Board index Košarka Svetsko prvenstvo u košarci 2023.

Finale SP: Nemačka - Srbija

Ko osvaja?

Poll ended at 10 Sep 2023, 15:35

Nemačka
14
16%
Srbija
76
84%

Total votes : 90

Re: Finale SP: Nemačka - Srbija

Postby Starks » 10 Sep 2023, 20:02

Nije samo Bild, već i Tages špigel i još neki, ne mogu da pronađem linkove.

Kakav je argument da je nešto tabloid? To su i The Mirror i The Sun u Britaniji, bitno je do koliko ljudi dopiru i kakav uticaj imaju na oblikovanje javnog mnjenja.

Kao da prosječnom Srbinu nije medijski parnjak Informer, jok no je Praksis.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Olimp » 10 Sep 2023, 20:07

Zato govorim o tome da naš savez mora reagirati da nam ne otimaju naša zlata. Imaju se na šta pozvati jer nam svi priznaju ranije medalje.
A ne da nam neki Švabe govore da nemamo nijedno zlato.
Olimp

Postby Houdini » 10 Sep 2023, 20:12

Jednu stvar treba napomenuti.. I zaista nema veze sa klubaštvom, što je kod mene jelte retko :biggrin:

Da bi Aleksa ispao ovo što je sada između ostalog je i Partizan ispao iz EK.. Mnogo je Aleksa grešio i bio vređan i nipodaštavan dok nije krenuo da vraća klubu a sada je dobijen i igrač za reprezentaciju..

Verovatno će to biti slučaj i sa Smajlagićem..

E sad ja razumem da Željko ima takav kredit, gde bi drugi trener posle te sezone popio otkaz, međutim to mora da se radi i u Zvezdi.. Imaš Topića koji je talenat, i ti umesto da mu daš šansu ti zajebeš sa registracijom i sad ga pošalješ u Megu, pa neće on u toj Megi postati igrač, niko u Megi to nije postao..

Jbg i Gudurić se trpeo, Bjelica.. U Partizanu se još više trpelo za vreme Duleta..

Ja razumem da EL, ritam i sve ostalo ne dozvoljava neke stvari kao pre, ali da ne možeš da pustiš dečka da igra ABA i ulazi po malo u EL, da nema neko da uzme minute Branka Lazića, pa jbg..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby balkanski spijun » 10 Sep 2023, 20:17

Nisam verovao da mogu doci do finala,ali kad su dosli,steta ,jer Nemci nisu bolji tim.

Poklopilo nam se da smo na unutrasnjim pozicijama,sem Milutinova neiskusni.Nemamo bezobrazluk koji je potreban.Mekani.Barem je meni tako delovalo.Nemamo mi krljatore,kao nekad sto je bio Savic,a to je nekad itekako potrebno.Prebili su nas sitnim faulovima.

Prijatno iznenadjenje su Dobric,Aleksa i mladi Jovic.

Pesica necu da komentarisem.
balkanski spijun

Postby Dexi » 10 Sep 2023, 20:18

Houdini wrote:Jednu stvar treba napomenuti.. I zaista nema veze sa klubaštvom, što je kod mene jelte retko :biggrin:

Da bi Aleksa ispao ovo što je sada između ostalog je i Partizan ispao iz EK.. Mnogo je Aleksa grešio i bio vređan i nipodaštavan dok nije krenuo da vraća klubu a sada je dobijen i igrač za reprezentaciju..

Verovatno će to biti slučaj i sa Smajlagićem..

E sad ja razumem da Željko ima takav kredit, gde bi drugi trener posle te sezone popio otkaz, međutim to mora da se radi i u Zvezdi.. Imaš Topića koji je talenat, i ti umesto da mu daš šansu ti zajebeš sa registracijom i sad ga pošalješ u Megu, pa neće on u toj Megi postati igrač, niko u Megi to nije postao..

Jbg i Gudurić se trpeo, Bjelica.. U Partizanu se još više trpelo za vreme Duleta..

Ja razumem da EL, ritam i sve ostalo ne dozvoljava neke stvari kao pre, ali da ne možeš da pustiš dečka da igra ABA i ulazi po malo u EL, da nema neko da uzme minute Branka Lazića, pa jbg..

Bravo :okk: Upravo svi znamo koliko je trebalo vremena i koliko je samo drvlja i kamenja bacano na momka dok nije dostigao odredjen nivo.

To je ono ,sto klubovi niti imaju strpljenja,niti zelju da se guraju mladi igraci,isto vazi i za navijace.

Ima tu i do igraca koji pre biraju koledz,nba od ozbiljnog rada u Zvezdi ili Partizanu.

I tu je Kari totalno u pravu,ili ce se nesto menjati ili uskoro nas nece biti na velikim takmicenjima.

