimum, on je mnogo više, govorim o FIBA košarci ili EL (u nekom hipotetičkom smislu npr da se vrati u evropsku košarku u ovom trenutku) za NBA se zna koja mu je uloga.
Naravno sad će komentar od nekih, nazadovao je u NBA. A zato Fontekio koji igra 10ak minuta, i Nikola Jović koji ne igra napreduju tamo, čudna neka liga.
Bogdanu je glavni problem loša šuterska forma. Obrati pažnju, prvih par šuteva je obavezno kratko, idu na prvi obruč, onda narednih nekoliko obavezno pojača izbačaj i idu u drugi obruč.
Za mene od skora, FIBA reprezentativna košarka predstavlja skroz novu kategoriju košarke kao sporta. Ovo takmičenje to samo potvrđuje.
Kao NBA i EL otprilike.
Evo pogledaj na primeru Australije i Slovenije.
Došli smo u situaciju da Dante Exum u reprezentaciji Australije izgleda slabije i nesnađenije od Alekseja Nikolića u reprezentaciji Slovenije. Mogu ti reći ko je bolji košarkaš 330 dana u godini, ali ne i kada dođe kraj avgusta i početak septembra, tu postaje zamućeno.
A ovo se odnosi i na ono što je Radonjaa mudro sakrio u spojleru u temi naše grupe.

Eto uzeo sam dva igrača iz Partizana, oba ih znamo u dušu što bi se reklo, i da se probudiš u pola noći znaš Exum > Nikolić, šta god se desilo na ovom Svetskom prvenstvu.
Nedostatak uigranosti i nedovoljno vremena za prirpremu je najveći problem. Pogotovo ako reprezentacija iz leta u leto menja igrače.
Evo jedan banalan primer, poslednja 3 leta igramo sa Italijom. Italijanima su protiv nas svaki put igrali: Meli, Polonara, Fontekio, Datome, Spisu, Tonut, Pajola i Riči... osam igrača, to su dve trećine reprezentacije i ovo su sve nosioci + igrači uloge.
Kod nas sa druge strane, u reprezentaciji su bili samo Marinković i Davidovac. Marinković nije ulazio u igru u Beogradu ceo turnir, a mislim ni Davidovac ili nešto sitno.
Davidovac ova tri leta ima marginalnu ulogu u reprezentaciji, a Vanja u Beogradu nije igeao, pa je zaličio na igrača uloge prošlo leto, a sad opet ima marginalnu ulogu
Ukratko,
nama nijedan nosilac nije povezao tri leta u reprezentaciji, neki su bili povređeni, što je opravdano, neki nisu i uzimali su slobodno leto.