Hajzenberg wrote:Igranje Islanda na SP bi bilo bruka i sramota za svetsku košarku, ti mrtvaci ne samo da nisu igrali na EP (nije se ni CG plasirala na EP pa upala umesto Rusije, a igraće lagano SP) nego nisu igrali čak ni kvalifikacije sa 32 tima za to EP jer su doživeli predkvalifikacioni debakl u Švici a u toj grupi bio i Portugal i samo Švajcarska prošla i posle Srbiju dobila, naravno bez plasmana na EP.
Naravno da Islanđanima niko ništa nije poklonio i naravno da svako ima svoje mišljenje što je sasvim normalno i razumno. Oni sve što su dobili dobili su poen-dva razlike a još i u produžecima par puta, čak i Holandeze dva puta na po jednu loptu. Ako dva puta izgube od Gruzije to je kraj priče a i Gruzini su eto nešto minimalno pogubili. Na kraju će mislim Gruzija imati i dve pobede više od njih i to dve iz direktnih okršaja, lagano će ih rešiti u zadnjem kolu, nema popuštanja kod Španije čak ni u Rejkjaviku u meču koji njima ništa ne znači. Čak bih pre ''svario'' i Ukre nego Islanđane, to da oni budu jedna od 12 evropskih ekipa koje će na SP bi bio svojevrsni ''skandal''. A da je bilo Rusa u ovoj priči ne bi bilo ni Islanda, ni Ukrajine ni Gruzije a ovako će neko ipak videti jugoistočnu Aziju, ovi prvi ili ovi treći.
Pa nije ni Letonija igrala na EP, šta sad, treba doživotno da budu žigosani jer su prije 3 godine izgubili od ekipe sa odličnim NBA igračem.

Od tad im se ekipa promijenila, prije svega je ,,iskočio'' Fridrikson koji im je sad jedan od glavnih igrača, imaju još par solidnih evropskih igrača, ovi iz domaće lige su im uglavnom američki đaci. Jasno je da je to na papiru 2 klase ispod Gruzijaca, ali na terenu nije bilo, možda ih u Tbilisiju razbiju. Ukrajince su dobili u punom sastavu, par dana pred EB, Italijane su takođe pobijedili, noćas u gostima vodili veći dio meča i u poslednjih minut - dva ostali bez pobjede, od Gruzijaca prije par dana izgubili dosta sumnjivo.
Ne pokušavam da konstruišem da ih prati baksuz ili nešto slično, realno su imali dosta sreće, ali, po do sad prikazanom, nisu više ni toliki liliputanaci da bi bio baš skandal da odu (mada me na pisanje više navelo ono što Gruzija igra), pogotovo u ovakvom scenariju. Kad već neće Ukrajinci, koji bi košarkaški mogli najviše da ponude, mada bi to stvarno bila vrhunska ironija.

U principu se slažem da je ok da odluče direktni dueli.
Uspio sam da nađem snimak, po meni je ovo na 0:30 čist faul na šutu, pogotovo kad se uzme u obzir da je pri ovoj razlici i ovom vremenu na satu Islanđanin definitivno išao na šut.