Meni recimo uopste nije jasno da taj Topic nije ove godine gurnut u vatru,da nisu vratili Jovica :krsti:

Recimo tu ni KKP nije nista bolji(mada se dolaskom Zeljka situacija ipak popravlja)
Dexi

Postby Starks » 10 Sep 2023, 20:19

Šta rade mim serdari :lol2:
Image
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby stihl » 10 Sep 2023, 21:18

stihl

Postby Olimp » 10 Sep 2023, 21:26

Drago mi je da ste svi zavoljeli mog omiljenog igrača kojeg propagiram dvije godine pa su me i grobari pljuvali.
Veliki Aleksa.
Olimp

Postby Zoran_Partizan » 10 Sep 2023, 21:30

Још једном сам одушевљен овим резултатом, јер сам узео да упоредим саставе са европског од прошле године и овог првенства.

Нама су на прошлом првенству играли: Гудурић, Давидовац, Ристић, Маринковић и Милутинов. Укупно су постигли 25,36% наших поена на том првенству.
Фалили су нам играчи који су постигли 74,64% поена у односу на европско првенство.

Немцима су на прошлом првенству играли: Ф. Вагнер, Холиац, Гифеј, Ло, Тиман, Војтман, Тајс, Обст и Шредер. Укупно су постигли 93,36% поена Немачке на том првенству. Фалили су им играчи који су постигли 6,64% поена.

Много дуже њихови главни играчи играју заједно и ту је главни разлог, не рачунајући неспоран таленат који поседују.

Чекају нас лепи дани у будућности, сигуран сам...
Zoran_Partizan

Postby Zappa » 10 Sep 2023, 21:33

Tegi wrote:
Cvele wrote:Tegi, pisao si o Tanjeviću. Nešto imam osećaj da Edinu još lepše pada poraz.

Sarajevski folirant i kamuflirani šovinista.

Jedva čekam da ode iz Beograda, pa da se naši slepci uvere ko je i šta je.

Edin, Tanjević, pa i naši Čolić, Bregović ,Maca pravi primeri sarajevskih foliranata..
Grle, petljaju, lažu, a samo svoje dupe gledaju ,neiskreni...

Spoiler: pokaži
Iz tih krajeva sam ,pa mi je poznat taj mentalitet

.

Od početka se videlo u kom pravcu će otići...
Taktički, defanzivno, fizički su bolje ušli u meč.. Uvek smo kasnili..
Ključ je bio Milutinov i tu su nas skautirali i zatvorili... Nije bilo kretanje u napadu, otvorenih šuteva, sigurnosti...
A u odbrani su nas tukli, mnogi sitnih faulova pet igrača tuku...
Kao što balkanski, napisa nedostaje neko kao Savić , oni su imali Tajsa koji je tukao od prvog minuta..

Slušam Duleta i on kaže da je od početka osećao da nećemo pobediti..
Last edited by Zappa on 10 Sep 2023, 21:52, edited 1 time in total.
Zappa

Postby mmajstor » 10 Sep 2023, 21:40

Olimp wrote:Zato govorim o tome da naš savez mora reagirati da nam ne otimaju naša zlata. Imaju se na šta pozvati jer nam svi priznaju ranije medalje.
A ne da nam neki Švabe govore da nemamo nijedno zlato.

Apsolutno se slazem.
Zestoka kurcobolja je obuhvatila nas savez. Jos je Djordjevic govorio o tome, al niko da mrdne dupetom, mada je on govorio i nekim Fiba celnicima. Svakako bi trebalo izvrsiti neki pritisak, a ne znam da li bi neka peticija pomogla.

Pogotovo jer to nije tesko ni dokazati, vec je neki Fiba direktorcic odlucio da medalje statisticki ne prikazuje kod Srbije.
mmajstor

Postby Bogun » 10 Sep 2023, 22:08

Povreda Dobrića u drugom minutu utakmice.

SportKlub piše da je Milutinov igrao sa povredom lista.

Plus što se šuška da je Bogdanović bio bolestan.

Ako je ovo za Milutinova i Bogdanovića istina, ko nas je kleo, nije dangubio.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Cvele » 10 Sep 2023, 22:28

Pade mi na pamet, ovo Jovićevo malo kao Divac 86. :)

Ajmo mali.
Cvele

Postby tremi08 » 10 Sep 2023, 22:41

Svi ovi pehovi ce nam se vratiti na OI medaljom.
tremi08

Postby Foteljas » 10 Sep 2023, 22:51

Videcemo. Pehovi, maleri i baksuzluci su nam postali zastitni znak. Neverovatno je da smo zadnja dva finala fakticki od samog starta igrali sa po 10 igraca u rosteru.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

PreviousNext

Return to Svetsko prvenstvo u košarci 2023.